από GiannisRad » Δευτ, 11 Απρ 2016 6:28 pm
Εχω μια απορια που μαλλον ικανοι να την απαντησουν ειναι οι φοιτητες της σχολης συγκεκριμενης ιδεολογιας.. Δεν εχω καμια διαθεση να βαλω μπουρλοτο ουτε τρολαρω.
Σημερα λοιπον κυκλοφορει ενα βιντεο στα μμε που ενας σκοπιανος στρατιωτης λεει στον προσφυγα/μεταναστη πως δεν τον αφηνει να περασει επειδη αυτος θα πεθαινε για την πατριδα του ενω ο προσφυγας/μεταναστης το εβαλε στα ποδια.
Ρωταω εγω λοιπον, οχι ποια ειναι η σωστη αντιμετωπιση της καταστασης, αλλα ποιος μπορει να πει πως ο σκοπιανος στρατιωτης εχει αδικο στο να μην θελει να αφησει τον αλλο να μπει στην χωρα του και για ποιο λογο εχει αδικο.
Προσεξτε, δεν ρωταω αν συμφωνειτε ή οχι. Ρωταω αν εχει καποιο λαθος ο σκοπιανος, εφοσον θεωρησουμε 2 πραγματα αληθη, πως οντως θα πεθαινε για την πατριδα του και πως οντως ο προσφυγας/μεταναστης ειναι ριψασπης. Οπως το βλεπω εγω, δικαιωμα του αν θα θελει να αφησει καποιον να περασει στην χωρα του και επισης δικαιωμα του να μην λυπαται καθολου τον προσφυγα/μεταναστη εφοσον στα ματια του την εκανε με ελαφρα για να σωσει τη ζωη του σε βαρος της πατριδας του.
Προσωπικα δεν μπορω να απαντησω, αλλα εφοσον καποιος νιωθει πατριωτικα αισθηματα ισχυρα ωστε να αυτοπροσδιοριζεται πρωτα ως πολιτης της χωρας του και επειτα ως ανθρωπος (ή συνανθρωπος), η σκοπια του στρατιωτη ειναι πολυ λογικη και δικαιη και νομιζω δεν τον καθιστα ουτε φασιστα ουτε εθνικιστη. Πιστευω πως πρεπει να αφησουμε τους προσφυγες/μεταναστες, ομως δεν μπορω να κρινω αρνητικα οποιον δεν γουσταρει, χωρα του ειναι και δικαιωμα του επισης.