Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω,δεν πολυυπάρχουν sos,νομίζω,μιας και συνήθως τα θέματα καλύπτουν αρκετά μεγάλο κομμάτι της ύλης.
Οι ερωτήσεις,συνήθως, στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι κλασσικές ερωτήσεις ανάπτυξης/παπαγαλίας,αλλά κυρίως ερωτήσεις συμπλήρωσης κενού,ή κάποιες που απαντώνται σχηματικά.
Μπορείς να διαβάσεις τους ορισμούς από το μικρό βιβλίο (ισοϋψείς,πολυσχιδές-αδρό ανάγλυφο,κατολισθήσεις κτλ) ,επίσης απ'ότι θυμάμαι από πέρσι προτείνω να δώσεις προσοχή στο κομμάτι των σεισμών (κλίμακα Ρίχτερ-Mercalli ,τι μετράει η καθεμιά,διαφορές) και στα ρήγματα (να μπορείς να αναγνωρίζεις ορθά-ανάστροφα κτλ) και μην παραλείψεις τα πετρώματα και τις ιδιότητές τους (σκληρότητα,περατότητα κτλ.)!Είναι πολλά,οπότε δεν ξέρω αν είναι εφικτό να τα μάθεις όλα τώρα,αλλά τουλάχιστον τα βασικά αυτά που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις και αναφέρονται και στο μεγάλο βιβλίο,προσπάθησε να τα ξέρεις.Τέλος,μην αγνοείτε
τα σχήματα που υπάρχουν στο βιβλίο! Πέρσι είχε ζητηθεί να σχεδιαστεί σχηματικά κάτι σχετικά με τις ζώνες καρστικού δικτύου ,βλέπε σελ.150 από το μεγάλο κίτρινο βιβλίο (στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα σχήματα στη σελ.120).
Γενικά,προσωπική μου άποψη είναι ότι το μάθημα περνιέται,αν ασχοληθείς καθαρά με τις ασκήσεις (πιάνουν 4 μονάδες σωστά?) και ενδεικτικά με τη θεωρία,αλλά για να πετύχει κάποιος υψηλή βαθμολογία χρειάζεται να έχει
κατανοήσει τη θεωρία και να έχει μια γενική θεώρηση του τι παίζει.
Καλή επιτυχία!
Υ.γ.: Νομίζω πως τελικά δε βοήθησα καθόλου όσους δεν έχουν επαφή με τη θεωρία.Sorry!Αλλά,μη φοβού...think pink!

...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...