20&21/12: Διεξαγωγή μαθημάτων

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: 20&21/12: Διεξαγωγή μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 21 Δεκ 2012 7:36 pm

@chrisss
Δεν έχεις πάρει μυρωδιά... ούτε το τι είναι αριστερά, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε γιατί δε στηρίζουμε την αστική δημοκρατία... Δεν έχεις πάρει μυρωδιά τι σημαίνει ταξική ανάλυση, τι σημαίνει βία και τι σημαίνει φασισμός και δεν ξέρεις ΤΙΠΟΤΑ από ιστορία... Είσαι ο κλασσικός "δεξιός δημοκράτης" (πόση περισσότερη αντίφαση μπορεί να χωρέσει σε δύο μόνο λέξεις;;;), που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ιδεολογία και δεν μπορεί να στηρίξει τη γνώμη του με πολιτικά επιχειρήματα, παρά ανήκει απλά σε μία φαντασιακή ομαδοποίηση, χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο άκριτος και ακατάπαυστος αντικομμουνισμός, η πατριδοκαπηλία και ο βαθύς συντηρητισμός... ΕΙλικρινά, πολύ εύπεπτο το ιδεολόγημά σου, ειδικά για 17χρονους κάγκουρες, αλλά ευτυχώς κάποιοι δε μασάμε....
Τα φιιλιά μου, και κλείνω με τις τελευταίες (προφητικές ελπίζω) κουβέντες του Allende που συνεχίζει να μας δείχνει το δρόμο!!!
"Keep in mind that, much sooner than later, great avenues will again be opened, through which will pass the free man, to construct a better society."
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό chrisss » Παρ, 21 Δεκ 2012 8:12 pm

Δυστυχώς για σένα δεν είμαι 17χρονος κάγκουρας. Επίσης, πες μας και εσύ δημοκράτη αριστερέ που συνυπήρξαν ιστορικά η αριστερά και η δημοκρατία και έλα να τα ξαναπούμε. Γνωρίζω την ταξική ανάλυση που κάνετε και την απορρίπτω, όπως η συντριπτική πλειοψηφία της υφηλίου...τα φιλιά μου στον Τσάβες
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 21 Δεκ 2012 8:23 pm

Για αυτό σου λέω ότι δεν έχεις πάρει μυρωδιά!Σοσιαλισμός σε μία μόνο χώρα προφανώς και δεν υπάρχει!!
Παρά ταύτα, αν εξετάσεις παραδείγματα σοσιαλιστικών "πειραμάτων" , όπως η Χιλή, έστω και για μία τριετία,προτού ανατραπεί από αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα, θα δεις τι πάει να πει δημοκρατία στην πράξη (με πολλά περιθώρια βελτίωσης βέβαια)... Αλλά είπαμε... μυρωδιά...

Αλλά για να σου αντιστρέψω το ερώτημα και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις απάντηση... Πες μου ΜΙΑ γαμ@@νη χώρα με ανθρώπινο καπιταλισμό! Και για να σε προλάβω μη μου πεις Γερμανία, γιατί θα πεις μαλ@@ία...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Παρ, 21 Δεκ 2012 9:16 pm

chrisss έγραψε:Αν συνεχίσετε έτσι, άλλοι θα καταλήξετε σε νησάκια, έχετε ξαναπάει άλλωστε.

Αν ήξερες πόσοι σημαντικοί και παγκοσμίου σεβασμού Άνθρωποι της τέχνης, της διανόησης, της πολιτικής και των γραμμάτων πέρασαν από τα ''νησάκια'', δε θα καθόσουν μπροστά απο μια οθόνη να εκτίθεσαι γράφοντας τέτοιες γελοιότητες. Αλλά εντάξει, δε σε παρεξηγώ. Ζεις σε μια κοινωνία όπου το σκουπίδι Λιάτσος (κώλοι-βυζιά), διευθυντής της ΕΡΤ ων, λογοκρίνει το διαμάντι της δημοσιογραφίας Αυγερόπουλο (πολεμικές ανταποκρίσεις- βραβευμένη έρευνα-ντοκιμαντερ). Και έχεις ρουφήξει μέχρι το μεδούλι την πρακτική της. Οπότε κάνεις και συ εμμέσως ένα αστειάκι βρε αδερφέ, για το Ρίτσο ας πούμε, παρότι είσαι μια τρίχα απ' τα αρχίδια του.

Ας είναι, ο καθένας φτάνει μέχρι εκεί που του επιτρέπει το μυαλό του.

Κατανοώ ότι το τρίπτυχο Μύκονος/Αναστασιάδης/Κωστόπουλος έχει διαμορφώσει τη σιχαμένη κουλτούρα κάθε δαπίτη, αλλά κατάβαλε προσπάθεια να την αποτινάξεις. Μην είσαι τόσο εριστικός και μην κάνεις χιούμορ με πράγματα που σε ξεπερνάνε, που μπροστά τους είσαι ένα θλιβερό ανθρωπάκι. Δεν είναι όλα ελαφρά, βορά στην πλακίτσα σου. Άντε, γιατί ο κόσμος της σχολής είναι μικρός.
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 21 Δεκ 2012 9:34 pm

Και έχεις ρουφήξει μέχρι το μεδούλι την πρακτική της. Οπότε κάνεις και συ εμμέσως ένα αστειάκι βρε αδερφέ, για το Ρίτσο ας πούμε, παρότι είσαι μια τρίχα απ' τα αρχίδια του.

Υποτιμάς τα σκουπίδια σαν τον chrisss αν νομίζεις ότι παραπλανιούνται. Ο ίδιος συμπυκνώνει το γιατί η δημοκρατία είναι προβληματική όταν απευθύνεται σε ευρύτερο σύνολο με συγκρουόμενα συμφέροντα.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Παρ, 21 Δεκ 2012 9:49 pm

chrisss έγραψε:είστε αντιδημοκρατικά κόμματα που στόχο έχετε την κατάληψη της εξουσίας που χάσατε στον συμμοριτοπόλεμο( αν θες να μιλάμε με εμφυλιακούς όρους).
Ναι, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι στον εμφύλιο η μεγάλη πλειοψηφία του λαού ήταν με το ΕΑΜ (κάτι που το ανάγει σε μαζικό λαϊκό υποκείμενο και όχι σε συμμορία)... Τα άλλα που γράφεις εκτός από ανιστόρητα είναι και αδιάφορα. Απλώς ο oxydo είναι μικρός και ασχολείται ακόμα με γραφικότητες! Καλές γιορτές!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό chrisss » Σάβ, 22 Δεκ 2012 12:17 am

Το γεγονός πως διαφωνείτε με τα όσα λέω, ενώ παράλληλα δεν είμαι και αριστερός, δεν με καθιστά ούτε καθυστερημένο, ούτε μια τρίχα από τα αρχίδια κανενός παπάρα σαν εσένα, αν θες να μιλάμε σε αυτό το επίπεδο. Όσο για το ποιοι ήταν περισσότεροι και για την δράση του ΚΚΕ, όλα είναι καταγεγραμμένα στην συνείδηση πολλών και κανείς δες σου δίνει το δικαίωμα της ιστορικής αλήθειας επειδή είσαι αριστερός( βλέπε το "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ" του Αβέρωφ). Όσον αφορά, το ποιοί είναι οι άνθρωποι της τέχνης και οι διανοούμενοι της αριστεράς που έχουν κατακλύσει την δημόσια ζωή κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης, εκτός από λαμπρές εξαιρέσεις κινούνται στην μετριότητα. Θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ για δεξιούς καλλιτέχνες όπως ο Χατζηδάκις, όπως ο Χορν, ο Ξαρχάκος, ο Ελύτης και πολλοί άλλοι που αντίστοιχα ούτε εσύ είσαι μία τρίχα από τα αρχίδια τους, αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει και πολλή έννοια κυρίως διότι δεν έχω την ίδια, στρατευμένη, άποψη περί τέχνης με την αριστερά. Στα εύκολα χρόνια υπήρχαν οι λαλίστατοι στρατευμένοι τύπου Ρίτσου που έπαιρνε τα βραβεία από την ΕΣΣΔ, τώρα χάθηκαν και αυτοί, είναι οι λεγόμενοι διαγνοούμενοι κατά τον αριστερό Πανούση
chrisss

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Σάβ, 22 Δεκ 2012 2:45 am

Chrisss δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα. Έχεις μάθει ανάγνωση, ή απλά κάνεις τυχαία επιλογή λέξεων και συνθέτεις το νόημα;

1) Δεν είπα ότι είσαι τρίχα από τα αρχίδια μου, είπα ότι είσαι τρίχα από τα αρχίδια του Ρίτσου.

2) Δε συνέκρινα τους ''αριστερούς'' με τους ''δεξιούς'' καλλιτέχνες. Μίλησα για το ανάστημα ανθρώπων που πήγαν στα ''νησάκια'' σου. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλοι που δεν πήγαν, είναι άχρηστοι ή κακοί ή μειώνεται η αξία του έργου τους. Καθαρός Λόγος χρειάζεται για να το αντιληφθείς αυτό. (Αυτή η απουσία επικοινωνίας μπορεί να μου τινάξει τα μυαλά στον αέρα :crazy2: )

3) Εκτιμώ απεριόριστα το Χατζηδάκι (έχω μελετήσει τη μουσική του), τον Ελύτη και το Σεφέρη (η ποίηση τους με ακολουθεί από μικρό). Εσύ λογικά προτιμάς το Σεφερλή, για να υποτιμάς το Ρίτσο. Για ψάξε μήπως εκτός από βραβεία από την ΕΣΣΔ, είχε προταθεί και για κανένα Νόμπελ... Και πολύ περισσότερο ψάξε με ποιον θα το μοιραζόταν, για να καταλάβεις πόσο αδαής είσαι. Επίσης, για βρες τι άποψη είχε ο Ρίτσος για το Σεφέρη, και κάνε τους δέοντες συλλογισμούς. Αλλά με συγχωρείς, μάλλον δε θα ισχύουν αυτά που έλεγε ο παλιοκομμουνιστής.
Και ναι, είμαι μια τρίχα από τα αρχίδια όλων αυτών. :)

4) Δεν έχεις καμία άποψη περί τέχνης, ούτε στρατευμένης ούτε αστράτευτης. Γιατί ακυρώνεις ένα έργο ολκής απλά και μόνο επειδή ο δημιουργός του ήταν κομμουνιστής. Επιβεβαιώνεις, λοιπόν, τον χαρακτηρισμό ανθρωπάκι.

5) Εύκολα χρόνια; Για να δούμε:

δικτατορία μεταξά |
γερμανική κατοχή |-------> διώξεις, βασανισμοί, διωγμοί, εξορίες. Ναι, εύκολα χρόνια, έχεις δίκιο. Ειδικά για έναν κομμουνιστή ήταν περίπατος.
εμφύλιος πόλεμος |
απριλιανή χούντα |

6) Μιας και θα είσαι και πατριώτης θα το εκτιμήσεις http://www.youtube.com/watch?v=9FmOxZbvJ_o
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό chrisss » Σάβ, 22 Δεκ 2012 7:24 am

Κάνεις λάθος σε αυτά που λες. Δεν είπα ούτε πως ο Ρίτσος δεν ήταν άξιος, δεν παύει βέβαια να είναι στρατευμένη η τέχνη του, ούτε τίποτα από όσα λες. Θα σου αναφέρω βέβαια αφού τον θαυμάζεις, την γνωστή φράση του Χατζηδάκι <<Κάποιος για να είναι καλλιτέχνης στην Ελλάδα πρέπει να είναι ή αριστερός ή ομοφυλόφιλος, ε λοιπόν εγώ αριστερός δεν είμαι>>.. είναι βέβαια λίγο προκλητικό να μου λες συνέχεια πως είμαι θαυμαστής του Σεφερλή και πως πρέπει να απολογούμαι για τους κώλους του Λιάτσου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθετε να κουβεντιάζετε χωρίς τσιτάτα και ταμπέλες. Αν σου έλεγα πως εσύ λοιπόν επειδή είσαι αριστερός, είσαι και θαυμαστής του Τατσόπουλου και του Πάντζα πως θα αισθανόσουν; Όσο για το ανθρωπάκι, στο επιστρέφω και όσον αφορά τα νησάκια, τα ανέφερε ο OxYdO πρώτος και όχι εγώ. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχα προσβληθεί λόγω του ότι δεν αισθάνομαι φασίστας, αλλά ξέρω πως για τους αριστερούς ισχύει το πας μη αριστερός φασίστας, οπότε δικαιολογούμαι. Αν θες να μιλήσουμε για δύσκολα χρόνια κατέβα μια φορά στο Μελιγαλά να δεις ομαδικό τάφο ανθρώπων που ουδεμία σχέση είχαν- οι περισσότεροι τουλάχιστον- με τα πολιτικά και έλα μετά να τα ξαναπούμε. Ξέρω εκεί ήταν Χίτες και ταγματασφαλίτες και οι ζωές τους δεν μετράνε. Η κατοχή ήταν δύσκολη για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για τους αριστερούς, ο παππούς μου άλλωστε ήταν αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και δεν ήταν αριστερός. Για να επιστρέψουμε και στο αρχικό θέμα όμως, αυτό είναι το βασικό σας πρόβλημα, κάνετε συζητήσεις νομίζοντας πως κατέχετε την απόλυτη αλήθεια, είστε υπερόπτες και προσβλητικοί. Όποιος διαφωνήσει μαζί σας είναι φασίστας, ανθρωπάκι και χαμηλού επιπέδου. Νοιώθετε υπερήφανοι για τα πιστεύω σας, αλλά ταυτόχρονα κανείς άλλος δεν μπορεί να είναι για τα δικά του. Δεν μπορεί καν να διαφωνήσει ανθρώπινα μαζί σας..να ξέρετε πάντως πως αυτή η νοοτροπία σας, είναι η γενεσιουργός αιτία της αυξανόμενης δύναμης της Χρυσής Αυγής. Ούτε το μεταναστευτικό, ούτε τίποτα..η αλαζονεία σας απέναντι στους δεξιούς η οποία 35 χρόνια δεν έπαιρνε απάντηση, οι αποκλεισμοί από τα ΜΜΕ, τον καλλιτεχνικό χώρο και αλλού.Δεν δέχομαι την αντίδρασή τους, τους ασκώ κριτική γιατί δίνουν δύναμη σε καραγκιόζηδες και επικύνδυνους, αλλά την κατανοώ. Η δεξιά εκφραζόμενη από την ΝΔ είχε ενοχικά συμπλέγματα και δεν έμπαινε σε αντιπαράθεση μαζί σας και όσο το βλέπατε αυτό τόσο διευρύνατε την ιδεολογική σας ηγεμονία σε κάθε έκφανση της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.Το σύστημα εξουσίας που χτίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με την αμέριστη στήριξή σας τόσα χρόνια κατέρρευσε και μαζί με αυτό όλη η αριστερή νομενκλατούρα σαραβαλιάστηκε μια για πάντα, στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Ξέρω πως δεν καταλαβαίνεις μάλλον τι σου γράφω, αλλά σκέψου κάποια στιγμή, πως οι τραμπουκισμοί στα πανεπιστήμια για να μην μιλήσουν οι δεξιοί( θυμήσου τότε που η Ντόρα ήταν να έρθει να μιλήσει στην σχολή) έφεραν τα Χυτήρια και πως οι μολότοφ στους αστυνομικούς και τα μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, έφεραν σφαλιάρες στις τηλεοράσεις. Φτάσατε στο αστείο σημείο να μην μπορείτε καν σε μία επιτροπή της Βουλής, να καταδικάσετε την βία από όπου και αν προέρχεται και θες να μας μιλήσεις για παράδοση δημοκρατίας; Πρέπει να καταλάβετε πως ότι σπείρατε όλον αυτόν τον καιρό, τώρα ήρθε η ώρα να το θερίσετε. Και για τον νόμο Διαμαντοπούλου εσείς φταίτε γιατί η συνδιοίκηση που απαιτείτε, εφαρμόστηκε και κατέστρεψε τα πανεπιστήμιά μας. Αν το σύστημα δούλευε τίποτα δεν θα άλλαζε. Θέλω να τερματίσω αυτήν την διαδικτυακή κόντρα χαμηλώνοντας τους τόνους. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε απολίτιστος, ούτε ανθρωπάκι..είμαι δεξιός, είμαι δημοκράτης και φιλότεχνος, απλώς δεν έχουμε τα ίδια γούστα. Καλή χρονιά να έχετε
chrisss

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Σάβ, 22 Δεκ 2012 1:27 pm

Αν θες να μιλήσουμε για δύσκολα χρόνια κατέβα μια φορά στο Μελιγαλά να δεις ομαδικό τάφο ανθρώπων που ουδεμία σχέση είχαν- οι περισσότεροι τουλάχιστον- με τα πολιτικά και έλα μετά να τα ξαναπούμε.

http://jungle-report.blogspot.gr/2012/09/blog-post_16.html

να ξέρετε πάντως πως αυτή η νοοτροπία σας, είναι η γενεσιουργός αιτία της αυξανόμενης δύναμης της Χρυσής Αυγής. Ούτε το μεταναστευτικό, ούτε τίποτα..η αλαζονεία σας απέναντι στους δεξιούς η οποία 35 χρόνια δεν έπαιρνε απάντηση, οι αποκλεισμοί από τα ΜΜΕ

ΑΑΑαααααααα&$&@*$*(@&(#$(*)(@)ΔΘΗΙΘΙΘΣΗΟΠΗ:ΟΗΕ*Υ(Δ*Υ(*Υ(*Υ(*ΔΥ(*Υιθ,

Το σύστημα εξουσίας που χτίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με την αμέριστη στήριξή σας

:tired:

Αναμασάς όλα τα σύγχρονα ιδεολογήματα, άξιος ο μισθός του Πρετεντέρη. Περαστικά, καλές γιορτές. http://www.youtube.com/watch?v=N0sUK1Tkdig
(Αυτά, γιατί εκτροχιάστηκε αρκετά το τόπικ)
kavourdista-amugdala

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες