Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Συντονιστής: University Editors

Re: Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Δημοσίευσηαπό Εκρηκτικός Μηχανικός » Πέμ, 02 Μαρ 2017 5:29 pm

GiannisRad έγραψε:
misa έγραψε:Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;

ΑΝ δεν κανω λαθος, τα δυο που λες δεν ειναι κορμου αλλα και δεν ειναι γραμμενα με κοκκινα γραμματα, οποτε θα κατοχυρωθει το μαθημα κανονικα.

Το θεμα ειναι αλλο. Εκει που οι γεωτεχνικοι ειχαν την μεγαλυτερη γκαμα επιλογων, τωρα εχουν με διαφορα την μικροτερη. Ο συγκοινωνιολογος κανει Σιδερα 2 και Ειδικα Θεματα Πεπερασμενων και εμεις δεν τα εχουμε ουτε καν σαν επιλογη. Ειμαστε οι μονοι που δεν παιρνουμε την ενισχυση των κατασκευων που ειναι νεο και ακουγεται αρκετα ενδιαφερον. Εγω αν ηταν ετσι τα προγραμματα οταν διαλεγα θα πηγαινα δομοστατικος.

Επιπροσθετως, λεει ο ποιητης
Κάθε σημερινός φοιτητής για να πάρει δίπλωμα έχει τις υποχρεώσεις των μαθημάτων του νέου Προγράμματος.
και
Φοιτητές που έχουν περάσει καταργούμενα μαθήματα επιλογής (στήλη R του Πίνακα) μπορούν με τεκμηριωμένη αίτησή τους να απαλλαγούν από άλλο αντίστοιχο μάθημα επιλογής του νέου προγράμματος.

Οποτε, ναι μεν εγω θα γλιτωσω τα πεπερασμενα επειδη εχω παρει γεφυροποιια (αφου ειναι και τα δυο επιλογης), αλλα την Στατικη 5 θα μου την φορτωσουν, ακομα και εαν φταινε αυτοι που δεν την πηρα επειδη επεφτε πανω στα Ειδικα Θεματα Θεμελιωσεων.

Ασε που μας βαζουν τις γεφυρες του Βαγια με "ανταγωνιστες" τα εργα ανοιχτης θαλασσης! Απιστευτοι.

Δεν προτρεχω και ευελπιστω να υπαρχουν λογικες εξηγησεις σε αυτες τις αλλαγες, αλλιως ειναι μεγαλη μαλακια.

Οσο για την εντατικοποιηση των σπουδων που ειπε ο xvantsik, εκει δεν ξερω εαν διαφωνω ή συμφωνω γιατι, 1) δεν μου φανηκε πολυ τοσο εντατικο το προγραμμα σπουδων μεχρι τωρα και 2) δεν σημαινει οτι θα εφαρμοστουν οσα εχουν σχεδιαστει, λογικα εαν ειναι πολυ ζορικα δεν θα διδασκουν ολη την υλη, οπως κοπηκε η στρεψη απο την αντοχη των υλικων παλιοτερα, κτλ. Κατα πασα πιθανοτητα τα πραματα θα συγκλινουν σε μια κατασταση ισορροπιας που να αντεχουν οι φοιτητες.

επισης δεν αναφερεται πουθενα οι γεωτεχνικοι που πηραν επιλογη τα ποταμια ή κυκλοφοριακη ροη αν θα γλυτωσουν την στατικη (που παει υποχρεωτικο τωρα)
Εκρηκτικός Μηχανικός

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό antony » Πέμ, 02 Μαρ 2017 5:29 pm

Έχει καταλάβει κάποιος τι γίνεται με την στατική 6 (ειδικά θέματα στατικής και δυναμικής) και με το μπετόν 0;
antony

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Πέμ, 02 Μαρ 2017 5:46 pm

Φοιτητές που έχουν περάσει καταργούμενα μαθήματα επιλογής (στήλη R του Πίνακα) μπορούν με τεκμηριωμένη αίτησή τους να απαλλαγούν από άλλο αντίστοιχο μάθημα επιλογής του νέου προγράμματος.

Τι πραγματικα σημαινει "τεκμηριωμενη αιτηση" και τι "αντιστοιχο μαθημα επιλογης"?

Με το "τεκμηριωμενη αιτηση" εννουν κατι του στυλ: "ειμαι βιοπαλαιστης με 4 παιδια και πασχω απο μερικη παραλυση στα κατω ακρα, σας παρακαλω μην με κανετε να τρεχω σχολη για μαθηματα που δεν επελεξα ποτε"?

Και τι παει να πει "αντιστοιχο μαθημα επιλογης"?
Αντιστοιχο ως προς το εξαμηνο η το αντικειμενο του?

Πολυ προχειροφτιαγμενο προγραμμα... Η Μηχανικη Συνεχους αναφερεται σαν κατηργημενη, ωστοσο υπαρχει σαν επιλογης στο 4ο εξαμηνο. Το ΠΑΥ δεν αναφερεται καν, ουτε ως κατηργημενο αλλα ουτε και στο νεο προγραμμα, το ιδιο και οι γεωδαιτικες εφαρμογες οπως και το μπετο 0... Γενικα ενα μπ...λο, πιο προχειροδουλεια δεν γινεται. Κουτσογιαννη εκτιθεσαι........
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό georgecv » Πέμ, 02 Μαρ 2017 6:25 pm

Αν είσαι πχ 7ο έτος(ή έτος μεγαλύτερο του 5ου τελοσπάντων) απαλλάσεσαι από το νέο μάθημα του 9ου εξαμήνου ''Ολοκληρωμένο Θέμα Σχεδιασμού Κατεύθυνσης'' ή το παίρνεις πακέτο για του χρόνου?
georgecv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 02 Μαρ 2017 6:37 pm

georgecv έγραψε:Αν είσαι πχ 7ο έτος(ή έτος μεγαλύτερο του 5ου τελοσπάντων) απαλλάσεσαι από το νέο μάθημα του 9ου εξαμήνου ''Ολοκληρωμένο Θέμα Σχεδιασμού Κατεύθυνσης'' ή το παίρνεις πακέτο για του χρόνου?

Απαλλασεσαι επειδη ειναι "ΝΕΟ", διαταξη 8.

Κατ’ εξαίρεση, σε όσα μαθήματα έχουν το χαρακτηρισμό ΝΕΟ στη στήλη Κ του Πίνακα, οι φοιτητές που στο εξάμηνο εγγραφής τους το 2017
-18 τα έχουν προσπεράσει (δηλαδή εγγράφονται σε εξάμηνο μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεται το ΝΕΟ μάθημα), απαλλάσσονται.
Τελευταία επεξεργασία από GiannisRad και Πέμ, 02 Μαρ 2017 6:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό georgecv » Πέμ, 02 Μαρ 2017 6:38 pm

Ευχαριστώ.
georgecv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 02 Μαρ 2017 6:44 pm

Μονο που μας φορτωνουν 2 μαθηματα του Βαγια, τρελαινομαι.. Ενας απο τους λογους που πηγαινες γεωτεχνικος, ειναι για να κανεις 2-3 παραπανω γεωτεχνικα αντι για τις μαλακιες του Βαγια, τωρα η επιλογες σου ειναι εργα ανοιχτης θαλασσης ή Βαγιας!
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό jerry » Πέμ, 02 Μαρ 2017 7:39 pm

Αμα εχει βγαλει καποιος καλυτερη ακρη απ'οτι εγω ας μου εξηγησει τα εξης :
1)Με τις Μερικες κ Μιγαδικες τι παιζει???Βλεπω το εχουν κοψει στα δυο το μαθημα η δεν καταλαβα καλα?Γιατι φαινεται να εχουν βαλει τη μιση υλη μαζι με τις Διαφορικες στο νεο συγχωνευμενο μαθημα αλλα υπαρχει και ακεραιο ως επιλογης στο 8ο. Οποιος το χρωσταει τι θα κανει δλδ?Δινει το νεο συγχωνευμενο με τη μιση υλη οπως λενε οι μεταβατικες ή αν εχει περασει καποιο αλλο απο την ομαδα στην οποια εχει ενταχθει ως επιλογης απαλλασσεται???
2)Με τη Μηχανικη Συνεχους ενα γενικο μπαχαλο, :crazy: :crazy2: :crazy2: οτιδηποτε και να απαντησετε χρησιμο θα ειναι.
3)Με τις νεες κατηγοριοποιησεις στις ομαδες μαθηματων επιλογης αν βρισκεσαι ξαφνικα να εχεις περασμενα πανω απο 1 που χρειαζονται σε μια ομαδα,και κανενα σε αλλες που παλια ηταν διαμορφωμενες αλλιως, σου αναγνωριζεται κανενα η απλα το παιζεις μαγκας επειδη θα φαινονται οι τιτλοι των παλιων στην αναλυτικη αλλα παιρνεις "μπουναμα" καινουργια χρωστουμενα απο το πουθενα???

Καθε βοηθεια ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτη συναδελφοι!!! :crazy2: :wtf: :crazy2: :crazy2:

(Οι χρησμοι τις Πυθιας δεν πιανουν μια μπροστα στις Μεταβατικες Διαταξεις του Μεγα "Πολιτικου" Κουτσογιαννη! )
Άβαταρ μέλους
jerry

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 02 Μαρ 2017 7:42 pm

Καλο ειναι να περιμενουμε να δουμε τι θα πει η επιτροπη. Ειδικα η διαταξη 11 ειναι πολυ αοριστα διατυπωμενη οποτε μεχρι να υπαρξουν νεα, οτι και να λεμε εμεις ειναι ακυρο. Οσο για την Μηχ.Συνεχους, για να εφτιαξαν και αρχειο Word στις ταυτοτητες, μαλλον την κρατησαν και καταργησαν την πειραματικη, σε συνδυασμο με τα εργαστηρια που γινονται στα νεα ετη.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Πέμ, 02 Μαρ 2017 8:28 pm

Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι άλλο. Τι γίνεται πχ με τις γεωδαιτικές εφαρμογές και το μπετό 0; Φαίνονται ότι καταργούνται. Άρα ποιος ο λόγος να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε με αυτά τα μαθήματα φέτος;

Επίσης, τι παίζει με τον βαθμό πτυχίου; Θα βγαίνει ο μέσος όρος από τα 54 του καινούργιου προγράμματος ή από τα μαθήματα που γενικά έχεις περασμένα στην καρτέλα σου, παλιά και καινούργια;
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd

Έτος εισαγωγής: 2012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες