Γενικά με διάβασμα από το κίτρινο βιβλίο είσαι κομπλέ για θεωρία.
Κοίτα και στα παλιά θέματα,ίδιας λογικής είναι.
Ενδεικτικά αναφέρω:Είδη οδεύσεων,στοιχεία χάραξης,μέθοδοι πύκνωσης,στοιχεία τοπογραφικών διαγραμμάτων.
Συντονιστής: University Editors
DimitrisRou έγραψε:Όπα.. Με αυτό το κ, τον συντελεστή χαρτογραφικής απεικόνισης τι ακριβώς κάνω?Μου λείπει κάποια γνώση που υπετέθη ότι έχω φαντάζομαι
andrewtnt έγραψε:DimitrisRou έγραψε:Όπα.. Με αυτό το κ, τον συντελεστή χαρτογραφικής απεικόνισης τι ακριβώς κάνω?Μου λείπει κάποια γνώση που υπετέθη ότι έχω φαντάζομαι
στις χαράξεις εκει δηλαδή που σου ζητάει στοιχεία χάραξης οτι οριζόντια απόσταση υπολογίσεις από τα θεμελιώδη τη διαιρείς με το κ και έτσι σου προκύπτει η απόσταση που ζητείται να βρεις στα στοιχεία χάραξης.
Γενικά στις αποτυπώσεις (οδεύσεις και γενικά όλα τα υπόλοιπα) επειδή πρόκειται για την αντίστροφη διαδικασία της χάραξης ότι οριζόντια απόσταση υπολογίζεις την πολλαπλασιάζεις επί κ και σου προκύπτει η οριζόντια απόσταση στο σύστημα αναφοράς που ορίζει η άσκηση.
Απλά νομίζω όταν έχεις να βρεις στοιχεία για τη σχεδιάση τοπογραφικού, δηλαδη πάνω στο χαρτί πολλαπλασιάζεις επι κ ενώ όταν αντίθετα σου δίνονται στοιχεία πανω στο χαρτί(π.χ. ασκηση με στοιχεία χάραξης) και ουσιαστικά θες να βρεις τα μήκη στο ύπαιθρο, τότε διαιρείς με το κ.
Ελπίζω να είμαι σωστός και να σε κάλυψα
DimitrisRou έγραψε:andrewtnt έγραψε:DimitrisRou έγραψε:Όπα.. Με αυτό το κ, τον συντελεστή χαρτογραφικής απεικόνισης τι ακριβώς κάνω?Μου λείπει κάποια γνώση που υπετέθη ότι έχω φαντάζομαι
στις χαράξεις εκει δηλαδή που σου ζητάει στοιχεία χάραξης οτι οριζόντια απόσταση υπολογίσεις από τα θεμελιώδη τη διαιρείς με το κ και έτσι σου προκύπτει η απόσταση που ζητείται να βρεις στα στοιχεία χάραξης.
Γενικά στις αποτυπώσεις (οδεύσεις και γενικά όλα τα υπόλοιπα) επειδή πρόκειται για την αντίστροφη διαδικασία της χάραξης ότι οριζόντια απόσταση υπολογίζεις την πολλαπλασιάζεις επί κ και σου προκύπτει η οριζόντια απόσταση στο σύστημα αναφοράς που ορίζει η άσκηση.
Απλά νομίζω όταν έχεις να βρεις στοιχεία για τη σχεδιάση τοπογραφικού, δηλαδη πάνω στο χαρτί πολλαπλασιάζεις επι κ ενώ όταν αντίθετα σου δίνονται στοιχεία πανω στο χαρτί(π.χ. ασκηση με στοιχεία χάραξης) και ουσιαστικά θες να βρεις τα μήκη στο ύπαιθρο, τότε διαιρείς με το κ.
Ελπίζω να είμαι σωστός και να σε κάλυψα
Thanks a lot. Πουθενά δεν έβρισκα συγκεκριμένη απάντηση και είχα μπερδευτεί.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 189 επισκέπτες