Σελίδα 1 από 1

18/09: Απεργίες ΜΜΜ (ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 14 Σεπ 2012 10:12 pm
από coral93
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής τους συνέλευσης.
Σημειώνεται ότι η απόφαση αφήνει ανοιχτό ένα «παράθυρο» για μετάθεση της ημερομηνίας της απεργίας σε περίπτωση που αποφασίσουν να κινητοποιηθούν και οι συνάδελφοί τους από την ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε διαφορετική ημέρα. Έως χθες ωστόσο δεν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση.
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στις νέες περικοπές στις αποδοχές τους τονίζοντας ότι η μηνιαία μισθοδοσία του προσωπικού της εταιρίας έχει μειωθεί κατά 48%.
Παράλληλα διαμαρτύρονται και για την επερχόμενη αύξηση του εισιτηρίου κατά 25% το πρώτο τρίμηνο του 2013, η οποία υπαγορεύεται από το μνημόνιο και θα φτάσει το κόμιστρο στο 1,75 ευρώ για τα μέσα σταθερής τροχιάς και στο 1,50 για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Ζητούν μάλιστα αντί των σχεδιαζόμενων αυξήσεων την μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του 2009, αλλά και την θεσμοθέτηση της δωρεάν μετακίνησης για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Σημειώνουν ότι σε περίπτωση αύξησης της του κομίστρου, η επιβατική κίνηση των Μέσων μαζικής Μεταφοράς θα μειωθεί κι άλλο τη στιγμή μάλιστα που «υπάρχουν χαλασμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς, κλειστά εκδοτήρια και ανύπαρκτος έλεγχος εισιτηρίων, λόγω των μετατάξεων και των απολύσεων των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112921694

Re: 18/09: Απεργίες ΜΜΜ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 17 Σεπ 2012 10:29 am
από txc
Ενημέρωση 17/9: Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου όλα τα Μέσα Μεταφοράς θα λειτουργούν κανονικά.

http://athenstransport.com/