Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Συντονιστής: University Editors

Re: Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Τετ, 01 Μαρ 2017 9:55 pm

Γνωρίζει κάποιος-α που θα ανέβουν οι μεταβατικές διατάξεις?να περιμένουμε στο σάιτ της σχολής?
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Τετ, 01 Μαρ 2017 9:57 pm

fiddlerontheroof έγραψε:Γνωρίζει κάποιος-α που θα ανέβουν οι μεταβατικές διατάξεις?να περιμένουμε στο σάιτ της σχολής?

και γενικά το πρόγραμμα και οτιδήποτε το αφορά.
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό icepink » Πέμ, 02 Μαρ 2017 1:22 pm

Κατι ανέβηκε
If you can't play the game, play the gamer
Άβαταρ μέλους
icepink

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 02 Μαρ 2017 1:43 pm

στο civil στα νέα ανέβηκαν όλα
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό misa » Πέμ, 02 Μαρ 2017 2:18 pm

Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;
misa

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 02 Μαρ 2017 3:05 pm

Ρε συνάδελφοι αλήθεια μόνο οι μεταβατικές διατάξεις είναι το πρόβλημα? Δεν το υποβιβάζω αλλά εδώ άμα δει κάποιος τις ύλες και τα εξάμηνα εύκολα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα πλήρως εντατικοποιημένο πρόγραμμα σπουδών. Ειλικρινά λυπάμαι αυτούς που θα πάνε να κάνουν αυτό το τρίτο έτος. Ανοίξαμε τόπικ που να λέει για την δύσκολη καθημερινότητα σήμερα και μάλλον δεν έχουμε συνδέσει τις αλλαγές που προτείνονται με την καθημερινότητα του αύριο.
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό scriptame » Πέμ, 02 Μαρ 2017 3:10 pm

misa έγραψε:Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;

Όντως δεν κολλάει αυτό και δεν καλύπτει την συγκεκριμένη περίπτωση σου καμία μεταβατική διάταξη.Είναι νομίζω το μοναδικό επιλογής που συγχωνεύεται με άλλο επιλογής στο νέο πρόγραμμα.Γνώμη μου είναι να παίρνεις απαλλαγή στο νέο συγχωνευμένο μάθημα με όποιο από τα 2 είχες περάσει στο παλιό πρόγραμμα.Όποιος τρελάρας πέρασε και τα 2,παίρνει μια extra απαλλαγή δωράκι σε όποιο μάθημα επιλογής γουστάρει για να μην αδικηθεί.
Άβαταρ μέλους
scriptame

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό scriptame » Πέμ, 02 Μαρ 2017 3:42 pm

Μερικές παρατηρήσεις από τις περιγραφές των μαθημάτων(αν και εφόσον τηρηθούν):
Βλέπω προόδους στα:
Ανάλυση και άλγεβρα
Παραστατική Γεωμετρία
Ανάλυση 2
Αριθμητική Ανάλυση

Θέμα εξαμήνου στις νέες διαφορικέ εξισώσεις

Μπετό 3 μόνο για δομοστατικούς τα αντισεισμικά(αν και υπάρχει μια εισαγωγή στο μπετό 2)
Άβαταρ μέλους
scriptame

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Πέμ, 02 Μαρ 2017 4:55 pm

xvantsik έγραψε:Δωράκια όπως συγχώνευση υδραυλικής ρευστών σε 6ωρο μάθημα με κάποια μείωση της ύλης των ρευστών

Εν τελει στο "νεο" προσχεδιο δεν συγχωνευεται η μηχανικη των ρευστων με την εφαρμοσμενη υδραυλικη, αλλα τα αστικα υδραυλικα εργα με την εφαρμοσμενη υδραυλικη.... :crazy2: :crazy2: :crazy2:
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 02 Μαρ 2017 5:24 pm

misa έγραψε:Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;

ΑΝ δεν κανω λαθος, τα δυο που λες δεν ειναι κορμου αλλα και δεν ειναι γραμμενα με κοκκινα γραμματα, οποτε θα κατοχυρωθει το μαθημα κανονικα.

Το θεμα ειναι αλλο. Εκει που οι γεωτεχνικοι ειχαν την μεγαλυτερη γκαμα επιλογων, τωρα εχουν με διαφορα την μικροτερη. Ο συγκοινωνιολογος κανει Σιδερα 2 και Ειδικα Θεματα Πεπερασμενων και εμεις δεν τα εχουμε ουτε καν σαν επιλογη. Ειμαστε οι μονοι που δεν παιρνουμε την ενισχυση των κατασκευων που ειναι νεο και ακουγεται αρκετα ενδιαφερον. Εγω αν ηταν ετσι τα προγραμματα οταν διαλεγα θα πηγαινα δομοστατικος.

Επιπροσθετως, λεει ο ποιητης
Κάθε σημερινός φοιτητής για να πάρει δίπλωμα έχει τις υποχρεώσεις των μαθημάτων του νέου Προγράμματος.
και
Φοιτητές που έχουν περάσει καταργούμενα μαθήματα επιλογής (στήλη R του Πίνακα) μπορούν με τεκμηριωμένη αίτησή τους να απαλλαγούν από άλλο αντίστοιχο μάθημα επιλογής του νέου προγράμματος.

Οποτε, ναι μεν εγω θα γλιτωσω τα πεπερασμενα επειδη εχω παρει γεφυροποιια (αφου ειναι και τα δυο επιλογης), αλλα την Στατικη 5 θα μου την φορτωσουν, ακομα και εαν φταινε αυτοι που δεν την πηρα επειδη επεφτε πανω στα Ειδικα Θεματα Θεμελιωσεων.

Ασε που μας βαζουν τις γεφυρες του Βαγια με "ανταγωνιστες" τα εργα ανοιχτης θαλασσης! Απιστευτοι.

Δεν προτρεχω και ευελπιστω να υπαρχουν λογικες εξηγησεις σε αυτες τις αλλαγες, αλλιως ειναι μεγαλη μαλακια.

Οσο για την εντατικοποιηση των σπουδων που ειπε ο xvantsik, εκει δεν ξερω εαν διαφωνω ή συμφωνω γιατι, 1) δεν μου φανηκε πολυ τοσο εντατικο το προγραμμα σπουδων μεχρι τωρα και 2) δεν σημαινει οτι θα εφαρμοστουν οσα εχουν σχεδιαστει, λογικα εαν ειναι πολυ ζορικα δεν θα διδασκουν ολη την υλη, οπως κοπηκε η στρεψη απο την αντοχη των υλικων παλιοτερα, κτλ. Κατα πασα πιθανοτητα τα πραματα θα συγκλινουν σε μια κατασταση ισορροπιας που να αντεχουν οι φοιτητες.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες