από νεχεανές » Πέμ, 11 Μάιος 2017 11:01 pm
Κοίτα, προσωπικά σὲ κανέναν καθηγητή, τριτοβάθμιας ἤ δευτεροβάθμιας, δὲν ἔχω δεῖ νὰ ζητάνε ἀποδείξεις γιὰ τοὺς τίτλους σπουδῶν του προκειμένου νὰ πειστοῦν γιὰ τὰ λεγόμενά του (ἐκτός ἄν ἐνδιαφέρεσαι νὰ τὸν προσλάβεις). Ἔχεις δεῖ λόγου χάριν ὅλων τῶν καθηγητῶν τῆς σχολής τὰ πτυχία; Προσωπικά δὲν ἔχω δεῖ κανενός, ἀλλὰ τοὺς ἐμπιστεύομαι. Ἀρκεῖ νὰ σὲ πείσει ἡ λογική του ἤ ξέρω 'γω τὸ ὔφος.
Τώρα, ἀκόμα κι ἄν ὁ κ. Λυγερός σου φαίνεται ἀγύρτης (δὲν τὸ άποκλείουμε), τὸ γεγονός ὄτι βρέθηκε τὸ κοίτασμα Zohr δίπλα στὴν διεπαφή μὲ τὸν Αἰγυπτιακό τομέα, τὸ γεγονός ὅτι ἤδη στὴν Κύπρο ἀνοίγουν γεώτρηση καθῶς καὶ ἡ ταυτόχρονη προσέλευση μεγάλων ὁμίλων ὅπως ἡ Shell, ἠ Total, ἠ ExxonMobil ( ἡ μεγαλύτερη στὸν κόσμο στοὺς ὐδρογονάνθρακες), ἡ Qatar Petroleum μιλοῦν νομίζω ἀπὸ μόνα τους. Ἄν τὰ κοιτάσματα στὴν Ἀνατολική Μεσόγειο δὲν ἤταν τουλάχιστον στρατηγικά, τέτοιας κλίμακας ἐταιρεῖες οὔτε που θὰ σκέφτονταν νὰ κοιτάξουν πρὸς τὰ ἐδῶ, πόσο μάλλον νὰ ἐπενδύσουν. Δὲν νομίζω ὅτι ἡ ExxonMobil ἀρέσκεται στὸ νὰ κόβει βόλτες σὲ ἄδεια οἰκόπεδα.
Λοιπόν, ἑμεῖς τοὺς δικούς μας που μας λένε ὅτι ἔχουμε ὑδρογονάνθρακες δὲν τους πιστεύουμε, γιατί θεωροῦμε πὼς εἶναι ὀνειροπαρμένοι ἐθνικιστές. Τί λέτε γιὰ τοὺς ξένους ποὺ ἔρχονται γιὰ νὰ πάρουν αὐτό ποὺ δὲν πιστεύουμε πὼς ἔχουμε;
Δὲν μιλάμε δηλαδή μόνο γιὰ τὸν κ.Λυγερό - ἔστω ὅτι αὐτός μὰς κοροϊδεύει - μιλάμε γιὰ γεγονότα ποὺ δὲν νομίζω ὅτι ἐρμηνεύονται διαφορετικᾶ. Δὲν ξέρω... πῶς τὸ βλέπετε;
«Τήν Ὀρθοδοξία μας σάν Ἕλληνες τήν ὀφείλουμε στόν Χριστό καί τούς Ἁγίους Μάρτυρες καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Καί τήν ἐλευθερία μας τήν ὀφείλουμε στούς ἥρωες τῆς Πατρίδας μας πού ἔχυσαν τό αἷμα τους γιά μᾶς. Αὐτήν τήν ἁγία κληρονομιά ὀφείλουμε νά τήν τιμήσουμε καί νά τήν διατηρήσουμε καί ὄχι νά τήν ἐξαφανίσουμε στίς ἡμέρες μας. Εἶναι κρῖμα νά χαθῆ ἕνα τέτοιο Ἔθνος.»
-Ὁσίου Παϊσίου, Λόγοι