από psgi1214 » Τετ, 01 Φεβ 2017 9:24 pm
Καθαρά προσωπική γνώμη όντως ο χρόνος δεν έφτανε με τίποτα.Από κει και πέρα τα θέματα δε θα τα έλεγα τόσο δύσκολα(ένας που είχε διαβάσει με λίγη σκέψη χωρίς χρονοτριβές τα έγραφε)όσο σχετικά πρωτότυπα και ύπουλα(π.χ. στη 3η άσκηση που είπε η fiddler έπρεπε να καταλάβεις ότι η παροχή που έχεις υπολογίσει κατά τα γνωστά είναι η μέση και ότι η αιχμής πιθανότατα υπερβαίνει το όριο ή στην 7η άσκηση είχε Μ.Υ. με εικοσάλεπτα(στην πρόοδο με μισάωρα)-αν έλυνες πρώτη φορά τέτοιο θέμα υπήρχε μπέρδεμα στις μετατροπές μονάδων του χρόνου-,έλεγε για χρόνο συρροής χωρίς να έχεις όμβριες(άλλαζε η διάρκεια του Μ.Υ.)και έπρεπε να βάλεις δική σου τιμή στο συντελεστή απορροής για να κάνεις ορθολογική μέθοδο(νομίζω ζητούσε την τιμή c=0.44 που υπάρχει σε παράδειγμα στο βιβλίο αλλά με διαφορετική διατύπωση)
Και το τελευταίο(μάλλον εγώ είμαι ο άσχετος):σου έδινε βροχή 1h με τρεις διαφορετικές εντάσεις ανά 20min.Στο 2ο 20λεπτο(20-40 min)έριξε μόλις 1mm. Ταυτόχρονα γνωρίζεις ότι συνολικά χάθηκαν λόγω διήθησης 6mm βροχής σταθερά, δηλ.6/3=2 mm ανά 20min.Δηλ. για 20 min βρέθηκε να έχουμε διπλάσια διήθηση απ'τη βροχή που έπεσε!!!