από albert » Κυρ, 08 Φεβ 2015 10:29 pm
Je suis 4ο έτος..Θεός.!
Λοιπόν ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής πέρσι και φέτος λέω να πάρω και γω θέση, γιατί αυτή η εκδρομή παίζει να χει φάει πολλές κατάρες, δεν εξηγείται αλλιώς...
Στο δια ταύτα.
Πέρσι ο λόγος που δεν την πήγαμε την εκδρομή ήταν θέμα υγείας του καθηγητή μας και σαφέστατα το σεβαστήκαμε όλοι, αλίμονο αν δεν το σεβόμασταν.
Φέτος όμως το τοπίο ήταν εξαρχής θολό. Από τη μία η επιθυμία του καθηγητή μας να γίνει η εκδρομή, από την άλλη καθόλου ξεκάθαρα δεδομένα για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Το πρώτο δεδομένο ήταν να διερευνήσουμε 2 πακέτα εκδρομής, ένα για 1 πουλμαν και άλλο ένα για 2 πουλμαν. Ξαφνικά το δεδομένο αυτό χάθηκε και μας ανακοινώθηκε ότι το πουλμαν θα είναι 1 και ο αριθμός των συμμετεχόντων 76 άτομα. Πράγμα που σημαίνει ότι 40 περίπου συμφοιτητές μας (μαζί μπορεί και εγώ) δεν θα πάνε τελικά στην εκπαιδευτική εκδρομή.
Και αναρωτιέμαι αν τελικά είναι σωστός ο χαρακτηρισμός "εκπαιδευτική εκδρομή" για μια διαδικασία που αποκλείει φοιτητές από αυτή. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι. Είναι βασική μου αρχή ότι αν κάτι γίνεται πρέπει να γίνεται σωστά ή τουλάχιστον με ένα κατώτατο όριο συμβιβασμού. Και το να γίνει η εκδρομή με τις ισχύουσες προϋποθέσεις είναι λάθος.
Βάσει αυτών λοιπόν θεωρώ ότι τόσο η κλήρωση για τα παιδιά του 4ου έτους, όσο και ο αποκλεισμός περίπου 30 παιδιών από το 3ο έτος δεν πρέπει να λάβουν χώρα, ως μία ελάχιστη ένδειξη αξιοπρέπειας προς τους εαυτούς μας, όπως πολύ ωραία είπε ο φίλος μου ο Epicas. Αν είναι η καθολική αποχή του 4ου έτους από την εκδρομή να επιτρέψει σε όλους (αλλά όλους!!) τους συμμετέχοντες του 3ου έτους να ταξιδέψουν, τότε προτείνω να γίνει έτσι, αλλά ο καθηγητής να δεσμευτεί να μας πάει εκδρομή κάποια άλλη στιγμή. Και στην τελική, η λογική του "παίρνω ένα λεωφορείο μόνο και σε αυτό βάζω 12 τεταρτοετείς μόνο" ξεπερνάει τη δική μου λογική. Δεν την κατανοώ και δεν την εγκρίνω φυσικά.
“Έχεις μια ιδέα νούμερο 1, ενθουσιάζεσαι , και αποτυγχάνει. Μετά έχεις μια ιδέα νούμερο 2, ενθουσιάζεσαι, και αποτυγχάνει. Έτσι φτάνεις στην ιδέα νούμερο 99, ενθουσιάζεσαι, μα και αυτή αποτυγχάνει. Μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να ενθουσιαστεί με την 100η ιδέα, όμως ίσως να χρειάζονται 100 ιδέες μέχρι να βρεις την σωστή. Ο Θεός ανταμείβει τους τρελούς.” -Hellman