Εξεταστική Εαρινού 2019-20 (Κορωνοεξεταστική)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξεταστική Εαρινού 2019-20 (Κορωνοεξεταστική)

Δημοσίευσηαπό Δ.Βαμβατσικος » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 9:07 am

dman έγραψε:Αγαπητέ κ. Βαμβατσικε, μου φαίνεται έχουμε γίνει σόου στους mqn-ήτες, κάτι που δεν μας χαλάει να πούμε στο σημείο αυτό. Παρόλα αυτά, να τονισω ότι από ανώνυμους χαρακτηρισμους απέχω, είτε σε εσάς είτε στον οποιοδήποτε! Είναι και ο λόγος που είχε αυτή την αγάπη το πρώτο μου μήνυμα, και κάποιοι αφελής θεωρησαν οτι σας "γλείφω";;; δεν ξέρω. Καμία πρόθεση, έδωσα απλά νέα βάση σε ενα επικείμενο διαλογο, διαφωνώντας με τους χαρακτηρισμους του dokimi, αλλά συμφωνώντας με το γενικό νοημα της τοποθέτησης του.
Στο δια ταύτα λοιπόν, βλέπω σας αρεσουν τα λαϊκά.. Ωραίο το Φταίω του Οικονομόπουλου, αλλά μην εξαπαταστε! Ας μείνουμε στην ουσία, η οποία εχει κατ εμέ τις εξης βάσεις : κατασκευή οδών, με Cisco webex, γραπτή εξέταση, μηχανική των ρευστών με microsoft teams και forms, το ίδιο και διαφορικές! Σίδερα 1 από κοντά γιατί δεν μπορει να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της εξέτασης, που ξαναλεω σε μάθημα που γραφεις με ανοιχτο τυπολογιο και μια σελίδα με ατομικες σημειώσεις! Τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα! Εκτός και αν θεωρείτε τους συναδέρφους σας, διανοητικά κατώτερους, ή εξαπατημενους απο την χρήση της τεχνολογίας και θύματα της νέας τάξης του κορονοιου! Κάποιοι σας δείξανε τον δρόμο, αλλά εσείς αρκεστηκατε στο να αλλάξετε τον τρόπο εξέτασης μέσα στην εξεταστική!Ακόμα να πείτε κάτι για αυτο! Μα τόσο πολύ κακό ειναι αυτό ρε παιδιά; εεε εγώ ήρθα από την πόλη που διαμενω μόνο για τα σιδηρα!δύο ώρες μέσα στη ζέστη, και άλλα σαράντα λεπτά για το σπίτι! Μην σας τύχει.... Και δεν νομίζω να ειμαι ο μόνος παθών! Επίσης, αν μπορείτε, να απαντήσετε γιαβτην σιροδρομικη, που πεφτει την ιδια ωρα με το μάθημα σας! Μιλάμε για κατόρθωμα από τα λίγα! Θέλω να πιστεύω για να μην προτρέχω, οτι εχετε φροντίσει οτι δεν υπάρχει φοιτητής που χρωστάει και τα δύο, και τυχαίνει να είναι στη δεύτερη βάρδια! Τέλος, μια ερώτηση θελω να σας κάνω! Αν ειχανε υπερβεί το όριο συμμετοχής για το μάθημά σας, και έρχονταν εκείνη την μέρα παραπάνω φοιτητές, τι θα τους κάνατε; θα τους διωχνατε; είχατε φροντίσει κάποια έξτρα μορφή εξέτασης, εστω και προφορική για αυτους που δεν θα μπορούσαν αδίκως να παραβρεθούν στην εξέταση;
Κλείνοντας αυτό το υπέροχο κείμενο, ούτε καν ξέρω εγώ, (δεν έχω την ικανότητά σας στην έκθεση, αλλά δεν είμαι και τόσο ξύλινος στις απαντήσεις μου!) θέλω να σας απαντήσω στην πρόταση για καφέ, μην σας αφήσω με την αγωνία της παρουσίας ή μη της αφεντιάς μου! Δεν πιστεύω ότι την θεωρείται σοβαρή την πρόταση! Είναι κάποιο χιούμορ που αργώ να το πιάσω μάλλον! Έτσι λύνεται τις διαφορές σας με τους φοιτητές; τους πατε στο 222 για καφέ και όλα βρίσκουν το δρόμο τους; καλώς ή κακώς, σε σαιτ φοιτητών των πμ του εμπ, μπήκατε επώνυμα και απαντήσατε σε θεμα που σας αφορά Εε, λοιπόν από εμένα εδώ θα μείνει το θέμα αυτό! Εξάλλου δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα καθηγητή και μην το πάρετε προσωπικά! Καταλαβαίνετε ελπίζω! Μια απάντηση αν θέλετε σε αυτά, και τα όσα είπε και ο dokimi και είμαστε κομπλέ! Αν θέλετε, αν πάλι δεν θέλετε, θα τα συζητάμε με χιουμορ μετά από χρόνια σε κανα μπαράκι ή σε σουβλατζιδικο όπως προτείνατε! Φιλιά!!

Αγαπητέ dman

Επίτρεψέ μου να ξεκινήσω από το προφανές για εμένα: Ασφαλώς και το εννοώ να πάμε για καφεδάκι στο 222 ή έστω για πιτόγυρα σε δυνατό σουβλατζίδικο (προτάσεις δεκτές). Υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό. Βλέπεις, ο εξ αποστάσεως διάλογος θέλει μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, και πάλι δεν είναι εύκολο να αποφύγεις τις παρερμηνείες καθότι δεν υπάρχει η αμεσότητα, δηλαδή η δυνατότητα να δεις το πρόσωπο του άλλου, να ζητήσεις διευκρίνιση για κάτι που είπε, και εν τέλει να πάρεις μια άμεση απάντηση για οποιαδήποτε απορία σου δημιουργείται. Πρέπει να περιμένεις το επόμενο μήνυμα και στο μεταξύ όλα τα σκοτεινά σημεία αρχίζουν και παίρνουν απειλητική διάσταση. Για να είμαι σαφής, στο παραπάνω σου μήνυμα, και με όλη την καλή διάθεση που δείχνεις, ανησυχείς και εσύ ότι μπορεί να κατηγορηθείς από συμφοιτητές σου για γλείψιμο λόγω παρερμηνείας των προθέσεών σου, ενώ από την άλλη καταφέρνεις (άθελά σου ελπίζω) να μου αποδώσεις μια σειρά από χαρακτηρισμούς: Εξαπατώμαι, χρησιμοποιώ αστεία επιχειρήματα ή ενδεχομένως θεωρώ τους συναδέρφους μου ανίκανους ή και διανοητικά κατώτερους, ενώ είμαι ανοργάνωτος ή και απρόσεχτος, αφού πιθανόν δεν ξέρω να προσέξω ότι κάποιοι μπορεί να έχουν άλλο μάθημα στη δεύτερη βάρδια, και εν τέλει δεν έχω στρατηγική για το πώς θα δοθεί ένα μάθημα και ταλαιπωρώ τους πάντες. Πιθανολογώ ότι δεν εννοείς τίποτε από τα παραπάνω, αλλά τα λες, και δυστυχώς scripta manent. Δεν είναι καλύτερα να περάσουμε στο verba volant, όπου μπορείς να με προσβάλεις κατά λάθος, να σου το πω επιτόπου, να το διορθώσεις (ελπίζω), και να προχωρήσουμε σε μια αμοιβαία κατανόηση χωρίς σκιές και υπόνοιες; Το καφεδάκι στο 222 είναι ο τρόπος μου να αλλάξω από τη μία μορφή διαλόγου, όπου αν δεν προσέξεις εύκολα παρερμηνεύεσαι, στην άλλη, όπου οι παρερμηνείες διορθώνονται επιτόπου και τα πάθη καταλαγιάζουν. Οπότε ναι, η πρόταση που έκανα ισχύει.

Τώρα επί του θέματος της μη εμπιστοσύνης, δε μπορώ να κάνω πολλά. Για εμένα είναι μεγάλο θέμα να μην εμπιστεύεσαι τους διδάσκοντές σου, και θεωρώ ότι μειώνει τη μόρφωση και την εμπειρία που λαμβάνεις από τις πανεπιστημιακές σου σπουδές, γιατί πώς μπορείς να διδαχθείς πραγματικά (και δε μιλάω για εξισώσεις μόνο) από άτομα που δεν εμπιστεύεσαι; Μην πάμε στο άλλο άκρο ότι επίκειται η αγιοποίησή μας, όμως ξέρω ότι μπορείς να βρεις πολύ καλό κόσμο μέσα στη σχολή που μπορεί να σε βοηθήσει να πας μπροστά, κόσμο που πιστεύει ότι κάνει ένα λειτούργημα, όχι απλά ένα επάγγελμα. Τουλάχιστον ελπίζω να μην θεωρείς ότι έχω ένα παμπόνηρο σχέδιο (a cunning plan για τους οπαδούς του Black Adder) να σου αφαιρέσω το πέπλο της ανωνυμίας για να σε βασανίζω χαιρέκακα στα επόμενα Ν χρόνια (όπου Ν>10).

Επί του τρόπου εξέτασης, το θέμα της επιτήρησης ή μη των εξεταζομένων πάει πολλά χρόνια πίσω. Κάποια πανεπιστήμια (π.χ. Stanford) είναι υπέρ του κώδικα τιμής. Υπογράφεις στο γραπτό σου ότι θα τηρήσεις τους κανονισμούς και όλοι οι επιτηρητές φεύγουν από την αίθουσα. Σε πολλά μαθήματα δικαιούσαι μάλιστα να πάρεις το γραπτό σου στο σπίτι ή στην καφετέρια, αρκεί να το υποβάλεις έγκαιρα. Αν όμως πιαστείς να συνεργάζεσαι ή να αντιγράφεις, διαγράφεσαι από το πανεπιστήμιο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άλλα πάλι πανεπιστήμια (π.χ. UC Berkeley) έχουν επιτήρηση και μάλιστα αυστηρότατη. Σε κάποια μαθήματα μαζί με τα θέματα παραδίδεις και το χειρόγραφο τυπολόγιό σου και ελέγχεσαι για το τι έγραψες μέσα. Τώρα, πολύ θα μου άρεσε να πάμε σε κώδικα τιμής. Θεωρώ την καλλιέργεια της εντιμότητας βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει και εμάς αλλά και τους γύρω μας. Ατυχώς όμως, δε θεωρώ ότι υπάρχει ακόμα η ωριμότητα για να έχουμε στην Ελλάδα εξετάσεις χωρίς επιτήρηση. Αν δε σε πείθω εγώ, αφήνω τον dokimi να το κάνει.

Για τα υπόλοιπα, περί οργάνωσης κλπ, πρόσεξε ότι η αλλαγή του τρόπου εξέτασης ανακοινώθηκε ένα μήνα (για την ακρίβεια, 33 ημέρες, 4 Ιουνίου) πριν την εξέταση, πριν καν αρχίσει η κανονική εξεταστική. Αν δε φτάνει τόσος χρόνος, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Έχουν γραφτεί όλοι όσοι θέλουν να το δώσουν και προφανώς έχουμε φροντίσει να μην υπάρχει πρόβλημα με άλλα μαθήματα (και δεν είναι μόνο η Σιδηροδρομική). Αν ήξερες πόσος χρόνος έχει αναλωθεί από τους διδάσκοντες σε συζητήσεις, εγγραφές, οργάνωση αιθουσών, ετοιμασία πολλαπλών θεμάτων, κλπ. θα καταλάβαινες γιατί είναι τόσο οδυνηροί οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες που εκτοξεύονται δημοσίως. Αν μη τι άλλο, δες πώς θα πάει η ερχόμενη Τρίτη και κρίνε εκ του αποτελέσματος.
Δ.Βαμβατσικος

Έτος εισαγωγής: 1992

Δημοσίευσηαπό dman » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 10:17 am

Κ. Βαμβατσικε, δεν μπορώ να σας πείσω για την αγνότητα των προθέσεων μου, ούτε για την αποχή μου από κάθε είδος χαρακτηρισμού! Θέλετε να θεωρείται ότι συνεχίζω να σας προσβάλω, δικαίωμά σας και το θέλετε!
Στο κομμάτι της εμπιστοσύνης, εννοείται πως δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που δεν ξέρω! Δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο σε αυτό! Σαν επιστήμονες ναι, σαν ανθρώπους όχι! Εσάς για παράδειγμα, όπως σας έγραψα στο πρώτο μήνυμα, σας έχω παρακολουθήσει και ναι σε αυτό το κομμάτι, της δουλειάς σας, είστε τουλάχιστον τίμιος! (Α, το ξέχασα, επίσης για το αδιάβλητο, αφού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σωστά, γιατί τότε εξ αρχής το δέχτηκε η σχολή).
Τώρα, όσον αφορά, το αν σαν χώρα είμαστε ανώριμοι οι φοιτητές, αφήστε να το κρίνουμε και εμείς, πριν καταδικαστουμε στο πυρ το εξώτερο! Πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ο κανόνας! Αλλά έγκειται και αυτο στο κομμάτι της εμπιστοσύνης που γράψατε παραπάνω, που σας έκανε εντύπωση! Η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία και έτσι πρέπει να χτίζετε!
Τέλος, εμένα ένα πράγμα με παρακίνησε να μπω στον κόπο να γράψω την άποψη μου, πάνω στο θέμα του μαθήματος σας που προέκυψε! Ήταν το άγχος μου, ότι αν την μέρα της εξέτασης ήμουν από τους τελευταίους στη σειρά προτεραιότητας, και με βάση το ταξίδι που έκανα για να παρευρεθώ, με το διάβασμα και το άγχος μαζί με αυτό, μου λέγατε καλή επιστροφή! Για αυτό κσι τα παράπονα από εμένα!
Ο γραπτός λόγος και μένει και παρεξηγείται, έχετε απόλυτο δίκιο για αυτό! Να ξεκαθαρίσω για ακόμη μια φορά, ότι δεν σας ξέρω, άρα δεν έχω άποψη για το τι άνθρωπος είστε, που συνεπάγεται δεν έχω την επιθυμία να σας προσβάλω! Νιώθω ότι κούρασα αρκετό κόσμο, συγγνώμη για αυτό, και εσάς για τον χρόνο σας!
dman

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 10:24 am

Fmqwl17 έγραψε:Μπραβο στην κυρια Δουκα για σημερα.Χιλια μπραβο της αξιζουν που βοηθησε.Του χρονου θα σπασει η χιλιαρα στις Διαφορικες!!!!

Μνημόσυνο;

Επίσης, ρε @dman παρεξηγήθηκες με το simp; Μιμάρουμε αγορίνα, μην αγχώνεσαι
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό dman » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 10:47 am

Ramrod έγραψε:
Fmqwl17 έγραψε:Μπραβο στην κυρια Δουκα για σημερα.Χιλια μπραβο της αξιζουν που βοηθησε.Του χρονου θα σπασει η χιλιαρα στις Διαφορικες!!!!

Μνημόσυνο;

Επίσης, ρε @dman παρεξηγήθηκες με το simp; Μιμάρουμε αγορίνα, μην αγχώνεσαι

λοβ υ!!!! :D :D :D
dman

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό viku » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 11:13 am

pes ta!! :clap:
viku

Δημοσίευσηαπό chameleon » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 12:38 pm

Είχε κάμποσα out of the box θέματα η κα Δούκα.
Και από προσωπική εκτίμηση μάλλον ήταν αρκετουτσικα για 1.5 ώρα.
Δεν ήταν τόσο δύσκολα, αλλά επειδή σε κάποια δεν έπρεπε να εφαρμόσεις την κλασική διαδικασία της εκάστοτε ΔΕ, λόγω της ιδιαιτερότητας της εξέτασης, που σου έδινε λύσεις (τις απαντήσεις) οπότε έπρεπε να κινηθείς και ανάποδα, έχανες χρόνο να σκεφτείς πως θα προσεγγίσεις το θέμα.
Νομίζω ότι ήταν το πιο δύσκολο μάθημα που έδωσα.
chameleon

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό Anakin » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 12:47 pm

Πόσο συχνά μπαίνει κάποιος από κατατακτηριες μετά από φπψ/νομική/πολ.οικ.;
Άβαταρ μέλους
Anakin

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 12:53 pm

Anakin έγραψε:Πόσο συχνά μπαίνει κάποιος από κατατακτηριες μετά από φπψ/νομική/πολ.οικ.;

Αμένσιωτο σε όσους δυσκολεύτηκαν διαφορικές;
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό RaR-RiP » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 1:08 pm

Και οι διαφορικές μια από τα ίδια. Έτσι καταλαβαίνει κανείς γιατί δίνουμε ένα δίκιο παραπάνω σε ανθρώπους σαν τον Βαμβατσικο και το team στα σίδερα. Επειδή κάνουν όλα τα αυτονόητα όλα τα χρόνια.

Αλλά μην γελιεστε. Η ανωτερότητα τους προκύπτει μόνο από την καραγκιοζιά και την παρακμή που επικρατεί σε πολλά άλλα μαθήματα. Δεν πα να γράφει ο,τι θέλει ο βαμβατσικος.... Ήθελε να αποκλείσει ανθρώπους από την εξεταση και να μας πείσει κι από πάνω ότι οι προθέσεις του ήταν καλές. Κι αυτό επειδή δεν τον άφησε η πρυτανεία (δηλαδή οι φοιτητές που παρεμβαίνουν στην σύγκλητο) να μας καταγράφει με κάμερες. Σόρρυ αλλά αυτό λέγεται τεμπελιά. Τεμπελιά να οργανωθεί μια ηλεκτρονική εξέταση που, τι να κάνουμε, δεν μπορεί να είναι ίδια με την δια ζώσης. Πρέπει να έχει άλλη φιλοσοφία, να μην βασίζεται δηλαδή η επίδοσή μας στο αν έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ, στις σημειώσεις μας κλπ. αλλά περισσότερο στην κατονοηση του αντικειμένου του μαθηματος. Όσον αφορά τις αντιγραφές, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνουν προφορικές εξετάσεις σε όλους για να διαπιστώνεται ότι τα έγραψαν οι ίδιοι. Αν όμως είσαι τόσο στενόμυαλος που θέλεις να κάνεις μια ηλεκτρονική εξέταση ολόιδια με την δια ζώσης, τότε καταλήγεις να θες καταγραφή βίντεο και όλες αυτές τις μπούρδες.

Από την αλλη βέβαια εχεις καθηγητές σαν τον Παντουβακη και τον Καββαδά που σου λένε ότι αν δεν καταλαβαίνεις τις οδηγίες που σου στέλνω δεν είσαι καλος μηχανικός(!) (βέβαια όταν δεν μπορείς να γράψεις ένα μεηλ που να διαβάζεται, δεν ξέρω τι μηχανικό σε καθιστά αυτό) (ο Καββαδας τουλαχιστον ηταν πολύ συνεργάσιμος και ευγενεστατος στην διάρκεια της εξέτασης), ή έχεις καθηγητές σαν τον Βουγιούκα που δεν είχε ούτε το τακτ να μοιράσει γραπτά που να αναγράφουν την σωστή διάρκεια εξέτασης (έβαλες που έβαλες θέματα για 3 ώρες σε μια μιαμισαωρη εξέταση, μην μας το τρίβεις και στην μούρη, το ξερουμε ότι δεν σε νοιάζει) ή έχεις καθηγητές σαν τον Βάγια που βάζουν θέματα εκτός ύλης ή σαν τον Μπαλλη που στέλνει μεηλ για να κάνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΗ (!) δήλωση με προθεσμία την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ (!) ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ mail (και πόσο αστείο είναι να στέλνεις μετά από δύο μέρες ότι η προθεσμία παίρνει παράταση γιατί οι φοιτητές στέλνουν εκπροθεσμες δηλώσεις. Πες ρε φίλε ότι έστειλες ένα μεηλ χωρίς να διαβάσεις καν τι λέει και μην μας βγάζεις ένας ανεύθυνους).

Κάπως έτσι καταλήγουμε να λέμε ευχαριστώ στον Βαμβατσικο και τον κάθε Βαμβατσικο που εχει στο mycourses λυμένες ασκήσεις και θέματα και διαλέξεις και δεν χρειάζεται να παίρνουμε φροντιστηριακες σημειώσεις όπως σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα. Αυτό δεν αναιρεί ότι όταν προκύπτει ένα προβλημα, πρέπει να το φορτωθούν οι φοιτητές για να δείξουν ότι είναι καλοί μηχανικοί
RaR-RiP

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό chameleon » Σάβ, 04 Ιούλ 2020 1:53 pm

Rar-rip διάβασα ένα από τα μακρυναρια σου.
Πραγματικά αν αφιερωνες τόση φαιά ουσία να περάσεις κανένα μάθημα, δε θα γκρινιάζεις τόσο.
Προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανένα καθηγητή και από αυτούς που αναφέρεις αλλά από όλους γενικά. Ίσως έχεις πρόβλημα επικοινωνίας. Το οποίο μεταφράζεται σε IQ πατάτας. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχεις άποψη για όλα, γκρινιάζεις για όλα και σου φαίνονται όλα στραβά, ένα μπορεί να σημαίνει: έχεις IQ ΚΝιτη ή Αναρχικού.

Στρώσου διάβασε.
Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ξαναρώτα με ευγένεια μέχρι να μαλλιασει η γλώσσα σου. Δεν τα αρπάζουν όλοι με τη μια και δεν είναι ντροπή.
Αν πιστεύεις ότι κάτι έγινε λάθος, πρέπει να καταλάβεις ότι λάθη συμβαίνουν. Σε όλους. Εκτός από εσένα φυσικά.
Επίσης, αν πιστεύεις ότι κάποιος έκανε λάθος, απλά μπορεί αυτός να είχε διαφορετική προσέγγιση από σένα σε κάποιο θέμα. Στην ερώτηση "τι υποβρύχια πρέπει να έχουμε, μεγάλα ή μικρά;" (Στάλιν) όταν η πλειοψηφία πει "μεγάλα" δε σφάζεις όσους απάντησαν "μικρά" ως προδότες της ΕΣΣΔ.
Το γεγονός ότι μόνο εσύ κατεβάζεις εξαψαλμους για όλους και για όλα δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν είναι τολμηροί.
Ψαξου λίγο και αναθεωρησε.
chameleon

Έτος εισαγωγής: 2016

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες