"Σκοπιανό"

Εδώ μεταφέρονται κάποια "προβληματικά" μηνύματα-θέματα για να μην διαγραφούν τελείως.

Re: "Σκοπιανό"

Δημοσίευσηαπό νεχεανές » Πέμ, 25 Ιαν 2018 11:09 pm

Συμφώνω απόλυτα, με τον Αθηναγόρα. Ζητώ συγγνώμη αν για μια ακόμη φορά ξεφεύγω από το θέμα, αλλά δεν πειράζει, αξίζει να ψάχνει κανείς την ιστορία. Δίδου σοφῷ ἀφορμήν, καὶ σοφώτερος ἔσται.Το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους ας αφήσουμε να το πούν οι ίδιες οι πηγές. Γιατί φαντασιολογήματα και ασυναρτησίες μπορεί να λέει ο καθένας, αλλά ας δούμε τί πίστευαν οι ίδιοι άνθρωποι:
Επιστολή του Αυτοκράτορα της Νίκαιας Αγίου Ιωάννου Δούκα Βατάτζη στον πάπα Γρηγόριο, γραμμένη περί το 1230, δηλαδή 600 χρόνια πριν τον Παπαρρηγόπουλο.
Για την συνέχεια του Ελληνισμού:

[...]Μᾶς γράφεις ὅτι ἀπὸ τὸ δικό μας, τὸ Ἑλληνικὸ Γένος, ἄνθησε ἡ σοφία καὶ τὰ ἀγαθά της καὶ διαδόθηκε στοὺς ἄλλους λαούς. Αὐτὸ σωστὰ γράφεις. Πῶς ὅμως ἀγνόησες ἢ καὶ ἂν ὑποτεθεῖ ὅτι δὲν τὸ ἀγνόησες, πῶς ξέχασες νὰ γράψεις ὅτι, μαζὶ μὲ τὴ σοφία, τὸ Γένος μας κληρονόμησε ἀπὸ τὸν Μέγα Κωνσταντῖνο καὶ τὴ βασιλεία; Ποιὸς ἀγνοεῖ ὅτι τὰ κληρονομικὰ δικαιώματα τῆς διαδοχῆς πέρασαν ἀπὸ ἐκεῖνον στὸ δικό μας Γένος καὶ ὅτι ἐμεῖς εἴμαστε οἱ νόμιμοι κληρονόμοι καὶ διάδοχοι;
Ἔπειτα, σὺ ἀπαιτεῖς νὰ μὴν ἀγνοήσουμε τὸ θρόνο σου καὶ τὰ προνόμιά του. Ἀλλὰ καὶ ἐμεῖς ἔχουμε νὰ ἀνταπαιτήσουμε νὰ δεῖς καθαρὰ καὶ νὰ μάθεις τὰ δικαιώματα ποὺ ἔχουμε ἐμεῖς ἐπὶ τῆς ἐξουσίας καὶ τοῦ κράτους τῆς Κωνσταντινούπολης, τὸ ὁποῖο, ἀπὸ τὸν Μέγα Κωνσταντῖνο, διατηρήθηκε γιὰ μία χιλιετία καὶ ἔφτασε σέ μᾶς.
Οἱ γενάρχες της βασιλεῖς μου εἶναι ἀπὸ τὸ γένος τῶν Δουκῶν καὶ τῶν Κομνηνῶν, γιὰ νὰ μὴν ἀναφέρω ἐδῶ καὶ ὅλους τούς ἄλλους Βασιλεῖς ποὺ εἶχαν Ἑλληνικὴ καταγωγὴ καὶ γιὰ πολλὲς ἑκατοντάδες χρόνια κατεῖχαν τὴν βασιλικὴ ἐξουσία τῆς Κωνσταντινούπολης. Αὐτοὺς ὅλους, καὶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ρώμης καὶ οἱ ἱεράρχες της, τοὺς προσκυνοῦσαν ὡς Αὐτοκράτορες τῶν Ρωμαίων.
[...]

