Συντονιστής: University Editors
saveapenguin έγραψε:Για μένα όλα κατανοητά και τα έκανα κιόλας σωστά νομίζω, μόνο το εξής: στο 1ο θέμα, το 2ο ερώτημα γιατί δεν ισχύει η δεύτερη επιλογή;
Για μένα όλα κατανοητά και τα έκανα κιόλας σωστά νομίζω, μόνο το εξής: στο 1ο θέμα, το 2ο ερώτημα γιατί δεν ισχύει η δεύτερη επιλογή;
Tom έγραψε:Για μένα όλα κατανοητά και τα έκανα κιόλας σωστά νομίζω, μόνο το εξής: στο 1ο θέμα, το 2ο ερώτημα γιατί δεν ισχύει η δεύτερη επιλογή;
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς έκανα. Θεώρησα οτι αφου τα ιδεατά ρευστά έχουν πάντα μ=0 άρα αυτό είναι και σταθερό αρα είναι και νευτώνια σύμφωνα με την διατύπωση του βιβλίου για σταθερό μ. Ρώτησα το δάσκαλο μετά το τεστ και με διόρθωσε. Απλά κατάλαβα οτι σαν νευτώνια ή μη νευτώνια μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο τα πραγματικά ρευστά.
Lost.in.Athens έγραψε:Tom έγραψε:Για μένα όλα κατανοητά και τα έκανα κιόλας σωστά νομίζω, μόνο το εξής: στο 1ο θέμα, το 2ο ερώτημα γιατί δεν ισχύει η δεύτερη επιλογή;
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς έκανα. Θεώρησα οτι αφου τα ιδεατά ρευστά έχουν πάντα μ=0 άρα αυτό είναι και σταθερό αρα είναι και νευτώνια σύμφωνα με την διατύπωση του βιβλίου για σταθερό μ. Ρώτησα το δάσκαλο μετά το τεστ και με διόρθωσε. Απλά κατάλαβα οτι σαν νευτώνια ή μη νευτώνια μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο τα πραγματικά ρευστά.
Σύμφωνα πάντως με την ερώτηση 1.1.Γ του πρώτου κεφαλαίου στη σελ. 4, τα ιδεατά ρευστά χαρακτηρίζονται ως Νευτώνια... (οπότε το β φεύγει και χωρίς τα διαγράμματα). Υποθέτω ότι η ερώτηση μπορεί να εννούσε ότι το διάγραμμα θα πρέπει να ισχύει για όλα τα Νευτώνια (οπότε είναι λάθος) και όχι ότι ισχύει για τα ιδεατά, τα οποία είναι Νευτώνια...
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης