Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 15 Νοέμ 2013 9:59 pm

Με διόρθωσε ο eX-mc στο shoutbox ότι η απαρτία ορίζεται στους 195. Ακόμα χειρότερα...
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Elendil » Παρ, 15 Νοέμ 2013 10:05 pm

Επίσης στις εξ' αναβολής συνελεύσεις (όπως πιθανως θεωρήθηκε η τελευταία), η απαρτία είναι ακόμα μικρότερη νομίζω.
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 15 Νοέμ 2013 11:32 pm

Black έγραψε:Αρχικά, δεν είναι απόφαση των φοιτητών. Είναι απόφαση 144 ατόμων από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που μαζεύτηκαν κατόπιν τηλεφώνου. Γιατί άλλες φορές δεν μαζεύονταν; Ήτανε μια στρατηγική στιγμή για να γίνει αυτό, μια μέρα πριν τις εξετάσεις, εξασφαλίζοντας έτσι ότι όσοι ενδιαφέρονται να ανοίξει επιτέλους η σχολή δεν θα έρθουν να ψηφίσουν.

Black έγραψε:
ingenieurin26 έγραψε:Η απαρτία είναι 240 άτομα περίπου πες. Αφού αυτοί είναι σταθερός αριθμός, από μόνοι τους (+λίγοι ψήφοι ΠΚΣ) δεν βγάζουν συνέλευση.

Α, καλά σόρρυ, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ούτε τα βασικά από συνελεύσεις, νούμερα κλπ.

Παρ΄όλα αυτά την κριτική την έκανες και μάλιστα ελαφρά τη καρδία.

Black έγραψε: Κανονικά ο φοιτητής δεν θα έπρεπε να έχει κανένα λόγο για ζητήματα εργασίας.

Δε θέλω να απαντήσω, απλά το απομονώνω για να φαίνεται...

Black έγραψε:Γι' αυτό και παρατηρείται ότι οι φοιτητοσυνδικαλιστές έρχονται από ένα άνετο οικονομικό background. Έχουν το χρόνο και την οικονομική άνεση να κάνουν κριτική σε όλους εμάς τους πουλημένους "wannabes" που ονειρευόμαστε μερσεντέ, γκόμενα πλατίνα, κίονες με νέον στην αυλή κλπ.

Ειλικρινά, θες να μετρήσουμε τις φτώχειες μας;
Δεν ξέρω με τι φοιτητοσυνδικαλιστές συναναστρέφεσαι (ή μάλλον ξέρω... η αλήθεια είναι ότι η δαπάρα δεν έχει μαζέψει όλη τη φτωχολογιά), αλλά, εκτός από προσωπική προσβολή και αφορισμό, είναι και ψέμμα.

Από τα παραπάνω quotes και μόνο φαίνεται τι τύπος είσαι και πως αυτά που λες, όχι μόνο είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά και κακεντρεχή. (ναι, όταν δεν έχεις ιδέα και εκφράζεις με σιγουριά απόψεις , μετά τη δεύτερη φορά μέσα σε δύο ποστ, τότε είσαι κακεντρεχής...)

Ξίδι
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 15 Νοέμ 2013 11:46 pm

Off topic:
Νομίζω ότι ο Black αναφέρεται στο γεγονός ότι τα κόμματα έχουν απαίτηση από τους φοιτητοσυνδικαλιστές να είναι όλη μέρα σε περιφρουρήσεις, μοίρασμα φυλλαδίων, συνελεύσεις, κόλλημα αφισών κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει ένας μέσος φοιτητής και παράλληλα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Υπερβολική η αντίδραση σου. Υπάρχουν άνετοι οικονομικά και σε αριστερές παρατάξεις.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 15 Νοέμ 2013 11:49 pm

Off topic:
ingenieurin26 έγραψε:Νομίζω ότι ο Black αναφέρεται στο γεγονός ότι τα κόμματα έχουν απαίτηση από τους φοιτητοσυνδικαλιστές να είναι όλη μέρα σε περιφρουρήσεις, μοίρασμα φυλλαδίων, συνελεύσεις, κόλλημα αφισών κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει ένας μέσος φοιτητής και παράλληλα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Υπερβολική η αντίδραση σου. Υπάρχουν άνετοι οικονομικά και σε αριστερές παρατάξεις.

Γιατί δεν μπορεί να το κάνει ένας μέσος φοιτητής;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 15 Νοέμ 2013 11:53 pm

Δεν ξέρω αν εσύ είσαι σπίρτο και τα καταφέρνεις, η δική μου άποψη είναι αυτή. Τονίζω ότι δεν μου άρεσε ούτε η γενίκευση του Black, αλλά πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 15 Νοέμ 2013 11:54 pm

ingenieurin26 έγραψε:Δεν ξέρω αν εσύ είσαι σπίρτο και τα καταφέρνεις, η δική μου άποψη είναι αυτή. Τονίζω ότι δεν μου άρεσε ούτε η γενίκευση του Black, αλλά πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε.

πρώτοι στα μαθήματα
πρώτοι και στους αγώνες :ugeek:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Shi » Σάβ, 16 Νοέμ 2013 12:08 am

Το ότι οι φοιτητές που συνδικαλίζονται μένουν στην εκάλη και στο ψυχικό είναι μύθος των αντιδραστικών, χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα που το υποστηρίζει.
Το ότι ολοι οι φοιτητές που συνδικαλίζονται ακολουθούν πιστά της γραμμές κομμάτων ή ανοίκουν σε κάποιο κόμμα είναι μια μεγάλη γενίκευση που πάλι είναι ψέμα.
Επίσης, αντί να πηγαίνει ένας φοιτητής για καφέ και στα κλαμπάκια, μπορεί καλύτερα να συμμετέχει σε πολιτικές συνελεύσεις και να δρα ως πολιτικό ων και όχι ως κλαρινοχιμπατζής.
Τέλος, το πανεπιστήμιο τον 21ο αιώνα έχει ως κύριο ρόλο την εκπαίδευση εξιδικευμένου εργατικού δυναμικού του οποίου η γνώση θα χρησιμοποιηθεί απο τα μελλοντικά του αφεντικά για την αύξηση της παραγωγής της μπίζνας τους. Υπο αυτήν την οπτική ο φοιτητής έχει ταξική θέση και τα εργατικά θέματα και διεκδικήσεις τον αφορούν άμεσα. ( Ο σύλλογος βέβαια - ποσο μάλλον των πολιτικών μηχανικών- είναι σίγουρα ένα διαταξικό σώμα, με την έννοια ότι καποίοι *γκουχ γκουχ ΔΑΠ κ λοιποι* που τώρα κάθονται στα διπλανά μας θρανία, λόγω της αστικής τους θεσης αλλά και συνείδησης, αύριο θα είναι τα μελλοντικά μας αφεντικά που θα μας εκμεταλλεύονται. Λογικό λοιπόν αυτοί οι τύποι να πολεμούν της εργασιακές διεκδικίσεις ως κάτι που αντιτίθεται στα αυριανά τους συμφέροντα.)
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό chris_z » Σάβ, 16 Νοέμ 2013 3:23 am

ο Black έγραψε: Γι' αυτό και παρατηρείται ότι οι φοιτητοσυνδικαλιστές έρχονται από ένα άνετο οικονομικό background. Έχουν το χρόνο και την οικονομική άνεση να κάνουν κριτική σε όλους εμάς τους πουλημένους "wannabes" που ονειρευόμαστε μερσεντέ, γκόμενα πλατίνα, κίονες με νέον στην αυλή κλπ.

ο Oxydo έγραψε: Δεν ξέρω με τι φοιτητοσυνδικαλιστές συναναστρέφεσαι (ή μάλλον ξέρω... η αλήθεια είναι ότι η δαπάρα δεν έχει μαζέψει όλη τη φτωχολογιά), αλλά, εκτός από προσωπική προσβολή και αφορισμό, είναι και ψέμμα.

Κατά πάσα πιθανότητα έχει παρατηρήσει ο Black όπως και άλλοι θα έχουν παρατηρήσει αρκετούς (δεν λέω όλους, είναι μία αίσθηση που έχω, αν δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό, γράψτε λάθος) ένθερμους φοιτητοσυνδικαλιστές από όλο το φάσμα οι οποίοι μόνο και μόνο από την τόσο ενεργή ενασχόληση τους με τα συνδικαλιστικά (με οποιονδήποτε τρόπο, από πορείες μέχρι τα πάρτι) δεν αφιερώνουν τόσο χρόνο στα μαθήματα και παρατείνουν το χρόνο των σπουδών τους τουλάχιστον κατά εξάμηνο. Μπήκαμε σε αυτή τη σχολή για λόγους επιβίωσης εκτός των τόσων άλλων πνευματικών αγαθών που προσφέρει, εάν κάποιοι εφόσον δεν δουλεύουν παρατείνουν ένα οικονομικό βάρος στην οικογένεια τους, είναι δικό τους θέμα, δεν ασχολούμαι με αυτό, δεν ξέρω εάν είναι καλό ή κακό, είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Παρόλα αυτά είναι προφανές ότι αφού παρατείνουν τις σπουδές τους για συνδικαλιστικούς λόγους, από επιλογή τους δηλαδή, τότε το αντέχουν οι οικογένειες τους, οπότε και θα έρχονται από ένα άνετο οικονομικό υπόβαθρο. Οπότε εννοεί ίσως ο Black ότι όντας σε μία πλεονεκτική (ζηλευτή ίσως κατεμέ) θέση να έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τα συνδικαλιστικά (δεν το θεωρώ κακό αυτό), μην κατακρίνεις άλλους που ίσως έχουν πιο άμεσα προβλήματα να λύσουν (αυτός ο αφορισμός είναι το ζήτημα της αντιπαράθεσης), διότι τότε μάλλον θα αδικήσεις αρκετούς.

Μάλλον ξέρεις με τι φοιτητοσυνδικαλιστές συναναστρέφεται όπως λες από κάτι που είπε, αυτό δείχνει πόσο εύκολα και αυθαίρετα μπαίνουν οι ταμπέλες..

Με ανησυχεί/προβληματίζει η σκέψη: υποστηρίζεις ότι οι συνδικαλιστές έρχονται από άνετο οικονομικό υπόβαθρο-->δεν με υποστηρίζεις-->είσαι εναντίον μου-->είσαι δαπίτης
αυτό δεν είναι αφορισμός; σου θυμίζει κάτι;

http://www.youtube.com/watch?v=3sfNROmn7bc
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 16 Νοέμ 2013 3:50 am

@chris
Εγώ απάντησα στην απολυτότητα του black ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το συνδικαλισμό έχουν λεφτά.
Δεν απέκλεισα ότι μπορεί κάποιος με οικονομική άνεση να κάνει συνδικαλισμό, ακόμα και στην αριστερά, αν και αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα.
Προφανώς και την πολιτική συγκρότηση του καθενός δεν την καθορίζει μόνο η ταξική του θέση, αλλά και ένα πλέγμα ιδεών/αντιλήψεων/πρακτικών, κοινώς, η ιδεολογία.
Δεν θα μπω στον κόπο, πάντως, να αποδείξω τίποτα σε έναν ανώνυμο τύπο που απλά γράφει μαλακίες. Μικρή κοινωνία είναι η σχολή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Τα υπόλοιπα ασχολίαστα.
Αλήθεια, πού προσπαθείτε να καταλήξετε;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης