Σελίδα 1 από 3

Τεχνολογία Συστημάτων Υδατικών Πόρων (2016-17)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 21 Σεπ 2016 2:27 pm
από freya
Hello everyone! Ειμαι μεταπτυχιακη φοιτητρια και διαβαζω για το τσυπ απο το βιβλιο και καποιες ηλεκτρονικες σημειωσεις. Επειδη ομως δεν τα κατανοω πληρως ,θα ηθελα να ρωτησω μηπως τυχαινει να εχει κανεις καποιο υλικο, με λυμμενες ασκησεις ή ερωτησεις θεωριας , ωστε να βοηθηθω λιγο; Η εστω να μου προτεινει καποιο αλλο βιβλιο που βοηθαει .. :crazy2: :crazy2:

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 21 Σεπ 2016 2:35 pm
από OxYdO
Καλησπέρα, τι σχολή έχεις τελειώσει;
Ρωτάω, επειδή, ενδέχεται να σου λείπουν βασικές γνώσεις υδρολογίας και για αυτό να δυσκολεύεσαι, οπότε να σου προτείνω και τα ανάλογα σε αυτή την περίπτωση.

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 21 Σεπ 2016 4:26 pm
από freya
Γεωλογια έχω τελειώσει.. Εχω καλύψει κάποια κενα αλλά υπάρχουν κάποια θεματα στα οποια δυσκολευομαι οπως για παραδειγμα σχέση ωφέλιμου όγκου και εξασφαλισμένης ζήτησης, πιθανοτητες υπέρβασης

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 21 Σεπ 2016 4:58 pm
από OxYdO
Σε περίπτωση που έχεις ελλείψεις από υδρολογία, μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο "Τεχνική Υδρολογία" της Μιμίκου. Είναι το σύγγραμμα που έχουμε στο προπτυχιακό για το αντίστοιχο μάθημα. Θα το βρεις στη βιβλιοθήκη σίγουρα. Επίσης υπάρχει και το "Τεχνική Υδρολογία" από Κουτσογιάννη & Ξανθόπουλο. Δεν διατίθεται πλέον, παλιά το τύπωνε το ΕΜΠ. Λογικά θα είναι στη βιβλιοθήκη. Ενδεχομένως, αν ρωτήσεις, να έχει ξεμείνει κανένα πουθενά ξεχασμένο σε καμιά αποθήκη του τομέα και να σου δώσουν.

Για ωφέλιμους όγκους και γενικά ό,τι έχει να κάνει με ταμιευτήρες, μπες εδώ. Είναι το site του προπτυχιακού μαθήματος "Υδροηλεκτρικά έργα". Είναι ανεβασμένο όλο το εκπαιδευτικό υλικό και είναι και πολύ καλό και κατανοητό. Δεν νομίζω να έχει τη μέθοδο Ripple π.χ. που κάνουμε στο ΤΣΥΠ, γιατί είναι ξεπερασμένη, αλλά σε νοιάζουν οι βασικές έννοιες για έναν ταμιευτήρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει να κάνει με στατιστική, πιθανότητες υπέρβασης κ.ο.κ. (αν δεν σε καλύπτουν οι σημειώσεις των υδροηλεκτρικών) υπάρχει το βιβλίο του Κουτσογιάννη "Στατιστική Υδρολογία". Όπως και το προηγούμενο του Κουτσογιάννη θα υπάρχει στη βιβλιοθήκη. Από εκδόσεις ΕΜΠ και αυτό, την τελευταία φορά που ρώτησα είχαν φέρει μερικά και στον τομέα.

Αν θες ρίξε και μια ματιά και εδώ. Είναι το site του προπτυχιακού μαθήματος "Στοχαστικές μέθοδοι στους Υδατικούς Πόρους". Ενδεχομένως να βοηθήσει σε ό,τι αφορά τις στοχαστικές ανελίξεις που είναι στην ύλη.

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 21 Σεπ 2016 5:03 pm
από freya
Να' σαι καλά, ευχαριστω πολυ! καλη συνεχεια

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 22 Σεπ 2016 2:26 am
από OxYdO
Διόρθωση:
Αυτό εδώ είναι το σωστό λινκ για το μάθημα Υδροηλεκτρικά Έργα.

Το άλλο αν το πατήσεις σε βγάζει σε κάτι οχετούς βοθρολυμάτων.

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 22 Σεπ 2016 4:21 pm
από Elendil
Σύνδεσμοι για τα βιβλία του Κουτσογιάννη (τεχνική και στατιστική υδρολογία) υπάρχουν και στην καρτέλα του μαθήματος "Τεχνική Υδρολογία"

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 23 Σεπ 2016 3:43 pm
από freya
thnx a lot elendil! :P

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 28 Σεπ 2016 11:02 pm
από freya
Καλησπέρα! Έχω μια απορία ελπίζω να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει... έχω ένα υετογράφημα διάρκειας 6 ωρών που έχει ύψη βροχής αλλά όχι ανα μια ώρα αλλά ανά δύωρα (3 δυωρα). Ξέρει κανεις τι θα κάνω για να βγάλω το μοναδιαίο υδρογράφημα; Πρέπει να μετατρέψω τις δύωρες διάρκειες σε διάρκειες ανά ώρα για να το λύσω; thnx

Re: Τεχνολογια συστηματων υδατικων πορων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 29 Σεπ 2016 2:45 pm
από OxYdO
Δεν θα διαιρέσεις το κάθε δίωρο σε δύο μονόωρα τμήματα , γιατί δεν ξέρεις ποια ήταν η κατανομή της βροχόπτωσης μεταξύ των δύο ωρών του διώρου. Φαντάζομαι ότι έχεις ένα δεδομένο ΜΥ που αναφέρεται σε διάρκεια διαφορετική των 2 ωρών. Από αυτό πρέπει να "δημιουργήσεις" το ΜΥ που αναφέρεται σε ενεργό βροχόπτωση 2 ωρών. Αυτό γίνεται με χρήση της "καμπύλης S"

Το βιβλίο "Τεχνική Υδρολογία" που σου ανέφερα παραπάνω, περιγράφει πολύ αναλυτικά και κατανοητά τη διαδικασία, με παραδείγματα.

Σε περίπτωση που δε θες να τρέχεις στη βιβλιοθήκη δες αυτό εδώ. Είναι μία βιβλιογραφική επιπσκόπηση στην υδρολογία των πλημμυρών, που έγινε στα πλαίσια ενός project (Δευκαλίων) και λέει μέσα και για το ΜΥ. Δεν είναι όμως τόσο "για αρχαρίους" όσο το παραπάνω βιβλίο.

Ενδέχεται να βρεις κάτι και στα βιβλία του Κουτσογιάννη που όπως είπε ο Elendil, υπάρχουν στο internet