Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2011-12)

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Σάβ, 03 Μαρ 2012 1:56 pm

Όχι είχα βγει να γιορτάσω την επιτυχία μου :clap:
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Penny7 » Σάβ, 03 Μαρ 2012 1:57 pm

akrovolistos έγραψε:
Που να δεις εγώ που δεν τούμπαρα τη διατομή και δούλεψα με τις 6 στρώσεις! :lol: Το παρανοικό είναι πως βρέθηκε η λύση για εc=-3%%. Κρίμα για τις τόσες τσάμπα πράξεις δηλαδή...

και εγω την ιδια μ@λ@κια εκανα..και οταν το πηρα χαμπαρι, ηταν πολυ αργα...:-(..και μαλιστα μου βγηκε και 2η δοκιμη!:-P
'"Ηello moose!"
Penny7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Σάβ, 03 Μαρ 2012 1:59 pm

akrovolistos έγραψε:Όχι είχα βγει να γιορτάσω την επιτυχία μου :clap:

Σε κάνα Πλούταρχο να φανταστώ? (δεν εννοώ τον Γιαννόπουλο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ).Ξές,εκείνον τον άνθρωπο που λέει όλα τα χαρούμενα τραγούδια :P :P :P
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό civil » Σάβ, 03 Μαρ 2012 3:17 pm

παιδια καλημερα,το μπετο ειναι το τελευταιο μαθημα για πτυχιο.Εγραψα λοιπον εχτες ημουν τελεια διαβασμενος και πρεπει να εχω γραψει,οχι παραπανω απο τεσσερα,τα θεματα ηταν λες και εγραφα για αλλο μαθημα.Αυτο που με απασχολει ειναι το εξης.ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΕΤΑ???????????
civil

Έτος εισαγωγής: 1998

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Σάβ, 03 Μαρ 2012 3:23 pm

Διάβασε αυτό και θα καταλάβεις.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό civil » Σάβ, 03 Μαρ 2012 3:37 pm

Πιστευω πως αν μαζευτουμε αρκετα παιδια,που ειναι το τελευταιο τους μαθημα για πτυχιο και πιεσουμε τους καθηγητες,θα μας δωσουν χαριστικη.
Ημουν αρτια διαβασμενος,οπως ολοι γνωριζουν,για το τελευταιο μαθημα ξεσκιζεσαι στο διαβασμα και το μονο που εισεπραξα,κρινοντας απο τα θεματα,κυριως μιλαω για το δευτερο,που τελικα ολη η διατομη ηταν στην θλιψη,ειναι πως δεν εψαχναν οι καθηγητες να στοχοποιησουν τους καλα διαβασμενους μηχανικους,αλλα απλα εγινε ενας αγωνας εντυπωσιασμου αναμεσα τους,για το ποιος θα βαλει ενα θεμα που θα κοψει ολον τον κοσμο.Τελος,αυτο που με νευριασε αφανταστα,ειναι οτι στην εκφωνηση συζητα για αριστερο εφελκυομενο τμημα,αρα ειναι σαν να μου λεει,παρε το σκυροδεμα 3,5/1000 και ψαξε το χ μεσω ισοδυναμιας δυναμεων,οπως και εκανα και το χ μου εβγαινε εκτος διατομης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πηρα τεσσερις διαφορετικες παραδοχες (για να εχω τουλαχιστον μια στρωση οπλισμου εφελκυομενη,οπως εμμεσα ζητουσε),εγραφα και ελυνα δευτεροβαθμιες σαν τον...........και το χ ολο εβγαινε εκτος διατομης οποτε και τελειωσε ο χρονος μου αδοξα.Δεν ξερω λοιπον εν ολιγοις αν ψαχνανε τον καλα διαβασμενο φοιτητη η τον φοιτητη που απλα εχει διαβασει τις σημειωσεις ολων των καθηγητων η στο τελος τελος για το ποιος εχει κανει καλυτερη παραδοση στο μαθημα,ποος καθηγητης εχει τις καλυτερες σημειωσεις κτλ.
civil

Έτος εισαγωγής: 1998

Δημοσίευσηαπό Mpourmpoulithras » Κυρ, 04 Μαρ 2012 12:39 am

civil έγραψε:Πιστευω πως αν μαζευτουμε αρκετα παιδια,που ειναι το τελευταιο τους μαθημα για πτυχιο και πιεσουμε τους καθηγητες,θα μας δωσουν χαριστικη.
Ημουν αρτια διαβασμενος,οπως ολοι γνωριζουν,για το τελευταιο μαθημα ξεσκιζεσαι στο διαβασμα και το μονο που εισεπραξα,κρινοντας απο τα θεματα,κυριως μιλαω για το δευτερο,που τελικα ολη η διατομη ηταν στην θλιψη,ειναι πως δεν εψαχναν οι καθηγητες να στοχοποιησουν τους καλα διαβασμενους μηχανικους,αλλα απλα εγινε ενας αγωνας εντυπωσιασμου αναμεσα τους,για το ποιος θα βαλει ενα θεμα που θα κοψει ολον τον κοσμο.Τελος,αυτο που με νευριασε αφανταστα,ειναι οτι στην εκφωνηση συζητα για αριστερο εφελκυομενο τμημα,αρα ειναι σαν να μου λεει,παρε το σκυροδεμα 3,5/1000 και ψαξε το χ μεσω ισοδυναμιας δυναμεων,οπως και εκανα και το χ μου εβγαινε εκτος διατομης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πηρα τεσσερις διαφορετικες παραδοχες (για να εχω τουλαχιστον μια στρωση οπλισμου εφελκυομενη,οπως εμμεσα ζητουσε),εγραφα και ελυνα δευτεροβαθμιες σαν τον...........και το χ ολο εβγαινε εκτος διατομης οποτε και τελειωσε ο χρονος μου αδοξα.Δεν ξερω λοιπον εν ολιγοις αν ψαχνανε τον καλα διαβασμενο φοιτητη η τον φοιτητη που απλα εχει διαβασει τις σημειωσεις ολων των καθηγητων η στο τελος τελος για το ποιος εχει κανει καλυτερη παραδοση στο μαθημα,ποος καθηγητης εχει τις καλυτερες σημειωσεις κτλ.

Βασικά το είδες εντελώς στραβά το θέμα από την αρχή. Η διατομή ήταν όλη σε θλίψη, δεν ήταν δυνατό να υπάρχει εφελκυόμενος οπλισμός.
Το αριστερό τμήμα που έλεγε πως εφελκύεται ήταν για να μας προσδιορίσει ως προς πιο άξονα ροπή μας ζητούσε. (η τουλάχιστον έτσι νομίζω)
Mpourmpoulithras

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό thrashard » Κυρ, 04 Μαρ 2012 2:19 am

Mpourmpoulithras έγραψε:
civil έγραψε:Πιστευω πως αν μαζευτουμε αρκετα παιδια,που ειναι το τελευταιο τους μαθημα για πτυχιο και πιεσουμε τους καθηγητες,θα μας δωσουν χαριστικη.

Βασικά το είδες εντελώς στραβά το θέμα από την αρχή. Η διατομή ήταν όλη σε θλίψη, δεν ήταν δυνατό να υπάρχει εφελκυόμενος οπλισμός.
Το αριστερό τμήμα που έλεγε πως εφελκύεται ήταν για να μας προσδιορίσει ως προς πιο άξονα ροπή μας ζητούσε. (η τουλάχιστον έτσι νομίζω)

Συμφωνώ με τον civil στο ότι η διατύπωση της εκφώνησης ήταν κάπως προβληματική και μπορούσε να σε αποπροσανατολίσει...δηλαδή ενώ η λογική σου έλεγε ότι η διατομή είναι όλη σε θλίψη, η εκφώνηση με το να αναφέρει ''ροπή που εφελκύει το αριστερό πέλμα'' ήταν σα να σου λέει : ''η διατομή δεν είναι σε θλίψη, αφού το αριστερό πέλμα εφελκύεται'' ..πως γκενεν αυτό ?
thrashard

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό manolito » Κυρ, 04 Μαρ 2012 4:33 am

Έπρεπε με το που δει κάποιος το μέγεθος της θλιπτικής δύναμης να ψιλιαστεί ότι όλη η διατομή θα είναι σε θλίψη καθώς ήταν τεράστια!
Βέβαια και εγώ που το ψιλιάστηκα και πάλι δε βρήκα το χ διότι κάποιος γκιώνης που έβαζε τα θέματα έβαλε 4 στρώσεις οπλισμού, + 1 του σκυροδέματος, με αποτέλεσμα να χρειάζεται σε κάθε δοκιμή να βρίσκεις 5 παραμορφώσεις, 4 συντελεστές, 4 τάσεις κλπ... οπότε καταλήγουμε στο γνωστό ότι έχουμε καθηγητές οι οποίοι έχουν... βλάβη! Είναι δηλαδή... (κάντε το "βλάβη" μετοχή ως προς το αντικείμενο και θα καταλάβετε!!
Εν τω μεταξύ μπαίνουν Χρονόπουλος και Γιαννόπουλος και ρωτάει ο πρώτος τον δεύτερο:"Πόσοι λες να το λύσουνε σωστά;" Και όπως ήταν αναμενόμενο απαντάει ο δεύτερος: "Κανένας"! :o :clap:
Και μύρισε τα νύχια του αυτός που το έλυσε σωστά ότι έπρεπε να πάρει 0,003.... Έλεος χαχα :oops:

Έχω και εγώ μια απορία βρε παιδιά...
Άντε όλα καλά πες με τα υπόλοιπα... :lol: Στο πρώτο θέμα στη θεωρία, με τη λεπτόκορμη πλακοδοκό που ζήταγε επίλυση πρώτα με εξισώσεις, τελικά πως λυνόταν; Τι ορθογωνικό να πάρεις, που; Αφού όταν περνάει η θλίψη και στον κορμό, τότε στα "φτερά" της πλάκας, στο κάτω μέρος, η τάση δεν είναι ούτε μηδέν ούτε fcd - ειδικά όταν είναι κοντά η θλιβόμενη ζώνη (δες παραβολικό). Χωρίς συντελεστή α , πως λύνεται;
Ή παίρνω ορθογωνική διατομή τον κορμό από το x μέχρι την πάνω ίνα και χώρια τα πλαϊνά φτερά με θλίψη fcd και βρίσκω το χ;
Ή έτσι όπως το έχω λυμένο στο pdf;
Επισυνάπτω ένα pdf ρίξτε αν θέλετε μια ματιά και πείτε μου....
Πως λύνεται τελικά;

Υ.Γ. Να πώ ότι μπορεί και εγώ να είμαι λίγο βλαμ.. διότι μπορεί να λειτουργούν όπως λειτουργούν οι 2 μπούφοι αλλά εγώ τους συμπαθώ πολύ!! Ειδικά τον Τρέζο τον λατρεύω, ειδικά με το μάθημα που κάνει και ειλικρινά νομίζω προσπαθεί, απλά ξεχνάει ότι δεν είμαστε καθηγητές αλλά φοιτητές...

Η λύση του θέματος 1 της θεωρίας ανέβηκε στο panel. Ευχαριστούμε :)

Άβαταρ μέλους
manolito Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 04 Μαρ 2012 11:38 am

Το 1ο Θέμα της θεωρίας το έλυσα όπως εσύ στο αρχείο, έβγαλα και ίδια νούμερα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης