Εξεταστική Καΐλα

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Re: Εξεταστική Καϊλα

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 14 Ιούλ 2009 10:32 pm

Ο γράφων τυχαίνει να εκπροσωπεί "προς τα έξω" το team των διδασκόντων της Μ.τ.Ρ. (και της Εφ. Υδρ.) Αυτή την ομάδα την αποτελούν άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να έχουν μια ατέλειωτη λίστα από αδυναμίες και κουσούρια... αλλά μόνο "στην κοσμάρα" τους δεν βρίσκονται... προσπαθούν να λύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολύπλοκα προβλήματα της διεργασίας εκπαίδευσης και των διαδικασιών αξιολόγησης, ενημερώσης κ.ο.κ. ... ιδιαιτέρως δε, διότι έχουν /είχαν παιδιά τους Σπουδαστές /ριες στο ΕΜΠ.

Εδώ σταματάει ο παραπάνω "ρόλος εκπροσώπου" και όσα γράφω χρεώνονται αποκλειστικώς σε μένα...
Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση έως πικρία από ένα κακό αποτέλεσμα - βαθμό, μετά από προσπάθεια την οποία ο καθένας/μία κρίνει ως επαρκή έως μεγάλη.
Δεν είμαι όμως έτοιμος να δεχθώ ειρωνικά-πικρόχολα σχόλια, προβλημά μου αυτό... (όποιος/α θεωρεί ότι κατάλαβε...ορθώς αντελήφθη)...
Για την ιστορία και για να αποκατασταθεί η αλήθεια του φαινομενικώς "καλού", ο γράφων προσπαθεί να εξαντλήσει "καθε δυνατότητα" βοήθειας <πριν> και είναι ο ο πλέον "απαιτητικός" αξιολογητής <μετά>, από όλα τα μέλη της ομάδας των διδασκόντων.
Μια απλή σύγκριση μεταξύ των "στατιστικών" Ι & ΙΙ και της τελικής ΙΙΙ (μετά τις "οριακές περιπτώσεις" θα σας πείσει επ' αυτού...

Άσχετο, αλλά όσες/οι ενίστανται (σε πμ), οτι έχω το "δικαίωμα" να γράφω στον εδώ μίτο θυμίζω αυτό που έγραψα παραμονές της εξέτασης : <Ο διδάσκων κρίνεται, ο Σπουδαστής/ρια απλώς... βαθμολογείται...>
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό stalin » Τρί, 14 Ιούλ 2009 11:55 pm

Ότι και να πεί ο οποιοσδήποτε οι ώρες που αφιερώσατε να ασχολείστε με όλα αυτά που μας απασχολούν σε κάθε μας πρόβλημα, μιλούν απο μόνες τους. Πολλά έχουν ειπωθεί για τα προβλήματα και τούς καθηγητές, εγώ πιστεύω πως ένα είναι το κυριότερο πρόβλημα του πολυτεχνείου, οι καθηγητές με τις κλειστές πόρτες, τα κλειστά αυτιά, την ανύπαρκτη επικοινωνία... Αυτοί που έχουν γαντζωθεί απο την καρέκλα τους και έχουν ύφος και σου κάνουν την ζωή δύσκολη...
Ένα παιδί μου είπε μια μέρα πως ένας γνωστός καρούμπαλος σεμφίτης καθηγητής του είπε πως τσεκάρει τα blogs για να δεί πως τον κακολογούν οι φοιτητές και πραγματικά απόρησα, αντί να δεί τις απορίες μας, τις αγωνίες μας, τους προβληματισμούς μας κοιτάει μόνο τα σχόλια και είναι 100% σίγουρος για τον εαυτό του και τις πρακτικές του.........
Αυτό τουλάχιστον πρέπει να σας το αναγνωρίσουμε, εσείς δουλεύεται με πρακτικές Harvard όπου η εύρυθμη λειτουργία βασίζεται στην συνεχή επικοινωνία, άλλοι δουλεύουν με πρακτικές ζιμπάμπουε και καμαρώνουν τους τίτλους και τα πτυχία, μόνο που αυτά δεν κάνουν τον καθηγητή, τον καθηγητή τον κάνει η εμπιστοσύνη και η αγάπη των φοιτητών, γιατί κάποιος μπορεί να είναι ο καλλίτερος επιστήμονας αλλά και συνάμα ο χειρότερος δάσκαλος.
Τώρα όσο αναφορά τον θυμό κάποιων μην τους παρεξηγείται γιατί όταν κόβεσαι με τέσσερα είναι λογικό να νιώθεις πως έφθασες στην πηγή και δεν ήπιες νερό και δείτε με κατανόηση σαν team αυτές τις περιπτώσεις και για να μην παρεξηγηθώ εγώ πέρασα το μάθημα αλλά κατανοω τους συναδέλφους.
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Τετ, 15 Ιούλ 2009 12:00 am

stalin έγραψε:Ένα παιδί μου είπε μια μέρα πως ένας γνωστός καρούμπαλος σεμφίτης καθηγητής του είπε πως τσεκάρει τα blogs για να δεί πως τον κακολογούν οι φοιτητές και πραγματικά απόρησα, αντί να δεί τις απορίες μας, τις αγωνίες μας, τους προβληματισμούς μας κοιτάει μόνο τα σχόλια και είναι 100% σίγουρος για τον εαυτό του και τις πρακτικές του.........

Πες μας ποιος βλάκας είναι (αν και μάλλον όσοι έχουν κάνει το τέταρτο εξάμηνο μαντεύουν το ποιος είναι....) :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό stalin » Τετ, 15 Ιούλ 2009 12:15 am

Νομίζω δεν έχει νόημα, απλά θα πώ οτι κατάντησε μάθημα πτυχίου ένα εισαγωγικό κατ ουσία μάθημα, ο νοών ...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τετ, 15 Ιούλ 2009 12:20 am

Γιατί τέτοιο άχτι με τη Ζιμπάμπουε; Τι την κάνει πιο τριτοκοσμική από την Ελλάδα; Μήπως είμαι σε λάθος topic;
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 15 Ιούλ 2009 1:44 am

Προσωπικά χρησιμοποιούσα τον όρο : "Η πολυπαθής Μπουργκίνα-Φάσο, πρώην Άνω-Βόλτα"...
...έως ότου πέρυσι, η εν λόγω πολυπαθής, ξεπέρασε την Ελλάδα σε κάποιους "Κρίσιμους Δείκτες"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό gandalf » Πέμ, 16 Ιούλ 2009 12:53 pm

Η Οδοποιία

Καθίσαμε στο ίδιο το θρανίο
Είχε μια τρίτοξη καμπύλη ανορθόγραφη
Και μιαν μελέτη χαμένη ανυπόγραφη
Το 1ο θεμα όσο μιας βδομάδας διάβασμα
Τότε που ακάθεκτος τραβούσες προς τη θάλασσα

Καλοκαίρι μύριζε είχε πιάσει μεσημέρι
κοίταξες μάταια για το γνώριμο επιτηρητή
είχε μονάχα κόμβους τέρμα η διατομή
Στο διπλανό θρανίο μητοτομη με κλωθοειδη

Το τελευταίο λάθος μας αυτό το μάθημα
Λύση δεν βρέθηκε ούτε δόθηκε απάντηση
Ο ήλιος έγειρε και οι σκιές μακρύνανε
Κάποιες αδέξιες απορίες που δε γίνανε

:lol: :lol: :lol:
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό dimos » Πέμ, 16 Ιούλ 2009 1:15 pm

gandalf πήγαινε κάνε καμιά βουτιά γιατί έχεις κάψει φλάντζα. Άστο, κλείσε τα βιβλία και πήγαινε να δροσιστείς λιγάκι.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό tsiou » Πέμ, 16 Ιούλ 2009 2:08 pm

εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής, είναι πάνω στη μελωδία κάποιου γνωστού τραγουδιού, κάτι σαν re-make ή είναι ελεύθερος στίχος...???
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
tsiou Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό blink » Πέμ, 16 Ιούλ 2009 2:23 pm

http://www.youtube.com/watch?v=zyO8_as7k_0
Αυτο δεν γινεται να το ακουσεις μονο μια φορα!! :lol:
blink

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 3 επισκέπτες