Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης 21/3

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης 21/3

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Τρί, 21 Μαρ 2017 7:37 pm

Μετά την σημερινή συνάντηση με το κοσμήτορα και την ΕΠΣ, δεν λάβαμε καμία δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν τα αιτήματα που τέθηκαν, όπως είχε γίνει και στις τελευταίες συναντήσεις.

Επομένως σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΦΣ της 20/3 η οποία δηλώνει ότι "Κόκκινη γραμμή του φοιτητικού συλλόγου είναι ο ενιαίος πενταετής κύκλος σπουδών. Απαιτούμε από την κοσμητεία ρητή δέσμευση με ανακοίνωση την ίδια ημέρα πάνω στα 3 προαναφερθέντα κριτήρια που ικανοποιούν το ενιαίο και αδιάσπαστο του κύκλου σπουδών και του πτυχίου του πολιτικού μηχανικού, στην ολότητά τους (Όχι στο κατέβασμα θεωρητικών μαθημάτων, Όχι στη μεταφορά μαθημάτων από το κορμό στην κατεύθυνση, Όχι στη σύμπτυξη θεωρητικών μαθημάτων). Σε αντίθετη περίπτωση θα τελεί υπό κατάληψη με πολιτική ευθύνη της κοσμητείας μέχρι και την Παρασκευή 24/3." η σχολή από αύριο μέχρι την Παρασκευή τελεί υπό κατάληψη.

Καλούμε σε νέα συντονιστική επιτροπή κατάληψης αύριο Τετάρτη 22/3 στις 1 το μεσημέρι, ώστε να βαθύνουμε τις προηγούμενες επεξεργασίες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και να οργανώσουμε τις δράσεις του συλλόγου εντός της κατάληψης.
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: Σάβ, 29 Μαρ 2014 11:33 pm
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό sonam » Τρί, 21 Μαρ 2017 8:27 pm

Εφόσον έγινε κάποια πρόοδος σήμερα, έπρεπε να κλείσει πάλι η σχολή; Εκμεταλλευτήκατε την ψήφο της συνέλευσης και κλείσατε τη σχολή 40 άτομα, αντί να τεθούν σε συζήτηση αυτά που ειπώθηκαν και να αποφασιστεί εκ νέου η γραμμή που θα ακολουθηθεί. Αλλά μάλλον κάποιους τους βολεύει η μικρή συμμετοχή της συνέλευσης αύριο (λόγω κατάληψης). Απόλυτα δημοκρατικό!
Άβαταρ μέλους
sonam
 
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Παρ, 12 Ιουν 2015 7:22 pm
Έτος εισαγωγής: 2015

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό brave sir robin » Τρί, 21 Μαρ 2017 8:52 pm

Αγαπητέ/ή λοβοτομημένε/μενη
Η χθεσινή απόφαση η οποία υπερψηφίστηκε από 179 άτομα στη γενική συνέλευση προέβλεπε ρητά ότι η σχολή θα τελεί υπό κατάλψη με πολιτική ευθύνη του κοσμήτορα σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανακοίνωση δέσμευσης πάνω στα παρπάνω 3 σημεία. Η απάντηση από τον κοσμήτορα ήταν ρητή, όπως και η άρνησή του να βγάλει ανακοίνωση. Άρα η άμεση και αντικειμενική συνεπαγωσή είναι πως θα υπάρχει κατάληψη.
Επίσης αύριο δεν υπάρχει συνέλευση αλλά συντονιστική επιτροπή κατάληψης.
Επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε κανείς την ψήφο κανενός. Εκός και αν λες πως οι 179 συμφοιτητές/τριες σου δεν ήξεραν τι ψηφιζαν
Επίσης την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να πεις μια μαλακία, τουλάχιστον να στέκει λίγο, γιατι δεν μας περισσεύει χρόνος να απαντάμε σε μπούρδες μιας και έχουμε έναν αγώνα να δώσουμε για να μην καταστραφεί το πρόγραμμα σπουδών μας.
Άβαταρ μέλους
brave sir robin
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Παρ, 29 Νοέμ 2013 5:23 pm
Έτος εισαγωγής: 2013

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό Άκης » Τρί, 21 Μαρ 2017 8:57 pm

Το γεγονός ότι αρκετοί φοιτητές δεν έχουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας τους την Αθήνα, αλλά είναι από την επαρχία και αναγκάζονται να επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με έξοδα (η οποία οικογένεια μπορεί να έχει άνεργους γονείς , καθώς και γονείς με σύνταξη που παίρνουν τρεις και εξήντα) τα οποία στην εποχή την οποία διανύουμε είναι και δυσβάστακτα ,δεν είναι το καλύτερο να καταλήγουμε συνέχεια στην λύση της κατάληψης. Αυτό διότι είτε θα αναγκαστεί να μείνει όλη την καλοκαιρινή σεζόν αναγκαστικά στην αναπλήρωση των μαθημάτων , που όλο το καλοκαίρι θα μπορούσε να δούλευε για να έβγαζε τα έξοδα του τους χειμερινούς μήνες ... , είτε θα χαθεί και ένα εξάμηνο με αποτέλεσμα να χάσει 1 χρόνο απο την ζωή του όπου θα μπορούσε να τελείωνε πιο νωρίς την σχολή ...
Άβαταρ μέλους
Άκης
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Κυρ, 19 Οκτ 2014 4:49 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό trauma » Τρί, 21 Μαρ 2017 9:07 pm

Παιδιά της κατηγορίας που περιγράφεις και τα οποία επιβαρύνονται στηρίζουν παρ'όλα αυτά την κατάληψη. Αυτό γιατί κάποιος τους αναγκάζει να καταφύγουν σε αυτό το μέσο για να ακουστούν. Και θα το γνωρίζει πολύ καλά όποιος άκουσε την επιτροπή σήμερα στη συνέλευση καθηγητών και τον κοσμήτορα.
Τελευταία επεξεργασία από trauma και Τρί, 21 Μαρ 2017 9:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
trauma
 
Δημοσιεύσεις: 570
Εγγραφή: Παρ, 17 Οκτ 2014 2:42 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό brave sir robin » Τρί, 21 Μαρ 2017 9:09 pm

Πρωτον είναι δεδομένο πως κανένα εξάμηνο δεν κινδυνέυει με 9 ημέρες κατάληψης. Στην περίοδο του λοκ αουτ των διοικητκών υπαλλήλων, που διήρκησε 3 μήνες και τα μαθήματα ξεκίνησαν Δεκέμβρη, δεν χάθηκε κανένα εξάμηνο. Όποιος μιλάει για χαμένα εξάμηνα είτε έχει άγνοια είτε είναι εκ του πονηρού.
Δεύτερον οι χαμένες διδακτικές ώρες μπορούν να αναπληρωθούν εντός του εξαμήνου όπως συμβαίνει και άλλες φορές.(αργίες, ημιαργίες, απεργίες ΜΜΜ). Το χειρότερο σενάριο είναι να τραβήξει μια εβδομάδα παρακάτω το εξάμηνο και η εξεταστική.
Καταλαβαίνω ότι σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο αυτό, αλλά μπροστά στο διακύβευμα το οποίο αντιμετωπίζουμε( υποβάθμιση των σπουδών και της αξίας του πτυχίου μας) είναι μαλλον πολύ πιο μερικό.
Τέλος φαντάζομαι ότι συνάδελφε, από όσα γράφεις, θα έχεις επανειλημμένως παλέψει για δωρεάν εστίες για όσους το έχουν ανάγκη. Αλλίως ο τραγικός τόνος που περιγράφεις τις συνέπειες της κατάληψης( στα όρια της καταστροφολογίας) δεν εξηγείται(;)
Άβαταρ μέλους
brave sir robin
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Παρ, 29 Νοέμ 2013 5:23 pm
Έτος εισαγωγής: 2013

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Τρί, 21 Μαρ 2017 9:12 pm

Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως η "πρόοδος" που έγινε σήμερα ήταν ότι "οι προτάσεις καταγράφονται". Αυτό που γίνεται 3 χρόνια τώρα και όλοι είδαμε πού φτάσαμε, άρα δεν θα το έλεγα πρόοδο. Και γενικά έχει αρχίσει να μου μπαίνει μια υποψία ως προς το πού καταγράφονται αυτές οι προτάσεις. Όσο για τον λόγο που γίνεται κατάληψη, νομίζω ότι η απόφαση του συλλόγου ήταν ξέκάθαρη. Αν δεν γίνει ρητή δέσμευση, θα γίνει κατάληψη. Νομίζω κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό ούτε να ισχυριστεί ότι κάποιοι δρουν κατά το δοκούν.

Όσο για τα χαμένα εξάμηνα, νομίζω ότι η κινδυνολογία έχει και κάποια όρια. Στην πολύ πρόσφατη ιστορία έχουμε παράδειγμα όπου μετά από δύο μήνες κατάληψη δεν χάθηκε ούτε εξεταστική, πόσο μάλλον εξάμηνο. Όσον αφορά τώρα τη χρηματική επιβάρυνση των οικογενειών μας, θας συμφωνήσω. Γενικά η κατάληψη αποτελεί για μένα μία από τις χειρότερες μορφές βίας και μάλιστα επηρεάζει μία πολύ μεγάλη γκάμα ανθρώπων. Από φοιτητές και τις οικογένειές τους, μέχρι τους διδάκτορες, τους μεταπτυχιακούς κτλ. Όπως έχω πει και σε άλλο ποστ μου όμως, στην παρούσα φάση τη βλέπω ως τη μόνη μορφή απάντησης, μιας και ο διάλογος τόσο καιρό περιορίζεται σε προτάσεις που καταγράφονται. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος για να το πω πολύ απλά.
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd
 
Δημοσιεύσεις: 188
Εγγραφή: Κυρ, 21 Οκτ 2012 7:19 pm
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό banana peel night » Τρί, 21 Μαρ 2017 9:28 pm

Και θα ηταν τοσο τραγικο να περιμενουμε αυτη τη 1 εβδομαδα να δουμε μπας και ''γινει το θαυμα'' και βρεθει μια λυση; Και αν οντως οι προτασεις καταγραφουν εκει που υπονοεις τοτε ας ''πεσει ραβδος''.
Άβαταρ μέλους
banana peel night
 
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Τρί, 08 Δεκ 2015 2:18 am
Έτος εισαγωγής: 2015

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τρί, 21 Μαρ 2017 10:07 pm

sonam έγραψε:Εφόσον έγινε κάποια πρόοδος σήμερα, έπρεπε να κλείσει πάλι η σχολή; Εκμεταλλευτήκατε την ψήφο της συνέλευσης και κλείσατε τη σχολή 40 άτομα, αντί να τεθούν σε συζήτηση αυτά που ειπώθηκαν και να αποφασιστεί εκ νέου η γραμμή που θα ακολουθηθεί. Αλλά μάλλον κάποιους τους βολεύει η μικρή συμμετοχή της συνέλευσης αύριο (λόγω κατάληψης). Απόλυτα δημοκρατικό!


Αλιμονο αν διναμε εξουσια στον οποιονδηποτε να αλλαζει αποφασεις ψηφισμενες δημοκρατικα "επειδη ειναι λογικο". Και να μην θελαν τα παιδια που κανουν την καταληψη να κλεισουν τη σχολη, απο τη στιγμη που ο συλλογος αποφασησε να γινει καταληψη αν δεν δεχθει γραπτα και κατηγορηματικα ο κοσμητορας τις 3 κοκκινες γραμμες, θα ηταν αντιδημοκρατες και παραβατες του "νομου" εαν εφαρμοζαν κατι αλλο. Ακομα και εαν ο Κουτσογιαννης δεχοταν τις 2 προτασεις στο επακρο και την 3η στο 80%, η σχολη επρεπε να κλεισει. Αλλιως αφηνεις "παραθυρακια" στον οποιονδηποτε αποκτησει εξουσια να αλλαζει τις αποφασεις χρησιμοποιωντας τις μαζες ή ειδικες περιστασεις, με τη δικαιολογια "ετσι ειναι λογικο".

Τωρα, εαν φταιει καποιος για αυτο που συνεβει σημερα (εφοσον φυσικα το θεωρησουμε παραλογο), ειναι ειτε ο "νομοθετης" ο οποιος σε περιπτωση που δεν επεδιωκε τοσο "δρακοντεια" μετρα, απετυχε στο να σκεφτει ενα πλαισιο λειτουργικο και ορθα δομημενο με υπαρξη "ασφαλειων", ειτε οι φοιτητες που ψηφισαν κατι που δεν καταλαβαν τι ελεγε, αποδεικνυοντας ποσο ελαφρομυαλα ορισμενοι ψηφιζουν τα πλαισια στις συνελευσεις. Οπου φοιτητες, μονο οσοι ψηφισαν τα πλαισια και σημερα επειτα απο την συζητηση, εχοντας μεινει ικανοποιημενοι απο τα λεγομενα του κοσμητορα,ηθελαν να μεινει ανοιχτη η σχολη, οχι ολοι.

Σιγουρα παντως δεν φταινε οσοι εφαρμοσαν το πλαισιο το οποιο ψηφισε η πλειοψηφια. Και παλι αλιμονο αν γινοταν ετσι ευκολα να παρακουσεις την θεληση της πλειοψηφιας. Αυτα μονο ο Αλεξης.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad
 
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Δευτ, 03 Ιουν 2013 9:14 pm
Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης

Δημοσίευσηαπό PAMANTZ » Τρί, 21 Μαρ 2017 10:11 pm

Φίλε Άκη, δέχομαι χωρίς καμμία καχυποψία αυτά που λες, ΟΜΩΣ αν είχες αφιερώσει λίγο χρόνο να παρακολουθήσεις με προσοχή στατικη3 ή θεωρία οδοποιίας, θα ήξερες οτι 1ο μέλημα ενός αντιπρύτανη είναι να γίνουμε μηχανικοί και όχι πληκτρολόγοι καθώς και συμβουλή ομότιμου καθηγητή η σθεναρή αντίδραση σε τέτοιες μεταβολές του περιεχομένου σπουδών (σταδιακή απόλυτη εξειδίκευση). Επιπρόσθετα με την άποψη 2 ανθρώπων με ιστορία -προφανώς- στον τομέα μπορείς και να ανοίξεις το φόρουμ που δημιουργήθηκε για να τεθεί η πρόθεση θέσπισης του νπσ σε δημόσια διαβούλευση. Τέλος, έχει γίνει βάιραλ ένα μεηλ του Κου Κατσικαδελη το οποίο είναι αρκετά διαφωτιστικό. Η γνώμη η δική μου όπως και των υπολοίπων φοιτητών ίσως δεν έχει την ίδια βαρύτητα οπότε ίσως να μην έχει νόημα να την αναφέρω αλλά είναι, κατά πλειοψηφία, αρνητική. Ίσως θα έπρεπε να κάνεις 2ες σκέψεις για τον αγώνα ενάντια σε μια νέα τάξη μαθημάτων. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θέλει να χάσει ούτε λεφτά, ούτε χρόνο, ουτε και μπάνια στην τελική, αλλά και οι 2 μήνες που έχει κανείς για ξεκούραση/δουλειά/διάβασμα/μπάνια κ.ο.κ να μην συρρικνωθούν. Πώς θα σου φαινόταν όμως οι κόποι σου σε Λύκειο και Πολυτεχνείο να σε φέρνουν σε θέση οριακά πάνω από απόφοιτο ΤΕΙ ή κάπου εκεί;
Άβαταρ μέλους
PAMANTZ
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Τρί, 12 Μαρ 2013 11:48 am
Έτος εισαγωγής: 2015

Επόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες