Μηχανική των Ρευστών (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μηχανική των Ρευστών (2011-12)

Δημοσίευσηαπό omerta » Τρί, 03 Ιούλ 2012 4:44 pm

Πώς σας φάνηκαν σήμερα τα θέματα;
omerta

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 03 Ιούλ 2012 4:53 pm

Προσωπικά εχω απογοητευτεί πολύ... Πέρα από το οτι μπαίνουν περιπτώσεις ροής που δεν έχουμε ξαναδουλέψει (πχ σύνθετη διατομή), παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δεκτό μέχρι κάποιων ορίων ωστε να σκεφτούμε εκείνη την ώρα σαν μηχανικοί, εντούτοις ο χρόνος για να γίνει αυτό είναι πολύ λίγος...Ιδιαίτερα λίγος μου φάνηκε ο χρόνος και στην θεωρία....

εδιτ: τουλάχιστον μείναμε στο γνωστικό αντικείμενο των υδραυλικών μαθημάτων. Μ αυτά που διάβαζα είχα αρχίσει να φοβάμαι μην μπει κανα πλαίσιο βυθισμένο στην θάλασσα και να πρέπει να βγάλουμε διάφορα στατικά μεγέθη.... :lol: :lol:
Reporter

Δημοσίευσηαπό QSG » Τρί, 03 Ιούλ 2012 5:03 pm

εκτος απο το θεμα του χρονου εμας δεν μας ειπε κανενας (αιθ. 204) οτι η Fx στο πρωτο θεμα πρωτο ερωτημα μηδενιζοταν...εφοσον απ την εκφωνηση ο φορεας ισορροπει οπως στο σχημα και στο σχημα η δυναμη υπαρχει απο που αλλου να το καταλαβαιναμε? συγεκριμενα εμας μας ειπαν οτι "το πρωτο και το δευερο ερωτημα ειναι ανεξαρτητα". τιποτα για την Fx. και οταν χανεις την μια απ τις 2 ωρες να αναρωτιεσαι τον τροπο να την βρεις παει...
Can't change anyone but yourself....
Άβαταρ μέλους
QSG

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό giorgos21 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 5:20 pm

Reporter έγραψε:Προσωπικά εχω απογοητευτεί πολύ... Πέρα από το οτι μπαίνουν περιπτώσεις ροής που δεν έχουμε ξαναδουλέψει (πχ σύνθετη διατομή), παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δεκτό μέχρι κάποιων ορίων ωστε να σκεφτούμε εκείνη την ώρα σαν μηχανικοί, εντούτοις ο χρόνος για να γίνει αυτό είναι πολύ λίγος...Ιδιαίτερα λίγος μου φάνηκε ο χρόνος και στην θεωρία....

εδιτ: τουλάχιστον μείναμε στο γνωστικό αντικείμενο των υδραυλικών μαθημάτων. Μ αυτά που διάβαζα είχα αρχίσει να φοβάμαι μην μπει κανα πλαίσιο βυθισμένο στην θάλασσα και να πρέπει να βγάλουμε διάφορα στατικά μεγέθη.... :lol: :lol:

Συμφωνω απολυτα.Λιγος χρονος με θεματα που δεν εχεις ξαναδει δε θα επρεπε να συνυπαρχουν.Αλλα οτι και να πουμε χαμενο θα παει..Αλλοι κανονιζουν.Τοσα χρονια τα εχουμε μαθει.
giorgos21

Δημοσίευσηαπό sailor2007 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 5:29 pm

Η θεωρία ήταν πολύ περίεργη όπως και οι ασκήσεις... Βάλε μια άσκηση να βγαίνει χωρίς να σου βγεί το λάδι (υδροστατική) να παλέψεις την επόμενη, να έχεις γράψει και κάτι θεωρία να πάρεις το 5αρακι (πολυπόθετο) να ξεκουμπιστείς ,αλλά...Δυστυχώς τον Σεπτέμβριο πάλι εδώ θα είμαστε... :eh:

Υ.Γ.και έλεγα να τελειώσω επιτέλους αυτή τη σχολή αλλά τα ρευστά δε μ αφήνουν!!!! :thumbup:
sailor2007

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό omerta » Τρί, 03 Ιούλ 2012 5:34 pm

Έχω να θέσω ένα ερώτημα. Κάποιος που παρακολούθησε το μάθημα , διάβασε τις σημειώσεις του δασκάλου και έλυσε τις αντίστοιχες εφαρμογές , εξασφαλίζει την επιτυχία; (επιτυχία=5). Αν όχι , γιατί; :wtf:
Νομίζω στη σχολή μας έχει πεθάνει το "5αράκι και προχωράμε".
omerta

Δημοσίευσηαπό eki13 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 6:24 pm

Πάντως Σεπτέμβρη που θα ξανακοπώ θα με τσούξει περισσότερο,δεν ξέρω για εσάς.Θα έχω διαβάσει μέσα στο κατακαλόκαιρο που η παρέα σου νομίζει ότι είσαι ασοέ και πάντειο και σου χτυπάει κουδούνια για να κατέβεις,θα ξαναπάω γκύνη και θα κινδυνεύω να φύγω με προστάτη αν δεν παρακαλέσω να μου δώσουν τουλ 5 λεπτά για wc.
eki13

