Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό dimos » Πέμ, 10 Απρ 2014 6:56 pm

Off topic:
lybe33 έγραψε:Υπάρχει κι ένα που είναι στα μέτρα σου: http://www.levga.gr/2012/03/brandying-ted.html

Φυσικά και είναι στα μέτρα του merde ένα site που λέγεται λεύ(γ)α! ;)
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 10 Απρ 2014 8:01 pm

@lybe

Δεν είπα ρε μλκα ότι η τροπή που μπορούν να πάρουν τα πράγματα είναι μονοσήμαντη, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό θα επιδιώξουν τα αφεντικά, από την στιγμή που έχουν όλους τους πόρους. Το σίγουρο είναι α) ότι δεν το έκανε τυχαία ο κασιδιάρης αυτή τη στιγμή και β) τον φορτώνει υλικό το βαθύ κράτος (θυμάστε ένα ανώτατο στέλεχος της ε.υ.π που καθαίρεσε ο σαμαράς επειδή είχε σχέσεις με την ΧΑ? Όλα βρίσκουν τον δρόμο τους)

Υ.Γ(μερντε)- δεν το έγραψα ρε μλκα εγώ το κείμενο αυτό, και μόνο διαγώνια το διάβασα. Μπορώ ευχαρίστως να σου πασάρω μια λεπτομερέστατη και πέρα από ηθικολογίες (συλλογικότητα έναντι ατομικότητας, ουαου!) ανάλυση του φαινομένου του χιπστερονεοφιλελευθερισμού και των τυπάδων που έχουν το θράσος να πάνε να ντύνουν δέντρα. Για ψύχραιμη ανάλυση πρόκειται. Τώρα εγώ το δικαίωμα να τα κράζω τα ζώα νομίζω το έχω, όπως έχουν και αυτό το δικαίωμα να με λένε "αντι-δημοκράτη", "ολοκληρωτικό", "ή ότι ξεχειλίζω από μίσος". Δικαίωμά τους και δικαίωμά μου να τους κράζω (και δικαιολογημένα). Αν θες να στο πασάρω, ζήτα το.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 10 Απρ 2014 8:52 pm

Φέρ'το κι αυτό να κάνουμε πραγματεία!

Τώρα εγώ το δικαίωμα να τα κράζω τα ζώα νομίζω το έχω, όπως έχουν και αυτό το δικαίωμα να με λένε "αντι-δημοκράτη", "ολοκληρωτικό", "ή ότι ξεχειλίζω από μίσος". Δικαίωμά τους και δικαίωμά μου να τους κράζω (και δικαιολογημένα). Αν θες να στο πασάρω, ζήτα το.

Προσωπικά τη βρίσκω τελείως λάθος ως λογική διαλόγου. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι παπαριά του κατέβει εκατέρωθεν - το θέμα είναι ποιός θα έχει την καλύτερη επιχειρηματολογία για να πείσει, όχι τόσο τον αντίπαλο αλλά τον τρίτο και, πιο γενικά, τον 'κοινό νου'. Δεν παίζεται με οπαδικούς κανόνες το παιχνίδι της ρητορικής - αλλιώς δεν είσαι καλύτερος από τον πίθηκο που χορεύει εκστασιασμένος υπό τους ήχους συνθημάτων στα αμφιθέατρα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 10 Απρ 2014 9:08 pm

Οκ, ίσως θα έπρεπε να προσθέσω στο παραπάνω σχόλιό μου το εξής: σοβαρά άρθρα υπάρχουν, και με αφοπλιστική επιχειρηματολογία. Αν και με αυτά δεν βγάλεις άκρη, τότε το ρίχνεις στο κράξιμο :)

Γενικά το ζήτημα των χιπστερο-ατενίστας δεν είναι ζήτημα "υποκειμενικό" ή "έτσι το βλέπουν αυτοί". Είναι προϊον και σύμπτωμα βαθιάς σήψης και δεν χωράνε "έτσι μου αρέσει". Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω δεν χωράνε "έτσι μου αρέσει" εννοώ ότι είναι άλλης τάξης ζήτημα σε σχέση πχ με αυτό των lgbt, οι οποίοι δεν πουλάνε φτηνό εύκολο μεταμοντέρνο "ακτιβισμό", αλλά παλεύουν να τους αναγνωρισθεί το δικαίωμα να μεταχειρίζονται τον εαυτό τους όπως θέλουν.

Ορίστε το άρθρο (χωρίς να συμφωνώ βέβαια σε κάποια σημεία του, δεν παύει όμως να αποτελεί μια σοβαρή ερμηνεία του φαινομένου).
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Πέμ, 10 Απρ 2014 9:09 pm

Άβαταρ μέλους
buzz7

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 10 Απρ 2014 9:26 pm

Πολύ καλό και αυτό το άρθρο και το θέτει πάλι σε ωραία βάση - αυτή του παντρέματος της μεταμοντέρνας αποδόμησης των πάντων με την εμπορευματοποίηση της ζωής και το lifestyle. :D
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Παρ, 11 Απρ 2014 11:38 am

paktomenos έγραψε:Ορίστε το άρθρο (χωρίς να συμφωνώ βέβαια σε κάποια σημεία του, δεν παύει όμως να αποτελεί μια σοβαρή ερμηνεία του φαινομένου).
Αυτό ρε μαλάκα είναι εφαρμοσμένος ο πρώτος τόμος του κεφαλαίου... Ωραίο δε λέω, αλλά και λίγο πιο προχωρημένος (δυτικός) μαρξισμός θα μπορούσε να βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 11 Απρ 2014 5:07 pm

Μα γιαυτό ακριβώς χτυπάει κεντρί. Το να κάνεις σοβαρή κριτική στους ατενίστας (και όχι κράξιμο στο οποίο αρέσκομαι εγώ:P) δεν μπορείς να επικαλείσαι την συλλογικότητα έναντι της ατομικότητας ή της ψευδο-συλλογικότητάς τους, ή το ότι προτεραιότητα είναι οι άστεγοι και όχι τα δέντρα ή οι τσίχλες στην ερμού, διότι αυτό ξεκινάει από την εκάστοτε ηθική του αναλυτή και όχι από κάτι αντικειμενικό, όπως η διαδικασία και ο τρόπος παραγωγής (και άρα οι παραγωγικές και κοινωνικές σχέσεις), παρόλο που όλα τα παραπάνω είναι σωστές διαπιστώσεις. Διότι μόνο το τελευταίο αποτελεί στέρεη βάση (κατά την γνώμη μου). Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και αυτό που λες "δυτικός μαρξισμός" δεν μπορεί παρα να κατέληγε στην βάση.
Αν έχεις άλλη ανάλυση, εδώ είμαι, linkαρε.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 12 Απρ 2014 1:04 am

Θα κάτσω να γράψω κάτι και θα στο στείλω, δεν έχω πρόχειρο κάποιο άρθρο, αλλά κάτι έχω στο μυαλό μου :lol:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 12 Απρ 2014 1:05 am

lybe33, τεράστιος στοχαστή(κο)ς

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες