Πρόσβαση ειδικής κατηγορίας υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές ασθένειες

Συντονιστής: University Editors

Πρόσβαση ειδικής κατηγορίας υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές ασθένειες

Δημοσίευσηαπό morisson » Τρί, 15 Σεπ 2009 3:15 pm

Στο συνημμένο αναφέρονται οι κατηγορίες των ασθενών,οι οποίοι λόγω της δυσχερής πρόσβασής τους στους χώρους παρακολούθησης, δεν μπορούν να αποτελέσουν σπουδαστές της σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

PROSBASH_PASXONTVN_09-10.pdf
(1.89 MiB) Έχει μεταφορτωθεί 200 φορές

Πηγή
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Πρόσβαση ειδικής κατηγορίας υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές ασθένειες

Δημοσίευσηαπό cv1986 » Τρί, 15 Σεπ 2009 5:54 pm

Ντροπή και θλίψη γι' αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.......
Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνουν αυτά!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από brahe και Τρί, 15 Σεπ 2009 6:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Παρακαλώ να αποφεύγονται τα κεφαλαία.
cv1986

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό cv1986 » Τρί, 15 Σεπ 2009 6:24 pm

To μήνυμα ήταν με κεφαλαία για να εκφράσω τα συναισθήματά μου γι'αυτά που διάβασα.Δεν θεωρώ λογοκρισία τη διόρθωση αυτή αλλά απλώς θέλω να πάρει το ζήτημα τις πραγματικές του διαστάσεις. Είναι άδικο π.χ για τους φοιτητές με μυοπάθεια να μην μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα επειδή κάποιοι ανεύθυνοι δεν είναι διαθετιμένοι με ένα μικρό κόστος να κάνουν την πρόσβαση εύκολη όπως απαιτείται να είναι για ανθρώπους ειδικών κατηγοριών.Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη μόρφωση και κανένας με μία απόφαση δεν μπορεί να τους την αναιρεί.
cv1986

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 15 Σεπ 2009 6:42 pm

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο "έκραζα" το γαλλικό σύστημα χτες στο σχετικό topic. Ειρωνία...

Μου φαίνεται τελείως παράλογο να "απαγορεύεις" σε κάποιον από το να παρακολουθεί μία σχολή επειδή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και "το περιβάλλον κρίνεται ακατάλληλο". Θα έπρεπε κανονικά η σχολή να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της (ράμπες; ασανσέρ;) για να δίνει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες, αλλά και να έχει τη δυνατότητα εξ'αποστάσεως μάθησης για τις ειδικές περιπτώσεις ατόμων που δεν δύνανται να έρθουν στη σχολή. Έστω διοχετεύοντας το απαραίτητο υλικό ψηφιακά ή με video conference. Ουτοπικά πράγματα λέω, το ξέρω...
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό cv1986 » Τρί, 15 Σεπ 2009 6:49 pm

Merde σωστά τα λές.Με την λογική της απόφασης αν κάποιος σπάσει το πόδι του είναι ακατάλληλος για πολιτικός μηχανικός και πρέπει να διαγράφεται απο τη σχολή.
cv1986

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τρί, 15 Σεπ 2009 6:53 pm

Όπως απαραδεκτο ειναι να μην δεχονται τυφλούς, οι οποίοι μαλιστα περα απο τη δυνατοτητα να ερθουν στις παραδοσεις μπορουν να κρατουν και σημει'ωσεις με κασσετοφωνακι...ισως ο πινακας και οι διαφανειες δεν βοηθούν αλλα ενα βιβλιο στη γραφη τους έστω και απο αλλα πανεπιστημια μπορει να ηταν αρκετο για αυτους.Επισης και οι κωφαλαλοι δεν αντιμετωπιζουν προβλημα, αφου μπορουν να παρακολουθουν οπως μπορουν και να δινουν κανονικα εξετασεις!Πόσο μαλλον για ανθρωπους που εχουν κινητικο προβλημα και χρειαζονται ενα καροτσακι και μια μεταλλικη μπαρα για να ερθουν στη σχολη!Πραγματικα αισχος!Δηλαδη, εχω το προβλημα μου με αφηνετε και οι υπολοιποι στο περιθωριο και ας έχω πετυχει με εξετασεις στη σχολη..
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 15 Σεπ 2009 7:14 pm

Άσε αυτό το ανεκδιήγητο το "λόγω της φύσης της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού". Τι είναι η "φύση της επιστήμης" δηλαδή ρε, σπαρτιάτικη πολεμική αγωγή είναι να μας θέλει αρτιμελείς και υγιέστατους; Είναι κανένα ΤΕΦΑΑ ή κανένα πιλοτάρισμα πολεμικού αεροπλάνου;

Λες και κάποιος με κινητικό πρόβλημα δεν μπορεί να δουλεύει μελέτες για το γραφείο του, ή κάποιος με απώλεια ακοής δεν μπορεί να καταλάβει Μπετό Ι. Δεν ντρεπόμαστε λεω εγώ.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό dimos » Τρί, 15 Σεπ 2009 7:27 pm

Κατ'αρχάς η ανακοίνωση αντί για "πρόσβαση", θα έπρεπε να λέει "ΜΗ πρόσβαση ατόμων με σοβαρές ασθένειες". Πώς λέμε "Απαγορεύονται οι σκύλοι", κάπως έτσι... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απόφαση, και άκρως ρατσιστική... Και στο κάτω κάτω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι κάποιος είναι ανίκανος να παρακολουθήσει τη σχολή Πολ. Μηχ.; Μήπως και ο Μπετόβεν δεν ήταν κουφός; Ή ο Euler που σταδιακά τυφλώθηκε, μήπως δεν διέπρεψε στη Γεωμετρία και τα Μαθηματικά γενικότερα;

Ντροπή για όποιον πήρε αυτήν την απόφαση...
Πολύ κακό ξεκίνημα για τη νέα διοίκηση της σχολής μας... :thumbdown:
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τρί, 15 Σεπ 2009 8:55 pm

Ομολογώ ότι η πρώτη εντύπωση που μου προκάλεσε αυτή η απόφαση ήταν αποκρουστική αφού ως πολιτικός μηχανικός μπορείς να δουλέψεις ως μελετητής/ακαδημαϊκός και όχι απαραίτητα επιβλέπων. Βεβαίως μετά αναλογίστηκα ότι το πτυχίο είναι ενιαίο συνεπώς ποιος θα υποχρεώσει αργότερα ένα άτομο που εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες να μην ασχοληθεί με την κατασκευή.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει επίγνωση της φυσικής του κατάστασης και ασχολείται στο βαθμό που του το επιτρέπει, έστω και προσωρινά. Δηλαδή, έστω ότι μου παρουσιάζεται ένα σοβαρότατο πρόβλημα όρασης. Προσωρινά μέχρι να αναρρώσω θα σταματήσω τις επιβλέψεις και θα το ρίξω στη μελέτη. Βεβαίως δε θα βρεθεί και κανείς να μου απαγορέψει την επίβλεψη το ίδιο διάστημα κι ας αποτελώ κίνδυνο τόσο για τους άλλους όσο και για τον ίδιο μου τον εαυτό. Κάτι σαν το δίπλωμα οδήγησης. Η γιαγιά μου κανονικά δε θα πρεπε να οδηγεί αλλά η νομοθεσία της το επιτρέπει. Είναι στη δική της ευχέρεια αν θα οδηγήσει ή όχι, ασχέτως αν η ίδια το αποφεύγει.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό cv1986 » Τρί, 15 Σεπ 2009 9:15 pm

Παιδιά δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια.Πιστεύω οτι είναι στα χέρια μας να αντιδράσουμε γι'αυτήν την αδικία.Κανένας δεν μπορεί να κρίνει τον σημερινό συμφοιτητή μας ή τον μελλοντικό συνάδελφό μας με τέτοια κριτήρια.Πιστεύω ότι όσοι συμφωνούμε σ'αυτό πρέπει να διαμαρτυρηθουμε γι'αυτήν την απόφαση.
cv1986

Επόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 0 επισκέπτες