Δημοσίευσηαπό Argh » Τρί, 03 Ιούλ 2012 6:43 pm

omerta έγραψε:Έχω να θέσω ένα ερώτημα. Κάποιος που παρακολούθησε το μάθημα , διάβασε τις σημειώσεις του δασκάλου και έλυσε τις αντίστοιχες εφαρμογές , εξασφαλίζει την επιτυχία; (επιτυχία=5). Αν όχι , γιατί; :wtf:
Νομίζω στη σχολή μας έχει πεθάνει το "5αράκι και προχωράμε".

επιτυχία στην σχολή μας είναι το 3 όπου και προβιβάσιμος βαθμός στο 80-85% των μαθημάτων με την κανονικοποίηση
γίνετε 5...."ΞΕΦΤΙΛΑ" για την σχολή μας ούτε 5 δεν μπορείς να γράψεις,
αλλά ξέχασα να μην το πολύ φωνάζουμε προς τα έξω γιατί πρέπει να έχουμε και ένα κοινωνικό image προς
τα ξένα πανεπιστήμια για ευνόητους και μη λογούς.....

Άντε και να δεχτώ ότι φταινε οι φοιτητές που δεν διαβάζουν.....την μια χρονιά, την δεύτερη χρονιά, την τρίτη χρονιά(????) (άντε το δέχομαι)
αλλά όταν έχεις φτάσει στην ΝΙΩΣΤΗ χρονιά (σαν σχολη) και πάλι γίνετε κανονικοποίηση για να περάσει αναγκαστικά κάποιο ποσοστό... μήπως δεν φταίνε όλοι αυτοί οι χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν και θα περάσουν από το....... ε.μ.π.
απλά ρωτάω, Ρε μήπως? (αν και ξέρω ότι απάντηση δεν θα υπάρξει ποτέ!!!!)

QSG έγραψε:εκτος απο το θεμα του χρονου εμας δεν μας ειπε κανενας (αιθ. 204) οτι η Fx στο πρωτο θεμα πρωτο ερωτημα μηδενιζοταν...εφοσον απ την εκφωνηση ο φορεας ισορροπει οπως στο σχημα και στο σχημα η δυναμη υπαρχει απο που αλλου να το καταλαβαιναμε? συγεκριμενα εμας μας ειπαν οτι "το πρωτο και το δευερο ερωτημα ειναι ανεξαρτητα". τιποτα για την Fx. και οταν χανεις την μια απ τις 2 ωρες να αναρωτιεσαι τον τροπο να την βρεις παει...

υγ. εδώ υπήρχε απορία για την 3 άσκηση αν είναι γεμάτη η άδεια η δεύτερη δεξαμενή... πάλι καλά που απαντήθηκε στο τελευταίο μισάωρο και όχι μετά το πέρας της εξέτασης
Argh

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Τρί, 03 Ιούλ 2012 6:58 pm

eki13 έγραψε:Πάντως Σεπτέμβρη που θα ξανακοπώ θα με τσούξει περισσότερο,δεν ξέρω για εσάς.Θα έχω διαβάσει μέσα στο κατακαλόκαιρο που η παρέα σου νομίζει ότι είσαι ασοέ και πάντειο και σου χτυπάει κουδούνια για να κατέβεις,θα ξαναπάω γκύνη και θα κινδυνεύω να φύγω με προστάτη αν δεν παρακαλέσω να μου δώσουν τουλ 5 λεπτά για wc.

Είναι απαράδεκτο να σου λένε ότι δεν επιτρέπεται να πας τουαλέτα αν δεν περάσει μιάμιση ώρα!!!
Κάτσε ρε φίλε,ξέρεις τι πρόβλημα μπορεί να έχω εγώ;;;
Στο κάτω κάτω,αν με υποπτεύεσαι για σκονάκια,ψάξε με επί τόπου!!!
Και πέρα από αυτό (θα ακουστεί λίγο ωμό και άσχημο) : αν δεν ανακουφιστείς δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στο γράψιμο γιατί σε απασχολούν "άλλα" πράγματα...
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Τρί, 03 Ιούλ 2012 7:05 pm

Όσον αφορά τη θεωρία,πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη έμφαση σε άλλα πράγματα και όχι στο αν έχουμε μάθει απ έξω τους τύπους που εφαρμόζουμε στις ασκήσεις,γιατί αυτό που είδα εγώ στο πρώτο 40λεπτο (το οποίο πιστεύω δεν αρκούσε για να λύσει κάποιος φοιτητής όλα αυτά τα θέματα) ήταν πολύ μικρές εφαρμογές ασκήσεων...
Θα μπορούσαν να βάλουν ωραιότατες ερωτήσεις θεωρίας που να συνδυάζουν γνώσεις και κρίση (για όποιον πάει για βαθμό)
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες