Γεωδαιτικές Εφαρμογές (2013-14)

Συντονιστής: University Editors

Re: Γεωδαιτικές Εφαρμογές (2013-14)

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Κυρ, 28 Σεπ 2014 12:02 am

Γενικά με διάβασμα από το κίτρινο βιβλίο είσαι κομπλέ για θεωρία.
Κοίτα και στα παλιά θέματα,ίδιας λογικής είναι.
Ενδεικτικά αναφέρω:Είδη οδεύσεων,στοιχεία χάραξης,μέθοδοι πύκνωσης,στοιχεία τοπογραφικών διαγραμμάτων.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό navar » Κυρ, 28 Σεπ 2014 12:30 am

Ευχαριστώ
navar

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό navar » Τετ, 01 Οκτ 2014 4:04 pm

Mπορεί κάποιος που θυμάται να αναφέρει τι έβαλαν στην κανονική?
navar

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τετ, 01 Οκτ 2014 4:29 pm

Από ασκήσεις είχε στην πρώτη ένα ορθογώνιο και ζητούσε να υπολογιστούν στοιχεία χάραξης,κάποιων κορυφών ,ενώ μας έδινε ότι χρειαζόμασταν.
Η δεύτερη ήταν επίλυση πλήρους εξαρτημένης,ανοιχτής όδευσης και ζητούσε μετά την εύρεση του υψομέτρου ενός σημείου.
Γενικά κομπλέ θέματα.
Θεωρία δε θυμάμαι...κάτι κλασικό.
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό DimitrisRou » Τετ, 01 Οκτ 2014 6:06 pm

Στην φετινή άσκηση με τα στοιχεία χάραξης έδινε τον συντελεστή m. Με αυτό πολλαπλασιάζαμε τα κεκλιμένα μήκη, τα διαιρούσαμε, τι ακριβώς κάναμε? Και χρησιμοποιούταν και στο (β) ερώτημα, που ήταν να υπολογίσουμε τις διαστάσεις του πολυγώνου στο χώρο?
Άβαταρ μέλους
DimitrisRou

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τετ, 01 Οκτ 2014 7:02 pm

To m που σου έδινε ήταν ο συντελεστής χαρτογραφικής απεικόνισης.Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό.Απλά μας έδινε ένα άλλο νούμερο,αντί για κ=0.9996 που χρησιμοποιούμε συνήθως.Άρα ότι έκανες κάνεις και τώρα...
Και στο άλλο ερώτημα,ήθελε να βρούμε τις αποστάσεις κάποιων σημείων.Αφού είχαμε βρει τις συντεταγμένες τους από το άλλο ερώτημα,χρησιμοποιούσες τον τύπο για την απόσταση σημείων και το έβρισκες.Κι απλά επειδή ήταν ορθογώνιο,οι αποστάσεις αυτές ήταν ίδιες.
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό DimitrisRou » Τετ, 01 Οκτ 2014 7:19 pm

Όπα.. Με αυτό το κ, τον συντελεστή χαρτογραφικής απεικόνισης τι ακριβώς κάνω? :P Μου λείπει κάποια γνώση που υπετέθη ότι έχω φαντάζομαι :D
Άβαταρ μέλους
DimitrisRou

Δημοσίευσηαπό andrewtnt » Τετ, 01 Οκτ 2014 7:45 pm

DimitrisRou έγραψε:Όπα.. Με αυτό το κ, τον συντελεστή χαρτογραφικής απεικόνισης τι ακριβώς κάνω? :P Μου λείπει κάποια γνώση που υπετέθη ότι έχω φαντάζομαι :D

στις χαράξεις εκει δηλαδή που σου ζητάει στοιχεία χάραξης οτι οριζόντια απόσταση υπολογίσεις από τα θεμελιώδη τη διαιρείς με το κ και έτσι σου προκύπτει η απόσταση που ζητείται να βρεις στα στοιχεία χάραξης.
Γενικά στις αποτυπώσεις (οδεύσεις και γενικά όλα τα υπόλοιπα) επειδή πρόκειται για την αντίστροφη διαδικασία της χάραξης ότι οριζόντια απόσταση υπολογίζεις την πολλαπλασιάζεις επί κ και σου προκύπτει η οριζόντια απόσταση στο σύστημα αναφοράς που ορίζει η άσκηση.
Απλά νομίζω όταν έχεις να βρεις στοιχεία για τη σχεδιάση τοπογραφικού, δηλαδη πάνω στο χαρτί πολλαπλασιάζεις επι κ ενώ όταν αντίθετα σου δίνονται στοιχεία πανω στο χαρτί(π.χ. ασκηση με στοιχεία χάραξης) και ουσιαστικά θες να βρεις τα μήκη στο ύπαιθρο, τότε διαιρείς με το κ.
Ελπίζω να είμαι σωστός και να σε κάλυψα
andrewtnt

Δημοσίευσηαπό DimitrisRou » Τετ, 01 Οκτ 2014 8:00 pm

andrewtnt έγραψε:
DimitrisRou έγραψε:Όπα.. Με αυτό το κ, τον συντελεστή χαρτογραφικής απεικόνισης τι ακριβώς κάνω? :P Μου λείπει κάποια γνώση που υπετέθη ότι έχω φαντάζομαι :D

στις χαράξεις εκει δηλαδή που σου ζητάει στοιχεία χάραξης οτι οριζόντια απόσταση υπολογίσεις από τα θεμελιώδη τη διαιρείς με το κ και έτσι σου προκύπτει η απόσταση που ζητείται να βρεις στα στοιχεία χάραξης.
Γενικά στις αποτυπώσεις (οδεύσεις και γενικά όλα τα υπόλοιπα) επειδή πρόκειται για την αντίστροφη διαδικασία της χάραξης ότι οριζόντια απόσταση υπολογίζεις την πολλαπλασιάζεις επί κ και σου προκύπτει η οριζόντια απόσταση στο σύστημα αναφοράς που ορίζει η άσκηση.
Απλά νομίζω όταν έχεις να βρεις στοιχεία για τη σχεδιάση τοπογραφικού, δηλαδη πάνω στο χαρτί πολλαπλασιάζεις επι κ ενώ όταν αντίθετα σου δίνονται στοιχεία πανω στο χαρτί(π.χ. ασκηση με στοιχεία χάραξης) και ουσιαστικά θες να βρεις τα μήκη στο ύπαιθρο, τότε διαιρείς με το κ.

Thanks a lot. Πουθενά δεν έβρισκα συγκεκριμένη απάντηση και είχα μπερδευτεί.
Άβαταρ μέλους
DimitrisRou

Δημοσίευσηαπό navar » Τετ, 01 Οκτ 2014 8:21 pm

DimitrisRou έγραψε:
andrewtnt έγραψε:

Thanks a lot. Πουθενά δεν έβρισκα συγκεκριμένη απάντηση και είχα μπερδευτεί.

Νομίζω κι εγώ ότι έστι χρησιμοποιείται.Σωστός
navar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 189 επισκέπτες