Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 10 Νοέμ 2017 8:20 pm

Βασικά το πρώτο ποστ με το meme και τα άλλα το ανέβασες κυρίως σε μια προσπάθεια να υπερασπιστείς τον εαυτό σου αρκετά αποτυχημένη, αφού και εγώ ποτέ δεν υποστήριξα κάτι από αυτά που παραθέτεις.

Την τρομοκρατία του κράτους φυσικά και δεν θα την νιώσεις ποτέ, και είναι τουλάχιστον γελοίο που αναφέρεσαι σε αυτήν ειρωνικά. Ούτε ανάμεσα στις πιο καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες είσαι, και είσαι και πρόθυμος να αναπαράγεις την λογική (και τα λόγια) του κάθε Πορτοσάλτε ακόμα και αν με έναν οξύμωρο τρόπο το αρνείσαι.

Επίσης έχω αυτή την περίεργη εντύπωση πως όλα αυτά τα οποία εσύ θα υπερασπιζόσουν, έχουν πολύ περισσότερους αθώους νεκρούς. Ανθρώπινα και μη ζώα.
Άβαταρ μέλους
trauma

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 10 Νοέμ 2017 10:05 pm

trauma έγραψε:Βασικά το πρώτο ποστ με το meme και τα άλλα το ανέβασες κυρίως 1) σε μια προσπάθεια να υπερασπιστείς τον εαυτό σου αρκετά αποτυχημένη, αφού και εγώ ποτέ δεν υποστήριξα κάτι από αυτά που παραθέτεις.

Την τρομοκρατία του κράτους φυσικά και δεν θα την νιώσεις ποτέ, και είναι τουλάχιστον γελοίο που αναφέρεσαι σε αυτήν ειρωνικά. 2) Ούτε ανάμεσα στις πιο καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες είσαι, και είσαι 3) και πρόθυμος να αναπαράγεις την λογική (και τα λόγια) του κάθε Πορτοσάλτε ακόμα και αν με έναν οξύμωρο τρόπο το αρνείσαι.

4) Επίσης έχω αυτή την περίεργη εντύπωση πως όλα αυτά τα οποία εσύ θα υπερασπιζόσουν, έχουν πολύ περισσότερους αθώους νεκρούς. Ανθρώπινα και μη ζώα.

Εχουμε και λεμε:

1) Γιατι πιστευεις οτι νιωθω την αναγκη να υπερασπιστω τον εαυτο μου? Να τον υπερασπιστω απεναντι σε ποιον? Στον καθε trauma keyboard-anticapitalist-warrior του φορουμ? Δεν νομιζω. Ηταν η απαντηση μου, με ορισμενα δεδομενα για τον καθε trauma keayboard-anticapitalist-warrior που πιστευει οτι ο Κουφοντινας δεν ειναι ενας κοινος εγκληματιας της πουτσας, αλλα μια αθωα επαναστατικη περιστερα.

2) Τωρα μεσω ενος φορουμ, βγαζουμε και συμπερασματα για την κοινωνικη ταξη του καθενος? Με επιασες trauma, ειμαι μεγαλοαστος, ονομαζομαι Μανθος Φουστανος και ειμαι βιομηχανος χαρτου. Εσυ απο την αλλη, φανταζομαι νιωθεις την τρομοκρατια του κρατους στο πετσι σου καθημερινα.
Spoiler: show
Παρεπιπτοντως ειμαι αρκετα σιγουρος οτι η "κοινωνικη μου ταξη" ειναι κατωτερη της δικης σου (αν τουλαχιστον η συγκριση γινεται με βαση το οικογενειακο εισοδημα του καθενος). Γεγονος, που φυσικα δεν ειμαι αρκετα ξεφτιλας για να το χρησιμοποιησω ως επιχειρημα υπερ μου η κατα καποιου αλλου, πανω σε οποιαδηποτε κουβεντα.

3) Η μονη λογικη και τα μονα λογια τα οποια αναπαραγω, ειναι τα δικα μου. Επειδη εσυ, εχεις συνηθισει να εχεις ενα νταβατζη (πες με κομμα, παραταξη, ιδεολογικο καθοδηγητη της πουτσας κλπ κλπ) ο οποιος σου επιβαλλει εμμεσα η αμεσα το τι θα πεις, δεν σημαινει οτι ισχυει το ιδιο για ολους μας.

4) Αυτο το τελευταιο ειναι ενας ακομα εντεχνος τροπος να με πεις φασιστα? Βεβαια, γιατι συμφωνα με τον καθε trauma keyboard-anticapitalist-warrior, οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι φασιστας και θελει εκατομβες νεκρων. Ποση βλακεια χωραει πια αυτο το φορουμ?
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 10 Νοέμ 2017 10:28 pm

Κοίτα, θα ήθελες πολύ να είμαι αυτή ή καρικατούρα στην οποία προσπαθείς να με προσαρμόσεις, να σου μιλάω για τάξεις, για κόμματα , καθοδηγητές κλπ. Είναι τόσο ξεκάθαρο ρε Sceptic ότι πας να με φέρεις στα μέτρα στα οποία να μπορείς να με "στηλιτεύσεις", και κάπως σα να λειτουργεί εις βάρος σου αυτό. Δεν μίλησα για τάξη, μίλησα για κοινωνική ομάδα. Κοινωνική ομάδα είναι ας πούμε οι γυναίκες, τα τρανς άτομα , τα ομοφυλόφιλα άτομα, οι μετανάστες, τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, οι φοιτητές, οι εργάτες, τα παιδιά οποιουδήποτε οικογειακού εισοδήματος τα οποία μεγαλώνουν σε κατεστραμμένο περιβάλλον, και πάει λέγοντας. Κάποιες είναι πιο καταπιεσμένες από άλλες. Δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψή σου. Δεν σε είπα εντέχνως φασίστα. Θύμα σε είπα, και μιλούσα για τον καπιταλισμό, τις εξουσιαστικές σχέσεις, την βιομηχανία παραγωγής κρέατος, τις ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις. και άλλα. Αλλά εντάξει, θύματα είμαστε όλοι, το θέμα είναι τι κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 11 Νοέμ 2017 1:20 am

trauma έγραψε:Κοίτα, θα ήθελες πολύ να είμαι αυτή ή καρικατούρα στην οποία προσπαθείς να με προσαρμόσεις, να σου μιλάω για τάξεις, για κόμματα , καθοδηγητές κλπ.Δεν μίλησα για τάξη, μίλησα για κοινωνική ομάδα. Δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψή σου. Θύμα σε είπα, και μιλούσα για την βιομηχανία παραγωγής κρέατος

μεταμοντέρνος μεταανανεωτικός μεταμαρξιστής μετακαπιταλιστής

Σε δέκα χρόνια από τώρα παρέα με neaoktana στην τοπική Ποταμιού Παπάγου Χολαργού
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό trauma » Σάβ, 11 Νοέμ 2017 1:58 am

προβολή ενοχής για τον δικό του πολιτικό χώρο πάνω μου επικών διαστάσεων
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Σάβ, 18 Νοέμ 2017 5:21 am

Φωτοβολίδα καρφώνεται στο πόδι γυναίκας στα Εξάρχεια

Πριν 2 μερες 16 ανθρωποι πνιγηκαν, και παρ'ολα αυτα τιποτα δεν ειναι ικανο να συγκινησει μερικα μαλακισμενα που εκτονωνονται καθε 17η του Νοεμβρη. Οι καθιερωμενες καφριλες δεν αναβαλλονται για κανενα πουστη λογο. Και οριστε μερικα απο τα αποτελεσματα του "ταξικου αγωνα", οπως βαφτιζουν τους χουλιγκανισμους και το ξυλικι με τα ΜΑΤ, μερικοι ανεγκεφαλοι μπαμπουινοι. Γροθια στο στομαχι το βιντεο.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Σάβ, 18 Νοέμ 2017 3:20 pm

Μία από τις καλύτερες ανακοινώσεις που διάβασα σχετικά με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική αυτές τις μέρες.
Ανακοίνωση ΑΡΑΓΕΣ για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Σάβ, 18 Νοέμ 2017 7:17 pm

Νομίζω και να μην είσαι μηχανικός μπορείς να αντιληφθείς πως είναι ανεπίτρεπτο το 2017 να δημιουργείται τόσο εκτεταμένη καταστροφή,πόσο μάλλον να πεθαίνει κόσμος από πλημμύρες.Και πως,όπως σωστά υποδεικνύει και το κείμενο,οι ευθύνες δεν πρέπει να αποδοθούν στη φύση αλλά στην πολιτική που εφαρμόστηκε(εφαρμόζεται) και καταρχήν χτίζει πόλεις περιβαλλοντικά "εχθρικές" και κατά δεύτερον ενώ είναι γνωστό το πρόβλημα δεν προβαίνει ούτε σε έργα μικρής κλίμακας.

Επίσης,έχω δει την εξής ανακοίνωση από το Δημαρχείο Μάνδας:
Ενημέρωση από το Δημαρχείο Μάνδρας για όσους θέλουν να στείλουν είδη ρουχισμού και τρόφιμα:
Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 196 00 δημαρχείο Μανδρας Ειδυλλίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας, 2132014900.
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό νεχεανές » Σάβ, 18 Νοέμ 2017 8:13 pm

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα έχουν να κάνουν με την μακροχρόνια πολιτική του ελληνικού κράτους. Όταν μπαζώνεις όλα τα τα ρέματα και δεν προβλέπεις εκ των προτέρων την αντιμετώπιση του κινδύνου, όσα αντιπλημμυρικά κι αν κάνεις μετά δεν σώζεται η κατάσταση. Είναι πολεοδομικό θέμα.
«Τήν Ὀρθοδοξία μας σάν Ἕλληνες τήν ὀφείλουμε στόν Χριστό καί τούς Ἁγίους Μάρτυρες καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Καί τήν ἐλευθερία μας τήν ὀφείλουμε στούς ἥρωες τῆς Πατρίδας μας πού ἔχυσαν τό αἷμα τους γιά μᾶς. Αὐτήν τήν ἁγία κληρονομιά ὀφείλουμε νά τήν τιμήσουμε καί νά τήν διατηρήσουμε καί ὄχι νά τήν ἐξαφανίσουμε στίς ἡμέρες μας. Εἶναι κρῖμα νά χαθῆ ἕνα τέτοιο Ἔθνος.»
-Ὁσίου Παϊσίου, Λόγοι
Άβαταρ μέλους
νεχεανές

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 18 Νοέμ 2017 9:04 pm

fiddlerontheroof έγραψε:Νομίζω και να μην είσαι μηχανικός μπορείς να αντιληφθείς πως είναι ανεπίτρεπτο το 2017 να δημιουργείται τόσο εκτεταμένη καταστροφή,πόσο μάλλον να πεθαίνει κόσμος από πλημμύρες.

Μόνο αν ΔΕΝ είσαι μηχανικός επιτρέπεται να το αντιλαμβάνεσαι αυτό.
Αν είσαι μηχανικός πρέπει να έχεις για δεδομένο ότι εν έτει 2017 , αλλά και σε 100 χρόνια από τώρα , ο κόσμος θα πεθαίνει απο πλημμύρες εν γένει . Απλά σίγουρα όχι από τέτοιας κλίμακας βροχοπτώσεις. Από αυτές , ναι, δεν θα έπρεπε να πεθαίνει κανείς.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες