από Kcr565 » Παρ, 29 Ιαν 2021 4:19 pm
Ειλικρινά πιστεύεις η παραπαιδεία οφείλετε στους καθηγητές μας και αν ή όχι ανεβάζουν σημείωσεις ? Μιλώντας για το γενικότερο ποσοστό των μαθημάτων ( οκει υπάρχουν 1-2 καθηγητές που πραγματικά ΔΕΝ αξίζει να ασχοληθείς καν να μπείς μέσα στο μάθημα) η παραπαιδεία οφείλεται σε πολλά πράγματα.
Σαν φοιτητής και εγώ, μέτριος θα έλεγα, όταν μπήκα στο πολυτεχνείο τα πρώτα δύο έτη δεν πολυ - παρακολουθούσα μαθήματα. Κυρίως αυτό οφειλόταν στο ότι τα μαθήματα ούτε υποχρεωτικά ήταν ούτε είχαμε υποχρεωτικές ασκήσεις για να μας κρατήσουν, και ένας νέος φοιτητής σαν εμένα, όπως και πάρα πολλοί φαντάζομαι, δεν θα ξυπνούσα 7-8 το πρωί για να πάω σχολή μου που είναι 1-2 ώρες μακριά, εφόσον δεν είναι υποχρεωτικά. Και όταν λοιπόν έρχεται η εξεταστική, ποιά είναι η λύση? 4-5 μέρες πριν την εξέταση παίρνουμε τον όμορφο Γκαρούτσο, Ματίνα, ότι ναναι.
Ο κάθε καθηγητής δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάζει τις σημειώσεις του στην εντέλεια διότι εν τέλει δεν θα πήγαινε και κανείς στο μάθημα, κατα πάσα πιθανότητα. Και κατα προσωπική μου άποψη, εγώ τις καλύτερες σημειώσεις τις πήρα, είτε μου τις έδωσαν παιδιά που παρακολουθούσαν, είτε τις κράτησα εγώ χωρίς να έχω χάσει καμία μέρα μαθήματος). Και οι ελίτ των βαθμολογιών που λες, κατα την δική μου άποψη ήταν 8.30 κάθε μέρα πρώτο θρανίο, δεν έχασαν μάθημα, και ούτε έπαιρναν σημειώσεις απο φροντιστήρια.
Και εφόσον συγκρίνουμε με το εξωτερικό, αν γινόντουσαν όλα υποχρεώτικα, με εργασίες, θα βλέπαμε και ότι θα έπεφτε ο μέσος όρος και θα τελειώναμε όλοι νωρίτερα κατα την άποψη μου, καλώς.
Αλλα θα μου πείς κάποιοι δουλεύουν κτλπ κτλπ. Δεκτόν... Δίκοπο μαχαίρι.
Άμα είναι να μας τα δίνουν όλα έτοιμα, ποιος ο λόγος και ο καθηγητής να υπάρχει και να κάνει μάθημα, μόνο τις σημειώσεις του χρειαζόμαστε.
Και κάτι επιπλέον, σκοπός πολλών καθηγητών, δεν είναι να μας μάθουν πόσο κάνει 1+1, αλλα να μας μάθουν να σκεφτόμαστε. Γι'αυτό υπάρχουν και θέματα που δεν θα ξαναδείς και θέλουν κριτική σκέψη και ούτε λυμένα θα στα έχει το φροντιστήριο. Να θυμήσω οτι ο κ.Μαμάσης προσπάθησε (ποσο αισιόδοξος και αφελής...) να μας δώσει εξεταστική με ανοιχτά λάπτοπ, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τόσο προχωρημένο. Διότι σημασία δεν έχει να παπαγαλίσουμε μηχανικές μεθοδολογίες, είναι να έχεις ότι θέλεις και να βγάλεις την άκρη μόνος σου. Και προφανώς εμείς το εκμεταλλευτήκαμε...
“No one gets left behind, remember?”