Και για την Κωνσταντινούπολη που και τότε ήταν κατακτημένη:

[...]Ἐὰν ὅμως ἐννοεῖς τὴν Κωνσταντινούπολη, καθιστοῦμε γνωστὸ καὶ στὴν ἁγιότητά σου καὶ σὲ ὅλους τούς Χριστιανοὺς ὅτι ποτὲ δὲ θὰ πάψουμε νὰ δίνουμε μάχες καὶ νὰ πολεμοῦμε αὐτοὺς ποὺ τὴν κατέκτησαν καὶ τὴν κατέχουν γιατί ἀλήθεια, πῶς δὲ θὰ διαπράτταμε ἀδικία ἀπέναντι στοὺς νόμους τῆς φύσης, καὶ στοὺς θεσμοὺς τῆς Πατρίδας μας, καὶ στοὺς τάφους τῶν προγόνων μας, καὶ στὰ θεία καὶ ἱερὰ τεμένη, ἂν δὲν πολεμήσουμε γι᾿ αὐτὰ μὲ ὅλη τὴ δύναμή μας; [...]

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν αφήναν τους ξένους στους Ολυμπιακούς, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε τους Πέρσες, οι Βυζαντινοί όταν χάσαν την Πόλη παραδόξως θέλαν να την ξαναπάρουν... δηλαδή όλο εθνικισμό, ιμπεριαλισμό και αλυτρωτισμό ήμασταν... Πάλι καλά που τώρα γίναμε "προοδευτικοί" και τα απορρίπτουμε αυτά...
(και όχι, δεν μας νοιάζει αν το DNA του Περικλή έφτασε μέχρι τις μέρες μας)
«Τήν Ὀρθοδοξία μας σάν Ἕλληνες τήν ὀφείλουμε στόν Χριστό καί τούς Ἁγίους Μάρτυρες καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Καί τήν ἐλευθερία μας τήν ὀφείλουμε στούς ἥρωες τῆς Πατρίδας μας πού ἔχυσαν τό αἷμα τους γιά μᾶς. Αὐτήν τήν ἁγία κληρονομιά ὀφείλουμε νά τήν τιμήσουμε καί νά τήν διατηρήσουμε καί ὄχι νά τήν ἐξαφανίσουμε στίς ἡμέρες μας. Εἶναι κρῖμα νά χαθῆ ἕνα τέτοιο Ἔθνος.»
-Ὁσίου Παϊσίου, Λόγοι
Άβαταρ μέλους
νεχεανές

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 25 Ιαν 2018 11:27 pm

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν αφήναν τους ξένους στους Ολυμπιακούς, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε τους Πέρσες, οι Βυζαντινοί όταν χάσαν την Πόλη παραδόξως θέλαν να την ξαναπάρουν... δηλαδή όλο εθνικισμό, ιμπεριαλισμό και αλυτρωτισμό ήμασταν... Πάλι καλά που τώρα γίναμε "προοδευτικοί" και τα απορρίπτουμε αυτά...

Εσυ το λες ειρωνικα, εγω παλι συμφωνω και επαυξανω. Παλι καλα που δεν χυνουμε το αιμα των ανθρωπων -Ελληνων, Τουρκων, Αλβανων, Νεοζηλανδων, κτλ- για χωματα, πετρες και εθνικη ματαιοδοξια.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό mike13 » Παρ, 26 Ιαν 2018 12:30 am

