Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Κυρ, 25 Μάιος 2014 2:05 pm

Άβαταρ μέλους
buzz7

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Δευτ, 26 Μάιος 2014 7:54 pm

TheMaster έγραψε:Να ρωτησω και εγω ο κακεντρεχης με (χωρις ειρωνια) πραγματικη απορια :
1) Ειναι και οι 397 δικαιωμενοι (δεν ξερω αν η αποφαση ισχυει και για τους 465) υπαλληλοι καθαριστικο προσωπικο ?
Αν ναι , τι κτιρια εχει το υπουργειο που να απαιτουν ΤΟΣΟ καθαριστικο προσωπικο ? Τον ωκεανο σφουγγαριζουν ?

Υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, και στην προκειμένη υπάλληλοι καθαρισμού, δεν είναι μόνον αυτοί που εργάζονται στα κεντρικά κτίρια του υπουργείου αυτού στην Αθήνα αλλά και κόσμος που εργάζεται σε άλλες πόλεις π.χ. σε κάποια ΔΟΥ. Επομένως, για να βγάλεις συμπέρασμα για το αν πλεονάζουν ή όχι θα πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο και ύστερα να κάνεις τέτοια σχόλια (Τον ωκεανό σφουγγαρίζουν?) που απλά δημιουργούν εντυπώσεις...
Άβαταρ μέλους
buzz7

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Δευτ, 26 Μάιος 2014 8:14 pm

buzz7 έγραψε:
TheMaster έγραψε:Να ρωτησω και εγω ο κακεντρεχης με (χωρις ειρωνια) πραγματικη απορια :
1) Ειναι και οι 397 δικαιωμενοι (δεν ξερω αν η αποφαση ισχυει και για τους 465) υπαλληλοι καθαριστικο προσωπικο ?
Αν ναι , τι κτιρια εχει το υπουργειο που να απαιτουν ΤΟΣΟ καθαριστικο προσωπικο ? Τον ωκεανο σφουγγαριζουν ?

Υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, και στην προκειμένη υπάλληλοι καθαρισμού, δεν είναι μόνον αυτοί που εργάζονται στα κεντρικά κτίρια του υπουργείου αυτού στην Αθήνα αλλά και κόσμος που εργάζεται σε άλλες πόλεις π.χ. σε κάποια ΔΟΥ. Επομένως, για να βγάλεις συμπέρασμα για το αν πλεονάζουν ή όχι θα πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο και ύστερα να κάνεις τέτοια σχόλια (Τον ωκεανό σφουγγαρίζουν?) που απλά δημιουργούν εντυπώσεις...

Προφανως και χρειαζεται ψαξιμο και για αυτο εβαλα στην παρενθεση "χωρις ειρωνια" γιατι το εχω απορια ? Γιατι πραγματικα ΠΟΣΑ κτιρια μπορει να εχει το ΥΠΟΙΚ εντος και εκτος Αθηνας ωστε να δικαιολογει τοσο προσωπικο ? Γιατι στο σχολειο μου ειχαμε 1 καθαριστρια που εκανε γαματη δουλεια και ειχε να κανει με προαυλιο και αιθουσες 300+ μαντραχαλαιων ...
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό gousia » Δευτ, 26 Μάιος 2014 11:28 pm

Αν ηταν η μητερα σου η μονη καθαριστρια για σχολειο 300 παιδιων θα καταλαβαινες ποσο "γαματα" ειναι.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό teo » Τρί, 27 Μάιος 2014 12:36 am

TheMaster έγραψε:
buzz7 έγραψε:

Προφανως και χρειαζεται ψαξιμο και για αυτο εβαλα στην παρενθεση "χωρις ειρωνια" γιατι το εχω απορια ? Γιατι πραγματικα ΠΟΣΑ κτιρια μπορει να εχει το ΥΠΟΙΚ εντος και εκτος Αθηνας ωστε να δικαιολογει τοσο προσωπικο ? Γιατι στο σχολειο μου ειχαμε 1 καθαριστρια που εκανε γαματη δουλεια και ειχε να κανει με προαυλιο και αιθουσες 300+ μαντραχαλαιων ...

Για να σου δώσω ένα δείγμα, το ΥΠΕΧΩΔΕ πριν λιγα χρόνια είχε στην αττική 42 κτήρια.
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό nas » Τρί, 27 Μάιος 2014 7:36 pm

TheMaster έγραψε:2) Με ποιο δικαιωμα απαγορευουν σε εργοδοτη να απολυσει καποιον (η διαθεσιμοτητα βγηκε αντισυνταγματικη με το σκεπτικο οτι ισουται με απολυση)?

Φαντάζομαι στο άδειο κεφαλάκι σου το απολύειν αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, έτσι;
If the kids are united then we'll never be divided
nas

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό nas » Τρί, 27 Μάιος 2014 7:54 pm

"Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας και την πρακτική μας, η εξέγερση δεν χρειάζεται ηγέτες και προσωπικότητες, μεσσίες ή σωτήρες. Για να αγωνιστείς χρειάζεται μόνο να έχεις μια αίσθηση ντροπής, έναν βαθμό αξιοπρέπειας, και πολλή οργάνωση. Τα υπόλοιπα, είτε εξυπηρετούν την συλλογικότητα, είτε δεν εξυπηρετούν καθόλου."

https://omniatv.com/blog/4435-%C2%ABm%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-subcomandante-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82
nas

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τρί, 27 Μάιος 2014 7:59 pm

nas έγραψε:
TheMaster έγραψε:2) Με ποιο δικαιωμα απαγορευουν σε εργοδοτη να απολυσει καποιον (η διαθεσιμοτητα βγηκε αντισυνταγματικη με το σκεπτικο οτι ισουται με απολυση)?

Φαντάζομαι στο άδειο κεφαλάκι σου το απολύειν αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, έτσι;

Αποτελει δικαιωμα αυτου που σε πληρωνει ... Τωρα για το αν θα επρεπε να υπαρχει αυτος εκει που σε πληρωνει ειναι μια εντελως διαφορετικη κουβεντα ... Να φανταστω παντως οτι στο κεφαλακι σου θα ηταν οκ να σε αναγκαζαν να πληρωνεις την καθαριστρια της πολυκατοικιας , ακομα και αν δεν ηθελες (δες το παραδειγμα που εδωσα) ?
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό nas » Τρί, 27 Μάιος 2014 9:59 pm

TheMaster έγραψε: Αποτελει δικαιωμα αυτου που σε πληρωνει ...

Για αρχή, δεν με πληρωνει. Κλεβει την αξια που παραγω με την εργασια μου, αφου πρωτα φρόντισε να μην εχω αλλη επιλογη παρα να υποταχθω σε μια τετοια σχεση. Σε αυτον τον τυπο λοιπον, δεν αναγνωριζω κανενα δικαιωμα, και μονο η παρασιτικη υπαρξη του ειναι αρκετη συμφορα.

TheMaster έγραψε: Να φανταστω παντως οτι στο κεφαλακι σου θα ηταν οκ να σε αναγκαζαν να πληρωνεις την καθαριστρια της πολυκατοικιας , ακομα και αν δεν ηθελες (δες το παραδειγμα που εδωσα) ?

Φυσικα κα οχι, αν, ως αφεντικο, εκρινα οτι αυτο ειναι ασυμφορο.

(Βεβαια ειμαι εργατης, οποτε στα π@π@ρια μου τα δυο για το τι συμφερει τα αφεντικα. Το μονο που με απασχολει ειναι το συμφερον της ταξης μου.)
nas

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τρί, 27 Μάιος 2014 11:39 pm

nas έγραψε:
TheMaster έγραψε: Αποτελει δικαιωμα αυτου που σε πληρωνει ...

Για αρχή, δεν με πληρωνει. Κλεβει την αξια που παραγω με την εργασια μου, αφου πρωτα φρόντισε να μην εχω αλλη επιλογη παρα να υποταχθω σε μια τετοια σχεση. Σε αυτον τον τυπο λοιπον, δεν αναγνωριζω κανενα δικαιωμα, και μονο η παρασιτικη υπαρξη του ειναι αρκετη συμφορα.

TheMaster έγραψε: Να φανταστω παντως οτι στο κεφαλακι σου θα ηταν οκ να σε αναγκαζαν να πληρωνεις την καθαριστρια της πολυκατοικιας , ακομα και αν δεν ηθελες (δες το παραδειγμα που εδωσα) ?

Φυσικα κα οχι, αν, ως αφεντικο, εκρινα οτι αυτο ειναι ασυμφορο.

(Βεβαια ειμαι εργατης, οποτε στα π@π@ρια μου τα δυο για το τι συμφερει τα αφεντικα. Το μονο που με απασχολει ειναι το συμφερον της ταξης μου.)

Αρχικα υπεκφυγες την ερωτηση ... Δεν σε ρωτησα αν θα ησουν αφεντικο κτλ. Εισαι εργατης , και εχετε στην πολυκατοικια μια καθαριστρια . Καποια στιγμη το συνολο τη πολυκατοικιας κρινει πως δεν χρειαζεται πια την καθαριστρια . Να φανταστω οτι θα την απολυσεις αφου εισαι αφεντικο της (και κλεβεις την εργασια που παραγει η καθαριστρια με τα χερια της) και κρινεις ασυμφορο να την κρατησεις ... Μα αν την απολυσεις θα παψεις να εισαι αφεντικο και θα εισαι εργατικη ταξη , αρα θα πρεπει να πολεμησεις για το συμφερον της και κατεπεκταση για την καταργηση της απολυσεις της , οποτε και θα την ξαναπροσλαβεις ... Και τωρα εισαι αφεντικο και πρεπει να την απολυσεις κτλ κτλ κτλ
Επισης για εξηγησε μου πως ακριβως φροντισε να μην εχεις αλλη επιλογη ? Οποιος θελει , οποτε θελει ανοιγει επιχειρηση και γινεται αφεντικο ... Τωρα αν εσενα σε βολευει να φωναζεις οτι εισαι εργατης και οτι σε καταπιεζουν (ναι , καταπιεζεται η εργατικη ταξη και πρεπει να αντισταθει , αλλα οχι οπως το αναφερεις) γιατι θες να νοιωσεις καλυτερα για τον εαυτο σου μαγκια σου ...
Επισης δεν καταλαβα αν αναγνωριζεις το δικαιωμα απολυσης ... Γιατι αν δεν το αναγνωριζεις πως ακριβως θα τον απελυες τον αλλον ? Και αν το αναγνωριζεις πως γινεται να μην υπερασπιζεσαι το δικαιωμα του συμπολιτη σου στην προκειμενη περιπτωση μονο και μονο επειδη ειναι σε διαφορετικη "ταξη" ? Τι γινεται αν κανουμε το ιδιο σε ατομα λογω διαφορετικης φυλης , εθνικοτητας , φυλου κτλ ?
Άβαταρ μέλους
TheMaster

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες