Ό,τι να 'ναι απορίες

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Ό,τι να 'ναι απορίες

Δημοσίευσηαπό karn » Παρ, 05 Μαρ 2021 1:34 am

Ξερει κανεις τι παιζει με το μαθημα ''Περιβαλλον και αναπτυξη'' που στο προγραμμα δεν εχει ωρες διδασκαλιας και αναφέρεται ως προαιρετικο?

Αν δεν μετραει στα περασμενα μαθηματα γιατι υπαρχει κανονικα στο εγγραφολογιο για δηλωση?
karn

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό Nakalom_1 » Σάβ, 06 Μαρ 2021 6:06 pm

Δεν είμαι σίγουρος πως δουλεύουν τα προαιρετικά μαθήματα (σίγουρα δεν απαιτείται να περαστούν για να πάρει κάνεις πτυχίο αλλά δε ξέρω αν επηρεάζουν τον ΜΟ, μάλλον δε τον επηρεάζουν).

Το συγκεκριμένο μάθημα πάντως γίνεται για όλα τα όγδοα εξάμηνα του ΕΜΠ και οι παρακολούθηση γίνεται με φοιτητές από όλες τις σχολές, ενώ οι διδάσκοντες είναι πάλι από διάφορες σχολές του ΕΜΠ.

Η σελίδα του μαθήματος: http://perseus.thermo.mech.ntua.gr/environ-develop/

Μπήκα στο πρώτο μάθημα από περιέργεια και φάνηκε ενδιαφέρων. Έχει βασικά μία ομαδική εργασία με θέμα που είτε επιλέγει η ομάδα ή το δίνει ο επιβλέπων καθηγητής. Είπαν ότι αυτό το μάθημα γίνεται εδώ και χρόνια, εγώ φέτος το άκουσα πρώτη φορά. Παρόλα αυτά εγώ δε θα το παρακολουθήσω γιατί δε βγαίνω... :P
Άβαταρ μέλους
Nakalom_1

Δημοσίευσηαπό karn » Σάβ, 06 Μαρ 2021 8:28 pm

Ευχαριστω για την ενημερωση! :thumbup:
karn

Δημοσίευσηαπό georcivil » Τρί, 09 Μαρ 2021 11:25 am

Raulito ευχαριστω απειρα!παιζει να εχεις κ απο σημερα 9/3 πιθανοτητες γτ κολλαγε τοσο πολυ που δεν ακουσα τιποτα
georcivil

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό raulito » Τετ, 10 Μαρ 2021 2:47 pm

παρακαλω ρε georcivil . Οχι ρε φίλε δε παρακολουθω πιθανοτητες.
Άβαταρ μέλους
raulito

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Κυρ, 11 Απρ 2021 3:31 pm

Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει για το ποιές είναι οι υποχρεώσεις/ευθύνες των Δήμων για τα αδέσποτα και πού απευθυνόμαστε σε περιπτώσεις μη τήρησης τους;
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό edchar » Κυρ, 11 Απρ 2021 6:46 pm

Ramrod έγραψε:Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει για το ποιές είναι οι υποχρεώσεις/ευθύνες των Δήμων για τα αδέσποτα και πού απευθυνόμαστε σε περιπτώσεις μη τήρησης τους;

Καλησπέρα.
Η απορία αυτή δεν είναι ό,τι να ναι. Εϊναι σημαντικό οι άνθρωποι να δικαιολογούμε τον τίτλο που θέλουμε να φέρουμε ως ανώτερα όντα με τη συμπεριφορά μας.
Δεν έχω κάνει κάποια αντίστοιχη ενέργεια, έχω ακούσει πολλές φορές όμως στο ραδιόφωνο διαφήμιση σαν αυτή που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=7CGo3YY0NLY
Επομένως τα βήματα που προτείνει είναι (αφού πάρεις το δήμο σου, και ο δήμος σου δεν...) να καλέσεις εισαγγελέα κλπ. Εγώ θα πρότεινα τηλέφωνο σε μια φιλοζωϊκή (ίσως στην περιοχή σου να ξέρουν και πιο inside πληροφορίες για το δήμο σου) και να σε κατευθύνουν γιατί το κομμάτι εισαγγελέας κλπ δεν το ξέρω!
Δε θέλω να με αγαπούν πολλοί, θέλω να με αγαπούν λίγοι και πολύ!
Άβαταρ μέλους
edchar

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Κυρ, 11 Απρ 2021 8:39 pm

edchar έγραψε:
Ramrod έγραψε:Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει για το ποιές είναι οι υποχρεώσεις/ευθύνες των Δήμων για τα αδέσποτα και πού απευθυνόμαστε σε περιπτώσεις μη τήρησης τους;

