ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΟΦΙΣΤΙΚ ΚΑΙ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ
Συντονιστής: University Editors
Zagreus έγραψε:Ενόψει των βραβείων "Στέλιος Ράμφος" που εξανήγγειλε ο @OxYdO νομίζω πως πρέπει να γράψω κι εγώ 1, 2 πραγματάκια θέτοντας έτσι και υποψηφιότητα για το βάθρο.
Διαφωνώ εντελώς με τον "Χρυσό Οδηγό" και τη λογική των αλυσίδων η οποία οδηγεί σε μία μάλλον ανούσια για προπτυχιακό επίπεδο εξειδίκευση. Η πραγματική εξειδίκευση πιστεύω πως έρχεται μέσα από την εργασιακή εμπειρία και τη μετεκπαίδευση. Με άλλα λόγια γιατί ένας υδραυλικός αντί για ένα επιπλέον "υδρολογικό" μάθημα επιλογής να μην πάρει οδοστρώματα; Σάμπως αν προκύψει κάποια δουλειά σε αυτό το αντικείμενο θα πει "όχι δεν με ενδιαφέρει"; Δυστυχώς δουλειά στην Ελλάδα βρίσκεις κατά κύριο λόγο μέσω συστάσεων και ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Επίσης είναι δύσκολο να βρεις έξω δουλειά χωρίς <εκεί> μεταπτυχιακό. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να διαλέγει ο καθένας το μίγμα μαθημάτων που τον ενδιαφέρουν και θέλει να αφιερώσει χρόνο. Εν τέλει - και αυτό έχει σχέση με τη συζήτηση(;) για το πρόγραμμα σπουδών - ποιά είναι αυτά τα μαθήματα που σε κάνουν μηχανικό; Τα ειδικά θέματα μπλαμπλα2 ή οι μηχανικές και τα μαθηματικά; Μια τελευταία ερώτηση για το χρυσό μετάλλιο: Σε ποιά από αυτές τις κατηγορίες είναι ευκολότερο να γίνουν περικοπές και γιατί;
Για αυτο τον λογο πρεπει υπαρχει κορμος 3ετης οπως και τωρα, αλλα θα μπορουσε να υπαρχει κατευθυνση στυλ General Civil Engineering.Μην έχουμε στο μυαλό μας μόνο τα μεγάλα έργα τα οποία όπως προαναφέρθηκε είναι πολυσύνθετα. Υπάρχουν ΠΜ που δραστηριοποιούνται σε μικρότερης κλίμακας έργα (μικρά κτιριακά, υπεργολαβείες υδρεύσεψν αποχετεύσεων κτλπ) τα οποία δεν χρειάζονται το βάθος της εξειδίκευσης της κατεύθυνσης και (νομίζω τουλάχιστον) ότι καλύπτονται από τον κορμό.
Θετω εγω το επιχειρημα, χωρις να διαφωνω με τον Ζαγκ, οτι μια τετοια εξελιξη (εξειδικευσης) θα οδηγουσε τις υδραυλικες δουλειες που εχουν καταλαβει "ακυροι", σε χερια υδραυλικων, αφαιρωντας ετσι την αναγκη για εναν υδραυλικο να στραφει σε δουλειες οδοποιιας. Σιγουρα, αυτες οι δουλειες μπορει να μην ειναι ισοπληθεις, οποτε να μην λειτουργει ετσι οπως θα θελαμε μια τετοια εξελιξη, ομως για αυτο τον λογο υπαρχει ο κορμος.Με άλλα λόγια γιατί ένας υδραυλικός αντί για ένα επιπλέον "υδρολογικό" μάθημα επιλογής να μην πάρει οδοστρώματα; Σάμπως αν προκύψει κάποια δουλειά σε αυτό το αντικείμενο θα πει "όχι δεν με ενδιαφέρει";
xvantsik έγραψε:ο κ. Βάγιας μας ενημέρωσε στην τελευταία επιτροπή της Παρασκευής ότι όσοι ψηφίσαμε το πλαίσιο της Δευτέρας είμαστε τζιχαντιστές, δεν θέλουμε την πρόοδο και είμαστε σαν αυτούς που καταστρέφουν την Παλμύρα και καίνε τα βιβλία
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης