Επιστήμονας...
Ως επιστήμονας χαρακτηρίζεται κάποιος που ειδικεύεται σε έναν ή περισσότερους τομείς της επιστήμης και ο οποίος χρησιμοποιεί την επιστημονική μέθοδο προκειμένου να διεξάγει ερευνητική εργασία (θεωρητική ή εφαρμοσμένη).
Η έρευνα και η περιέργεια για το άγνωστο είναι βασικά στοιχεία της ζωής μου που εμφανίστηκαν όταν ήμουν ακόμη 2 ετών (πρίν κλείσω τα δυο χρόνια δεν θυμάμαι τί γινόταν, όπως και όλοι οι άνθρωποι άλλωστε δεν μπορούν να θυμηθούν τί συνέβαινε πριν από τα 2 τους χρόνια).
Μετά τα 10 μου εμφάνισα μεγάλη κλίση στα μαθηματικά που είναι η μεγαλύτερη επιστήμη όλων (ήξερα παραγώγους και ολοκληρώματα στην πρώτη γυμνασίου).
Το μόνο πράγμα που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα ζώα είναι ο εγκέφαλος και η επιστήμη που αναπτύχθηκε από αυτόν. Σήμερα οι άνθρωποι τείνουν να εξισωθούν με τα ζώα πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν και αυτό φαίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής τους (εξωτερική εμφάνιση, συμπεριφορά, τρόπος ζωής). Έτσι νομίζω ότι το να είναι κανείς επιστήμονας στις μέρες μας δεν είναι απλά επίτευγμα αλλά επιστήμονας είναι αυτός που θα φορτωθεί στους ώμους του την ανθρωπότητα για να την πάει ένα επίπεδο παραπάνω από αυτό των άλλων θηλαστικών, εξασφαλίζοντας την ανθρώπινη κυριαρχία στη γη και στη μέχρι τώρα γνωστή περιοχή του χωροχρόνου.