Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό int3h » Τετ, 06 Νοέμ 2013 3:29 pm

Δεν θες να σχολιασεις το πως θα γινουν αυτες οι εβδομαδες ε? Μαλλον οποιος δινει 3 μαθηματα την ημερα θα περναει ενα τεταρτο δωρο.
Άβαταρ μέλους
int3h
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 06 Νοέμ 2013 3:31 pm

Αν το σκεφτούμε λογικά όμως η πρόταση έχει σοβαρή υπόσταση. Γιατί 9 βδομάδες τι κάναμε κύριοι; Παρτάραμε και διαβάζαμε!
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 06 Νοέμ 2013 3:32 pm

Χάλια η πρόταση ως προς τα μαθήματα. Κανονικά θα πρεπε να συνεχιστεί η εξεταστική για τους επί πτυχίω ως έχει, και όχι συνεπτυγμένη. Αυτές βέβαια οι προτάσεις-ανακοινώσεις μάλλον έχουν στόχο να φέρουν τους διοικητικούς προ τετελεσμένων , ώστε ή να το λήξουν την Παρασκευή ή να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας.
Reporter

Δημοσίευσηαπό giorikas » Τετ, 06 Νοέμ 2013 4:01 pm

πραγματι, μαλλον αυτη η προταση εγινε για να πιεσει τους διοικητικους... παντως ειναι λυπηρο ενας πρυτανης να χρησιμοποιει τετοιες μεθοδους- πυροτεχνηματα για να πετυχει το σκοπο του ...ακομη πιο λυπηρο βεβαια θα ναι να την εννοει την προταση....
giorikas

Δημοσίευσηαπό zavarakatranemia » Τετ, 06 Νοέμ 2013 4:16 pm

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά το πρόγραμμα τόσο της εξεταστικής όσο και των μαθημάτων, δεν βγαίνει από τις γραμματείες;Αν κάνουν απεργία (που ΣΙΓΟΥΡΑ κάνουν μέχρι 8/11) τότε πώς στην ευχή θα βγούν τα προγράμματα που λέει ο πρύτανης στις 8/11 ανήμερα; Επίσης, αν θυμόμαστε καλά, η εξεταστική σταμάτησε λόγω απεργίας διοικητικών, όχι καθηγητών. Αρά και το ότι σταμάτησαν οι καθηγητές της απεργία, δε νομίζω ότι σημαίνει κάποια αλλαγή...Οι διοικητικοί είναι το θέμα τί κάνουν κι αυτό θα το μάθουμε την Παρασκευή.
zavarakatranemia

Δημοσίευσηαπό ps179 » Τετ, 06 Νοέμ 2013 4:29 pm

Σχετικά με το πρόγραμμα αν είναι θα ανακοινωθεί από την Πρυτανεία όπως έγινε και με την πρόταση του πρύτανη λογικά.
Άβαταρ μέλους
ps179

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 06 Νοέμ 2013 4:37 pm

Είναι απαράδεκτο το να μην μας υπολογίζουν καθόλου. Διαβάσαμε το καλοκαίρι, άρχισε η εξεταστική, δώσαμε 1-2 μαθήματα( αλήθεια με αυτά τι θα γίνει;), μας έκοψαν, συνεχίσαμε να διαβάζουμε, αλλά κάποια στιγμή δεν είμαστε και ζώα.. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουμε συνηθίσει στην ιδέα της χαμένης εξεταστικής( διορθώστε με αν κάνω λάθος) και ως εκ τούτου, οι περισσότεροι δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την Δευτέρα, χωρίς καν να έχουμε πρόγραμμα. Ό,τι και αν γίνει τελικά οι φοιτητές είναι οι χαμένοι. Κανείς δεν μας σέβεται..
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 06 Νοέμ 2013 4:48 pm

int3h έγραψε:Δεν θες να σχολιασεις το πως θα γινουν αυτες οι εβδομαδες ε? Μαλλον οποιος δινει 3 μαθηματα την ημερα θα περναει ενα τεταρτο δωρο.

μόλις ανακάλυψες τον τρόπο να έχει κανείς πάνω από 100% επιτυχία στην εξεταστική.
Ολοκληρωμένος Τύπος

Δημοσίευσηαπό elcv » Τετ, 06 Νοέμ 2013 4:51 pm

Αν κατάλαβα καλά,το θέμα της απόλυσης των διοικητικών δεν έχει διευθετηθεί ακόμα,γι 'αυτο και η απεργία τους συνεχίζεται.Με λίγα λόγια, ούτε αυτοί κατέληξαν κάπου και παράλληλα καλούμαστε να ακολουθήσουμε μια εξεταστική και ένα εξάμηνο τραβηγμένα απ'τα μαλλιά.Σε καμία περίπτωση δε θέλω να χαθεί το εξάμηνο,αλλά πιστεύω ότι καμιά απ'τις 2 πλευρές δεν έχει ωφεληθεί μέχρι τώρα.Επίσης,θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα το γεγονός ότι ανακοινώνουν έναρξη εξεταστικής χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα,το οποίο θα έπρεπε πρώτα να αποφασίσουν κ μετα να μας ανακοινώσουν.5 μέρες πριν βέβαια,μην κακομάθουμε...
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Άβαταρ μέλους
elcv
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 06 Νοέμ 2013 5:42 pm

Περί σεβασμού των φοιτητών,

με αφορμή τα όποια σχόλια διάβασα εδώ κι όχι μόνο μετά την πρόσφατη δήλωση του κ. Σιμόπουλου θα ήθελα να εκφράσω το εξής. Ο σεβασμός των φοιτητών και εν συνεχεία των σχολών ή ακόμα κι όλου του ιδρύματος πηγάζει πρώτα απ'όλα από εμάς τους ίδιους. Όταν δε σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι πρώτοι ορισμένους θεσμούς δε θα πρέπει να περιμένουμε από τους άλλους να το κάνουν.
Παράδειγμα: τόσο καιρό όσοι διαφωνούσαν με την κατάσταση είτε μίλαγαν για ομηρία φοιτητών είτε έμεναν απλά αδιάφοροι παρατηρητές θέλοντας παρ'όλα αυτά ένα ανοικτό πανεπιστήμιο. Τώρα που φαίνεται πως πάει να γίνει κάτι τέτοιο αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία, ο σύλλογος ΔΕΠ και κατ'επέκταση ο ίδιος ο πρύτανης, καταθέτει μια πρόταση που φυσικά είναι παράλογη και ενάντια των φοιτητών. Ο ρόλος των φοιτητών; Κάθε φορά θεατές στο ένα γεγονός ή στο άλλο. Κάθε φορά προς τη δημιουργία διπόλων ή και παραπάνω πόλων χωρίς τελικά να προσπαθούμε σε μια ουσιαστική δράση ενώ ταυτόχρονα διατυμπανίζει ο καθένας την αποψάρα του.

Οπότε προτού γράψουμε ότι κάποια πράγματα είναι γελοία και παράλογα θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε εμείς οι ίδιοι και τι κάναμε γι'αυτό. Στην ουσία δε ήμασταν ποτέ όμηροι κανενός πέρα από του ίδιου μας του εαυτού, τους ίδιου μας του συλλόγου. Η νοοτροπία "αυτοί" , "εσείς", "αυτός" , "εσύ" δε θα μπορέσει να έχει ποτέ πρακτική λειτουργία. Άρα, αν θέλω να κρατήσω μια αδιάφορη στάση θα πρέπει να είμαι σταθερός σε αυτή κι όχι μόνο όταν δε με συμφέρει κάτι να ανοίγω το στόμα μου. Διαφορετικά, γίνομαι κι εγώ μέλος μια δράσης, μιας πρότασης κι είναι στο χέρι μου να το πετύχω.

Υ.Γ. γίνομαι μέλος μια δράσης δε συνεπάγεται ότι πρέπει να γίνομαι σκυλί των παρατάξεων απαραίτητα. Εκμεταλλεύομαι την ιδιότητά μου ως φοιτητή και λέω αυτό που πιστεύω.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης