Πρόγραμμα Εαρινής Εξεταστικής 2009-10 (Σχόλια)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Πρόγραμμα Εαρινής Εξεταστικής 2009-10 (Σχόλια)

Δημοσίευσηαπό akis » Τρί, 06 Απρ 2010 11:27 pm

merde_conserve έγραψε:Πάντως πέρα από τα παραταξιακά, πιστεύω ότι το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό της τελευταίας Δευτέρας. Είναι αρκετά άκυρο ρε παιδιά. Ας γίνει καμία αναπλήρωση για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα...Αμάν πια με τις 13 εβδομάδες, ούτως ή άλλως δεν θυμάμαι σε κανένα άλλο εξάμηνο να είχαμε τόση εμμονή με αυτές. Λες και θα φάμε πρόστιμο αν το κάνουμε 12 εβδομάδες και 6/7

Δηλαδή θα κάνουμε μάθημα και τη Δευτέρα 31 Μαϊου??? Γιατί αν δεν κάνουμε δεν στέκει αυτό με τις 13 βδομάδες αφού αυτές αφορούν τον χρόνο των μαθημάτων...

Πάντως για τα παραταξιακά είναι θλιβερό ορισμένες παρατάξεις να οικειοποιούνται με τον πιο χυδαίο τρόπο αιτήματα όλων των φοιτητών για εκλογικούς σκοπούς. Αυτή η λογική ανάθεσης που κυοφορεί στις καθεστωτικές παρατάξεις της σχολής πρέπει επιτέλους να σπάσει. Δημιουργεί μια εντελώς στρεβλή εικόνα για τον φοιτητικό συνδικαλισμό ενώ αποτρέπει τους φοιτητές από το να διεκδικούν οι ίδιοι μέσα από δομές και διαδικασίες που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι το καλύτερο για την καθημερινότητά τους.
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Μινωας » Τετ, 26 Μάιος 2010 10:28 pm

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η σιδηροδρομική 8ου εξαμήνου(μάθημα των συγκοινωνιολόγων) πήγε από τις 12.00 δευτέρα 28/6 στις 18.00 δευτέρα 28/6 την στιγμή που κανένα άλλο μάθημα δεν δίνεται εκείνη την ημέρα εκτός από τα αστικά υδραυλικά στις 8.30 και η ακτομηχανική στις 12.00 και αφού δεν γινεται κάποιος φοιτητής να έχει πάρει ακτομηχανική(υδραυλικός) και σιδηροδρομική (συγκοινωνιολόγος).Με ποια αιτιολογία προκύπτει αυτή η αλλαγή?Πολύ θέλω να ακούσω... :crazy2:

Το ενδεχόμενο κάποιος να έχει προγραμματίσει να δώσει και σιδηροδρομική και αστικά υδραυλικά δηλαδή δεν το λαμβανουμε υπόψη και πρέπει να τον αναγκάσουμε να πηγαινοερχεται..
Το ενδεχόμενο καποιος να αναχωρεί το δράδυ της δευτέρας για επαρχεία πάλι δεν το λαμβανουμε υποψη...
Ας μου εξηγήσει κάποιος... :shock:
Μινωας

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Μινωας » Τετ, 26 Μάιος 2010 10:45 pm

vassak έγραψε:δεν ξερω αν κ αλλοι συγκοινωνιολογοι μοιραζονται τον προβληματισμο (?)
αλλα αστικα υδραυλικα με σιδιροδρομικη ζοριζει πολυ,
για οσους φυσικα χρωστάνε.
ειναι αρκετα δυσκολα αυτα τα δυο μαζι..

δε θα ηταν λογικο η σιδηροδρομικη να πηγαινε αρχες 1ης ή τελη 2ης εβδομαδας?

ναι αυτό ίσως θα ήταν λογικό.Αλλά το πλέον παράλογο είναι αυτό που εγινε τώρα.Τώρα και τα δύο μαθηματα πεφτουν την ίδια μέρα και σε αναγκάζουν να κλείσεις 12 ωρο στο πολυτεχνείο αν θες να τα δώσεις και τα δύο και να μην πηγαινοερχεσαι στην Αθήνα (και μην μου πει κανεις πως με καποιες ώρες παραπάνω διάβασμα την τελευταία μερα θα καταφέρει κάτι παραπάνω γιατί θα του φέρω τον κ Λυμπέρη ....).Συν του ότι οι συγκοινωνιολογοι του 8ου που δεν χρωστάνε θα δίνουν τόσο βράδυ,τελευταία μέρα χωρίς λόγο.
Μινωας

Δημοσίευσηαπό 3 » Πέμ, 27 Μάιος 2010 3:47 am

@Μινωας: Αυτες οι αλλαγες οφειλονται σε ΔΣ το οποια ειχα κατεβασει εγω ως ΕΑΑΚ (συγκεντρωνοντας τα προβληματα που ειχαν παρατηρηθει σε αυτο το τοπικ, βλεπε Συνθετα Υλικα) και το ειχαν υπογραψει ολες οι παραταξεις ανεξαιρετως. Γενικως επειδη εκ των υστερων της πρωτης εκδοσης του προγραμματος δεν ειναι ευκολο να πας να πεισεις τους προεδρους και τη γραμματεια να πανε να τα αλλαξουνε ολα απο την αρχη, ηταν πολυ δυσκολο να μετακινηθει αλλου η Σιδηροδρομικη χωρις να προκαλεσει αλυσιδωτες αντιδρασεις στο προγραμμα (και στον λαο!). Επομενως τα μαθηματα τα οποια συμπεφτανε τα απομακρυναμε το ενα απο το αλλο, αν οχι σε επιπεδο μερας, σε επιπεδο ωρας, ετσι ωστε να εχεις καποιο χρονο να ξαναδεις και το δευτερο μαθημα και να μην διαβαζεις και τα 2 καπακι και γραφεις σαν το Βεγγο το ενα μετα το αλλο. Γνωμη μου ειναι οτι αυτο ειναι σωστοτερο (γνωμη μου τονιζω). Τελικα το δεχτηκαν ολοι. Το γιατι βεβαια το μετακινησαμε μεχρι το ..βραδυ (και γιατι δεν μετακινηθηκε και η Ακτομηχανικη οπως ειχαμε ζητησει) ουτε που το θυμαμαι! Μαλλον ετυχε.

Υπο αυτη τη εννοια, και παλι καλα που μου το ειπες, σορρυ ρε μεγαλε αν σου τη φορεσαμε :| , απλα ακολουθησαμε κατι που μας φανηκε σωστοτερο.. Δεν ειχαμε σκοπο να αδικησουμε κανενα

Τωρα βεβαια δεν χρειαζεται να πηγαινοερχεσαι.. αναγνωστηρια/καφετεριες υπαρχουν τριγυρω.. Ηρεμια.. Και εγω κατω θα ειμαι εκεινη τη μερα ;)
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό 3 » Πέμ, 27 Μάιος 2010 3:52 am

Επισης ειχαμε προτεινει:

Συνθετα Υλικα να πανε εκει που ειναι τωρα (εγινε)
Η τριπλετα της Τεταρτης 2/6 να παει την Τριτη 1/6 (εγινε)
Υγειονομικη Τεχνολογια να παει ενα 3ωρο μετα (εγινε)
Σιδηροδρομικη να παει πιο μετα στην ωρα (εγινε)
Ακτομηχανικη να παει πιο μετα στην ωρα (δεν εγινε)
Αγγλικα-Γαλικα κλπ και Τεχνικη Γεωλογια να αλλαξουν θεση στην ωρα (δεν εγινε - και εχω προβλημα!)

Οσα δεν εγιναν δεν ξερω το λογο και θα το διερευνησω

Αν κανεις νιωθει οτι εγινε καμια πατατα ας το πει
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 27 Μάιος 2010 3:42 pm

Δεν θέλω να κατακρίνω την προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο να σουλουπωθεί το πρόγραμμα, ειδικά εκ μέρους ορισμένων εκ των παρατάξεων, αλλά καλό είναι να υπάρχει μια περίοδος διαλόγου προ των αλλαγών με ευρύτερες ομάδες φοιτητών ώστε να βγουν κάποιες συλλογικές αποφάσεις για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα. Ιδεατά, το θέμα θα μπορούσαμε να το θίξουμε με μία ΓΣ, αλλά επειδή στη ΓΣ συζητάμε για ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκτός από αυτά που μας ενδιαφέρουν άμεσα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο "πηγαδάκια" εντός σχολής όσο και πλατφόρμες ηλεκτρονικής επικοινωνίας όπως το MQN.

Το λέω απλά για να υπάρχει μία μεγαλύτερη ζύμωση απόψεων, και να αποφεύγονται καταστάσεις όπως το (μικρό) θεματάκι με τη Σιδηροδρομική. Δηλαδή να μην καταλήγουμε στο:

Υπο αυτη τη εννοια, και παλι καλα που μου το ειπες, σορρυ ρε μεγαλε αν σου τη φορεσαμε :| , απλα ακολουθησαμε κατι που μας φανηκε σωστοτερο..

αφού ούτε η ΕΑΑΚ φταίει συγκεκριμένα που πήρε την πρωτοβουλία να σουλουπώσει το πρόγραμμα, ούτε και τα άλλα παιδιά που είχαν κάποια πιο λογική πρόταση. Απλά υπάρχει ένα "κενό" επικοινωνίας ώστε να γίνουν οι βέλτιστες δυνατές αλλαγές στο πρόγραμμα που να μας συμφέρουν όλους (ή τουλάχιστον, τους περισσότερους).
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό bob21 » Πέμ, 27 Μάιος 2010 4:31 pm

@ 3: Σχετικά με τη Σιδηροδρομική, επειδή το παρακολουθώ το μάθημα: Συγκεκριμένα χτες ο Λυμπέρης μας είπε ότι η Γραμματεία τον ενημέρωσε ότι "οι φοιτητές ήθελαν την αλλαγή στην ώρα της εξέτασης". Το θέμα όμως είναι ότι κανείς από τα άτομα που παρακολουθούμε το μάθημα όλο το εξάμηνο δεν ήθελε να αλλάξει η ώρα της εξέτασης. [Μάλιστα ήταν κ ένα παιδί που θα χάσει την εξέταση αν γίνει στις 6 το βράδυ γιατί φεύγει με βραδινή πτήση].
Δηλαδή καταντήσαμε τα άτομα που παρακολουθούμε το μάθημα να μην έχουμε λόγο για το πότε θα γίνει η εξέταση και τελευταία στιγμή να αλλάζετε το πρόγραμμα άτομα άσχετα επειδή έτσι "κρίνετε" ότι βολεύει. Το βρίσκω απαράδεκτο να ανακοινώνεται ένα πρόγραμμα (που νομίζουμε ότι είναι μόνιμο), και να έρχεται ο οποιοδήποτε φοιτητής παραταξιακός ή όχι και να το αλλάζει λες και δεν τρέχει τίποτα.
Δηλαδή συγνώμη που αρκετοί απο εμάς μένουμε πολύ μακριά από την Αθήνα ώστε να πρέπει να κλεινουμε εισιτήρια (πλοια, αεροπλάνα κλπ) αρκετά νωρίς ώστε να μη μας έρχεται ο κούκος αηδόνι.
Με ποιά λογική έγινε η αλλαγή στην ώρα του μαθήματος? Κ αν όντως δεν υπαρχει λογική και απλά "έτυχε", νομίζω ένα απλό "σόρυ που σου τη φορέσαμε κλπ" δεν λύνει το πρόβλημα...
bob21

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Μινωας » Πέμ, 27 Μάιος 2010 6:36 pm

Καλησπέρα.Καλό θα ήταν αν γίνεται τέτοια ώρα να επανέλθει το πρόγραμμα όσον αφορά την Σιδηροδρομική στην αρχική ώρα εξέτασης.
Απο εκεί και πέρα αναγνωρίζω πως η προσπάθεια βελτίωσης του προγράμματος γίνεται με σκοπό την διευκόλυνση των φοιτητών αλλά καλό θα ήταν να ερωτούνται οι ίδιοι οι φοιτητές πριν απο κάτι τέτοιο.Μια επίσκεψη ενός μέλους των παραταξεων στο αμφιθέατρο και μια σχετική ερώτηση στους φοιτητές πρωτού γίνει κάποια αλλαγη νομίζω θα βοηθούσε όπως είπε και ο Merde
Μινωας

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 29 Μάιος 2010 5:49 pm

Τώρα που είδα τις αλλαγές στο πρόγραμμα, τα μαθήματα της Δευτέρας 14/06 (Οδοποιια, Στατική V, Υγειονομική Τεχν.) έχουν αλλάξει κτίρια. Ζ. δεν είναι τα νέα κτίρια, αντί του Γκ. που είναι Γκίνη; Οι εξετάσεις αυτές λοιπόν θα γίνουν στα πάνω κτίρια;
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό 50CENT » Δευτ, 31 Μάιος 2010 10:31 am

6 ώρες (!!!)σε αναγνωστήρια και καφετέριες είναι πάρα πολλές, ειδικά αν έχει προηγηθεί 3ωρη εξέταση αστικών υδραυλικών έργων!!!!!!!!!!Έγώ θα αναγκαστώ να γυρίσω σπίτι μου και να επιστρέψω πάλι στο Πολυτεχνείο..(και μενω μακρυα απο το κεντρο)...Τέλος πάντων, την επόμενη φορά που θα σκεφτεί κάποιος να παρει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες καλό θα ήταν να κάνει μια δημοσκόπηση εδώ, ή να ρωτήσει αυτους που το παρακολοθουν..ή ας φερει το θέμα στη Γ.Σ και να μην βγαζει αυθεραιτα συμπερασματα!!!!!
Εικόνα
50CENT

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 3 επισκέπτες