Μια πρόχειρη περιγραφή των Θεμάτων:
Θέμα 3 (4 μονάδες)
Κλασική άσκηση ιδιομορφικής ανάλυσης. Τριώροφο κτήριο, δύο ιδιοπερίοδοι/ιδιομορφές υπολογισμός δυνάμεων, μετακινήσεων. Υπολογισμός τέμνουσας ενός υποστυλώματος στον τρίτο όροφο για το οποίο μας έδινε τη δυσκαμψία (υπολογίζεις μέσω μετακίνησης).Υπολογισμός επιτάχυνσης 3ου ορόφου. Υπολογισμός Τέμνουσας βάσης με μέθοδο οριζόντια φόρτισης και σύγκριση αποτελέσματος με την τέμνουσα βάσης που προέκυψε από την ιδιομορφική ανάλυση.
Θέμα 1 (3 μονάδες)
Γέφυρα, χωρίς μεσόβαθρο. Στα άκρα εδράζεται σε εφέδρανα, τα δύο ακρόβαθρα είναι απαραμόρφωτα (και ανισοϋψή), αλλά το έδαφος έχει ενδοσιμότητα (Κχ, Κφ). Ζητούσε μεγέθη (δυνάμεις, μετατοπίσεις ή κάτι τέτοιο) για το σεισμό σχεδιασμού (από ΕΚ8 για έδαφος που μας έλεγε).
Έδινε και ένα φάσμα ΑDRS ενός σεισμού που συνέβη και σου ζητούσε να βρεις επιτάχυνση κλπ (έπρεπε δηλαδή να βρεις ιδιοπερίοδο και να σχεδιάσεις την αντίστοιχη γραμμή πάνω στο φάσμα)
Η γέφυρα είχε απόσβεση 15%
Θέμα 2 (3 μονάδες)
Γέφυρα με εφέδρανα στα άκρα και απαραμόρφωτα ακρόβαθρα, ενώ το μεσόβαθρο είναι στύλος που συνδέεται με τη γέφυρα με άρθρωση (μονόπακτο δλδ). Ζητούσε διάγραμμα Τέμνουσας-Παραμόρφωσης για το στύλο (άρα έπρεπε να βρεις διαρροή κλπ), για τον οποίο έδινε τη ροπή σχεδιασμού και την υπεραντοχή του. Ζητούσε διάγραμμα Τέμνουσας-Παραμόρφωσης συνολικά για τη γέφυρα (αυτό, μου φάνηκε και το πιο δύσκολο μέρος). Μετά έδινε φάσμα σεισμού που συνέβη και ζητούσε την πλαστιμότητα που αναπτύχθηκε και τη μέγιστη επιτάχυνση στη γέφυρα.
Αυτά, πολύ συνοπτικά. Κινούνταν στα πλαίσια των ασκήσεων που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και, εκτιμώ ότι, ήθελαν να έχεις καταλάβει τι σου γίνεται.
Καλά αποτελέσματα!

τα θέματα ανέβηκαν στο πάνελ! σε ευχαριστούμε!