Εδαφομηχανική Ι (2013-14)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εδαφομηχανική Ι (2013-14)

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Δευτ, 24 Μαρ 2014 5:02 pm

cv_vd έγραψε:Στο διαγώνισμα εαν χρειάζονται οι τύποι για για της εύρεση τάσεων που οφείλονται σε λωριδωτό, συγκεντρωμένο,κυκλικό φορτίο κλπ θα δίνονται όπως γινόταν στις προόδους, σωστά? :roll:

σίγουρα θα δίνονται.
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό epicas » Δευτ, 24 Μαρ 2014 5:33 pm

Παιδια μπορει να μας πει καποιος απο μεγαλυτερο ετος εαν πεφτει θεωρια?
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό marimar » Δευτ, 24 Μαρ 2014 6:04 pm

ναι μπορει να βαλει και θεωρια. τι ακριβως δεν θυμαμαι.ελπιζω καποιος αλλος να σε βοηθησει περισσοτερο
marimar

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό epicas » Δευτ, 24 Μαρ 2014 6:12 pm

οκ σε ευχαριστω.. :)

1) τα πιεζομετρα ειναι εκτος ετσι ?
2) εχουμε σ1'=σ3'ταν^2(45+φ/2) +2cταν(45+ φ/2) και τα=c+σα*tanφ.. με γνωστα σ1' , σ3' τα,σα' πως λυνεται αυτο ? :P

στην δευτερη ερωτηση βρηκα την απαντηση.. μπορειτε να χαλαρωσετε.:*
Τελευταία επεξεργασία από andskia και Τρί, 25 Μαρ 2014 12:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μονολογείς
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό strangelic » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:12 am

epicas έγραψε:Παιδια μπορει να μας πει καποιος απο μεγαλυτερο ετος εαν πεφτει θεωρια?

Ναι, ένα θέμα, το οποίο έχει 3-4 ερωτήματα,και νομίζω πως πιάνει 1-1,5 μονάδα. Μπορεί να ρωτήσει οτιδήποτε, ορισμούς, ιδιότητες, διαγραμματα... Πέρυσι στην κανονική εξέταση θυμάμαι είχε ρωτήσει για τη δοκιμή αραιόμετρου(πώς γίνεται),και για τη διπλή στρώση στα αργιλικά πλακίδια. Sorry δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα.
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 25 Μαρ 2014 4:15 am

Mου ειναι αρκετα αυτα που ειπες , σε ευχαριστω.. απλα ηθελα να δω τι μπαλα παιζει στην εξεταση
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Ηχώ » Τρί, 25 Μαρ 2014 1:41 pm

έχω μπερδευτεί λιγάκι . σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε κύκλο του mohr για ενεργές τάσεις και πότε για ολικες?
η αγάπη για ζωή γεννά την τέχνη.....
Ηχώ

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 25 Μαρ 2014 1:46 pm

Παντα ή (σχεδον παντα ) μαν ενδιαφερουν οι ενεργες τασεις.. επομενως συνηθιζεις να δουλευεις με τις ενεργες. Απλα σε καταστασεις συμμετριας και εκει οπου η ΣΥΟ ειναι κατω απο το στρωμα που σε ενδιαφερει οι ενεργες ταυτιζονται με τις ολικες. (u=0,σε γεωστατικες καταστασεις ) αρα εινα το ιδιο
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό cv_vd » Τρί, 25 Μαρ 2014 1:54 pm

Η' εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι από εδαφομηχανική ή κατι δν πάει καλά!! Στο Θεμα 1 στην επαναληπτική του 10 μήπως κάτι παίζει με την εκφώνηση- και τη λύση?? Αρχικά λέει ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός του βράχου οπότε στο στρώμα της αργίλου προφανώς δεν έχω νερό. πως το δοκίμιου που παίρνουμε από τη μέση του στρώματος αυτού έχει διαφορετική μάζα πριν και μετά την ξήρανση- δλδ πως γινεται να περιέχει νερο/??? και εστω ότι το αντιπαρέρχομαι αυτό, γιατι στο β) ερώτημα για την ευρεση της ενεργούς τάσης χρησιμοποιεί τη ρυγρ και όχι την ρξ αφού είπαμε οτι στο στρωμα δν υπάρχει νερού... :crazy2: :crazy2: :crazy2:
Ο ΚΟΥΦΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ...
Άβαταρ μέλους
cv_vd

Δημοσίευσηαπό Ηχώ » Τρί, 25 Μαρ 2014 2:25 pm

epicas έγραψε:Παντα ή (σχεδον παντα ) μαν ενδιαφερουν οι ενεργες τασεις.. επομενως συνηθιζεις να δουλευεις με τις ενεργες. Απλα σε καταστασεις συμμετριας και εκει οπου η ΣΥΟ ειναι κατω απο το στρωμα που σε ενδιαφερει οι ενεργες ταυτιζονται με τις ολικες. (u=0,σε γεωστατικες καταστασεις ) αρα εινα το ιδιο

Σ΄ευχαριστώ πολυ :D
η αγάπη για ζωή γεννά την τέχνη.....
Ηχώ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης