Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Δημοσίευσηαπό apoa » Παρ, 30 Σεπ 2011 12:59 pm

ρε παιδια καποιος να μας πει τι γινεται τωρα στη σχολη; θα παμε να δωσουμε υδραυλικη; ειναι εφικτο; οταν λεμε παμε ολοι και θα δωσουμε σημαινει παμε να παιξουμε ξυλο; γιατι κατα την γνωμη μου δεν λυνονται ετσι τα προβληματα... τι επικρατει τωρα στη σχολη;
apoa

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό martin » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:02 pm

ντροπή και ξεφτίλα.
και όλα τα άλλα περί αγώνων,νόμιμων συνελεύσεων είναι μαλακίες.
μας πήραν στο λαιμό τους τα εαακ από τη στιγμή που άνοιξε η σχολή.
martin

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό gousia » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:03 pm

απλα συμφωνω με τον recon.
δαπ μην κατεβεις στην παρανομια.ειναι κακος ο κοσμος.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:03 pm

vito έγραψε:οχι δε σε κοροιδευω φιλε μου, αλλα αν σας ενδιεφερε τοσο πολυ το διαβασμα θα κατεβαινατε χθες να ψηφισετε ανοιχτη σχολη να τελειωνουμε.ποιος ο λογος να χανουμε και αλλο διαβασμα για μια νεα συνελευση αυριο η τη δευτερα προκειμενου να ανοιξει η σχολη.? σου ειπε κανεις οτι μου αρεσει να παιζουνε την κολοκυθια με τις εξετασεις και τις καταληψεις.?μακαρι να γινοτανε μια και μοναδικη συνελευση με συμμετοχη ολων των φοιτητων να επαιρνε μια τελεσιδικη αποφαση(οκ ουτοπικο).αλλα η αποχη οχι μονο δεν ειναι λυση, προκαλει και προβληματα οπως αποδειχτηκε

Με αυτή την ένοια έχεις ένα δίκιο. Σκέψου όμως ότι αυτοί έχουν τη σχολή στη διάθεση τους. Κάθονται όλοι μαζι και συζητάνε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και κατεβαίνουν αποφασισμένοι στις συνελεύσεις. Από την άλλη όλοι εμείς εδώ είμαστε ο καθένας στο σπίτι του , δεν έχουμε καν την ευκαιρία να μιλήσουμε μεταξύ μας , να πούμε και σε έναν γνωστό μας να κατέβει στη συνέλευση. Δεν έχουμε καν την ευκαιρία να εξηγήσουμε στους καθηγητές ότι πρέπει να επιμένουν περισσότερο για να κάνουν τις εξετασεις γιατί οι αποφασεις αυτες δεν βγήκαν από την πλειοψηφία. Έχεις καμιά πρόταση για το πως μπορούμε να συγχρονιστούμε για να ανοίξουμε στη σχολή; Γιατι απλά έχει εξαντληθεί η υπομονή μας.

apoa έγραψε:ρε παιδια καποιος να μας πει τι γινεται τωρα στη σχολη; θα παμε να δωσουμε υδραυλικη; ειναι εφικτο; οταν λεμε παμε ολοι και θα δωσουμε σημαινει παμε να παιξουμε ξυλο; γιατι κατα την γνωμη μου δεν λυνονται ετσι τα προβληματα... τι επικρατει τωρα στη σχολη;

Όχι βέβαια. Δεν θα πας για να παιξεις ξυλο. Εφόσον ο καθηγητης θα τις κανει πρέπει να πας. Αν δεν πας δινεις πατημα να πουν οτι ειναι αδικο να γίνουν οι εξετάσεις.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό chris_z » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:10 pm

Συγγνώμη, μία στιγμή. Εγώ ξέρω ότι και παλαιότερα μαζεύονταν υπογραφές για να γίνει συνέλευση αλλά μετά από μία εβδομάδα από την προηγούμενη. Άρα αν μαζέψει υπογραφές η δαπ δεν βλέπω κάποια παρανομία ,αφού έχει περάσει πάνω από βδομάδα από την προηγούμενη νόμιμη συνέλευση. Στην περίπτωση των ΕΑΑΚ(δεν αναφέρω από εδώ και πέρα τον εγκέλαδο, διότι ανήκει στα εαακ) μάζεψαν υπογραφές με το που έληξε η συνέλευση και ούτε καν περίμεναν για την επόμενη εβδομάδα. Όχι, δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να πέσουμε στο επίπεδο σας, δεν θα κάνουμε καμία παράνομη συνέλευση. Εσείς μόνο ξέρετε να τις κάνετε αψηφώντας αποφάσεις δσ,ή αμέσως μετά από την ήττα σας.

Είπε κανένας σήμερα στην παράνομη κατάληψη την ιστορική φράση: τον πούλο συνάδελφοι; αυτό που είχε ειπωθεί πριν 2-3 χρόνια σε μία παρόμοια κατάσταση.
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό glm » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:14 pm

Το πρόβλημα είναι ότι η πλειονότητα των σπουδαστών κοιτάει πώς θα τη βολέψει, χωρίς να σκεφτεί συνειδητά το κοινό καλό. Βέβαια, το κοινό καλό παρερμηνεύεται ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε παράταξης... Όλα έχουν γίνει μπάχαλο σε αυτό το κράτος (και κατ' επέκταση στα πανεπιστήμια), επειδή οι νόμοι και οι κανονισμοί αφήνουν τόσα περιθώρια ελεύθερα, ώστε ο καθένας να θεμελιώνει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει (έγκυρο ή μη). Αυτή η χαλαρότητα δεν δίνει ούτε το δικαίωμα να αναιρεθεί κάτι παράνομο, παρά μόνο μέσω μιας άλλης παράνομης πράξης. Ίσως η ελευθεριότητα οδήγησε στην παρανόηση κάποιων όρων... Ίσως κάτι τέτοιο μας βολέυει όλους... Σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Και αυτό μόνο εάν ξεβρωμίσει το κράτος από το παραταξιακό συμφέρον... Και ο νοών νοείτω... :tired:
glm

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:18 pm

Κάτσε ρε recon για μισό λεπτό για να καταλάβω τί ακριβώς λέμε.
1ον)Νομίζεις οτι ο μοναδικός τρόπος αγώνα είναι η κατάληψη;
2ον) Πραγματικά πιστεύεις οτι μπορούμε κάθε 2-3 μέρες να έχουμε συνέλευση; Όχι φίλε μου ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε στα δεδομένα των φοιτητών που είχαμε στις 20 του μήνα. Μα τίποτα απολύτως!
3ον) Και επειδή εσύ δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια σημαίνει οτι έχεις δικαίωμα να υποβαθμίζεις την σημασία της συνέλευσης των φοιτητών κάνοντας 3 την βδομάδα με το ίδιο θέμα; Εάν θέλεις να αντιδράσεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εσύ και η παρέα σου, τότε αυτό να κάνεις με τον τρόπο που γουστάρεις. Μην διατείνεσαι όμως οτι με εκπροσωπείς (εμένα και τους υπόλοιπους φοιτητές). Και κυριότερα: ΜΗΝ ΜΟΥ @#$@#$% ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ!!!!!
4ον) Δηλαδή εάν γίνει και άλλη συνέλευση και ψηφίσουν 1200 άτομα ανοιχτή σχολή εσύ θα κάνεις άλλη μία μετά απο 3 μέρες με 240 και θα λες ας ερχόντουσαν να ξαναψηφίσουν για άλλη μία φορά;
5ον) ΦΥΣΙΚΑ και έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε το νέο νόμο. Όχι όμως μπουρδελοποιόντας τις συνελεύσεις μας, αλλά αρθρώνοντας έναν σοβαρό και στοιβαρό λόγο με επιχειρήματα χωρίς να διαλύουμε την λειτουργία του Πολυτεχνείου (έστω και προσωρινά). Και ακόμα χειρότερα χωρίς να παραδίδουμε οι ίδιοι τα κλειδιά της πόλης. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε όλοι οτι με αυτά τα βιολιά ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;;;
Εάν κάποιος πάει και της πει οτι οι Π.Μ. του ΕΜΠ είναι κλειστοί θα πεί και αυτή και όλος ο κόσμος ΔΙΚΑΙΩΣ οτι αυτή η απόφαση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, αλλά μαγειρεμένη. Τα ίδια γινόντουσαν απο τα αριστερά κόμματα σε όλα τα πανεπιστήμια απο την αρχή της μεταπολιτευσης. Συνέλευση στην συνέλευση μέχρι να μας βγει η μαγιονέζα. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!!
6ον)Πραγματικά πιστεύεις οτι νοιάζει κανέναν τί κάνει η ΔΑΠ και μας το λέτε και το ξαναλέτε; Εσείς ευθύνεστε για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, με εσάς τα βάζει ο κόσμος και οι φοιτητές.
7ον)"Εσυ βλεπεις πως ειμαι τραμπουκος, βαμμένος, χαζος, αδαης και ανώριμος". Σε αυτό θέλω να αναλύσω δύο πράγματα:
Αρχικά δεν μιλάω για εσένα προσωπικά, απλά τα ακούς σε πρώτο ενικό επειδή εσένα βρήκα μπροστά μου να υποστηρίζεις αυτές τις πρακτικές. Οπότε όλα τα επίθετα πηγαίνουν συλλογικά. Έπειτα πρέπει να αφαιρέσεις το "χαζός" γιατί δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Τέλος θα πρέπει στα υπόλοιπα επίθετα να προσθέσεις μερικές επεξηγήσεις:
Αδαής (στην περίπρωσή σας) : αυτός που βιάζεται να επαναστατήσει πριν ενημερωθεί πλήρως για την υπάρχουσα κατάσταση, την λειτουργία των καταστάσεων και τους τρόπους ανατροπής των καταστάσεων. Τρικυμιώδη συναισθήματα σε ρηχά νερά, επαναστατική διάθεση χωρίς πολιτική συνειδητοποίηση.
Ανώριμος (πολιτικά): Εύκολη λεία για ορισμένους επαγγελματίες mindfuckers.
Βαμμένος: Προϊόν φοιτητή που έχει λάβει υπερβολική δόση απο mindfuck.
Τραμπούκος: Βαμμένος φοιτητής που νομίζει οτι έχει να παλέψει ενάντια στους συμφοιτητές του επειδή δεν συμφωνούν με τον βιαστή του εγκεφάλου του.
Πρώην ΚΚΕ: Πολίτης που βαρέθηκε το καθημερινό mindfucking (έχω να σου γνωρίσω πολλούς τέτοιους, αυτοί ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν).
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό zavarakatranemia » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:19 pm

martin έγραψε:ντροπή και ξεφτίλα.
και όλα τα άλλα περί αγώνων,νόμιμων συνελεύσεων είναι μαλακίες.
μας πήραν στο λαιμό τους τα εαακ από τη στιγμή που άνοιξε η σχολή.

Δε διαφωνώ εντελώς,τα ΕΑΑΚ τράβηξαν το σκοινί(εν μέρη είχαν και κάποιο δίκιο)αλλά εγώ ρίχνω πρωτίστως και βαρύτατες ευθύνες στο προεδρείο και τους καθηγητές:1)δεν έπρεπε να πουν ότι η εξεταστική ξεκινά 23/9 αντί για 26/9,γιατί ήξεραν ότι θα ρίξουν λάδι στη φωτιά,2)έπρεπε να συμβιβστούν με τις προτάσεις τις Συγκλήτου κι όχι να προσπαθήσουν να κάνουν καλά και ντε την εξεταστική μέχρι 21/10 και να χωρέσουν πάνω από 60 μαθήματα σε 3,5 βδομάδες.
zavarakatranemia

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό sofibo » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:22 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Θέλω να τονίσω πάντως ότι σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου που έχει πρωτοκολληθεί από το ΕΜΠ, και συγκεκριμένα στο σημείο 4, αναφέρεται ότι η επαναληπτική εξεταστική διεξάγεται αποκλειστικά πριν το χειμερινό εξάμηνο και πάντα πριν την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή η απόφαση που έχει λάβει η Σύγκλητος για τα Σαββατοκύριακα είναι παράνομη, οπότε κανείς δεν εγγυάται ότι θα εφαρμοστεί κι όλας.

To oτι με το τωρινό πρόγραμμα είχαν οριστεί εξετάσεις σε 2 απο τα 3 Σάββατα της 3βδόμαδης(ξανα :lol: ) εξεταστικής δεν είναι ''αντισυνταγματικό'' ε?
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 30 Σεπ 2011 1:33 pm

4 βδομάδες
1η έναρξη 26/09
2η εναρξη 3/10
3η έναρξη 10/10
4η έναρξη 17/10
εξετάσεις τα σαββατα λόγω αναβολής -πολυ λογικο γιατι ειναι η μονη μερα που δεν απεργούν τα ΜΜΜ ποτέ. Για την αντισυναγματικότητα ας απαντήσει κάποιος άλλος, εμένα με νοιάζει περισσότερο η λογική και δεν θα καταλαβαίνω πως μέσα στο εξάμηνο θα καταφέρουμε να δωσουμε τόσα μαθήματα παράλληλα με την παρακολουθηση, αλλά και πάλι αν το δεκτούν δεν θα πω όχι (σου δίνανε γαιδαρο και τον κοιταζες στα δοντια λεει η παροιμια).
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης