Ό,τι να 'ναι απορίες

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Ό,τι να 'ναι απορίες

Δημοσίευσηαπό atn » Σάβ, 01 Απρ 2023 5:06 pm

MJ23 έγραψε:Ερώτηση προς κάποιον/α που ξέρει SAP αλλα και αντισεισμικά . Όταν θέλω να βάλω φάσμα του Ευρωκώδικα στο SAP για να βρω σεισμικές τέμνουσες αλλά και μετακινήσεις ορόφων , πρέπει να αλλάξω την μάζα που μου έχει προεπιλεγμένη και να την κάνω G+0.3Q ?

Ακριβώς, η προεπιλογή του προγράμματος συνυπολογίζει μόνο το ίδιο βάρος , εσυ προσθέτεις και 0,3Q , προσοχή στις επιλογές μην προσμετρήσεις το ίδιο βάρος 2 φορές
Η γνώση είναι για να μοιράζεται
Άβαταρ μέλους
atn

Έτος εισαγωγής: 2018

Δημοσίευσηαπό MJ23 » Σάβ, 01 Απρ 2023 8:32 pm

atn έγραψε:
MJ23 έγραψε:Ερώτηση προς κάποιον/α που ξέρει SAP αλλα και αντισεισμικά . Όταν θέλω να βάλω φάσμα του Ευρωκώδικα στο SAP για να βρω σεισμικές τέμνουσες αλλά και μετακινήσεις ορόφων , πρέπει να αλλάξω την μάζα που μου έχει προεπιλεγμένη και να την κάνω G+0.3Q ?

Ακριβώς, η προεπιλογή του προγράμματος συνυπολογίζει μόνο το ίδιο βάρος , εσυ προσθέτεις και 0,3Q , προσοχή στις επιλογές μην προσμετρήσεις το ίδιο βάρος 2 φορές

Το θέμα όμως είναι , ότι η Modal ανάλυση αν δεν κάνω λάθος πρέπει να μην έχει άλλα φορτία μέσα πέρα από το ίδιο βάρος της κατασκευής (η μάζα) , με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αυτή με την αλλαγή της μάζας και να μου βγαίνουν τρελά αποτελέσματα ( πχ Τ=8 sec ) . Και ύστερα ο σεισμός που χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της modal ανάλυσης (ιδιομορφές κλπ) σίγουρα θα πετάει και αυτός λάθος αποτελέσματα . Εκτός κι αν λέω κάτι λαθος για την modal
MJ23

Έτος εισαγωγής: 2015

Δημοσίευσηαπό atn » Σάβ, 01 Απρ 2023 8:39 pm

Και η ιδιομορφική ανάλυση με μάζα G+0.3Q εκτελείται
Άβαταρ μέλους
atn

Δημοσίευσηαπό MJ23 » Κυρ, 02 Απρ 2023 2:14 pm

Σε ευχαριστώ πολύ!
MJ23

Έτος εισαγωγής: 2015

Δημοσίευσηαπό Πιέρης » Τρί, 04 Απρ 2023 12:56 am

Αγαπητοί Μικιουνίτες έχω μια απορία αν γνωρίζει κανείς θα διευκόλυνε πολύ..
Γνωρίζετε εάν η απαλλαγή από το μάθημα αγγλικών ισοδυναμεί με κατοχή επιπέδου B2/C1 στην γλώσσα? Διότι θέλω να δηλώσω για μεταπτυχιακό και έχω το εξής πρόβλημα: Πήρα απαλλαγή με ένα πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται (το ECPE του Michigan), όμως το πανεπιστήμιο δέχεται να έχω περάσει μάθημα αγγλικών επιπέδου Β2. Τώρα η απαλλαγή μετράει ότι το πέρασα και κατέχω Β2?
Οποίος γνωρίζει ή του έχει τύχει παρόμοιο παρακαλώ να με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ :twisted:
Certified P.I.M.P. (Pipeline Integrity&Management Planner)
Άβαταρ μέλους
Πιέρης

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό karn » Τρί, 25 Απρ 2023 5:47 pm

Εχει βγει καπου ανακοινωση για δηλωσεις για την εκτακτη εξεταστικη;
Ακουγα σημερα καποιους συναδελφους να λενε γι αυτην αλλα δεν βρισκω καποια σχετικη ανακοινωση.
(Εκτος του οτι θυμαμαι πως συνηθως βγαινει γυρω στα μεσα Μαΐου)
karn

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό rossi46 » Κυρ, 30 Απρ 2023 3:44 pm

Μπαίνουμε Μάιο και ακόμη να δούμε βαθμούς Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις :lol: :lol: .
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having me a buddy to be with to tell me where we's going to, coming from, or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world..every day. There's too much of it. It's like pieces of glass in my head..all the time. Can you understand?
rossi46

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό vee » Δευτ, 01 Μάιος 2023 12:20 am

Ξερετε αν η γραμματεια παρεχει χαρτι που να δειχνει το μεσο ορο των μεχρι τωρα περασμενων μαθηματων?
Άβαταρ μέλους
vee

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό atn » Δευτ, 01 Μάιος 2023 11:59 am

vee έγραψε:Ξερετε αν η γραμματεια παρεχει χαρτι που να δειχνει το μεσο ορο των μεχρι τωρα περασμενων μαθηματων?

Όταν κάνεις άιτηση για αναλυτική βαθμολογία υπάρχει και checkbox που λεει με ΜΟ εξαμήνων , οπότε φαντάζομαι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
atn

Δημοσίευσηαπό cristi » Τετ, 03 Μάιος 2023 9:29 pm

karn έγραψε:Εχει βγει καπου ανακοινωση για δηλωσεις για την εκτακτη εξεταστικη;
Ακουγα σημερα καποιους συναδελφους να λενε γι αυτην αλλα δεν βρισκω καποια σχετικη ανακοινωση.
(Εκτος του οτι θυμαμαι πως συνηθως βγαινει γυρω στα μεσα Μαΐου)

Δεν εχει ανοιξει ακομα το εγγραφολογιο για την εκτακτη. Λογικα εντος των επομενων ημερων θα βγει ανακοινωση.

rossi46 έγραψε:Μπαίνουμε Μάιο και ακόμη να δούμε βαθμούς Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις :lol: :lol: .

Γενικα, αργει αυτο μαθημα. Γιατι δεν σας εξεταζουν ολους με συγκεκριμενο deadline την εργασια σας.
cristi

Έτος εισαγωγής: 2019

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης