Τρίτη 29/11:Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Τρίτη 29/11:Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Κυρ, 18 Δεκ 2016 9:13 pm

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΟΦΙΣΤΙΚ ΚΑΙ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Τρί, 20 Δεκ 2016 11:23 am

Τώρα κατάφερα να τα διαβάσω όλα και έχω να προσθέσω ένα πράγμα μόνο. Μην έχουμε στο μυαλό μας μόνο τα μεγάλα έργα τα οποία όπως προαναφέρθηκε είναι πολυσύνθετα. Υπάρχουν ΠΜ που δραστηριοποιούνται σε μικρότερης κλίμακας έργα (μικρά κτιριακά, υπεργολαβείες υδρεύσεψν αποχετεύσεων κτλπ) τα οποία δεν χρειάζονται το βάθος της εξειδίκευσης της κατεύθυνσης και (νομίζω τουλάχιστον) ότι καλύπτονται από τον κορμό. Και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Τώρα να πω το εξής. Όλη αυτή η συζήτηση που πρέπει να γίνει και όλα αυτά που λέμε προφανώς και δεν έχει γίνει στους καθηγητές. Ακόμα και το κείμενο γενικών αρχών όπως αυτό ψηφίστηκε, δεν έχει ακολουθηθεί και δεν υπάρχει διάθεση να γίνει έλεγχος αν ακολουθήθηκε. Σε όποιον δεν γνωρίζει και δεν το έχει διαβάσει (κακώς να πάει να το διαβάσει) η μείωση μαθημάτων σαν στόχος είναι το τελευταίο μπλούλετ αυτού του 2σέλιδου κειμένου και δεν αναφέρει καν τα 54. Απλά λέει μείωση. Ακόμα όταν έχουν ερωτηθεί πολλάκις και ο κοσμήτορας και ο κ. Βάγιας για αυτά, για την τεκμηρίωση του προγράμματος, για το πως αποτυπώνονται αυτές οι γενικές αρχές (χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτές) στην υπάρχουσα πρόταση τηρήθηκε σιγή ιχθύος. Για μένα, έχοντας παρακολουθήσει όλη την πορεία της επιτροπής, αυτό επιβεβαιώνει την ανυπαρξία τεκμηρίωσης.

Αντί λοιπόν να απαντήσει και να στοιχειοθετήσει την πρόταση του ο κ. Βάγιας μας ενημέρωσε στην τελευταία επιτροπή της Παρασκευής ότι όσοι ψηφίσαμε το πλαίσιο της Δευτέρας ήμαστε τζιχαντιστές, ήμαστε το ίδιο πράγμα, δεν θέλουμε την πρόοδο και ήμαστε σαν αυτούς που καταστρέφουν την Παλμύρα και καίνε τα βιβλία. Αυτό λοιπόν ήμαστε για όποιον δεν το ήξερε. Ευτυχώς έχουμε τόσους Προμηθέες Πυρφόρους και πάει πιστόλι η σχολή. Ούτε οι καθηγητές της φεύγουν συνέχεια στο Καζακσταν και στο Μόναχο, ούτε πουλιούνται Ματίνες σαν σοκολάτες, ούτε πάει κανένας φροντιστήρια, ούτε λυμαίνεται κανείς το όνομα του ΕΜΠ και τα εργαστήριά του με το άλλοθι της ομοτιμοποίησης ούτε τπτ. Ευτυχώς

Τι κάνει ο σύλλογος για όλα αυτά? Πέρα από την προηγούμενη συνέλευση που έγιναν βήματα τίποτα. Η χτεσινή πάλι δεν είχε απαρτία. Σαφώς αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες που έχουμε σαν πολιτική δύναμη, αλλά άμα δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τις συζητήσεις που πρέπει στις ΓΣ μην περιμένουμε τίποτα, ήμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 20 Δεκ 2016 11:58 am

Πόσο θέλω να παρέμβω στην εκπληκτική και ουσιώδη συζήτηση... Δυστυχώς φοβάμαι ότι με το που θα γράψω θα μπαχαλέψει... και αυτό μου το απαγορεύει ο ιατρός μου και η συνείδησή μου...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τρί, 20 Δεκ 2016 10:00 pm

Ενόψει των βραβείων "Στέλιος Ράμφος" που εξανήγγειλε ο @OxYdO νομίζω πως πρέπει να γράψω κι εγώ 1, 2 πραγματάκια θέτοντας έτσι και υποψηφιότητα για το βάθρο :ninja: .

Διαφωνώ εντελώς με τον "Χρυσό Οδηγό" και τη λογική των αλυσίδων η οποία οδηγεί σε μία μάλλον ανούσια για προπτυχιακό επίπεδο εξειδίκευση. Η πραγματική εξειδίκευση πιστεύω πως έρχεται μέσα από την εργασιακή εμπειρία και τη μετεκπαίδευση. Με άλλα λόγια γιατί ένας υδραυλικός αντί για ένα επιπλέον "υδρολογικό" μάθημα επιλογής να μην πάρει οδοστρώματα; Σάμπως αν προκύψει κάποια δουλειά σε αυτό το αντικείμενο θα πει "όχι δεν με ενδιαφέρει"; Δυστυχώς δουλειά στην Ελλάδα βρίσκεις κατά κύριο λόγο μέσω συστάσεων και ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Επίσης είναι δύσκολο να βρεις έξω δουλειά χωρίς <εκεί> μεταπτυχιακό. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να διαλέγει ο καθένας το μίγμα μαθημάτων που τον ενδιαφέρουν και θέλει να αφιερώσει χρόνο. Εν τέλει - και αυτό έχει σχέση με τη συζήτηση(;) για το πρόγραμμα σπουδών - ποιά είναι αυτά τα μαθήματα που σε κάνουν μηχανικό; Τα ειδικά θέματα μπλαμπλα2 ή οι μηχανικές και τα μαθηματικά; Μια τελευταία ερώτηση για το χρυσό μετάλλιο :thumbup: : Σε ποιά από αυτές τις κατηγορίες είναι ευκολότερο να γίνουν περικοπές και γιατί;
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό tony24 » Τρί, 20 Δεκ 2016 10:18 pm

Zagreus έγραψε:Ενόψει των βραβείων "Στέλιος Ράμφος" που εξανήγγειλε ο @OxYdO νομίζω πως πρέπει να γράψω κι εγώ 1, 2 πραγματάκια θέτοντας έτσι και υποψηφιότητα για το βάθρο :ninja: .

Διαφωνώ εντελώς με τον "Χρυσό Οδηγό" και τη λογική των αλυσίδων η οποία οδηγεί σε μία μάλλον ανούσια για προπτυχιακό επίπεδο εξειδίκευση. Η πραγματική εξειδίκευση πιστεύω πως έρχεται μέσα από την εργασιακή εμπειρία και τη μετεκπαίδευση. Με άλλα λόγια γιατί ένας υδραυλικός αντί για ένα επιπλέον "υδρολογικό" μάθημα επιλογής να μην πάρει οδοστρώματα; Σάμπως αν προκύψει κάποια δουλειά σε αυτό το αντικείμενο θα πει "όχι δεν με ενδιαφέρει"; Δυστυχώς δουλειά στην Ελλάδα βρίσκεις κατά κύριο λόγο μέσω συστάσεων και ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Επίσης είναι δύσκολο να βρεις έξω δουλειά χωρίς <εκεί> μεταπτυχιακό. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να διαλέγει ο καθένας το μίγμα μαθημάτων που τον ενδιαφέρουν και θέλει να αφιερώσει χρόνο. Εν τέλει - και αυτό έχει σχέση με τη συζήτηση(;) για το πρόγραμμα σπουδών - ποιά είναι αυτά τα μαθήματα που σε κάνουν μηχανικό; Τα ειδικά θέματα μπλαμπλα2 ή οι μηχανικές και τα μαθηματικά; Μια τελευταία ερώτηση για το χρυσό μετάλλιο :thumbup: : Σε ποιά από αυτές τις κατηγορίες είναι ευκολότερο να γίνουν περικοπές και γιατί;

Συμφωνώ απόλυτα με Ζαγρέα σε όλα, αν και εκπαιδευτικά γίνεται άθλια δουλειά στα Σεμφίτικα, αλλά αυτό είναι που πρέπει να φτιάξει και όχι να φύγουν από τη μέση.
Δράττομαι της ευκαρίας να εκφράσω ότι εντάξει μεγάλος φαν του Zagreus..ανθρωπέ μου είσαι όαση σε μια απέραντη θάλασσα σοβαροφάνειας στη σχολή ετούτη..
giphy.gif
Όλοι μαζί θα φύγουμε.
ΣΕΒ
Άβαταρ μέλους
tony24

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τρί, 20 Δεκ 2016 11:33 pm

Μην έχουμε στο μυαλό μας μόνο τα μεγάλα έργα τα οποία όπως προαναφέρθηκε είναι πολυσύνθετα. Υπάρχουν ΠΜ που δραστηριοποιούνται σε μικρότερης κλίμακας έργα (μικρά κτιριακά, υπεργολαβείες υδρεύσεψν αποχετεύσεων κτλπ) τα οποία δεν χρειάζονται το βάθος της εξειδίκευσης της κατεύθυνσης και (νομίζω τουλάχιστον) ότι καλύπτονται από τον κορμό.
Για αυτο τον λογο πρεπει υπαρχει κορμος 3ετης οπως και τωρα, αλλα θα μπορουσε να υπαρχει κατευθυνση στυλ General Civil Engineering.

Με άλλα λόγια γιατί ένας υδραυλικός αντί για ένα επιπλέον "υδρολογικό" μάθημα επιλογής να μην πάρει οδοστρώματα; Σάμπως αν προκύψει κάποια δουλειά σε αυτό το αντικείμενο θα πει "όχι δεν με ενδιαφέρει";
Θετω εγω το επιχειρημα, χωρις να διαφωνω με τον Ζαγκ, οτι μια τετοια εξελιξη (εξειδικευσης) θα οδηγουσε τις υδραυλικες δουλειες που εχουν καταλαβει "ακυροι", σε χερια υδραυλικων, αφαιρωντας ετσι την αναγκη για εναν υδραυλικο να στραφει σε δουλειες οδοποιιας. Σιγουρα, αυτες οι δουλειες μπορει να μην ειναι ισοπληθεις, οποτε να μην λειτουργει ετσι οπως θα θελαμε μια τετοια εξελιξη, ομως για αυτο τον λογο υπαρχει ο κορμος.

Παρακαλω παντως τον neaoktana να πει την γνωμη του, αφ'ενος γιατι εχει μια αλλη οπτικη απο εμας ως μεγαλυτερος, εμπειροτερος και ως τετοιος εχει δει πολλα περισσοτερα απο εμας, αφ'ετερου επειδη ειναι ισως ο μονος εδω μεσα που εχει δουλεψει και εχει δει τι απο οσα ισχυριζομαστε ισχυει και τι οχι. Εγω και ο καθε φοιτητης μπορουμε να λεμε οτι θελουμε ενω στην πραγματικοτητα ειμαστε εκτος τοπου και χρονου, οποτε η αποψη ενος μεγαλυτερου ειναι πολυ επιθυμητη.
Spoiler: show
Εκανα και το γλυψιμο μου ενοψει σεπτεμβρη για υδραυλικη και ρευστα :lol:
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 21 Δεκ 2016 5:22 am

xvantsik έγραψε:ο κ. Βάγιας μας ενημέρωσε στην τελευταία επιτροπή της Παρασκευής ότι όσοι ψηφίσαμε το πλαίσιο της Δευτέρας είμαστε τζιχαντιστές, δεν θέλουμε την πρόοδο και είμαστε σαν αυτούς που καταστρέφουν την Παλμύρα και καίνε τα βιβλία

Μεγάλος παιδαγωγός ο κ.Βάγιας! Σέβεται και κατανοεί τους φοιτητές του! :clap: Θέτει αναντίρρητα σοβαρή υποψηφιότητα τόσο για τα βραβεία "Στέλιος Ράμφος", για το γνήσιο, πηγαίο, καφενειακό μίσος του για τους αριστερούς φοιτητές, όσο και για τα βραβεία "Βόθρος της Χρονιάς", τα οποία ευελπιστώ, σε μεταγενέστερο χρόνο, να προλάβω να απονείμω, πριν μου δώσει ο κοσμήτορας το τιμημένο δίπλωμα του μηχανικού-αντάρτη και βγω στο βουνό. Δεν ξέρω αν τον καταπίεζε το σύστημα Γκόλια και βρήκε τώρα την ευκαιρία να λάμψει το άστρο του, αλλά είναι αναμφίβολα αυτόφωτος και μπράβο του! :thumbup:

Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, στα ελληνικά ΑΕΙ, που από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα τα μέλη ΔΕΠ είναι κράτος εν κράτει ,χρειάζεται περίσσειο θράσσος για να κατηγορεί κανείς τους φοιτητές για τζιχαντισμό.

Υ.Γ.Αναμένω και εγώ απάντηση από neaoktana, αλλά μόνο με βάση τα διεθνή πρότυπα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η συζήτηση είναι εκπληκτική και ουσιώδης τωόντι και δεν δεχόμαστε ερασιτεχνισμούς :ugeek:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Τετ, 21 Δεκ 2016 9:48 am

Off topic:
Εδώ να πώ ότι υπάρχουν φήμες για εκρηκτική έξω από τα δόντια τοποθέτηση Oxydo στην συνέλευση του τομέα υδραυλικής η οποία λέγεται ότι άφησε εποχή :clap: :clap: :clap:
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 23 Δεκ 2016 7:23 pm

Στο συνημμένο βρίσκονται τα σχόλια του Εργαστηρίου Ωπλισμένου Σκυροδέματος, πάνω στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Σχόλια Εργαστήριο ΩΣ.pdf
(1.53 MiB) Έχει μεταφορτωθεί 300 φορές
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 29 Δεκ 2016 9:55 pm

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΣ

«Συμφωνώ επί της αρχής με το σκελετό του Νέου Προγράμματος Σπουδών που έχει εισηγηθεί η ΕΠΣ, όπως έχει αναρτηθεί στο http://www.civil.ntua.gr/news/2016/12/8/nps/ , και επιθυμώ η ΕΠΣ να συνεχίσει την επεξεργασία προκειμένου να καταθέσει εντός του προσεχούς διμήνου την πλήρη πρότασή της για το νέο πρόγραμμα, με την ύλη του κάθε μαθήματος, η οποία θα τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση και ψήφιση επί του συνόλου.»
Επισημαίνω ότι η ψηφοφορία ήταν συμβουλευτική προς την Κοσμητεία που τυπικώς είναι αρμόδια. Κατά συνέπεια αναμένεται συζήτηση και απόφαση της Κοσμητείας, η οποία θα θέσει και τα επόμενα βήματα.

Τα συνοπτικά αποτελέσματα της ηλεκτρονικής διαδικασίας φαίνονται παρακάτω
Μέλη Γενικής Συνέλευσης: 56
Συμμετείχαν: 49
Έγκυρα: 48
ΝΑΙ: 43
ΟΧΙ: 3
ΛΕΥΚΟ: 0
ΑΠΟΧΗ: 2
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο