Ποιες από τις επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία βλέπετε πιο ΑΡΝΗΤΙΚΑ;

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Ποιες από τις επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία (εφ'όσον αυτές συμβούν) βλέπετε πιο αρνητικά;

Κατάργηση μακροσκελούς φοίτησης/"αιωνίων" φοιτητών.
66
10%
Αλυσίδες προαπαιτούμενων μαθημάτων.
80
12%
Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης.
33
5%
Προπαρασκευαστικό έτος/εισαγωγή σε σχολές αντί για τμήματα.
83
13%
Εισαγωγή υποχρεωτικών μαθημάτων (με καταγραφή απουσιών).
49
8%
Εισαγωγή manager και επιχειρησιακών λογικών στα ιδρύματα.
168
26%
Χρηματοδότηση ιδρυμάτων βάσει της αξιολόγησης αυτών.
74
11%
Κατάργηση και συγχώνευση ενός αριθμού ιδρυμάτων.
26
4%
Εισαγωγή ψηφιακών συγγραμμάτων/αλλαγές στον τρόπο διάθεσης συγγραμμάτων.
24
4%
Δεν βρίσκω κάποιο αρνητικό σημείο στις νέες αλλαγές.
50
8%

Σύνολο ψήφων : 653

Re: Ποιές από τις επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία βλέπετε πιο ΑΡΝΗΤΙΚΑ;

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:24 pm

Εγω δεν θα μπώ τόσο στην ουσία ενος νομοσχεδίου που δεν γνωρίζω στο σύνολό του τι λέει (γιατί με κάποια από αυτά συμφωνώ που πανε να περάσουν). Μια ερώτηση θα απευθύνω προς όλους μας. Ρε παιδιά μήπως αυτό είναι στάχτη στα μάτια? Εδώ κοιτάνε να μας περάσουν τα νέα οικονομικά φοροεισπρακτικά μέτρα με κάθε τρόπο (πόσες φορές να ανθεωρηθεί το έλειμμα?) Και βλέπουν και ενόψει εκλογών ότι θα τους πάρει ο διάολος κοιτάνε να διασπάσουν την οργή σε πολλά μέτωπα. Μήπως τα πε αυτά ώστε να κάνει τα μισά (όσα θέλει αν θέλει η Τρόϊκα) και να θεωρηθεί και σαν νίκη κάποιων? Δεν είμαι συνομωσιολόγος αλλά πραγματικά τα μέτρα αυτά στην παιδεία (όσα μπορούμε να μαστε βέβαιοι οτι είναι βάσιμες εξαγγελίες) δεν δίνουν περισσότερη επισφάλεια από όση ήδη έχουμε. Βάλτε τα κάτω και αν έχετε στοιχεία για το τί όργια γίνονται στην αγορά εργασίας ειλικρινά το να αλλάξουν αυτά που λένε το μόνο που θα κάνουν είναι να μειώσουν κάποια κόστη για την παιδεία (να δείξουμε στο ΔΝΤ) και να αυξήσουν τα λεφτά που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να μπορεί να εξασκεί (νομικά προφανώς) το επάγγελμα κάτι μεν κατακριτέο αλλά και πάλι αυτό γίνεται και τώρα σε μεγάλο βαθμό. Να το κάνω πενηνταράκια δεν θα αλλάξει κάτι στην ουσία απλά ονόματα θα άλλαξουν (για το εργασιακό) τώρα για το καθαρά εκπαιδευτικό είναι κάτι που εκθεμελιώνει τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων αρκεί απλά να διορθώνονται οι αδυναμίες. Γιατί πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι πάντα στο Ελλάντα? Εν κατακλείδι προτού πάρουμε τα όπλα και γκρεμίσουμε τη Βουλή-Βαστίλλη-Ραιχσταγκ να σκεφτούμε μήπως αυτό θέλουν κάποιοι ώστε να βρούνε δικαιολογίες να μας λιανίσουν πραγματικά? Τίποτα άλλο και συνιστώ να δούμε όλες τις πτυχές του νομοσχεδίου που έτσι και αλλιώς θα τις δούμε γιατί δεν θα περάσει στα κρυφά....
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό 3 » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:27 am

Παιδια λοιπουν κι αλλα πραγματα, για μενα αρκετα τσουχτερα (εκτος απο την καταργηση του πτυχιου):

-"Κουπονι φοιτητη": Προσωπικο "τσεκ" που θα καλυπτει τις φοιτητικες παροχες για συγγραμματα,σιτιση, στεγαση κι αμα τελειωσει το ποσο στο κουπονι.. βρες τα μονος σου (διδακτρα; )! Το καθε πανεπιστημιο θα χρηματοδοτειται για τις φοιτητικες αναγκες με κουπονια, και ετσι θα θελει να γινεται ελκυστικο σε φοιτητες, (αλλαζοντας τα προγραμματα σπουδων) μπας και τσιμπησει κανα φραγκο

-Καταργηση-συρρικνωση εξεταστικων. Η εξεταστικη του Σεπτεμβρη θεωρειται υπερβολη και τα εξεταστρα μετα απο καποιες φορες αποτυχιας σε καποιο μαθημα θεωρειται αρκετα ωραια λυση. Η συρρικνωση μαλλον θα παει στις 2-3 εβδομαδες. Ετσι, να μην κανουμε και καταληψεις γιατι "δεν θα προλαβουμε να τα διαβασουμε"..

αιρετικε, τα υπολοιπα μετρα της Τροικας ΑΥΞΑΝΟΥΝ και ΠΟΛ/ΖΟΥΝ την οργη, δεν τη διαιρουν.. Προφανως τα νεα μετρα στην εκπαιδευση θα κατεβασουν φοιτητες στους δρομους, ωστε μαζι με τους εργαζομενους, θα σχηματισουν εναν ασφυκτικο κλοιο στην κυβερνηση του χρεους. Αλλωστε τους συμφερει και τους τρεις (μαθητες-φοιτητες-εργαζομενους) να συμμαχησουν οπως στο παρελθον. Φανταζεσαι το κοινωνικο μετωπο που θα δημιουργηθει

Αυτο που ειπες σαν "εκτιμηση" της ΠΚΣ μου φανηκε. Δεν υποννοω κατι για σενα, εννοειται πως οχι, αλλα τετοιου ειδους συνδικαλια μονο η ΠΚΣ θα την πεταγε..
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Παρ, 15 Οκτ 2010 3:48 am

Giorgitseli έγραψε: το ξέρω ότι πολλοί θα λέτε "ας βάλω το κεφάλι κάτω και ας τελειώνω από δω μέσα" και "όσο πιο γρήγορα βγω τόσο το καλύτερο"

ο μόνος τρόπος να τελειώσει τσάκα τσάκα κάποιος από αυτή τη ζωή, είναι ΝΑ ΠΑΙΘΆΝΕΙ. όσο υπάρχουν άνθρωποι, η καταπίεση και το λούκι δεν τελειώνουν. δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει, η πάλη ή η υποταγή είναι αναπόφευκτη
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Παρ, 15 Οκτ 2010 1:23 pm

Αυτό που θα ζητούσα προσωπικά από τα ΕΑΑΚ είναι να προτάξουν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος και όχι να κάνουν τσαμπουκαλεμένα ολόκληρη τη δική τους πολιτική, σημαία του φοιτητικού κινήματος, χάνοντας για άλλη μια φορά την αξιοπιστία τους και υποβαθμίζοντας (κατά τη γνώμη μου) την αξιοπρέπεια των φοιτητών.

Κάποιες παρατηρήσεις:
1) Νομίζω ότι η επιλογή "αλλαγές στον τρόπο διοίκησης" είναι αδικημένη, γιατί αλλαγές στον τρόπο διοίκησης χρειάζονται. Για γράψε "καμία παρουσία φοιτητών στα όργανα διοίκησης". Αλλά θα μου πεις, μόνοι μας την απαξιώσαμε/κάψαμε αυτήν την παρουσία που είχαμε, έτσι όπως επιλέγαμε εκπροσώπους, οπότε πλέον ίσως να μην μας πολυαπασχολεί αυτή η αλλαγή.
2) Πιστεύω ότι η συλλογικότητα επαφίεται περισσότερο στη δική μας νοοτροπία και όχι στο κοινό μας δίπλωμα. Όχι ότι τρελαίνομαι στην ιδέα του ατομικού φάκελου δεξιοτήτων, αλλά στην ουσία όλη μας η ζωή είναι ατομικός φάκελος, είτε με τυπικά είτε με ουσιαστικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή δεν θα μπορούμε αργότερα ως μηχανικοί να έχουμε κοινές διεκδικήσεις;
3) Έχω τη γνώμη ότι κάποιες αλλαγές δεν πρέπει να τις κρίνουμε με σημερινά δεδομένα, γιατί λογικά θα συνεπάγονται και άλλες αλλαγές. Π.χ. είναι δυνατόν με το σημερινό πρόγραμμα και τρόπο σπουδών να δίνονται εξετάσεις 2-3 εβδομάδων, χωρίς την εξεταστική Σεπτεμβρίου και χωρίς το δικαίωμα παράτασης σπουδών;;;!!!
4) Σε πολύ μεγάλο βαθμό συμφωνώ με το Θοδωρή. Πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα πηγάζουν στη "γραφειοκρατία και τη δημοσιοϋπαλληλική αναλγησία". Αυτά έπρεπε ως ακαδημαϊκές κοινότητες να τα εντοπίσουμε πριν βγούμε να ζητήσουμε "χρήματα για την Παιδεία", ώστε όλοι (κράτος, κοινωνία, πρυτάνεις, φοιτητές...) να είμασταν πιο σίγουροι ότι τα χρήματα, όταν δοθούν, θα πιάσουν τόπο.
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 15 Οκτ 2010 5:02 pm

Νομίζω ότι η επιλογή "αλλαγές στον τρόπο διοίκησης" είναι αδικημένη, γιατί αλλαγές στον τρόπο διοίκησης χρειάζονται.

Το σύνολο των επιλογών αναφέρεται συγκεκριμένα στα μέτρα που προωθούνται αυτή την περίοδο και όχι γενικώς σε οποιεσδήποτε αλλαγές.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Nysta » Παρ, 15 Οκτ 2010 9:33 pm

εγώ από μεριά μου να επισημάνω ότι το Poll μπορεί να βγάζει ένα σωστό χαρακτήρα αλλά οι περισσότερες επιλογές είναι συνδεδεμένες. Παράδειγμα, χρηματοδότηση των ιδρυμάτων κάτω από την λογική της ''αξιολόγησης'' έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση σχολών(όπως πολύ πιθανό να γίνει με το ΠΑ.ΠΕΙ. ενώ υπάρχει η ΑΣΟΕΕ). Γι'αυτό και θεωρώ ότι πιο σημαντικό μέτρο είναι αυτό της αξιολόγησης. Επίσης σαν αντανακλαστικό μου χτυπάει πολύ πιο έντονα η ιστορία με τα συγγράμματα. Τα δωρεάν συγγράμμτα στις σχολές είναι κακτημένο του φοιτητικού κινήματος μετά την αντιπολίτευση, και μου φαίνεται τρομερά αντιεκπαιδευτικό να κόβονται τα συγγράμματα. Γιατί ουσιαστικά όταν αναγκάζεσαι να τα βγάζεις φωτοτυπίες για να τα έχεις στο χέρι με μόνη εναλλακτική να είσαι αναγκασμένος να έχεις PC σπίτι μόνο δωρεάν δεν είναι.

korfolatis έγραψε:Αυτό που θα ζητούσα προσωπικά από τα ΕΑΑΚ είναι να προτάξουν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος και όχι να κάνουν τσαμπουκαλεμένα ολόκληρη τη δική τους πολιτική, σημαία του φοιτητικού κινήματος, χάνοντας για άλλη μια φορά την αξιοπιστία τους και υποβαθμίζοντας (κατά τη γνώμη μου) την αξιοπρέπεια των φοιτητών.
;)

korfolatis έγραψε:Νομίζω ότι η επιλογή "αλλαγές στον τρόπο διοίκησης" είναι αδικημένη, γιατί αλλαγές στον τρόπο διοίκησης χρειάζονται. Για γράψε "καμία παρουσία φοιτητών στα όργανα διοίκησης". Αλλά θα μου πεις, μόνοι μας την απαξιώσαμε/κάψαμε αυτήν την παρουσία που είχαμε, έτσι όπως επιλέγαμε εκπροσώπους, οπότε πλέον ίσως να μην μας πολυαπασχολεί αυτή η αλλαγή.

φίλε Korfolatis, δεν κόβεται μόνο η παρουσία των φοιτητών στη σύγκλητο αλλά καταργείται και η παρουσία των καθηγητών στην λήψη αποφάσεων. επίσης σου επισημαίνω ότι δεν πηγαίνουν οι εκπρώσοποι των φοιτητών στη διοίκηση αλλά ουσιαστικά όποιος φοιτητής ήθελε θα μπορούσε να πάει και να πεί τί πιστεύει.

korfolatis έγραψε:Πιστεύω ότι η συλλογικότητα επαφίεται περισσότερο στη δική μας νοοτροπία και όχι στο κοινό μας δίπλωμα. Όχι ότι τρελαίνομαι στην ιδέα του ατομικού φάκελου δεξιοτήτων, αλλά στην ουσία όλη μας η ζωή είναι ατομικός φάκελος, είτε με τυπικά είτε με ουσιαστικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή δεν θα μπορούμε αργότερα ως μηχανικοί να έχουμε κοινές διεκδικήσεις;

ναι ο ατομικός φάκελος εντελώς έξω από τύπους υπάρχει. Γιατί όμως διαλέγουν να τον βάλουν στα χαρτιά και να μεγαλώσουν την ''χαρτούρα''.Χρησιμοποιείται σαν πολιορκητικός κριός, γιατί ένα νομοσχέδιο που ο φοιτητής ουσιαστικά δεν θα το διαβάσει γιατί αν δεν παρευρεθεί σε κάποια εκδήλωση που αναλύεται δεν πρόκειται να ξεφυλλίσει τις 100 σελίδες του, άρα δεν πρόκειται να καταλάβει τί σημαίνει ατομικός φάκελος. Ο ατομικός φάκελος σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ σημαίνει ότι αυτός με τα καλύτερα(δηλαδή δυσκολότερα) επίλεγόμενα μαθήματα, με τους καλύτερες βαθμούς θα χρηματοδοτείται καλύτερα. Κάποιες ανάγκες του θα καλύπτονται και θα στερηθούν ολολκληρωτικά από άλλους. Σκεφτείτε το ποσοστό βαθμών 8-10 στα μαθήματα και αναλογιστείτε ότι σε αυτά τα παιδιά θα πηγαίνουν τα κονδύλια του κράτους και θα στερούνται από το υπόλοιπο 90% των φοιτητών που έμμεσα τα λαμβάνανε πριν. Έχουμε προφανή μείωση των κονδυλίων που παίρνει η σχολη.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 15 Οκτ 2010 10:11 pm

Καλά ρε παιδιά πού τα σκέφτεστε αυτά και τα λέτε; Εδώ ούτε καν το νομοσχέδιο δεν έχει πάρει τελική μορφή που να εξηγεί ακριβώς κάποια πράγματα και εσείς βγάζετε πράγματα από το μυαλό σας για να κάνετε ντόρο; Αρκετά από αυτά που έχω διαβάσει στο topic απλά δεν έχουν ειπωθεί ποτέ! Τώρα αν υπάρχουν μυστικές πληροφορίες από άτομα εκ των έσω ή που έχουν μπει στα ενδότερα του μυαλού της υπουργού, αλλάζει το πράγμα!
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 15 Οκτ 2010 10:23 pm

Εγώ όσα πράγματα έγραψα πάντως τα έγραψα βάσει πηγών (δηλαδή αρθογραφίας στις κυριότερες εφημερίδες, και φυσικά ΟΧΙ σε blogs, random παπαροαπόψεις στο νέτι κ.ο.κ). Για αυτό και απαιτώ οι όποιες ενστάσεις να συνοδεύονται απαραίτητα και από πηγή πριν προστεθούν.

(αν και τελικώς δεν νομίζω να αλλάξουν οι επιλογές, μιας και δεν θα θελα να γίνει reset στις ψήφους)
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό amartwlos » Σάβ, 16 Οκτ 2010 1:18 am

PAINTER έγραψε:ο μόνος τρόπος να τελειώσει τσάκα τσάκα κάποιος από αυτή τη ζωή, είναι ΝΑ ΠΑΙΘΆΝΕΙ. όσο υπάρχουν άνθρωποι, η καταπίεση και το λούκι δεν τελειώνουν. δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει, η πάλη ή η υποταγή είναι αναπόφευκτη

http://www.youtube.com/watch?v=Lr9ydbtCawg
Η επανασταση θα γινει στις 2 το μεσημερι, την ωρα που πειναει ο εργατης και ξυπναει ο φοιτητης.
amartwlos

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Σάβ, 16 Οκτ 2010 2:11 am

χαχα καλά ρε δεν το πήγαινα εκεί, λυσάξατε!
(εννοούσα ότι η φυγή είναι ψευδής!)
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες