Εξεταστική Εαρινού 2019-20 (Κορωνοεξεταστική)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξεταστική Εαρινού 2019-20 (Κορωνοεξεταστική)

Δημοσίευσηαπό civil123 » Παρ, 08 Μάιος 2020 8:16 pm

Kat_cem έγραψε:Παιδιά, εγώ μεταφέρω στο σύλλογο αυτά που ειπώθηκαν σήμερα από την Πρυτανεία, για να έχουν όλοι και όλες εικόνα του τί συζητιέται. Αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, και υπάρχουν και άλλες τόσες προβληματικές. Εμένα, για παράδειγμα, μου φαίνεται αρκετά προβληματικό, αυτό που λέει ότι η εξέταση θα γίνει 1.5 ώρα και το κατά πόσο (και αν) θα μειωθεί η ύλη, άπτεται στον κάθε καθηγητή ξεχωριστά. Ιδίως σε μαθήματα, όπως τα εδάφη, οι θεμελιώσεις, που η ύλη είναι τεράστια.

Σε αυτά ούτως ή άλλως η εξέταση τόση ώρα είναι. :lol:
Άβαταρ μέλους
civil123

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό tp21 » Σάβ, 09 Μάιος 2020 5:02 pm

https://www.lifo.gr/now/greece/281664/a ... 1589031072
Στο ΑΠΘ εξ αποστάσεως οι εξετάσεις
tp21

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Σάβ, 09 Μάιος 2020 5:35 pm

Kat_cem έγραψε:Τέλος, για τους φοιτητές που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ,είτε δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα εγκαίρως, θα υπάρξει είπε μέριμνα, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς τι σήμαινε αυτό.

Σημαίνει οτι θα το αφησει στην κριση της καθε σχολης (κανοντας απλα μια προτροπη να βοηθηθούν οι φοιτητες). Κλασσικά ομως η καθε σχολη θα αδιαφορησει.
Darkiz

Έτος εισαγωγής: 2017

Δημοσίευσηαπό CherylTunt » Δευτ, 11 Μάιος 2020 4:11 pm

Για φοιτητες που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες θα υπαρξει μεριμνα. Για φοιτητες οι οποιοι συγκατοικουν με ατομα απο ευπαθεις ομαδες τι μεριμνα μπορει να υπαρξει και ποιος αναλαμβανει τετοια ευθυνη, δλδ εγω ή χανω το εξαμηνο ή βαζω σε κινδυνο την οικογενεια μου; Θα μπουμε σε μεσα και δημοσιους χωρους αμφιβολου αποστειρωσης και μετα θα γυρισουμε σπιτια μας στις οικογενειες μας; Επισης οι καθηγητες, και κυριως οι ηλικιωμενοι, δε φοβουνται να μπουν σε τετοιο κινδυνο; Όσο αφορα την εμπιστοσυνη του ιδρυματος στους καθηγητες για μειωση της υλης μονο αστειο μου φαινεται.
Άβαταρ μέλους
CherylTunt

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό μουχαλασετοspace » Τρί, 12 Μάιος 2020 4:29 pm

Οι λύσεις έχουν γραφτεί σε προηγούμενα σχόλια οπότε δε θα τις επαναλάβω άλλη μια φορά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η κάθε λύση έχει κάποια υπέρ και κάποια κατά τα οποία ο καθένας ζυγίζει περισσότερο ή λιγότερο. Είμαι και γω με τον Ramrod, διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο. Είναι η λύση που εξασφάλιζει τον καλύτερο συνδυασμό ασφαλείας των φοιτητών- αδιαβλητότητας-σοβαρότητας της διαδικασίας και θα είναι και μια περίοδος που (λογικά) θα μπορούν όλοι να είναι στη σχολή και όχι να βάζουμε 50 αστερίσκους. Ξέρω ότι θα είναι ζόρικο αλλά είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, θα ζοριστούμε μια εξεταστική και εμείς και οι καθηγητές-διορθωτές να βγει η δουλειά. Αυτό που βρίσκω τελείως αστείο σαν λύση (και το γράφω επειδή ανακοινώθηκε ήδη στο ΑΠΘ) είναι η λύση της προφορικής εξέτασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθημάτων μιας σχολής σαν τη δική μας επιτρέπουν σε μια τέτοια μέθοδο εξέτασης να λειτουργήσει μόνο επικουρικά πχ στην εξέταση ενός θέματος που εκπονήθηκε και όχι σαν η μοναδική μέθοδος αξιολόγησης σε μαθήματα σαν το μπετό ή τις μηχανικές που χάνεις μισό θέμα για αριθμητικά ξέρωγω. Στην εξ αποστάσεως εξέταση είμαι επίσης αντίθετος αφού οι τρόποι να κάνεις πονηριά είναι αμέτρητοι και είμαι σίγουρος ότι η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει απείρως δυσκολότερη(είτε από χρόνο, είτε από ποσότητα θεμάτων, είτε από δυσκολία) ώστε να αντισταθμίσει αυτό το "κενό". Την εκπόνηση θέματος ασκήσεων τη θεωρώ μια καλούτσικη λύση, αρκεί να συνοδεύεται με μια σοβαρή προφορική εξέταση. Πάντως ας βγάλουν μια απόφαση επιτέλους, να ξέρουμε τι θα γίνει επιτέλους, γιατί φτάσαμε μέσα Μαίου.
μουχαλασετοspace

Δημοσίευσηαπό stefvar » Τρί, 12 Μάιος 2020 5:14 pm

Εδώ δεν έχουν περαστεί στο central μαθήματα χειμερινού....Για την εξεταστική θα βγάλουν απόφαση;;όσο για αυτά που αναφέρθηκαν συμφωνώ απολύτως.Μπετό προφορικά πως θα γίνει;;Ή θα γίνει ηλεκτρονικά με παλούκια θέματα σε μια ώρα μόνο για να αποφευχθεί η αντιγραφή;;
stefvar

Δημοσίευσηαπό jimys » Τρί, 12 Μάιος 2020 9:53 pm

Ως αρκετά παλιός στο ΕΜΠ (ΗΜΜΥ 2008-2014 και ΠΜΣ 2015-2016 και από το 2018 στους ΠΜ) έχω να πω ότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Έχουν γίνει διπλές εξεταστικές, συμπιεσμένες, εμβόλιμες κ.λ.π πάρα πολλές φορές και πάντα ο λόγος ήταν οι καταλήψεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τότε ήταν εύκολη απόφαση η τριπλή εξεταστική του Σεπτέμβρη (που είναι η πιο ασφαλής επιλογή) ενώ τώρα προσπαθούν όλοι να την αποφύγουν. Τώρα που πραγματικά είναι ζήτημα "ζωής-θανάτου" προσπαθούν να την αποφύγουν. :roll:

Είναι για γέλια να μιλάμε για εξ αποστάσεως εξεταστική και να θεωρούμε ότι θα γίνει αξιοκρατικά και άρτια. 10 άτομα μπορούν να μαζευτούν να γράψουν όλοι μαζί και να στείλουν τις απαντήσεις τους, πως μπορεί κάποιος να το ελέγξει; :thumbdown:

Μόνο η εξέταση - εργασίες -προφορική ατομική εξέταση έχει νόημα αλλά πότε θα προλάβουμε να κάνουμε εργασίες τέτοιας βαρύτητας μέσα σε ένα μήνα; :think:
Αν ο Θεός Δημιουργεί, ο άνθρωπος κατασκευάζει..
Άβαταρ μέλους
jimys

Έτος εισαγωγής: 2018

Δημοσίευσηαπό stefvar » Τρί, 12 Μάιος 2020 10:04 pm

συμφωνώ.απλά δεν ξέρουμε και τι μορφή θα μπορούσε να έχει η διπλή εξεταστική...πχ αρχίζει από μέσα Αυγούστου και τελειώνει αρχές Οκτώβρη;Πόσο θα επηρεαστούν έτσι οι τελειόφοιτοι; Θα προλάβουν οι καθηγητές να διορθώσουν μαθήματα 700 φοιτητών σε δυο βδομάδες για να γίνει η επόμενη; τίθενται άλλα ζητήματα μετά.
stefvar

Δημοσίευσηαπό Kcr565 » Τρί, 12 Μάιος 2020 11:36 pm

Πάντως προς το παρόν απλά φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας να έχει πετάξει το μπαλάκι στις σχολές.
Α.Π.Θ. είπε θα γίνουν εξ αποστάσεως, Παν. Θεσσαλίας είπε πάνε Σεπτέμβρη, και μαθαίνω Πανεπιστήμιο Κρήτης κάποιες σχολές λειτουργούν ανεξάρτητα και θα γίνουν κανονικά οι εξετάσεις, 3 μαθήματα κάθε μέρα στο ίδιο αμφιθέατρο θα δίνονται κανονικά. Όσο για τότε στις καταλήψεις υποθέτω ήταν και μια "τιμωρία" στο να μην ξαναγίνονται, συν του οτι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι Σεπτέμβρη θα είναι καλύτερα τα πράγματα, τι θα γινόταν αν μια διπλή εξεταστική χανόταν εξαιτίας κρουσμάτων. Χάος γενικά αλλά το θέμα είναι οτι σύντομα πρέπει να βγεί μια απόφαση.
“No one gets left behind, remember?”
Άβαταρ μέλους
Kcr565

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τετ, 13 Μάιος 2020 10:14 am

Kcr565 έγραψε:Πάντως προς το παρόν απλά φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας να έχει πετάξει το μπαλάκι στις σχολές.
[..]

Και οι σχολές έχουν πετάξει το μπαλάκι στον ύψιστο. Κάθε πρωί με το που ανοίγουν τα μάτια τους οι Πρυτάνεις, προτού πιάσουν το κινητό να δουν τα νέα της ημέρας λένε μέσα τους "Πλιζ πλιζ πλιζ πλιζ κάνε να έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός και να γίνουν κανονικά βάσει προγράμματος οι εξετάσεις". Γι'αυτό και καθυστερούν οι ανακοινώσεις και η επικοινωνία μαζί μας. Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο θαύμα, στάση που εκτιμώ, έχει έναν μεταφυσικό ρομαντισμό
Άβαταρ μέλους
Ramrod

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες