από amazing_happens » Τρί, 10 Απρ 2012 2:44 am
"ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ...."
Λοιπον εχουμε και λεμε...
Τεταρτη 21/03/2012 εγινε η προβολη γραπτων στο "Προεντεταμενο Σκυροδεμα"
Κατα την προβολη, η μονη καθηγητρια που βρισκοταν στα γραφεια ηταν η κ. Κανιτάκη. Υπηρξαν πολλα ατομα (μεταξυ τους κ εγω) που ειχαμε παραπονα με τον τροπο που βαθμολογηθηκαμε και για το οτι συνειδητοποιησαμε οτι δεν ειχαν προσμετρησει το θεμα. Επειδη ομως δεν ειμαστε χθεσινοι στη σχολη, καταλαβαινουμε οτι οταν μπλεκεις με τους Μπετατζηδες πρεπει να εισαι παρα πολυ τυχερος για να καταφερεις να βγαλεις ακρη. Προς μεγαλη μας εκπληξη η κ. Κανιτάκη ηταν συνεργασιμη και εδειξε ενδιαφερον οταν καποιοι της ελεγαν τα "αυτονοητα"... (χαρακτηριστικες ατακες: "Εγω παιδια μου θα σας περναγα, δεν βλεπω καπου σημαντικα λαθη")... αλλά επειδη οι περισσοτεροι απο τους "παραπονουμενους" ηταν στο τμημα του κ.Τρεζου-Σιγαλα, δεν μπορουσε να κανει κατι παραπανω απο να κρατησει τα στοιχεια μας (ονομα και κινητο τηλεφωνο παρακαλω) και θα επικοινωνουσαν οι διδασκοντες με τους ενδιαφερομενους. Η λιστα που δημιουργηθηκε περιειχε 29 ατομα εκ των οποιων οι 10-15 ειχαν αφησει λεπτομερως τα στοιχεια τους. ( σημ. μεσα σ αυτους ειμαι κ εγω)
Παμε παρακατω...
Τεταρτη 28/03/2012 ρωτηθηκε (απο 4-5 ατομα) ο κ. Τρεζος σχετικα με το θεμα.. Η απαντηση του ειναι οτι το εχει υποψη του και θα μας ενημερωσει.. Δεν υπαρχει αλλωστε λογος βιασυνης, οπως ειπε..
Τεταρτη 4/4/2012 ξαναρωτηθηκε ο κ. Τρεζος και με απορια αποκριθηκε.. Παιδια θα τα δω τα γραπτα σας και θα σας ενημερωσω μεχρι το τελος της εβδομαδας.
Πεμπτη 5/4/2012 ρωτηθηκε η γραμματεας του τομεα η οποια δεν ειχε την παραμικρη ιδεα για το συγκεκριμενο θεμα. (η ερωτηση εγινε απο συναδελφους που δεν ειχαν καμια ιδεα για την "απαντηση" του κ. Τρεζου την προηγουμενη ημερα)
Επειδη λοιπον, κλεινω πεντα-ετια στη σχολη σε λιγους μηνες, προφανως και απο την πρωτη στιγμη ηξερα οτι δεν προκειται να βγαλω ακρη και δεν προκειται να επειθα οτι το 4 το γραπτου θα μπορουσε να γινει 5. Δεν θα επειθα οτι το θεμα που εκανα μου το συνεδεσαν με "Καιρο".. Και πολλες ακομες λεπτομερειες σχετικα με το διορθωμα του γραπτου μου, που εναν μηνα μετα, με γεμιζουν με "αναπαντητη" απορια...
Αυτο ομως που δεν μπορουσα να φανταστω ειναι αυτη η συμπεριφορα και αυτη η σταση. Θελω να πιστευω οτι ειναι τυχαια και συμπτωματικη. Δεν μπορει οι καθηγητες να μας γραφουν στα "αρχ..δια" τους. Να διαχωρισω την αποψη μου. Ειναι αλλο πραγμα να σου λεει ο καθηγητης οτι απο αυτη την ασκηση που πιανει 3,5 σου δινω 1 γιατι ετσι γουσταρω και αλλο πραγμα να μην σου λεει τιποτα και να μην συζηταει μαζι σου τον τροπο αξιολογησης. Στην πρωτη περιπτωση, ο φοιτητης λεει: "Οκ, ισως και να εχει δικιο ο καθηγητης ή ισως και να ειναι ιδιοτροπος-κομπλεξικος κ.τ.λ" και στη δευτερη απλα αισθανεται μια μεγαλη απεχθεια προς το προσωπο του για τον προφανη λογο της αγνοησης του..
Κριμα... πραγματικα! Εχω πει πολλες φορες "κριμα", αυτην την πεντα-ετια και θα πω και αλλες ειμαι 1000% σιγουρος. Εχω πει κριμα και για καθηγητες και για τροπους λειτουργιας της σχολης και για τραγικες συμπεριφορες των παραταξεων... και μεθοδων αυτων!
Τωρα λοιπον που κοπηκαν οι παχυλες επιχορηγησεις και σχεδον ολοι οι καθηγητες που ασκουν το "χομπυ" τους στο ΕΜΠ... (οι περισσοτεροι ασχολουνται με τα ωφελη, που απορρεουν απο το να εισαι καθηγητης στο ΕΜΠ) κλαιγονται οτι δεν υπαρχουν χρηματα για μια φωτοτυπια... και για το ποσο δυσκολη εχει γινει η ζωη τους στο ΕΜΠ.... για να δουμε ποιοι πραγματικα νοιαζονται για το φοιτητη. Ποιοι γνωριζουν οτι ο καθηγητης δεν ασκει επαγγελμα, αλλα λειτουργημα...
Θα υπαρχει συνεχεια της ιστοριας μετα της γιορτες. Οχι, για να βρουμε το δικιο μας, μιας και 2 μηνες μετα την εξεταση εχεις ξεχασει ποιο ειναι το δικιο σου.. Θα υπαρχει συνεχεια για να δουμε, τι απαντησεις θα δωσουν ολα τα "καμαρια" του χρυσου-δημοσιου που φοβουνται την αξιολογηση.
(αν υπηρχε ο νταης για να ελεγξει τον Χ καθηγητη, αναφορικα με το αιτημα ενος φοιτητη, ο καθηγητης εκτος απο SMS- τηλεφωνο- mail, θα ειχε ακολουθησει το φοιτητη και στο τουιτερ, υπο το φοβο του ελεγχου-ασκησης του επαγγελματος, λεω εγω τωρα..)
Μικρες καθημερινες στιγμες απο το ελληνικο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,
Καλες γιορτες σε ολους με υγεια,