Προσωπικά, διάλεξα Πολεοδομία και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον μάθημα, στο οποίο οι καθηγητές εναλλάσσονται και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων:
Ξεκινώντας από τα είδη των πολεοδομικών και χωροταξικών παρεμβάσεων, και περιγράφοντας τη φιλοσοφία και τα εργαλεία τους (πολεοδομικά σχέδια κλπ) γίνεται μια προσέγγιση των ζητημάτων τόσο από μια ιστορική όσο και οικονομοτεχνική πλευρά: πολεοδομική ιστορία Αθήνας* (κ. Σαρήγιαννης), σύγχρονη προσέγγιση με Master Plans και με άξονα τις επιδράσεις των έργων υποδομής - οικονομικά μοντέλα (κ. Ρόκος), αστικές συγκοινωνίες (υπό την ευθύνη του κ.Γκόλια), ευρωπαική χωροταξική πολιτική, επίδραση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συγκυριών (π.χ.αστικοποίηση).
Μοναδικό μειονέκτημα για μένα είναι ότι η κύρια διδάσκουσα (κ. Αντωνοπούλου), εξαντλείται σε μια πιο επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων. Το μάθημα της δεν έχει τη μορφή μιας συνηθισμένης διάλεξης, καθώς εξηγεί για κανα 10λεπτο ορισμένα βασικά έως απλά πράγματα και μετά τα γράφει ως σημειώσεις στον πίνακα, τις οποίες αντιγράφεις. Σε πολλούς ίσως αρέσει αυτό, καθώς ζητάει ότι λέει, αλλά σ' εμένα φάνηκε ότι κόβει τον ειρμό του μαθήματος και δεν προλαβαίνεις να εμβαθύνεις και να το ευχαριστηθείς. Έτσι πολλά απ' αυτά που περιλαμβάνει η ύλη του μαθήματος μένουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο.
Και μας έλεγε όλη την ώρα πόσο πιο ώριμοι είναι οι αρχιτέκτονες γιατί δε μουρμουράνε συνέχεια την ώρα του μαθήματος

Υπάρχει και προαιρετική ομαδική εργασία, όπου προτείνετε πολεοδομικές παρεμβάσεις σε μια περιοχή της επιλογής σας.
*Και γ@μώ τις διαλέξεις