Καλησπέρα.
Η απορία αυτή δεν είναι ό,τι να ναι. Εϊναι σημαντικό οι άνθρωποι να δικαιολογούμε τον τίτλο που θέλουμε να φέρουμε ως ανώτερα όντα με τη συμπεριφορά μας.
Δεν έχω κάνει κάποια αντίστοιχη ενέργεια, έχω ακούσει πολλές φορές όμως στο ραδιόφωνο διαφήμιση σαν αυτή που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=7CGo3YY0NLY
Επομένως τα βήματα που προτείνει είναι (αφού πάρεις το δήμο σου, και ο δήμος σου δεν...) να καλέσεις εισαγγελέα κλπ. Εγώ θα πρότεινα τηλέφωνο σε μια φιλοζωϊκή (ίσως στην περιοχή σου να ξέρουν και πιο inside πληροφορίες για το δήμο σου) και να σε κατευθύνουν γιατί το κομμάτι εισαγγελέας κλπ δεν το ξέρω!

1) Το έβαλα στα "ό,τι να 'ναι" διότι έχω καταλάβει οτι το thread αυτό έχει τον χαρακτήρα της διατύπωσης ερωτήσεων που δε χωράνε σε άλλα threads και ενδεχομένως να επιδέχονται μιας σύντομης απάντησης. Με την δεύτερη πρόταση δεν κατάλαβα τί θες να πεις. Σε κάθε περίπτωση το κάνω μια αναφορά το αρχικό μου, ώστε ενδεχομένως να μεταφερθεί σε κάποιο υπάρχον θέμα για τη φιλοζωία ή και σε κάποιο νέο θέμα που θα δημιουργηθεί (και θα έπρεπε, αν δεν υπάρχει)

2) Και στην περιγραφή αυτού του βίντεο, δε βρίσκω πολλά σχετικά με τη νομοθεσία. Έχω βρει μεν 2 Νόμους που διάφοροι Δήμοι και σελίδες επικαλούνται, αλλά οι ίδιοι οι Νόμοι κάνουν παραπομπές σε άγνωστες (τη στιγμή συγγραφής του Νόμου) Υπουργικές Αποφάσεις που θεωρώ είναι κρίσιμες καθώς καθορίζουν πολλές σημαντικές λεπτομέρειες του τρόπου εφαρμογής των εν λόγω Νόμων.

Σ'ευχαριστώ πάντως, τη διαφήμιση αυτή την έχω ακούσει κι εγώ αρκετά και είναι αρκετά "to the point"
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό edchar » Δευτ, 12 Απρ 2021 1:36 am

Ramrod έγραψε:1) Το έβαλα στα "ό,τι να 'ναι" διότι έχω καταλάβει οτι το thread αυτό έχει τον χαρακτήρα της διατύπωσης ερωτήσεων που δε χωράνε σε άλλα threads και ενδεχομένως να επιδέχονται μιας σύντομης απάντησης. Με την δεύτερη πρόταση δεν κατάλαβα τί θες να πεις. Σε κάθε περίπτωση το κάνω μια αναφορά το αρχικό μου, ώστε ενδεχομένως να μεταφερθεί σε κάποιο υπάρχον θέμα για τη φιλοζωία ή και σε κάποιο νέο θέμα που θα δημιουργηθεί (και θα έπρεπε, αν δεν υπάρχει)

Παρεξηγήθηκα μάλλον. Το σχόλιο μου είχε να κάνει με τον υποτιμητικό χαρακτήρα που έχει το "ό,τι να ναι". Δεν το είπα για να μετακινηθεί το σχόλιο σου, ούτε ότι έκανες λάθος. Το MQN ευτυχώς είναι ένα Forum με πληθώρα θεμάτων και τα περί φιλοζωίας, αν δεν υπάρχει ήδη, είμαι σίγουρος ότι θα βρούν ένα δικό τους topic! Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με το ότι επιδοκιμάζω :clap: τη διάθεσή σου να ασχοληθείς με το να λύσεις ένα πρόβλημα που η αδιαφορία άλλων (που καυχιούνται ότι είναι ανώτεροι οργανισμοί αλλά έχουν μυαλό και ψυχή αμοιβάδας) έχει δημιουργήσει - συντηρήσει.

Σε περίπτωση που βρείς άκρη, βάλε και εδώ ό,τι βρήκες ώστε να είναι πιο εύκολο για τον επόμενο. Καλή συνέχεια!
Δε θέλω να με αγαπούν πολλοί, θέλω να με αγαπούν λίγοι και πολύ!
Άβαταρ μέλους
edchar

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Πέμ, 15 Απρ 2021 6:27 pm

Ξέρει κανείς ποιά είναι η κατάσταση με την πρόσβαση με αυτοκίνητο στην Πολυτεχνειούπολη ή/και την Πανεπιστημιούπολη; (για Σ/Κ μιλάω κυρίως)
Άβαταρ μέλους
Ramrod

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης