Γνώμη για το μάθημα...

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 18 Φεβ 2020 4:55 pm
από magic
HEY HEY HEY!! Νομίζω θα ναι ένα χρήσιμο ποστ για όλους..
Ας μοιραστούν οι μεγαλύτεροι τις εμπειρίες και τα μυστικά τους για να περαστούν τα μαθήματα.
Γνώμη για τα μαθήματα 4ου εξαμήνου.....(Στατική 1, Ρευστομηχανική, Εδαφομηχανική 1, Δομικές Μηχανές, Πιθανότητες και Στατιστική,Εφαρμοσμένη Οικονομική ή Γεωδαιτικές ή Προγραμματισμό και Αγγλική Ορολογία)
Καλοοοο νέο εξάμηνο αμίγκος

Re: Γνώμη για το μάθημα...

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 18 Φεβ 2020 5:54 pm
από foititis1000
Στατική 1: Πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό μάθημα για τη σχολή. Η ύλη του είναι η βάση για ολα τα δομοστατικά μαθήματα που ακολουθούν και πιο συγκεκριμένα είναι πολύ χρήσιμη για την Στατική 2 που είναι πολύ απαιτητικό μάθημα, τα μπετά και τα σίδερα. Αν ξέρεις χάραξη M,Q,N από την μηχανική 1 έχεις κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να το κατανοήσεις πιο ευκολα το μάθημα. Θα πρέπει να κατανοήσεις σε βάθος την χάραξη M,Q,N και να λύσεις πολλά παλιά θέματα γιατί στο διαγώνισμα έχεις πίεση του χρόνου και οι καθηγητές είναι πολύ αυστηροί στην διόρθωση.
Από άποψη οργάνωσης, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ οργανωμένο μάθημα και οι καθηγητές μεταδοτικοί.
Μηχανική των Ρευστών: Το μάθημα αυτό αποτελεί την βάση για τα υδραυλικά μαθήματα. Είναι απαιτητικό μάθημα, αλλά όχι τόσο όσο στο παρελθόν καθώς ο κύριος Παπανικολάου έχει αλλάξει ορισμένα πράγματα στην διδασκαλία και κυρίως στο διαγώνισμα που εξετάζει στοχευμένα πράγματα. Αν είσαι καλός στον συμβολισμό και υπολογισμό δυνάμεων και τάσεων θα σου φανεί βατό το πρώτο κομμάτι που αφορά την υδροστατική. Τα υπόλοιπα κεφαλαία θέλουν καλή κατανόηση και ξεκαθάρισμα των εννοιών. Καλό θα ήταν να το παρακολουθείς και να συμμετέχεις στις εκπαιδευτικές διαδικασίες (ασκήσεις, προόδους)
Εδαφομηχανική: Εισαγωγικό και πολύ χρήσιμο μάθημα για τα γεωτεχνικά μαθήματα. Ιδιαίτερα απαιτητικό. Η παρακολούθηση βοηθάει σημαντικά στην κατανόηση της θεωρίας. Το μάθημα αυτό διδάσκεται από 2 καθηγητές και αναλόγως το τμήμα που ανήκεις (Α-Λ), (Μ,Ω), εκείνον θα παρακολουθείς. Καλό θα ήταν να συμμετέχεις στις προοδους γιατί δίνουν μπόνους. Στην τελική εξέταση έχεις πίεση χρόνου.
Πιθανότητες-Στατιστική: Αν σου αρέσει αυτός ο τομέας των μαθηματικών, το μάθημα θα σου φανεί ενδιαφέρον. Δεν είναι δύσκολο από πλευράς κατανόησης. Η δυσκολία του, έγκειται, ξεκάθαρα στα θέματα που θα σου τύχουν στις εξετάσεις (τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν βατά θέματα, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν πολύ δύσκολα και το ποσοστό αποτυχίας των φοιτητών άγγιζε το 75%)
Αγγλικά: Πανεύκολο μάθημα αν έχεις ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσης αγγλικής γλώσσας
Γεωδαιτικές εφαρμογές: Αποτελεί συνέχεια της γεωδαισίας του 3ου εξαμήνου. Διδάσκεται από τους ίδιους καθηγητές και οι απαιτήσεις τους είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Θέλει παρακολούθηση, συμμετοχή στις μετρήσεις υπαίθρου, εκπόνηση και παράδοση των εργασιών. Σχετικά βατή η εξέταση (πολύ sos, όδευση, χάραξη, αποτύπωση,υπολογισμός εμβαδών, παραμορφώσεις)
Προγραμματισμός Η/Υ: Το πιο απαιτητικό μάθημα από τα 4 επιλογής
Εφαρμοσμένη οικονομική: Το πιο εύκολο από τα 4 επιλογής. Μαθαίνεις βασικά πράγματα πάνω σε απλά ζητήματα οικονομικών (παρόμοιο μάθημα με το ΑΟΘ τρίτης λυκείου)
Τεχνικό δίκαιο: Εύκολο μάθημα ειδικά αν είσαι καλός στην παπαγαλία. Μαθαίνεις κάποιους ορισμούς απ έξω που εξετάζονται και κάποια νομικά άρθρα που αφορούν τον κλάδο μας και στις εξετάσεις καλείσαι να τα αναλύσεις και να απαντήσεις σε κάποιες ερμηνευτικές ερωτήσεις.
(Επειδή είναι μεγαλύτερο έτος, παραθέτω ό,τι γνωρίζω για τα μάθημα από τότε που τα έδινα εγώ και από συζητήσεις που έχω κάνει με παιδιά που τα παρακολούθησαν πρόσφατα)
Re: Γνώμη για το μάθημα...

Δημοσιεύτηκε:
Σάβ, 22 Φεβ 2020 2:02 pm
από magic
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!
Στη στατικη εχω ακουσει οτι βοηθανε και οι σημειωσεις απο το φροντιστηριο Ματινα. Αληθευει; Απο που μπορω να τις παρω;
Στην οικονομικη ο καθηγητης μου φανηκε πολυ βαρετος... Δινει στο τελος καποιες ερωτησεις που καποιες απο αυτες τις βαζει στην εξεταστικη;