από icepink » Τρί, 02 Φεβ 2016 2:14 am
Βλέποντας τις απαντήσεις του κοσμήτορα σε συμφοιτήτριες που κατέβαλλαν προσπαθειες για να αλλάξουν οι ημερομηνίες εξέτασης των μαθημάτων της Τρίτης, οι οποίες κυμάνθηκαν απο ρομαντικές ιδεες για carpooling στην αρχή, μέχρι τη διατήρηση του επιπέδου της σχολής στο φινάλε, μου δημιουργήθηκε η εξης απορία:
Οι εξετάσεις δε θα πρεπε να είναι απο τις διαδικασίες στη σχολή που έχουν ως επίκεντρο τις αναγκες του φοιτητή? Όσοι εξετασθουν αύριο στην εδαφομηχανική Ι,θα τελειώσουν γύρω στις 11, και θα παραμείνουν στο κεντρο μέχρι τις 4(!) στην καλύτερη περιπτωση, αφού α) θα γίνεται το αδιαχώρητο την ωρα θα ξεκινήσουν τα μμμ τη λειτουργια τους και β) αφού "στην Ελλάδα ζουμε", η κυκλοφορία μπορεί να μην εχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τις 5 παρα. Και μπορεί προσωπικά να έχω την τύχη να αποτελεί η σχολή το μοναδικό μέλημα μου, ωστόσο δεν είναι όλοι έτσι.. Όπως μου είπε μια κοπελα "εγω ηθελα να πάω να δώσω και μετά να πάω να δουλεψω.. Γιατί να χάσω ενα μεροκάματο έτσι?" το οποιο με τη σειρα του δημιούργησε την εξης απορία "εγώ το μονο που σκέφτηκα ηταν οτι θα χάσω καποιες ώρες απο το διάβασμα μου (αν όντως διαβαζα), και το ιδιο σκεφτηκε λογικα και ο κοσμητορας, αφού πρότεινε την παραμονή μας στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος κατα τις ώρες που τα ΜΜΜ θα ηταν ακινητοποιημένα, και η κοπελα σκεφτηκε τη δουλεια της.. Λογικά θα υπάρχουν πραγματα τα οποία αγνοούμε, προβλήματα μικρά ή μεγαλα (ή μπορεί και να μην υπαρχουν ποτε δεν ξέρεις)."
Γιατί λοιπον να μην έχει δεδομένη "πολιτική" η σχολή όσον αφορα τις απεργίες μέσα στις εξεταστικές? Για τα συνήθη "ωράρια" του στυλ "τα μέσα θα λειτουργουν 9 το πρωί με 9 το βράδυ" να αναβαλονται τα μαθήματα στις 8μιση και στις 6 το απόγευμα (πράγμα που νομιζω έγινε για τα μαθήματα της Πεμπτης), και για τα πιο "ευέλικτα ωράρια" των απεργιών να ναι και η σχολή πιο ευέλικτη? ειδικά εν όψει του ορίου των 10 μαθηματων, δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει στο διλημμα να "θυσιάσει" ενα μαθημα, ή κατι αλλο που θα επρεπε να κανει? Νταξει το αυριανο παει τελειωσε, αλλα δεν μπορουμε να κερδισουμε κατι απο αυτη την κατασταση? Μεσα στην εξεταστικη δεν καθονται ολοι να στελνουν μεηλ μπας και αλλαξει κατι.. Αν ομως υπηρχε στανταρ αντιμετωπιση των απεργιων εν μέσω εξεταστικής, δε θα χρειαζόταν ουτε ένας να κάθεται να το κανει αυτό.
Εντάξει τώρα μιλάει λίγο η υπερενταση.. Χαίρομαι που το βγαλα απο μεσα μου πάντως!
If you can't play the game, play the gamer