GiannisRad έγραψε:misa έγραψε:Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;
ΑΝ δεν κανω λαθος, τα δυο που λες δεν ειναι κορμου αλλα και δεν ειναι γραμμενα με κοκκινα γραμματα, οποτε θα κατοχυρωθει το μαθημα κανονικα.
Το θεμα ειναι αλλο. Εκει που οι γεωτεχνικοι ειχαν την μεγαλυτερη γκαμα επιλογων, τωρα εχουν με διαφορα την μικροτερη. Ο συγκοινωνιολογος κανει Σιδερα 2 και Ειδικα Θεματα Πεπερασμενων και εμεις δεν τα εχουμε ουτε καν σαν επιλογη. Ειμαστε οι μονοι που δεν παιρνουμε την ενισχυση των κατασκευων που ειναι νεο και ακουγεται αρκετα ενδιαφερον. Εγω αν ηταν ετσι τα προγραμματα οταν διαλεγα θα πηγαινα δομοστατικος.
Επιπροσθετως, λεει ο ποιητηςκαιΚάθε σημερινός φοιτητής για να πάρει δίπλωμα έχει τις υποχρεώσεις των μαθημάτων του νέου Προγράμματος.Φοιτητές που έχουν περάσει καταργούμενα μαθήματα επιλογής (στήλη R του Πίνακα) μπορούν με τεκμηριωμένη αίτησή τους να απαλλαγούν από άλλο αντίστοιχο μάθημα επιλογής του νέου προγράμματος.
Οποτε, ναι μεν εγω θα γλιτωσω τα πεπερασμενα επειδη εχω παρει γεφυροποιια (αφου ειναι και τα δυο επιλογης), αλλα την Στατικη 5 θα μου την φορτωσουν, ακομα και εαν φταινε αυτοι που δεν την πηρα επειδη επεφτε πανω στα Ειδικα Θεματα Θεμελιωσεων.
Ασε που μας βαζουν τις γεφυρες του Βαγια με "ανταγωνιστες" τα εργα ανοιχτης θαλασσης! Απιστευτοι.
Δεν προτρεχω και ευελπιστω να υπαρχουν λογικες εξηγησεις σε αυτες τις αλλαγες, αλλιως ειναι μεγαλη μαλακια.
Οσο για την εντατικοποιηση των σπουδων που ειπε ο xvantsik, εκει δεν ξερω εαν διαφωνω ή συμφωνω γιατι, 1) δεν μου φανηκε πολυ τοσο εντατικο το προγραμμα σπουδων μεχρι τωρα και 2) δεν σημαινει οτι θα εφαρμοστουν οσα εχουν σχεδιαστει, λογικα εαν ειναι πολυ ζορικα δεν θα διδασκουν ολη την υλη, οπως κοπηκε η στρεψη απο την αντοχη των υλικων παλιοτερα, κτλ. Κατα πασα πιθανοτητα τα πραματα θα συγκλινουν σε μια κατασταση ισορροπιας που να αντεχουν οι φοιτητες.
επισης δεν αναφερεται πουθενα οι γεωτεχνικοι που πηραν επιλογη τα ποταμια ή κυκλοφοριακη ροη αν θα γλυτωσουν την στατικη (που παει υποχρεωτικο τωρα)