Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό gousia » Δευτ, 22 Φεβ 2016 4:47 am

free έγραψε:Ο ΑΕ τα έγραψε όπως ακριβώς είναι.

Εγω απ' την μεριά μου να συμπληρώσω ότι καλό θα ήταν κάποιοι να βγάλουνε τις παρωπίδες και να κοιτάξουν ρεαλιστικά πως λειτουργεί το πράμα. Με επιχειρήσεις , με κέρδη και κερδοσκοπία (ξέρετε κανένα ζημιο-σκόπο;) Έννοιες που στη χώρα μας έχουν δαιμονοποιηθεί! Με τις έρευνες κερδίζει το κράτος από φόρους (οι οποίοι είναι συνήθως υπέρογκοι, αλλά αυτό σηκώνει, πράγματι, μεγάλη και πολλή κουβέντα) ,η σχολή μας και φυσικά η επιχείρηση.

Φιλε αν εχεις βρει τροπο να κερδιζουν ολοι απο μια δεδομενη οικονομικη κατασταση,εχω την εντυπωση οτι εχεις λυσει ενα προβλημα που μας παιδευε μερικες χιλιετιες σαν παγκοσμια κοινοτητα.
Μπορει και να εχω αδικο...Οπως και να εχει ψαξε το λιγο παραπανω, γιατι αν οντως εχεις βρει τη λυση, θα σε γραψει η ιστορια.

Spoiler: show
ποσα ποστ επρεπε να γινουν για να παραδεχτουν οι ''ιπποτες των ερευνητικων'' οτι δε γινονται ολα για την ''φουκαριαρα τη μανα μας'' ? :D
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Dottore » Δευτ, 22 Φεβ 2016 1:54 pm

Αγαπητέ gousia

Μια και το έφερες το ζήτημα στο προσκήνιο, από την πλευρά μου, εγώ αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα χρειαστεί ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η έρευνα δεν είναι κάτι το ζοφερό, αλλά αντιθέτως κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκουμε ακόμα πιο έντονα από ό,τι κάνουμε ήδη. Δε θα πλειοδοτήσω ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει έρευνα που να είναι επιζήμια για τον άνθρωπο, την ηθική και την κοινωνία (βλέπε π.χ. τα πειράματα του Μένγκελε, δηλαδή έρευνα αμφιλεγόμενης βιοηθικής, έρευνα για όπλα μαζικής καταστροφής κλπ), αλλά θέλω να ελπίζω ότι κανένας δεν πιστεύει ότι τέτοιου είδους πράγματα γίνονται στη σχολή μας. Διαφορετικά έχουμε μάλλον μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι φανταζόμαστε.

Επιπλέον, επίτρεψέ μου να συζητήσω λίγο τον αφορισμό σου ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξουν μόνο κερδισμένοι από μια δεδομένη οικονομική κατάσταση, συμφωνία ή συναλλαγή. Αντιθέτως πιστεύω ότι πάρα πολλές συναλλαγές στη σύγχρονη κοινωνία είναι επωφελείς για όλους τους εμπλεκομένους. Για παράδειγμα, ο μόνος τρόπος να χάσεις όταν αγοράζεις ένα προϊόν (π.χ. ψωμί) είναι είτε το αντίτιμο να μην είναι σωστό, είτε το προϊόν να μην είναι αποδεκτό, δηλαδή να μην είναι τίμιος ο πωλητής. Αντίστοιχα για την έρευνα (εξαιρουμένων Μένγκελε και λοιπών δαιμονίων), θα έλεγα ότι το πανεπιστήμιο και η κοινωνία ποτέ δε χάνουν, παρά μόνο στην περίπτωση που ο ερευνητής δεν είναι τίμιος και παραποιεί τα αποτελέσματα. Διαφορετικά, μόνο η τυχόν επιχείρηση (στη σπάνια περίπτωση που υπάρχει επιχείρηση που χρηματοδοτεί) μπορεί να χάσει γιατί τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην είναι τόσο καλά όσο θα ήθελε και άρα μη αξιοποιήσιμα. Με άλλα λόγια, αν θέλεις να κατηγορήσεις την έρευνα, κάνε το με στοιχεία και για τους σωστούς λόγους και εγώ θα είμαι μαζί σου. Η γενικευμένη θεώρηση ότι η κάθε είδους έρευνα είναι επιζήμια, φοβάμαι ότι μόνο στον Τρίτο Κόσμο μπορεί να μας πάει, αφού σε μία δεκαετία περίπου θα έχουμε μείνει τόσο πίσω ως σχολή και επαγγελματικός κλάδος που μόνο οι ξένοι θα μπορούν να μελετούν και κατασκευάζουν έργα στην Ελλάδα. Όπως έχω πει και σε άλλο ποστ, αν αυτός είναι ο σκοπός μας (για τον οποιοδήποτε δίκαιο ή άδικο λόγο), τότε πρέπει να το ξανασκεφτούμε το όλο ζήτημα από τη βάση του, γιατί κακώς το ΕΜΠ εκπαιδεύει πολιτικούς μηχανικούς όταν η Ελλάδα θα μπορεί να απασχολεί μόνο σερβιτόρους.

Κλείνω με μια απλή παράκληση: Εφόσον εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος έχετε στοιχεία για έρευνα που έχει εκτελεστεί ή εκτελείται στη σχολή μας και η οποία είναι επιζήμια για τον άνθρωπο και την κοινωνία, σας παρακαλώ να τα εκθέσετε και θα χαρώ να τα επεξεργαστώ και να τα συζητήσω. Είμαι και εγώ ενάντια της επιζήμιας έρευνας και θα ήθελα να τη σταματήσω όπου υπάρχει. Διαφορετικά, θεωρώ ότι η συζήτηση υποβιβάζεται σε λάθος επίπεδο όταν απλώς γίνονται γενικευμένες αντεγκλήσεις χωρίς στοιχεία. Δώστε μου τη βάση και ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν μας μια συζήτηση βάσει συνθημάτων. Μηχανικοί είμαστε, όχι οπαδοί.
Dottore

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Shi » Δευτ, 22 Φεβ 2016 3:17 pm

Σήμερα θα γίνει συντονιστική επιτροπή κατάληψης στις 3 στο Αμφιθέατρο 1,2 ενόψει Γενικής Συνέλευσης Τμήματος την Τρίτη και Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ. την Τετάρτη. Από αύριο σύμφωνα με την απόφαση τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Δευτ, 22 Φεβ 2016 3:23 pm

Νομίζω πως η ''συζήτηση'' έχει εκτραπεί (ως συνήθως) - θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα. Κανείς δεν είναι κατά της έρευνας εκτός και αν είναι καθυστερημένος. Κανείς δεν είπε ότι η σχολή είναι/θα έπρεπε να είναι ένα σοσιαλιστικό νησί σε μια καπιταλιστική θάλασσα. Έχω την αίσθηση ότι οι διαφωνούντες τεχνηέντως παρουσιάζονται ως γραφικοί μέσω γενίκευσης ''ακραίων'' απόψεων/συμπεριφορών. Στη Γ.Σ. αποφασίστηκε το κλείσιμο των ερευνητικών όχι γιατί αυτά είναι κακά (όπως γράφτηκε παραπάνω) αλλά σαν μέσο πίεσης μεταξύ άλλων για να παρθεί πίσω το όριο μαθημάτων, το οποίο ανεξάρτητα από το εάν όντως θίγει τα συμφέροντα των φοιτητών, ψηφίστηκε ''νύχτα'' και χωρίς τη συναίνεση τους. Και εκεί πιστεύω βρίσκεται η ουσία αν το ζήτημα εξεταστεί υπό το πρίσμα της αμφισβήτησης της νομικής (μόνο;) υπόστασης του Φ.Σ.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό free » Δευτ, 22 Φεβ 2016 4:04 pm

gousia έγραψε:
free έγραψε:Ο ΑΕ τα έγραψε όπως ακριβώς είναι.

Εγω απ' την μεριά μου να συμπληρώσω ότι καλό θα ήταν κάποιοι να βγάλουνε τις παρωπίδες και να κοιτάξουν ρεαλιστικά πως λειτουργεί το πράμα. Με επιχειρήσεις , με κέρδη και κερδοσκοπία (ξέρετε κανένα ζημιο-σκόπο;) Έννοιες που στη χώρα μας έχουν δαιμονοποιηθεί! Με τις έρευνες κερδίζει το κράτος από φόρους (οι οποίοι είναι συνήθως υπέρογκοι, αλλά αυτό σηκώνει, πράγματι, μεγάλη και πολλή κουβέντα) ,η σχολή μας και φυσικά η επιχείρηση.

Φιλε αν εχεις βρει τροπο να κερδιζουν ολοι απο μια δεδομενη οικονομικη κατασταση,εχω την εντυπωση οτι εχεις λυσει ενα προβλημα που μας παιδευε μερικες χιλιετιες σαν παγκοσμια κοινοτητα.
Μπορει και να εχω αδικο...Οπως και να εχει ψαξε το λιγο παραπανω, γιατι αν οντως εχεις βρει τη λυση, θα σε γραψει η ιστορια.