Νεχεανες και η λοιπη πατριωτικη πτερυγα οσα αποσπασματα και να παραθεσεις για τους ολυμπιακους αγωνες,για τον Θουκιδηδη,για τον Μεγα Αλεξανδρο ,για τα εθιμα της αρχαιας Μαριγως που επιβιωνουν μεχρι σημερα το διακυβευμα ειναι οτι απο την περιοδο της Μακεδονιας ξακουστης του Αλεξανδρου η χωρα, μεχρι τον 20ο αιωνα που η Μακεδονια περναει σε ελληνικα χερια μεσολαβουν κοντα στα 2000 χρονια απο τα οποια το Σλαβικο στοιχειο κατοικει στην ευρυτερη γεωγραφικη περιοδο της Μακεδονιας κοντα στα 1400 χρονια.Ακομα και στην Ελληνικη μακεδονια οι Σλαβοφωνοι ισοδυναμουσαν με τους Ελληνοφωνους σε αριθμους.Οποιος θελει μπορει να ψαξει στην απογραφη του 1913 αλλα και στις απογραφες των Τουρκων πιο πριν.Η Μακεδονια ομογενοποιηθηκε αργοτερα με τον εκτοπισμο των Σλαβοφωνων και την αντικατασταση τους με προσφυγες(και η πλακα ειναι οτι οι Μακεδονομαχοι ουρλιαζουν για την συνεχεια τους με τον Μ.Αλεξανδρο ,ποιο αυτοι που η πλειοψηφια τους ειναι Μικρασιατες)
@Sceptic
Ρε μαν ποια εθνικη ασφαλεια και σαχλαμαρες?Μιλαμε για μια χωρα των 2εκ εκ των οποιων το 30% ειναι Αλβανοι.Η ελληνικη Μακεδονια εχει 2.5 εκ πληθυσμο αντιστοιχα.Τι φοβασαι σαμπως μας νικησουν οι Σκοπιανοι με τον υπερστρατο τους σφαξουν ολους τους Ελληνες και προσαρτησουν την Θεσσαλονικη οντας μελος της ΕΕ και ΝΑΤΟ παραλληλα?Που με τη λογικη αυτη σαν ελληνικο κρατος προφανως σε συμφερει να εχεις την γειτονα χωρα στην ιδια συμμαχια κρατων που εισαι μελος και εσυ παρα σε μια ενδεχομενως αντιπαλη.
Και σταματηστε να αντιλαμβανεστε το ονομα και την ιστορικη κληρονομια σαν ενα ειδος brandname κατοχυρωμενο στο υπουργειο οικονομικων για να μην στο κλεψει ο ανταγωνιστης.Η ιστορικη κληρονομια παραμενει αυτη που ειναι ειτε τα Σκοπια μετονομαστουν σε Βορεια Ελλαδα ειτε σε Τρανσφορμερς.
Λευτεριά στο Κουρδιστάν.Ζήτω η παγκόσμια ειρήνη.Αλληλεγύη στον σύντροφο Δημήτρη Καιρίδη.
Άβαταρ μέλους
mike13

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Παρ, 26 Ιαν 2018 1:27 am

Πάντως για τις αμερικάνικες πόλεις με ελληνικά ονόματα δε λέτε τίποτα. Έχουν και αρχαιοπρεπή αγάλματα. :o
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό νεχεανές » Παρ, 26 Ιαν 2018 1:32 am

Γιάννη, ναί, δεν θα κάτσουμε να σφάξουμε την ανθρωπότητα, ούτε θέλουμε παγκόσμια κυριαρχία. Απλά για κάτι τέτοιες πέτρες που λές παλέψαμε στις Θερμοπύλες, μην το ξεχνάς αυτό.
mike,
οι Βούλγαροι, οι Ρομά, οι Τούρκοι και κάμποσοι Εβραίοi κατοικούν επίσης 1000 χρόνια, στην περιοχή μας, αλλά δεν είπαν ποτέ ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια οι άνθρωποι. Αυτό με τους σκοπιανούς δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στην παγκόσμια ιστορία.
«Τήν Ὀρθοδοξία μας σάν Ἕλληνες τήν ὀφείλουμε στόν Χριστό καί τούς Ἁγίους Μάρτυρες καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Καί τήν ἐλευθερία μας τήν ὀφείλουμε στούς ἥρωες τῆς Πατρίδας μας πού ἔχυσαν τό αἷμα τους γιά μᾶς. Αὐτήν τήν ἁγία κληρονομιά ὀφείλουμε νά τήν τιμήσουμε καί νά τήν διατηρήσουμε καί ὄχι νά τήν ἐξαφανίσουμε στίς ἡμέρες μας. Εἶναι κρῖμα νά χαθῆ ἕνα τέτοιο Ἔθνος.»
-Ὁσίου Παϊσίου, Λόγοι
Άβαταρ μέλους
νεχεανές

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 26 Ιαν 2018 1:41 am

Δηλαδή εσύ νεχεανές πρέπει να είσαι πάνω από 2480 χρονών για να πολέμησες, εκτός των άλλων, και στις Θερμοπύλες.
Επίσης, κατοικώ και εγώ στην περιοχή σας; Να φύγω;
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό Shi » Παρ, 26 Ιαν 2018 3:07 am

Πέντε σελίδες κουβέντα για το "Μακεδονικό" ή "Σκοπιανό" και ούτε κουβέντα για το ΝΑΤΟ
(που συμμετέχει και η Ελλάδα..., που διέλυσε την Γιουγκοσλαβία..., που άνοιξε όλη την κουβέντα της ονοματολογίας...)

Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον, όπως έιπε και ο Χριστούλης.
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Shi » Παρ, 26 Ιαν 2018 3:19 am

Spoiler: show
Για να καταλάβει και ο/η νεχεανές: Ματθ. 23,24 ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό νεχεανές » Παρ, 26 Ιαν 2018 9:44 am

trauma έγραψε:Δηλαδή εσύ νεχεανές πρέπει να είσαι πάνω από 2480 χρονών για να πολέμησες, εκτός των άλλων, και στις Θερμοπύλες.
Επίσης, κατοικώ και εγώ στην περιοχή σας; Να φύγω;

trauma
Δεν καταλαβαίνω πώς βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Υπάρχει η συλλογική μνήμη του λαού μας, η ενότητα που ξεπερνά τον χωρο και τον χρόνο. Αυτό ήταν εκείνο που έκανε τους Σπαρτιάτες και τους Θεσπιείς να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών, υπακούοντας στις προγονικές επιταγές. Τί ήθελες να πώ; "Πολέμησαν"; Δεν μπορώ, δεν μου βγαίνει τόσο φυσικά. Γιατί είμαι μέρος του ελληνισμού και ο ελληνισμός είναι ενότητα. Εκείνος που ανήκει στον ελληνισμό έχει σύνορό του την Ιστορία. Όχι εγω προσωπικά δεν πολέμησα πουθενά, αλλά ο λαός στον οποίο ανήκω πολέμησε και πολεμά είτε με όπλα είτε χωρίς όπλα και επειδή ανήκω σ' αυτόν τον ένδοξο λαό και έστω και αναξίως φέρω το όνομα του Έλληνα, τολμώ και λέγω "πολεμήσαμε". Ούτε τον τίτλο του υπερπατριώτη διεκδικώ, ούτε περισσότερη αγάπη έχω για την πατρίδα από τα αδέλφια μου. Απλά αυτά που αισθάνομαι τα λέω.
Σημ: Δεν είπα ούτε για τους άλλους να φύγουν ούτε για σένα.

Shi
αναφερθήκαμε στο ΝΑΤΟ, όχι εκτεταμένα. Αν πιστεύεις, ότι χρειάζεται κι άλλη αναφορά, με χαρά θα ακούσουμε τί έχεις να μας πείς :D.
-Ὁσίου Παϊσίου, Λόγοι
Άβαταρ μέλους
νεχεανές

Δημοσίευσηαπό psgi1214 » Παρ, 26 Ιαν 2018 1:36 pm

Αισθάνομαι ότι κι εγώ έχω την υποχρέωση σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα να καταθέσω την άποψή μου...

Από περιέργεια και ψάξιμο βρήκα στη wikipedia χάρτη των αρχών του 20ου αι. στα γαλλικά όπου παρουσιάζονται όλες οι εθνοτικές ομάδες της περιοχές. Υπάρχουν Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Τούρκοι, Βλάχοι, πουθενά όμως "Μακεδόνες". Κάτι λέει αυτό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σταδιακά προωθήθηκε να λήξει το ζήτημα μιας περιοχής διεκδικούμενης από διάφορους λαούς με την "ανάμειξή" τους και τη δημιουργία μιας καινούργιας τεχνητής εθνοτικής ομάδας, λύση που όπως αποδείχτηκε τελικά περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε(το απόσπασμα από το Μυριβήλη του trauma για "Μακεντόν ορτοντόξ" δείχνει ότι ήδη οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί από τότε). Θέλω να πιστεύω ότι αφελώς τους δώθηκε το όνομα "Μακεδόνες" λόγω του ότι η τότε Γιουγκοσλαβική επαρχία βρίσκονταν εντός των ορίων της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Επειδή όμως τρώγωντας έρχεται η όρεξη μετά το όνομα, ανακαλύπτουν την "ιστορική συνέχειά" τους από την αρχαία Μακεδονία, το Φίλιππο και τον Αλέξανδρο. Και ακολούθως ανακαλύπτουν την αλύτρωτη "Μακεδονία του Αιγαίου" και ονειρεύονται εδάφη μέχρι τη Λάρισα...Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:ένα γειτονικό κράτος επιβουλεύεται δικά μας εδάφη και ιστορία, αρνούμενοι τον αναμφισβήτητο ιστορικά δεσμό των Μακεδόνων με τους υπόλοιπους Έλληνες. Και προφανώς η αντίδρασή μας καθίσταται επιβεβλημένη.

Πέραν τούτου απορούν ο trauma, ο Shi και οι λοιποί γιατί η μεγάλη πλειοψηφία και μέσα στη Σχολή υποστηρίζει την αντίθετη από τη δική σας άποψη. Λοιπόν, πιστεύευτε σε μια ιδεολογία ονόματι "αναρχία", "κουμμουνισμός", "διεθνισμός", όπως θέλετε πείτε το. Κάποιος σοφός είπε ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία είναι η καλύτερη στη θεωρία αλλά η χειρότερη στην πράξη. Σε κράτη όπως η Ελβετία ή το Λουξεμβούργο όπου όλα τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά θέματα είναι λυμένα, πιθανόν να υπάρχουν πολλοί ομοϊδεάτες σας. Επειδή όμως οι διάφοροι γείτονές μας δεν ανήκουν σε αυτά τα κράτη, κάθε άλλο, προφανώς εμείς δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στο παιχνίδι τους.

Εντούτοις θα συμφωνήσω ότι στο συλλαλητήριο κυριάρχησε αυτό που εσείς αποκαλείται "εθνοφασισμός"(παρότι ο Φράγκος και οι διοργανωτές επιμένουν για το αντίθετο). Και αντιθέτως διαφωνώ με τον Sceptic Engineer ότι οι "στρατόκαυλοι" και τα "εθνίκια" είναι μόνο 10-15% στην κοινωνία αλλά αρκετά παραπάνω, σίγουρα 25-30%(εάν η Χ.Α. είχε αρχηγό τον Κασιδιάρη κάπου τόσο πιστεύω θα έπαιρνε στις εκλογές). Μόνο που αυτό γιατί το ανακαλύπτετε τώρα. Από τον πρώτο χρόνο μνημονίου έτσι συμβαίνει. Όλος αυτός ο κόσμος είναι της λογικής ότι "η δημοκρατία με κατέστρεψε, οπότε στηρίζω ό,τι την πολεμάει, δηλ. φασισμό". Και μην ξεχνάμε ότι στη μονδική άλλη περίπτωση που επιβήθηκε μακροχρόνια ακραία φτώχεια σε δυτική κοινωνία ήταν στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, όπου μετά από 15 χρόνια αν θυμάμαι καλά ψηφίστηκε δημοκρατικά να κυβερνήσει ο Χίτλερ.Η συνέχεια γνωστή. Πολύ λυπάμαι που το λέω αλλά νομοτελειακά εκεί οδηγούμαστε. Και δυστυχώς για εσάς η Αριστερά μετά τον Τσίπρα κι ό,τι έφερε θα κρύβεται από το προσκήνιο για κάμποσες γενιές. Και για το forum και τη Σχολή που "βρωμάνε", στο δικό μου το έτος τουλάχιστον οι περισσότεροι είναι παιδιά Πολ.Μηχανικών που ζούσαν άνετα και ξαφνικά μέσα στην κρίση τα έχασαν όλα. Το γιατί τελικά η φτώχεια οδηγεί στον "εθνοφασισμό" δε μπορούν να το απαντήσουν οι σχετικοί επιστήμονες, προφανώς ούτε κι εγώ. Και για να μην αρχίσει η σπέκουλα, πρώτος εγώ θλίβομαι από αυτήν την κατάντια(ουσιαστικά η τραγικότερη επίπτωση των μνημονίων στην πατρίδα μας μετά τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας).
psgi1214

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μπλε κάδος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες