stallion έγραψε:Δασκαλε και συναδελφοι,θεωρειτε απαραιτητο κριτηριο στην επιλογη μας το αν εχουμε ''περασει'' ( κατανοησει ειναι πιο σωστα) τα χαρακτηριστικα μαθηματα που ειχαμε μεχρι τωρα καθε κατευθυνσης? π.χ. ρευστα,υδραυλικη για να πας υδραυλικος??
Εγω διαφωνω με αυτο το ποσο απολυτο ειναι αυτο το κριτηριο, και τουλαχιστον εχω 2 κατευθυνσεις υπ'οψιν μου που δεν ειναι αναγκη να εχεις περασει πρωτα τα συναφη μαθηματα (Υδραυλικους-Συγκοινωνιολογους). Κι αυτο γιατι υπαρχουν αλλα μαθηματα εντος της κατευθυνσης που εχουν πολυ μικρη σχεση με αυτα του κορμου, ή και αν εχουν σχεση, εχουν πολυ μικρη γνωστικη εξαρτηση απο τα μικροτερα εξαμηνα. Αυτη ειναι η μαγεια της επιστημης, οτι μπορει κι αναπτυσσεται και με τροπο μη συνεκτικο και πιο "οριζοντιο", παρα "κατακορυφο" απο οσο νομιζουμε..
Εν τελει επειδη σε καποια φαση θα ασχοληθεις με τα μαθηματα που ακομα δεν εχεις κατανοησει σε βαθος, το να τα περασεις αναδρομικα ΟΧΙ απλα δεν ειναι παραπτωμα, αλλα υπαρχουν φορες που βοηθαει ΠΟΛΥ περισσοτερο, επειδη εκκινεις απο μια πιο συγκεκριμενη γνωστικη βαση στην οποια μπορεις να κανεις τις αναγωγες αργοτερα.
Τολμηστε και διαλεξτε την κατευθυνση που θελετε χωρις τετοιες επιφυλαξεις (το λεω εκ πειρας), τα προαπαιτουμενα (κατα τη γνωμη μου) ειναι μυθευματικο κατασκευασμα του εγκεφαλου μας οταν ψαχνει να βρει τις πιο ομαλες οδους προελασης στα λειβαδια τις γνωσης. Αλλα παντα υπαρχει και ο δικος μας δρομος, αυτος που τα μαζευει μετα και τα ανασυνθετει (σαν το torrent ενα πραγμα

), συνεπως διαφωνω με την υπαρξη προαπαιτουμενων..