Μεταξύ ενεργειακής τεχνολογίας και πολεοδομίας (είχα πάρει και τα δύο) προτείνω δαγκωτό πολεοδομία!
1ον είναι κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις ως πολ μηχ ανεξάρτητα της κατεύθυνσης που θα επιλέξεις αργότερα (η γνώση του αντικειμένου είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητη για το επάγγελμα, παρότι στη σχολή μας είναι «ριγμένη» καθώς διδάσκεται πολύ πιο διεξοδικά στους αρχιτέκτονες και στους τοπογράφους)
2ον μαθαίνεις έννοιες που σου χρησιμεύουν σε μαθήματα όπως το σμσ και το δίκαιο καθώς και σε κάποια κατεύθυνσης των συγκοινωνιολόγων
3ον bonus point αν θες να πας συγκοινωνιολόγος: υπάρχει στο 8ο εξάμηνο της κατεύθυνσης μάθημα επιλογής «ειδικά κεφάλαια πολεοδομίας» το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι καθώς δίνεται απαλλακτική εργασία!
4ον η εξέταση είναι αρκετά εύκολη
Επομένως αν θες να μάθεις κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο η πολεοδομία είναι καλή επιλογή*.
Αν απλώς θες να βγάλεις την υποχρέωση και να περάσεις το μάθημα επιλογής χωρίς ταλαιπωρία, πάλι βολεύεσαι.
*να διευκρινίσω ότι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την ποιότητα της διδασκαλίας γιατί ασχολήθηκα αποκλειστικά με προσωπικό διάβασμα χωρίς παρακολούθηση. Επίσης είχα κάνει μια εργασία (αποτύπωση χρήσεων κλπ) αλλά δεν ξέρω αν εξακολουθεί να δίνεται και πώς (προαιρετική ή υποχρεωτική).Για την ενεργειακή τεχνολογία το μόνο που θυμάμαι είναι πως περνιέται εύκολα! Επειδή είδα όμως πως άλλαξαν οι καθηγητές, καλύτερα να μας πει κάποιος που το πήρε πέρσι.
Για παραγωγή τεχνικών έργων δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σχολιάσω.
Off topic:...οι επενδύσεις πάνω σε ενεργειακές λύσεις είναι από τα λίγα πράγματα στην Ελλάδα που αποφέρουν σταθερό εισόδημα αυτή τη στιγμή...
Lost γι' αυτό κράτα και μια μικρή επιφύλαξη
ειδικά από αρχές του 2010 και μετά