ποσα ποστ επρεπε να γινουν για να παραδεχτουν οι ''ιπποτες των ερευνητικων'' οτι δε γινονται ολα για την ''φουκαριαρα τη μανα μας'' ? :D

Φίλε gousia

Καταρχάς η ιστορία έγραψε τους προγόνους μας , οι οποίοι βρήκαν λύσεις που κερδίζουν όλοι.
Αφού μιλάς για χιλιετίες , να σου πω ότι πριν χιλιάδες χρόνια υπήρχαν περίοδοι που οι άνθρωποι έκαναν ανταλλακτικό εμπόριο. Σου έλειπε λάδι για παράδειγμα αλλά είχες περίσσεια σε τυρί , έκανες ανταλλαγή. Και κέρδιζαν και οι δύο , αφού έδιναν κάτι που τους περίσσευε και έπερναν κάτι το οποίο χρειάζονταν και δεν είχαν. Είναι Win-Win η συμφωνία.

Ποια είναι όμως η βασικότερη διαφορά με τη σύγχρονη εποχή (πέραν των χρημάτων) ;

Η κύρια διαφορά είναι οι φόροι. Οι οποίοι χρειάζονται για να υπάρχει κράτος. Εμείς πληρώνουμε το κράτος με ένα κομμάτι από τα χρήματα σε μια συναλλαγή και εκείνο μας προσφέρει δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια στρατό και αστυνομία. Το βασικό είναι να παρέχει ασφάλεια!

Και θα πεις εσύ , καλά και πότε δεν κερδίζουν και οι δύο;

Δεν κερδίζουν και οι δύο(και κατ’ επέκταση και οι 3, 4 κτλ.) όταν υπάρχει διαφθορά. Και δεν μπορούμε να κρίνουμε τα ερευνητικά στην περίπτωση μας επειδή κάποιοι μπορεί να είναι διεφθαρμένοι. Και πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται χωρίς αποδείξεις. Ενδείξεις μπορεί να έχουν κάποιοι , υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε άπειρες, αποδείξεις έχουμε;
Άβαταρ μέλους
free

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό kated » Δευτ, 22 Φεβ 2016 11:17 pm

Zagreus έγραψε:Νομίζω πως η ''συζήτηση'' έχει εκτραπεί (ως συνήθως) - θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα. Κανείς δεν είναι κατά της έρευνας εκτός και αν είναι καθυστερημένος. Κανείς δεν είπε ότι η σχολή είναι/θα έπρεπε να είναι ένα σοσιαλιστικό νησί σε μια καπιταλιστική θάλασσα. Έχω την αίσθηση ότι οι διαφωνούντες τεχνηέντως παρουσιάζονται ως γραφικοί μέσω γενίκευσης ''ακραίων'' απόψεων/συμπεριφορών. Στη Γ.Σ. αποφασίστηκε το κλείσιμο των ερευνητικών όχι γιατί αυτά είναι κακά (όπως γράφτηκε παραπάνω) αλλά σαν μέσο πίεσης μεταξύ άλλων για να παρθεί πίσω το όριο μαθημάτων, το οποίο ανεξάρτητα από το εάν όντως θίγει τα συμφέροντα των φοιτητών, ψηφίστηκε ''νύχτα'' και χωρίς τη συναίνεση τους. Και εκεί πιστεύω βρίσκεται η ουσία αν το ζήτημα εξεταστεί υπό το πρίσμα της αμφισβήτησης της νομικής (μόνο;) υπόστασης του Φ.Σ.

Για να παμε λοιπον σε ενα θεμα που θα ειναι "εντός " της συζητησης. Ποιος νομιμοποιει το συλλογο ν επεμβαίνει σε διαδικασίες πλην την εκπαιδευτικης, πχ την ερευνητική? Ως μετρο πιεσης για την εκπαιδευτική. Και ποιος ορίζει ποιο είναι το όριο αυτών των μετρων? Δλδ άμα δεν πιασει αυτό, θα κλειδώσει ο σύλλογος τον προεδρο σε ενα γραφείο μέχρι να πάρει πίσω το όριο δήλωσης?

Δεύτερον, το 2013 ειχαν ξαναγινει παρομοια σκηνικά απο τους διοικητικους αλλα οι ανθρωποι αντιμετωπιζαν το θέμα της ΑΠΟΛΥΣΗΣ. Σε μια Ελλάδα της κρίσης με ήδη σοβαρά ποσοστά ανεργίας και οι πλειοψηφία των διοικητικών είχε και μια α' ηλικία που είναι αποτρεπτική για την αναζητηση εργασίς. Μάλλον, ειναι πιο σοβαρό από το μπορώ να δηλώσω 12 και όχι 13 μαθήματα.

Τέλος, δε μας είπατε τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Γιατί η σχολη εκλεισε κ γι αυτό το λόγο. Ισως ο Τσιπρας, αφού έμαθε για την τριήμερη κατάληψη της σχολής του, θα συγκινηθεί και θα σκεφτεί ξανά? Πολυ μπροστά. :clap:

Ps τα λεω αυτα οχι στον zagreus, αλλά με αφορμή που επανέφερε το θέμα.
kated

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Δευτ, 22 Φεβ 2016 11:53 pm

kated έγραψε:Ποιος νομιμοποιει το συλλογο ν επεμβαίνει σε διαδικασίες πλην την εκπαιδευτικης, πχ την ερευνητική? Ως μετρο πιεσης για την εκπαιδευτική.

Από ότι κατάλαβα μιλάς για ηθική νομιμοποίηση της κατάληψης κάτι που χωράει μεγάλη συζήτηση. Νομιμοποίηση στα μάτια των φοιτητών; Tων καθηγητών; Tης κοινωνίας;
kated έγραψε:Δεύτερον, το 2013 ειχαν ξαναγινει παρομοια σκηνικά απο τους διοικητικους αλλα οι ανθρωποι αντιμετωπιζαν το θέμα της ΑΠΟΛΥΣΗΣ. Σε μια Ελλάδα της κρίσης με ήδη σοβαρά ποσοστά ανεργίας και οι πλειοψηφία των διοικητικών είχε και μια α' ηλικία που είναι αποτρεπτική για την αναζητηση εργασίς. Μάλλον, ειναι πιο σοβαρό από το μπορώ να δηλώσω 12 και όχι 13 μαθήματα.

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς, αλλά όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι (μόνο) τα 12 μαθήματα το θέμα. Εν τέλει γιατί θα πρέπει να γίνει μια τέτοια σύγκριση;
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό kated » Τρί, 23 Φεβ 2016 12:26 am

Γιατί χρησιμοποιείται το ιδιο μέσο πίεσης για δύο ουσιωδώς διαφορετικά θέματα. Ναι και σωστά λες, δε μπορεί να γίνει σύγκριση. Η οποία προυποθέτει και ορισμένες ομοιότητες.
kated

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 23 Φεβ 2016 11:16 pm

Σήμερα στη ΓΣ, ΔΕΝ συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία καθηγητών προκειμένου να εγκριθεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, η ηλεκτρονική ψηφοφορία που έκαναν. Υπό αυτή την έννοια, το γεγονός ότι ακόμα "τρέχει" μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών εγγραφών με όριο τα 12 μαθήματα είναι έκνομο, αφού δεν έχει εγκριθεί από κανένα αρμόδιο όργανο.

Στην ενδεικτική ψηφοφορία των μελών ΔΕΠ, που έγινε στο αμφιθέατρο, με τη μαζική παρουσία φοιτητών, υπήρχαν λευκά και κατά και ακούστηκαν ορισμένες πιο διαλλακτικές στάσεις.

Ενημερωθήκαμε ότι ο ίδιος ο κ. Γκόλιας άδειασε τον κ.Κουτσογιάννη, λέγοντας ότι μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των εξεταστικών (θα σας δώσω κόλλες, επιτηρητές όσους χρειάζεστε κ.ο.κ.)

Είναι που η κατάληψη είναι απαρχαιωμένο μέσο και δεν γίνεται τίποτα κ.ο.κ.

Αύριο, στη συνέλευση, αν ο σύλλογος αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πιστεύω ότι θα λήξει αυτή η αστειότητα που ζούμε τον τελευταίο μήνα.

Δεδομένου ότι ο κοσμήτορας φάνηκε αρκετά πιεσμένος σήμερα, αν η ΔΑΠ φέρει αύριο τα τρένα της και πάρει απόφαση για ανοιχτή σχολή, θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την εφαρμογή του μέτρου. Επίσης, θα είναι και υπόλογη και η μοναδική υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι "Το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί φέτος, αλλά από του χρόνου, ξεκινώντας από τους επόμενους πρωτοετείς", όπως λέει και στο πλαίσιό της.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τρί, 23 Φεβ 2016 11:34 pm

OxYdO έγραψε:Ενημερωθήκαμε ότι ο ίδιος ο κ. Γκόλιας άδειασε τον κ.Κουτσογιάννη, λέγοντας ότι μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των εξεταστικών (θα σας δώσω κόλλες, επιτηρητές όσους χρειάζεστε κ.ο.κ.)

Και οταν ερθει η ωρα των εξετασεων ο Κουτσο θα παρει τα @$#ιδια του ;) :lolno: :ellinofreneia:
Off topic:
Η γραμματεια (αυτοι που ειναι υπευθυνοι εν παση περιπτωσει) που δεν μπορουσε να βγαζει πιο γρηγορα το προγραμμα των εξετασεων τι θα λεει τωρα :crazy:
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης