Αρχικά ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον!
TheMaster έγραψε:Με ενα γρηγορο γοογλαρισμα το θεμα ειναι των drivers και μαλλον του autocad... Προσπαθησε να κανεις update στο προγραμμα αν μπορεις και δες αν βοηθαει...
Έχω εγκαταστήσει τις εκδόσεις 2016-2018 και δεν δουλεύει...μόνο ένα διάστημα είχε δουλέψει με ένα update του 2017 αλλά τώρα μετά από το φορμάτ που έκανα στο λάπτοπ ούτε αυτό δουλεύει... Για την κάρτα γραφικών έχω κατεβάσει τον πιο πρόσφατο driver...
ScepticEngineer έγραψε:Καταρχας λες κλεινεις την intel και χρηιμοποιεις την ...intel? Φανταζομαι ειτε εννοεις κλεινεις την intel και χρησιμοποιεις την nvidia η το αντιστροφο. Αν οπως λες και οι 2 σου λειτουργουν σωστα π.χ. σε παιχνιδια, ορισε αρχικα την nvidia ως την καρτα που θα λειτουργει το autocad απο το panel της nvidia.
2 ερωτησεις: Το προβλημα σου παρουσιαζεται και οταν εχεις το λαπτοπ στο ρευμα? Το προβλημα συνεβαινε απο τοτε που πηρες το λαπτοπ/εγκατεστησες το autocad, η ξεκινησε ξαφνικα? Αν ισχυει το 2ο, θυμασαι τι περιπου ειχες κανει οταν ξεκινησε?
Δοκιμασε το εξης: πηγαινε στο Πινακασ Ελεγχου -> System and security -> power options, επελεξε την επιλογη High performance και πατα διπλα που λεει change plan settings. Μετα βρες τις καρτες γραφικων (π.χ. για την nvidia θα ειναι λογικα στην καρτελα PCI Express) και θεσε off τις ρυθμισεις που αφορουν σε power saving.
Το πρόβλημα υπήρχε εξ αρχής...είτε το λάπτοπ είναι στο ρεύμα είτε όχι... πέρα από το διάστημα που αναφέρω πιο πάνω το autocad δεν δούλεψε ποτέ με την nvidia. Τώρα η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι μετά το φορμάτ έβαλα μία νεώτερη έκδοση των windows 10.
Αν είναι ανοιχτές και οι δύο κάρτες γραφικών το autocad παίρνει την nvidia (και πετάει μπλε οθόνες...). Όταν κλείνω την intel το autocad παίρνει αυτήν και δουλεύει σχεδόν κανονικά...(πρέπει να κλείνω το hardware acceleration για να μην παραμορφώνει τα σχέδια)
Στο PCI Eχpress δεν βλέπω κάτι που να αναφέρεται σε nvidia...
Σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα έχω ορίσει την nvidia ως κάρτα που θα χρησιμοποιεί το autocad?
R.T.K. έγραψε:Χωρίς να είμαι ειδικός, φαντάζομαι το πρόβλημα είναι στο AutoCAD, αφού παίζεις παιχνίδια που είναι πολύ πιο απαιτητικά από το AutoCAD. Τρέξε το AutoCAD με τα Intel hd, τα οποία αν και ανίσχυρα, είναι integraded άρα έχεις 100% συμβατότητα. Αν σου ξαναβγάλει σφάλμα, κάνε ένα πλήρες uninstall του AutoCAD με κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης (Revo unistaller) και κατέβασε την τελευταία trial έκδοση του AutoCAD από το site της Autodesk.....
Με την intel δουλεύει σχεδόν κανονικά, όπως λέω και πιο πάνω...το θέμα είναι ότι για να πάρει την intel πρέπει να την έχω κάνει disable απο το device manager, αλλά έτσι έχω ασυμβατότητες σε άλλα προγράμματα...πχ με αυτήν την ρύθμιση το adina δεν δουλεύει..
tsak έγραψε:παντως ειναι ενδιαφερον οτι στο forum της Autodesk ενας εχει το ιδιο ακριβως προβλημα λαπτοπ toshiba με τα ιδια specs
το είδα και εγώ... δεν ξέρω τι να υποθέσω...βγήκε προβληματική παρτίδα από την toshiba? ή υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ toshiba nvidia και autodesk? και αν είναι θέμα ασυμβατότητας λύνεται?