Προβλήματα Διεξαγωγής Εξετάσεων Χειμερινού Εξ. 2020-2021

Συντονιστής: University Editors

Re: Προβλήματα Διεξαγωγής Εξετάσεων Χειμερινού Εξ. 2020-2021

Δημοσίευσηαπό marilena » Παρ, 29 Ιαν 2021 1:29 pm

Anaisia έγραψε:Συγγνώμη που θα διαφωνήσω με την οποιαδήποτε τακτική, αλλά να σας κάνω μια ερώτηση βασική κ Μαμαση; (απευθύνεται σαν γενικό ερώτημα κ σε όποιον αλλο καθηγητή το διαβάσει καθώς πιάνει την πλειοψηφία των μαθηματων) Γιατί παραπονιέστε για τους πάσης φύσεως επαγγελματίες λύτες που με οικονομικά ή οχι μέσα λύνουν τα θέματα των εξεταστικών και τα μοιράζουν; δλδ μισό να καταλαβω. Σας πειράζει ν αντιγράψει ένας φοιτητής, αλλά δεν σας πειράζει που κατά την διάρκεια του εξαμήνου αναγκάστηκε να πληρώσει φροντιστήριο για να καταλάβει το μάθημα που εσείς διδάσκετε με τον τρόπο που διδάσκετε. Γνωρίζετε πως ακόμα και παιδιά που ανήκουν στην ελίτ των βαθμολογιών για να ανταποκριθουν στην τελική σας εξέταση (μιλάω κ προ κορωνοιου) παίρνουν σημειώσεις φροντιστηριου κ διαβάζουν; και προσέξτε,μιλαμε για ένα τρομακτικά μεγάλο ποσοστό φοιτητών. Δηλαδή σε περίοδο κρίσιμη όπως αυτή που διανύουμε, εσείς αποφασίζετε να μας "βιασετε" προκειμένου να εξασφαλίσετε το αδιάβλητο των εξετάσεων (ο FutureTrunks έχει απόλυτο δίκιο) και όχι να επιλέξετε μια μέση λυση, όπως κάποια εργασία/θέμα εξαμήνου απαλλακτικου χαρακτήρα ή μ εργασίες που να πιάνουν τουλάχιστον το 50% με προφορική εξέταση (που εκεί μπορείτε να καταλάβετε άνετα ποιος έχει αντιγράψει και ποιος όχι). Εσείς στην τελική, τι πιστεύετε; ότι η Συγκλητος που πήρε την απόφαση για κλειστές κάμερες το έκανε για να δει πόσο "ευρηματικοι" μπορείτε σαν εξεταστές να γίνετε ή προκειμένου να μας κατευθύνει όλους παρέα, καθηγητές και φοιτητές, προς μια ενδιάμεση λύση;
Ειλικρινά, ντρέπομαι για το πως εξελίσσονται τα πράγματα στην σχολή αυτή. Και για να το πω όπως το είχατε πει σε ένα μάθημα προηγούμενου έτους. Οι απόφοιτοι του αντίστοιχου πανεπιστημιου από την Ινδία, ΝΑΙ, είναι καλύτεροι από εμάς, αλλά όχι γιατί οι φοιτητές είμαστε χαμηλότερου επιπέδου γνωσεων, αλλά γιατί εσείς σαν καθηγητές κλαιγεστε για την "κατάντια" μας κ προάγετε την παραπαιδεια εν γνώση σας.

:clap: :clap: :clap:
marilena

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Kcr565 » Παρ, 29 Ιαν 2021 4:19 pm

Ειλικρινά πιστεύεις η παραπαιδεία οφείλετε στους καθηγητές μας και αν ή όχι ανεβάζουν σημείωσεις ? Μιλώντας για το γενικότερο ποσοστό των μαθημάτων ( οκει υπάρχουν 1-2 καθηγητές που πραγματικά ΔΕΝ αξίζει να ασχοληθείς καν να μπείς μέσα στο μάθημα) η παραπαιδεία οφείλεται σε πολλά πράγματα.
Σαν φοιτητής και εγώ, μέτριος θα έλεγα, όταν μπήκα στο πολυτεχνείο τα πρώτα δύο έτη δεν πολυ - παρακολουθούσα μαθήματα. Κυρίως αυτό οφειλόταν στο ότι τα μαθήματα ούτε υποχρεωτικά ήταν ούτε είχαμε υποχρεωτικές ασκήσεις για να μας κρατήσουν, και ένας νέος φοιτητής σαν εμένα, όπως και πάρα πολλοί φαντάζομαι, δεν θα ξυπνούσα 7-8 το πρωί για να πάω σχολή μου που είναι 1-2 ώρες μακριά, εφόσον δεν είναι υποχρεωτικά. Και όταν λοιπόν έρχεται η εξεταστική, ποιά είναι η λύση? 4-5 μέρες πριν την εξέταση παίρνουμε τον όμορφο Γκαρούτσο, Ματίνα, ότι ναναι.

Ο κάθε καθηγητής δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάζει τις σημειώσεις του στην εντέλεια διότι εν τέλει δεν θα πήγαινε και κανείς στο μάθημα, κατα πάσα πιθανότητα. Και κατα προσωπική μου άποψη, εγώ τις καλύτερες σημειώσεις τις πήρα, είτε μου τις έδωσαν παιδιά που παρακολουθούσαν, είτε τις κράτησα εγώ χωρίς να έχω χάσει καμία μέρα μαθήματος). Και οι ελίτ των βαθμολογιών που λες, κατα την δική μου άποψη ήταν 8.30 κάθε μέρα πρώτο θρανίο, δεν έχασαν μάθημα, και ούτε έπαιρναν σημειώσεις απο φροντιστήρια.

Και εφόσον συγκρίνουμε με το εξωτερικό, αν γινόντουσαν όλα υποχρεώτικα, με εργασίες, θα βλέπαμε και ότι θα έπεφτε ο μέσος όρος και θα τελειώναμε όλοι νωρίτερα κατα την άποψη μου, καλώς.
Αλλα θα μου πείς κάποιοι δουλεύουν κτλπ κτλπ. Δεκτόν... Δίκοπο μαχαίρι.

Άμα είναι να μας τα δίνουν όλα έτοιμα, ποιος ο λόγος και ο καθηγητής να υπάρχει και να κάνει μάθημα, μόνο τις σημειώσεις του χρειαζόμαστε.

Και κάτι επιπλέον, σκοπός πολλών καθηγητών, δεν είναι να μας μάθουν πόσο κάνει 1+1, αλλα να μας μάθουν να σκεφτόμαστε. Γι'αυτό υπάρχουν και θέματα που δεν θα ξαναδείς και θέλουν κριτική σκέψη και ούτε λυμένα θα στα έχει το φροντιστήριο. Να θυμήσω οτι ο κ.Μαμάσης προσπάθησε (ποσο αισιόδοξος και αφελής...) να μας δώσει εξεταστική με ανοιχτά λάπτοπ, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τόσο προχωρημένο. Διότι σημασία δεν έχει να παπαγαλίσουμε μηχανικές μεθοδολογίες, είναι να έχεις ότι θέλεις και να βγάλεις την άκρη μόνος σου. Και προφανώς εμείς το εκμεταλλευτήκαμε...
“No one gets left behind, remember?”
Άβαταρ μέλους
Kcr565

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό transport » Παρ, 29 Ιαν 2021 5:19 pm

"Ο κάθε καθηγητής δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάζει τις σημειώσεις του στην εντέλεια διότι εν τέλει δεν θα πήγαινε και κανείς στο μάθημα, κατα πάσα πιθανότητα"
Εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα, στα κουσούρια που κουβαλάμε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η πρόταση αυτή είναι μια έμμεση παραδοχή ότι οι καθηγητές & η σχολή γενικότερα δε μπορεί να εμπνεύσει και να παρακινήσει του φοιτητές της, άρα οι καθηγητές σχεδόν εκβιαστικά δεν ανεβάζουν σημειώσεις για να έχουν προσέλευση.
Η παρακολούθηση, όπως και η ίδια η σχολή, δεν είναι υποχρεωτική, αποτέλεσε επιλογή των περισσοτέρων να σπουδάσουν κάτι το οποίο αν όχι αγαπούν, βρίσκουν τουλάχιστον ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό, χάνεται όταν ο φοιτητόκοσμος συνειδειτοποιεί ότι η παρακολούθηση δε συνάδει με τη τελική εξέταση. Τη ξενέρα αυτή έρχονται να γλυκάνουν οι φροντΙστηριάδες με τις στοχευμένες σημειώσεις για το απέραντο εξεταστικό κέντρο του λεγεται Σ.Π.Μ.
transport

Έτος εισαγωγής: 2015

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 29 Ιαν 2021 5:32 pm

Kcr565 έγραψε:[.............]

Ο κάθε καθηγητής δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάζει τις σημειώσεις του στην εντέλεια [..........]

Νομίζω νομικά μια χαρά υποχρεωμένος είναι ο καθηγητής να ανεβάζει σημειώσεις (από τον Νόμο Διαμαντοπούλου). Αλλά και να μην ισχύει το νομικό και να κάνω λάθος, εγώ θεωρώ υπάρχει ηθική υποχρέωση το μάθημα να είναι ελεύθερα προσβάσιμο και ανοιχτό. Κάποιοι το τηρούν αυτό και με το παραπάνω. Εξαιρετικό MyCourses. Κάποιοι άλλοι είναι λίγο ντίβες. Για μένα αυτά λύνονται από την Κοσμητεία με το εξής: "Τα μαθήματα γίνονται ΕΤΣΙ, οι φοιτητές αξιολογούνται ΕΤΣΙ, οι σημειώσεις ανεβαίνουν ΕΤΣΙ" και τέλος.

Στα υπόλοιπα που λες, ("αν ανέβαζαν όλες τις σημειώσεις δε θα ερχόταν κανείς") είναι ουσιαστικά παραδοχή μιας παθογένειας. Βρε ανέβασέ τες εσύ, κι άμα δεν έρθω, δεν ήρθα. Κι αν δεν περάσω, δεν πέρασα. Δηλαδή συγγνώμη, θα βγει διδάσκων να πει "δεν ανεβάζω πλήρεις σημειώσεις γιατί θέλω να σας "εκβιάζω" να έρχεστε στην παράδοση" και δε θα γίνει περίγελος;
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό rossi46 » Παρ, 29 Ιαν 2021 6:02 pm

Να αγιάσει το στόμα σου @Anaisia.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having me a buddy to be with to tell me where we's going to, coming from, or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world..every day. There's too much of it. It's like pieces of glass in my head..all the time. Can you understand?
rossi46

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Kcr565 » Παρ, 29 Ιαν 2021 6:06 pm

Η αλήθεια είναι οτι αυτή η πρόταση ήταν εντελώς λάθος και κακώς την είπα, και ναι έχεις δίκιο Ramrod είναι όντως υποχρεωμένοι να ανεβάζουν με αυτόν τον νόμο.
Απλά φαίνεται και να αγνοήσατε και όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα για μία πιο ουσιαστική εκπαίδευση, που (χωρίς να υποστηρίζω) 'δικαιολογεί' την τακτική.
Ευτυχώς δυστυχώς δεν είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα. Αν ήταν νομίζω είναι σίγουρο ότι θα ανέβαινε το επίπεδο σπουδών, αν και κατα την άποψη μου υπάρχουν πολύ καλύτερες μέθοδοι για να το κάνεις αυτό.
Συγκρίνοντας τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, δεν νομίζω να βασίζονται στην ανάγκη του μαθητή και το ενδιαφέρον του για να τελειώσει τη σχολή. Γι'αυτό και είναι υποχρεωτικά. Προφανώς, υπάρχουν μαθήματα που δεν σου αρέσουν, και μαθήματα που σου αρέσουν αλλά και κουρασμένος να είσαι να μην έχεις το ενδιαφέρον.
Απλά μην γινόμαστε και το άλλο άκρο και να απαιτούμε έως και την υποσημείωση να υπάρχει χωρίς να έχουμε πατήσει το πόδι μας. Δε λέω, να μπορείς να γράψεις ένα 7, αλλά μην παραπονεθείς και για το 10 επειδή δεν σου είχε όλες τις σημειώσεις έτοιμες μασημένες και ετοιμοφάγωτες. Είναι και μία υποχρέωση του καθηγητή όταν μπεις στο μάθημα να σου διδάξει πράγματα πολύ ποιοτικά, που δε τα μάθεις ούτε σε βιβλίο ούτε πουθενά.
Γενικά πιστεύω κοιτάμε απο άλλη οπτική το θέμα, εγώ δεν θεωρώ ότι, αντικειμενικά 'Το ενδιαφέρον αυτό, χάνεται όταν ο φοιτητόκοσμος συνειδητοποιεί ότι η παρακολούθηση δε συνάδει με τη τελική εξέταση'. Αυτό συμβαίνει σε ελάχιστα μαθήματα. Εγω το λέω απλά βαριέμαι να πηγαίνω στο μάθημα. Κάτι που και εγώ έκανα. Διότι μπορεί να μου αρέσει πχ το Μπετό ή η Υδραυλική αλλά δεν κοιτάω με ίδιο μάτι τις διαφορικές ή την άλγεβρα, ότι και να κάνεις, μπορεί ποτέ να μην σου αρέσουν με τον ίδιο τρόπο.
“No one gets left behind, remember?”
Άβαταρ μέλους
Kcr565

Δημοσίευσηαπό Αθηνά Κ » Παρ, 29 Ιαν 2021 6:10 pm

Η εξέταση στην έκτακτη για το μπετό 1 ξέρει κανείς πως θα γίνει;
Αθηνά Κ

Έτος εισαγωγής: 2015

Δημοσίευσηαπό _Christos_ » Παρ, 29 Ιαν 2021 6:10 pm

Διαβάζω το post από Anaisia και δεν θέλω να ολοκληρώσω την ανάγνωση του γιατί δεν το χορταινω. Ξέρω ότι, δυστυχώς, ενώ λέει μόνο αλήθειες, θα πέσει στο κενό. Λυπάμαι που ολοένα και λιγότεροι από εμας θα βγουν να μιλήσουν και θα πουν δύο πράματα σωστά. Και έπειτα ξέρω ότι θα ακολουθήσει σχόλιο όπως του kCr που στην καλύτερη θα χαρακτήριζα αφελές. 1-2 μαθήματα μόνο έχουν πρόβλημα στη σχολη? Μόνο ντροπή νιώθω που πέρασα στη σχολή αυτή. Διοίκηση διεκπεραίωσης για να μην πω εχθρική απέναντι στον φοιτητή. Καθηγητες αδιάφοροι(όχι όλοι ευτυχώς), φοιτητές ανήμποροι να διεκδικήσουν το οτιδήποτε. Είναι κανείς άλλος που έχει σιχαθεί;
Άβαταρ μέλους
_Christos_

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό brave sir robin » Παρ, 29 Ιαν 2021 6:12 pm

Ας καταθέσω και γω δύο σκέψεις για τη γενικότερη κατάσταση της εξεταστικής. Προσωπικά νομίζω ότι οι καθηγητές της σχολής έχουν κάνει ένα βασικό λάθος όλο αυτό το διάστημα, αδικώντας ουσιαστικά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχουν αφεθεί εδώ και ένα χρόνο να ανταπεξέλθουν σε μία συνθήκη τρομερά δύσκολη, μην έχοντας στην ουσία καμία απολύτως βοήθεια και κατεύθυνση από πουθενά. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός από το Υπουργείο. Οι ευθύνες επίσης είναι τεράστιες και στην εκάστοτε Σύγκλητο. Τις επιπτώσεις όλης αυτής της απαξίωσης των δημοσίων Πανεπιστημίων, την πληρώνουν οι ίδιοι και οι φοιτητές στην πραγματικότητα. Προσοχή δεν γενικεύω. Προφανώς υπήρξαν και αρκετοί καθηγητές στη σχολή για τους οποίους δεν άλλαξε τίποτα, δεν κατέβαλαν ποτέ καμία προσπάθεια το μάθημα τους να έχει νόημα, συνεχίζουν να μην προσπαθούν. Μιλάω για καθηγητές σαν τον Μαμάση, τον Μπαλτά και άλλους από τον τομές τουλάχιστον των Υδραυλικών που έχω προσωπική γνώμη, που πραγματικά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μέσα σε αυτές τις συνθήκες, παλεύοντας ξαναλέω ολομόναχοι να κρατήσουν όρθιοι, αυτό που άλλοι έχουν επιλέξει να γκρεμίσουν. Και αντί να καταφέρουν να διακρίνουν ακριβώς αυτή τη συνθήκη και να καταλάβουν, ότι οι φοιτητές και φοιτήτριες βιώνουν αντίστοιχα τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων επιλογών, επιλέγουν στην εξεταστική να δημιουργήσουν μία πόλωση και ένα κλίμα που ισοπεδώνει όλη τους την προσπάθεια. Το δίπολο τώρα είναι καθηγητές που λειτουργούν αυθαίρετα vs ανήθικοι φοιτητές που αντιγράφουν. Και εδώ δυστυχώς οι ευθύνη είναι και των καθηγητών που προσπάθησαν κύριε Μαμάση. Εαν η ακαδημαϊκή κοινότητα αντί να καταβάλλει τόση προσπάθεια στο πως θα φτιάξει εξετάσεις που θα νομίζει ότι είναι αδιάβλητες, κατέβαλε τον μισό κόπο για να παλέψει ώστε οι σχολές να μην γίνουν νεκροταφεία και τα Πανεπιστήμια να μην αφεθούν στην τύχη τους, ίσως σήμερα μιλάγαμε σε άλλη βάση. Και ίσως εσείς δεν θα ήσασταν αναγκασμένος να ψάχνετε μαγικά φίλτρα, που μάλλον υποτροπιάζουν τον άρρωστο παρά τον θεραπεύουν.
Άβαταρ μέλους
brave sir robin

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό _Christos_ » Παρ, 29 Ιαν 2021 6:13 pm

Για ονομα του Θεού σκέψου πριν μιλήσεις ρε άνθρωπε kcr.. κόσμος που δεν έχει πατήσει το πόδι στη σχολή είμαι και εγώ που δούλευα τρία χρόνια 08:00-17:00 κάθε μέρα. Να μην ανεβαίνουν σημειώσεις στο μαικορσεζ λοιπόν;
Άβαταρ μέλους
_Christos_

Έτος εισαγωγής: 2012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες