Πληροφορίες για τους πρωτοετείς

Συντονιστής: University Editors

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 21 Σεπ 2010 8:12 pm

Συνάδελφε/συναδέλφισσα,


Σε καλωσορίζουμε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σου ευχόμαστε καλή πορεία ως ακαδημαϊκός πολίτης πλέον! Σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου, και ελπίζουμε να έχεις μια ευχάριστη πορεία στη φοιτητική ζωή, τα καλύτερα σου χρόνια! :D Μέσα απ' αυτό το κείμενο προσπαθούμε να σε κατατοπίσουμε σχετικά με το νέο σου περιβάλλον, με πληροφορίες που αφορούν την ίδια τη σχολή και το πρόγραμμα σπουδών, τις παροχές του Ε.Μ.Π. στους φοιτητές και την ιστοσελίδα μας.

Η σχολή μας, όπως και κάθε πολυτεχνική σχολή αποτελείται από πενταετή κύκλο σπουδών, όπου τα 3 πρώτα έτη σπουδών είναι κοινά για όλους, ενώ στα 2 τελευταία έτη ο σπουδαστής επιλέγει κάποια κατεύθυνση και τα μαθήματα γίνονται πιο εξειδικευμένα (οι κατευθύνσεις της σχολής μας είναι οι Δομοστατικοί, οι Γεωτεχνικοί οι Υδραυλικοί και οι Συγκοινωνιολόγοι. Πολλές πληροφορίες για τις κατευθύνσεις, τους τομείς που τις διευθύνουν και τα μαθήματά τους μπορείς να πάρεις από την ενημερωτική εκδήλωση των τομέων που γίνεται για τους πρωτοετείς φοιτητές). Οι τομείς της σχολής μας έχουν σύγχρονα εργαστήρια, τα οποία συμβάλλουν στην ποιότητα της διδασκαλίας, αλλά και πρωτοπορούν διεθνώς στην έρευνα.
lab.gif
lab.gif (114.02 KiB) 28168 προβολές

Βέβαια, ανεξάρτητα με την κατεύθυνση που ακολουθείς το πτυχίο είναι ενιαίο και η επιλογή που έχεις δεν σε «διαιρεί» επαγγελματικά, αλλά σχετίζεται μόνο με το «κέντρο βάρους» των γνώσεων που θες να αποκτήσεις για την επιστήμη σου. Τα πρώτα 3 εξάμηνα τα μαθήματα είναι κυρίως θεωρητικά και σου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις περάσει στο Φυσικομαθηματικό, σίγουρα όχι στο Πολυτεχνείο! Ωστόσο, είναι αναγκαίο το ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο και αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από αποφοίτους άλλων σχολών συναφούς αντικειμένου κατά την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

Η σχολή διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό διαθέσιμων κτιρίων, στα οποία γίνεται η διδασκαλία και οι εξετάσεις, τόσο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όσο και στο ιστορικό κτίριο Γκίνη, στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων. Η διδασκαλία των μαθημάτων πραγματοποιείται σε μια σειρά από κτίρια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (τα Νέα Κτίρια τα οποία βρίσκονται εκεί όπου έκανες την εγγραφή σου και είχες την πρώτη επαφή με τη γραμματεία, τα κτίρια των Τομέων κ.α), καθώς και στο κτίριο Γκίνη .Οι εξετάσεις, βέβαια, διεξάγονται (προς το παρόν τουλάχιστον) μόνο στο κτίριο Γκίνη στην Πατησίων.
Nea_Ktiria.JPG


Σχετικά με το MQN.gr

Αρχικά, καλό θα ήταν να σου συστηθούμε για να μας γνωρίσεις καλύτερα! To MQN.gr είναι το πρώτο ανεξάρτητο-πολυφωνικό portal της σχολής μας, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια, και έχει σαν βασικό στόχο την ενημέρωση για θέματα της σχολής, τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μελών αλλά και την προσπάθεια για βελτίωση των καταστάσεων μέσα στη σχολή, ακόμη και αν αυτό εκφράζεται μέσω του ίντερνετ! Περισσότερες πληροφορίες για το σκοπό, τους στόχους και τις βάσεις πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε το site μπορείς να βρεις εδώ: viewtopic.php?f=4&t=152

Και βέβαια, επειδή το site βασίζεται στη συμμετοχή και την αλληλεγγύη του συνόλου των μελών του για την προσφορά υλικού και την επίλυση αποριών, σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ στη βελτίωση του φόρουμ, διαβάζοντας εδώ: viewtopic.php?f=4&t=38

Μπορείς να γίνεις μέλος και να αποκτήσεις το δικαιώμα να κάνεις δημοσιεύσεις και να ανοίξεις κάποιο θέμα κάνοντας εγγραφή από εδώ.

Χάρτης Πολυτεχνειούπολης

Στο χάρτη αυτό αποτυπώνονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος των εγκαταστάσεων της σχολής μας αλλά και του Ε.Μ.Π γενικότερα. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τα κτίρια της Σχολής μας και των σχετικών Τομέων αυτής (Κτίριο Αντοχής Υλικών, Νέα Κτίρια Πολ. Μηχ., Κτίριο Υδραυλικής-Λιμενικών Έργων, Γραμματεία, Κυλικείο Πολ. Μηχ. κ.α) είναι σχετικά απομακρυσμένα από το κέντρο της Πολυτεχνειούπολης, το οποίο στεγάζει τις υπόλοιπες σχολές (εκτός των Αρχιτεκτόνων, που στεγάζονται στο ιστορικό Πολυτεχνείο, και των Τοπογράφων, που βρίσκονται κοντά μας), το ψηλό κτίριο της Βιβλιοθήκης, καθώς και το σημαντικό για τους απανταχού πεινασμένους συναδέλφους Εστιατόριο!

http://map.ntua.gr/google.htm


Πρόσβαση στην Πολυτεχνειούπολη

Η Πολυτεχνειούπολη διαθέτει 3 πύλες από τις οποίες μπορούν να εισέλθουν/εξέλθουν οχήματα: Πύλη Κατεχάκη (ανοιχτή όλο το 24ωρο), Πύλη Κοκκινοπούλου και η Πύλη Ζωγράφου, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μια μικρή είσοδος κοντά στο κτίριο Αντοχής Υλικών μόνο για τους πεζούς. Μπορείτε να δείτε τις πύλες και τις διαδρομές που καταλήγουν σε αυτές από τον προηγούμενο χάρτη.
Για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βολεύουν κυρίως τα λεωφορεία 242, 608, 230.

Λεωφορείο 242-Μετρό Κατεχάκη-Πολυτεχνειούπολη: το κλασικό «πολυτεχνειακό» φοιτητικό λεωφορείο, διέρχεται από το μετρό Κατεχάκη και κάνει στάσεις σε κάθε σχολή της Πολυτεχνειούπολης. Είναι ιδιαίτερα βολικό γιατί έχει αφετηρία κοντά στο μετρό και κάνει κυκλική διαδρομή, από την άλλη όμως γεμίζει με φοιτητές Πολυτεχνείου (δυστυχώς δεν περνάει όσο συχνά θα θέλαμε) και πολλές φορές θα πηγαίνεις στη σχολή νιώθοντας σαν σαρδέλα, ή και δεν θα μπορείς να μπεις από το πλήθος των Ηλεκτρολόγων που κατακλύζουν τη στάση του στην Κατεχάκη!
Αν έχετε χάσει ή δεν έρχεται το 242 (σύνηθες φαινόμενο), και θέλετε να ανεβείτε σχολή υπάρχει η εναλλακτική λύση του 140 (Πολύγωνο-Γλυφάδα) που σταματάει στην ίδια στάση με το 242 και σε αφήνει στην Πύλη Κοκκινοπούλου. Είναι μία λύση ανάγκης και μόνο διότι η πύλη αυτή βρίσκεται αντιδιαμετρικά από τη σχολή μας, και απαιτείται ένα τέταρτο περπατήματος για να φτάσετε στα Νέα Κτίρια!

Λεωφορείο 608-Γαλάτσι-Ζωγράφου: διέρχεται από το κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχουν στάσεις στο μετρό Ευαγγελισμός και Πανεπιστήμιο. Για να έρθετε στη Πολυτεχνειούπολη κατεβαίνετε στην 8η Ζωγράφου (βλ. σχετικό χάρτη). Εξυπηρετεί τόσο εμάς όσο και τους φοιτητές της διπλανής Πανεπιστημιούπολης, διότι έχει στάσεις επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Λεωφορείο 230-Ακρόπολη-Ζωγράφου: διέρχεται από το μετρό Αμπελόκηποι, κατεβαίνετε ομοίως στην 8η Ζωγράφου. Δεν έρχεται τόσο συχνά όσο το 608, αλλά κάνει μια περίεργη διαδρομή μέσα από τη Ζωγράφου, Γουδή και τους Αμπελόκηπους και ίσως να βολεύει αρκετούς φοιτητές που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές.

Όσον αφορά στο κτίριο Γκίνη, βρίσκεται στο χώρο του παλαιού Πολυτεχνείου (Πατησίων και Στουρνάρη), σε κεντρική θέση και εξυπηρετείται από ένα ευρύ φάσμα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως οι σταθμοί του ηλεκτρικού Ομόνοια και Βικτώρια, τα τρόλεϋ που καταλήγουν στο Μουσείο, τα Α7 και Β7 που κατεβαίνουν την Αλεξάνδρας και καταλήγουν στην Κάνιγγος κ.ο.κ. Δεν θα έχετε πρόβλημα να κατεβείτε στο κέντρο είτε για μάθημα είτε για εξέταση!

Πληροφορίες για το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την Πολυτεχνειούπολη μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.ntua.gr/visit.html

Κάρτα Αστικών Συγκοινωνιών
Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα κοστίζει για τους φοιτητές 15 Ευρώ. Η κάρτα αυτή δεν ισχύει στο τμήμα της γραμμής του ΜΕΤΡΟ & ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ από Δ.Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Επίσης ισχύει μόνο για το αστικό τμήμα του Προαστιακού (από σταθμό Λαρίσσης - Πλακεντία).

Προγράμματα Ανταλλαγής Φοιτητών

Τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών αφορούν στη μετάβαση φοιτητών σε κάποια άλλη χώρα για ένα χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από κάποιους μήνες έως ένα έτος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο εξωτερικό, οι φοιτητές οφείλουν να παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα μαθήματα κανονικού εξαμήνου και να εξετασθούν επιτυχώς σε αυτά, οπότε και τους αναγνωρίζονται από το Ε.Μ.Π. μετά την επιστροφή τους. Παράλληλα προβλέπεται και η δυνατότητα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας στο εξωτερικό, αφού έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον αρμόδιο καθηγητή της Σχολής. Το κυριότερο πρόγραμμα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το Erasmus. Δίνεται επίσης η δυνατότητα εργασίας για κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό σε φοιτητές μεγαλύτερων ετών, που υλοποιείται μέσω της οργάνωσης IAESTE, καθώς και κάποια σεμινάρια στο εξωτερικό μέσω της οργάνωσης BEST.

Πρόγραμμα ERASMUS: Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, οι φοιτητές μας μπορούν να
σπουδάσουν σε κάποιο Πολυτεχνείο ή Πανεπιστήμιο χώρας που ανήκει στην Ε.Ε. για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αναγνώριση των σπουδών τους. Για την κάλυψη των επιπλέον δαπανών που συνεπάγονται οι σπουδές στο
εξωτερικό, χορηγούνται υποτροφίες, οι οποίες προβλέπουν τα έξοδα μετάβασης, της ενδεχόμενης προετοιμασίας για την ξένη γλώσσα και τα έξοδα λόγω υψηλότερου κόστους διαβίωσης στη χώρα υποδοχής. O φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στο Erasmus βρίσκονται τουλάχιστον στο δεύτερο έτος σπουδών, ενώ οι διαδικασίες για συμμετοχή σε αυτό πρέπει να ξεκινήσουν από την προηγούμενη χρονιά.


Διεθνής Οργάνωση IAESTE:
Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την επαγγελματική απασχόληση των φοιτητών σε ξένες τεχνικές επιχειρήσεις ή πανεπιστημιακά εργαστήρια. Η απασχόληση αυτή επιδοτείται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, οι οποίες ανακοινώνουν στις αρχές κάθε έτους τις διατιθέμενες θέσεις εργασίας καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι φοιτητές. Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται για τη μετάβασή τους στο εξωτερικό μέσω της IAESΤE πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση τον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Η ανταλλαγή των φοιτητών πραγματοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), χωρίς να αποκλείονται και άλλα χρονικά διαστήματα. Η Υπηρεσία ανταλλαγής φοιτητών εποπτεύεται από καθηγητή του Ιδρύματος, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της τοπικής επιτροπής η οποία απαρτίζεται από φοιτητές και βοηθά στην υποδοχή ξένων φοιτητών που έρχονται στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο http://www.ntua.gr/iaeste/

Αναγνωστήρια

Η φοιτητική ζωή συμπεριλαμβάνει εκτός από περιόδους…κραιπάλης και χάους και αρκετό διάβασμα, το οποίο σε μία δύσκολη σχολή όπως η δική μας θα νιώσετε στο πετσί σας - ειδικά στις εξεταστικές περιόδους! Για τους τύπους του...ομαδικού διαβάσματος, υπάρχουν αρκετές υποδομές και αναγνωστήρια σε όλη την Αθήνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το πλέον δημοφιλές μέρος για διάβασμα στο Πολυτεχνείο είναι η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ε.Μ.Π. Το επιβλητικό κτίριο στεγάζει μία βιβλιοθήκη με πολλούς τίτλους για να διανθίσετε τη βιβλιογραφία σας (ιδιαίτερα χρήσιμη σε εργασίες, αλλά και στην πτυχιακή), καθώς και πολλά τραπέζια για να διαβάσετε με παρέα. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα δανεισμού βιβλίων σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές . Για τον δανεισμό απαιτείται βέβαια να εκδώσετε πρώτα κάρτα μέλους με κατάθεση μιας φωτογραφίας και επίδειξη φοιτητικού πάσο . Δυστυχώς η Βιβλιοθήκη έχει περιορισμένο ωράριο, και κλείνει στις 20.00, οπότε εάν είστε του νυκτερινού διαβάσματος θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού…καταφύγιο. Ιδιαίτερα γνωστό είναι επίσης το Αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής, διότι είναι ανοικτό επί 24αώρου βάσεως.

Παρακάτω αναφέρουμε συνοπτικά πληροφορίες για τα κύρια Αναγνωστήρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:


Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π (Πολυτεχνειούπολη)

central_library.jpg
central_library.jpg (7.06 KiB) 28168 προβολές

http://www.lib.ntua.gr

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 08.30 π.μ -20.00 μ.μ Το ωράριο δεν ισχύει κατά τις επίσημες αργίες.
Το Σαββατοκύριακο η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή.

Αναγνωστήριο ΕΚΠΑ (Ιπποκράτους 15, 2ος & 4ος όροφος, Στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό)
Ώρες Λειτουργίας:
Kαθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 8.00πμ-9.00μμ (4ος όροφος)
Kαθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 8.00πμ-10.00μμ (2ος όροφος)
Τηλ.: 210 3688219

Κατά την διάρκεια των εορτών και θερινών διακοπών όλες οι παραπάνω ημέρες και ώρες λειτουργίας μπορεί να τροποποιούνται.

Αναγνωστήριο Νέων Φοιτητικών Εστιών Ε.Μ.Π. - Ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης
24ωρη λειτουργία

Παπουλάκειο Αναγνωστήριο Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Μικράς Ασίας 75, Γουδή)
24ωρη λειτουργία
Πρόσβαση με τα λεωφορεία 622, 815

Αναγνωστήριο Φοιτητικών Εστιών Ε.Κ.Π.Α. (Ούλωφ Πάλμε 2)
24ωρη λειτουργία
Πρόσβαση με τα λεωφορεία 220, 221, 140


Φοιτητική Μέριμνα

Όπως προαναφέρθηκε, το Πολυτεχνείο διαθέτει Εστιατόριο στα κεντρικά κτίρια στο οποίο μπορείτε να φάτε με 2,5 ευρώ αντίτιμο. Όσοι φοιτητές είναι εφοδιασμένοι με κάρτα σίτισης σιτίζονται δωρεάν. Η έκδοση της κάρτας σίτισης γίνεται στο τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας που στεγάζεται στο "Θωμαίδειο Κτίριο" στου Ζωγράφου με κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Επίσης, υπάρχει ακόμα ένα εστιατόριο στις Εστίες του Ε.Μ.Π στο οποίο τρώνε οι φοιτητές που κατοικούν σε αυτές.
Όσοι είναι απελπισμένοι για δωρεάν Internet, μπορούν να προμηθευτούν σχετικό κωδικό για δωρεάν Internet μέσω dial up σύνδεσης (αν και σαφώς προτιμότερο και εν τέλει φθηνότερο είναι το ADSL, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε και μέσω των φοιτητικών προσφορών και προγραμμάτων που κυκλοφορούν κατά καιρούς).
Τέλος, προσφέρονται στους φοιτητές του Ε.Μ.Π μία σειρά από υποτροφίες οι οποίες δίνονται με διάφορα κριτήρια (καταγωγή, επίδοση, οικονομική κατάσταση ενδιαφερόμενου κ.ο.κ). Για να ενημερωθείτε ή να δηλώσετε αίτηση για κάποια υποτροφία επισκεφτείτε τη Γραμματεία της Σχολής μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παροχές του ΕΜΠ εδώ

Κωδικός PCLab

Το πολυτεχνείο σου παρέχει 2 λογαριασμούς email:
• cv10...@mail.ntua.gr και
• cv10...@central.ntua.gr
οι οποίοι αφορούν τα site
http://my.ntua.gr/ και
http://acadinfo.central.ntua.gr/new.nsf/home0?openform
αντίστοιχα.
Τα user name και password είναι κοινά και για τους 2 λογαριασμούς και είναι εκείνα που θα προμηθευτείς από το κέντρο ηλεκτρονικών υπολογιστών και θα χρησιμοποιήσεις σε οποιεσδήποτε μελλοντικές ηλεκτρονικές διαδικασίες όπως εγγραφή στα μεγαλύτερα εξάμηνα, χρήση των υπολογιστών του ισογείου της κεντρικής βιβλιοθήκης κτλ.

Ελεύθερος Χρόνος

Το ΕΜΠ εκτός από την εκπαίδευση μας φροντίζει και για διάφορες άλλες δραστηριότητες, καθώς μας απασχολούν και άλλα πράγματα πέρα από το διάβασμα.
Tο Tμήμα Φυσικής Aγωγής διαθέτει δύο γυμναστήρια: ένα στην Πατησίων (κτήριο Mπουμπουλίνας, 5ος όροφος) και ένα νέο στην Πολυτεχνειούπολη Zωγράφου (κοντά στη Φοιτητική Eστία). Το νέο γυμναστήριο λειτουργεί μόνο τις καθημερινές ώρες 10.00-18.00 . Το ωράριο τροποποιείται σε περιόδους διακοπών.
Oι φοιτητές που είναι μέλη αθλητικών συλλόγων μπορούν να συμμετέχουν σε κάποια από τις αντιπροσωπευτικές ομάδες του Iδρύματος και να λαμβάνουν μέρος σε διαπανεπιστημιακούς αγώνες. Oι υπόλοιποι φοιτητές μπορούν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά, τόσο στις εγκαταστάσεις του EMΠ, όσο και σε εξωπολυτεχνειακούς χώρους, όπως στο κολυμβητήριο του Δήμου Aθηναίων, στα γήπεδα τένις στον ίδιο χώρο, σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους κ.ά.
Τα αθλήματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι φοιτητές του EMΠ είναι: γυμναστική/fitness training, αεροβική, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, κολύμβηση, πόλο, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, υποβρύχιες καταδύσεις, rapel, καράτε, τζούντο, κένβο, σκοποβολή, ανεμοπορία, αναρρίχηση, στίβος, ιππασία, σκι, σκάκι, αγωνιστικό bridge, παραπέντε, rafting, paint ball.
H συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις είναι δωρεάν, με εξαίρεση μερικά σπορ στα οποία οι σπουδαστές πληρώνουν ένα πολύ μικρό μέρος των εξόδων τους.
Οι ανακοινώσεις του Τμήματος Φυσικής Αγωγής εδώ
Όλοι οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Μουσικού Τμήματος που περιλαμβάνουν:
Πέρα από τις παροχές του Ε.Μ.Π. , το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο διαθέτει Κινηματογραφικό και Φωτογραφικό Τομέα στο κέντρο της Αθήνας. Όρεξη να υπάρχει!
Για εκμάθηση ξένων γλωσσών σε χαμηλές τιμές προσφέρονται το διδασκαλείο ξένων γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιπποκράτους και ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Spoiler: show
welcome.jpg
welcome.jpg (66.31 KiB) 26960 προβολές
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Κυρ, 23 Νοέμ 2014 3:11 pm, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Ανανέωση πληροφοριών για αναγνωστήρια και μηνιαίες κάρτες για τα μέσα μεταφοράς
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6361
Εγγραφή: Τρί, 03 Ιουν 2008 6:56 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Επιστροφή στο 1ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες