από Kcr565 » Δευτ, 08 Νοέμ 2021 10:52 pm
Εγώ ήξερα ότι μετράνε. Είναι πόσα θέλεις για πτυχίο πρακτικά, τώρα εάν άλλαξε κάτι τα τελευταία δυο χρόνια δε ξέρω. Όσον αφορά τις διπλωματικές και από πού αρχίζεις, αρχικά καλό είναι να έχεις κάποιους καθηγητές στο μυαλό σου ή τομείς που θέλεις να κάνεις την διπλωματική, και μιλάς σε αυτούς προσωπικά. Κάποιοι είναι πιο άνετοι και δέχονται εύκολα και κάποιοι είναι πιο απαιτητικοί (πχ κάποιοι στα Σίδερα θέλουν στα μαθήματα τους πάνω από 8 να έχεις έχω ακούσει).
Για μένα το πρώτο βήμα είναι να βρείς καθηγητή, και θα σε καθοδηγήσει. Και ανάλογα τι κανονίσετε να τσεκάρεις την προθεσμία για αίτηση διπλωματικής στη γραμματεία και ταυτόχρονα να ενημερώσεις τον καθηγητή σου ότι θα προχωρήσεις με την αίτηση και ότι όλα είναι οκει.
Εάν για κάποιο λόγο αλλάξεις γνώμη ή δεν σου αρέσει ο καθηγητής ή το θέμα ή δεν προχωράει για διαφόρους λόγους, μπορείς να αλλάξεις τομέα και καθηγητή σχετικά εύκολα, πάλι με επικοινωνία προφανώς και ότι σου πει και η γραμματεία, δεν έχω ακούσει να είναι δύσκολο γενικά.
Η δήλωση του τομέα διπλωματικής γίνεται και λίγο τυπικά. Δηλαδή αρκετοί καθηγητές εάν συνεννοηθείς μπορείς να την αναλάβεις ή να τους 'κλείσεις' (καθώς κάποιοι παίρνουν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών) ακόμα και εάν χρωστάς πάνω από δέκα, και να την αρχίσεις. Και όταν έρθει η ώρα την δηλώνεις.
“No one gets left behind, remember?”