Συντονιστής: University Editors
iva έγραψε:papi έγραψε:Στο βήμα 6, που πρέπει να κάνουμε εφαρμογή του μοντέλου βαρύτητας, χρησιμοποιούμε τον πίνακα που προέκυψε στο προηγούμενο βήμα και τις παραγωγές και έλξεις που βρήκαμε στα 2 πρώτα? έχω μπερδευτεί γιατί οι ζώνες είναι 6 και ο πίνακας που προκύπτει στο βήμα 5, έκτος και αν κάνω λάθος είναι 9*9, όσα και τα σημεία δηλαδή που δίνονται στο χάρτη.
για το βημα εξι εξεταζεις μονο τις 6 ζώνες γτ οι αλλες 3 ζώνες ειναι εξωτερικες ( λιμάνι , περιφέρεια, οι κεντροειδης αντιστοιχουν στην εισοδο και εξοδο απο την πολη ) και το μητρωο Π-Π δίνεται στην σελιδα5
Βζ έγραψε:Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη διαδικασία του βήματος 6 γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά και η άσκηση 4 δεν βοηθάει... Προκύπτει απο κάπου το μητρώο ΠΕ και πανω σε τι εφαρμόζεται το μοντέλο βαρύτητας;
QSG έγραψε:Βζ έγραψε:Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη διαδικασία του βήματος 6 γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά και η άσκηση 4 δεν βοηθάει... Προκύπτει απο κάπου το μητρώο ΠΕ και πανω σε τι εφαρμόζεται το μοντέλο βαρύτητας;
1.Κάνεις 2 μοντέλα βαρύτητας. Ενα για ΜΒΟ-Ε και ενα για ΜΒΟ-Α.Ετσι καταληγεις σε 2 ξεχωριστα μητρωα.Καθε ενα απ αυτα ειναι το ΠΕ που λεει στην ασκ.4 .(το μοντελο βαρυτητας εφαρμοζεται με βαση τις παραγωγες και ελξεις που βρηκαμε στα βηματα 1 και 2 ξεχωριστα για καθε μετακινηση )
2.Για καθε ενα απ αυτα κανεις αυτο που δειχνει στην ασκ. 4. Αυτα που θα βρεις ειναι τα μητρωα Προελευσης-Προορισμου για καθε μετακινηση (ΜΒΟ-Ε ή ΜΒΟ-Α) ξεχωριστα.
Βζ έγραψε:QSG έγραψε:Βζ έγραψε:Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη διαδικασία του βήματος 6 γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά και η άσκηση 4 δεν βοηθάει... Προκύπτει απο κάπου το μητρώο ΠΕ και πανω σε τι εφαρμόζεται το μοντέλο βαρύτητας;
1.Κάνεις 2 μοντέλα βαρύτητας. Ενα για ΜΒΟ-Ε και ενα για ΜΒΟ-Α.Ετσι καταληγεις σε 2 ξεχωριστα μητρωα.Καθε ενα απ αυτα ειναι το ΠΕ που λεει στην ασκ.4 .(το μοντελο βαρυτητας εφαρμοζεται με βαση τις παραγωγες και ελξεις που βρηκαμε στα βηματα 1 και 2 ξεχωριστα για καθε μετακινηση )
2.Για καθε ενα απ αυτα κανεις αυτο που δειχνει στην ασκ. 4. Αυτα που θα βρεις ειναι τα μητρωα Προελευσης-Προορισμου για καθε μετακινηση (ΜΒΟ-Ε ή ΜΒΟ-Α) ξεχωριστα.
Ευχαριστώ! Και κάτι ακόμα, ως έλξεις πέρνουμε το άθροισμα των δύο τύπων έλξεων (δηλ. Θέσεις Απασχόλησης Εμπόριο/Ξενοδοχεία κλπ. + Θέσεις Απασχόλησης σε άλλους τομείς);
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης