31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Συντονιστής: University Editors

Re: 31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό gandalf » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:27 pm

συγκρουστήκατε έστω λεκτικά με αυτές τις τακτικές????????

Ναι...και έχουμε συγκρουστεί και στο παρελθόν...
Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε και πάλι σε αντιπαράθεση μέσω του ίντερνετ. Ας μη γίνουμε και τώρα γραφικοί. Η στέρηση της ψήφου από τους φοιτητές είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από την εξακρίβωση των στοιχείων των μελών της π.κ.σ. ή των εαακ ή του εγκέλαδου που ήταν εκείνη την ώρα στην πόρτα και γύρω από αυτήν.

Τι μας λες ρε protemic δηλαδή δεν έχει σημασία ποιος εμπόδιζε και ποιος όχι και τι λέει ο καθένας? Αμα είναι έτσι και γω λέω πως εσύ εμπόδιζες τους φοιτητές...Μα τρέλα θα πουλάμε τώρα... :roll:
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό a posse ad esse » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:27 pm

Εγώ πήγα για να ψηφίσω το πρωί και φυσικά δεν μπόρεσα. Ρώτησα τα παιδιά των ΕΑΑΚ που εμπόδιζαν την είσοδο στην αίθουσα με ποιό δικαίωμα μπορούν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και η απάντηση που πήρα ήταν πως πρέπει να καταλάβω τι συμφέροντα θα εξυπηρετήσει ο πρύτανης και πως με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε την εναντίωση στο θεσμό.
Πάμε καλά??? Το ξέραμε κι από πριν ότι τα ΕΑΑΚ έχουν ένα πρόβλημα κατανόησης της έννοιας της δημοκρατίας αλλά αυτό είναι ανήκουστο. Πρέπει να καταλάβω??? Τι ακριβώς?? Οτι κάποιος μπορεί να αποφασίζει για εμένα και να μου στερεί το δικαίωμα ψήφου γιατί εγώ είμαι πολύ βλαμμένος για να αποφασίσω για τον εαυτό μου?? Θέλουν να δείξουν αντίθεση? σύμφωνοι! ας ρίξουν λευκό, άκυρο ή ας υποστηρίξουν για να κατέβει κάποιος που θεωρούν πως τους εκφράζει. Αν εγώ δηλαδή αποφασίσω στις επόμενες βουλευτικές ότι δε μου αρέσουν οι βουλευτές μπορώ να πάω και να σπάω κάλπες στα εκλογικά τμήματα?
Α! μια εξαίσια ιδέα. Αφού είμαστε τόσοι που δεν επιθυμούμε την ύπαρξη των παρατάξεων, ας πάμε στις επόμενες φοιτητικές να εμποδίσουμε την ψηφοφορία! Εξάλλου εμένα ο θεσμός των παρατάξεων με αηδιάζει, άρα η δική μου γνώμη θα πρέπει να αρκεί για να επιβάλλω την κατάργησή τους, σωστά ΕΑΑΚ?
Απαράδεκτοι και αντιδημοκρατικοί, αμαυρώνουν την εικόνα μας, εγώ αυτό πιστεύω (και να φανταστείς ότι θεωρώ εαυτόν αριστερό, απλά για εμένα το αριστερός συνεπάγεται την πίστη στη δημοκρατία και το σεβασμό της γνώμης του άλλου - αιρετικές απόψεις για τους καπηλευτές της αριστεράς μάλλον)
a posse ad esse

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:29 pm

Απόσπασμα της θέσης της ΚΝΕ:

Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές, τους μεταπτυχιακούς, τους εργαζόμενους, τα μέλη ΔΕΠ του ΕΜΠ στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές του
ιδρύματος σε πρώτο και δεύτερο γύρο να ψηφίσουν άκυρο, λευκό ή να απέχουν, να μην μπουν σε πλαστά διλήμματα, να μη διαλέξουν το «μη χείρον βέλτιστον», να μην υποκύψουν σε πιέσεις, εκβιασμούς, ρουσφέτια.

Απόσπασμα της θέσης της ΑΡΕΝ:

Με βάση αυτή την ασαφή και αναξιόπιστη εικόνα που έδειξαν τα υποψήφια σχήματα θεωρούμε πως πρέπει να ψηφίσουμε λευκό το οποίο αναγνωρίζει την συνδιοίκηση ως κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος, διασφαλίζει την ακαδημαϊκή αυτοτέλεια με την έννοια ότι οι ίδιοι οι φοιτητές αποφασίζουν για τα της πανεπιστημιακής κοινότητας και ταυτόχρονα καταγράφεται η διαφωνία των φοιτητών με τα προτεινόμενα σχήματα.

...........

Από αυτά εγώ δεν συμπεραίνω πως η νεολαία και το σχήμα ( :P ) σκόπευαν να εμποδίσουν τη ψηφοφορία. Και απο τη δημοσίευση αυτή:
protemic έγραψε:Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε και πάλι σε αντιπαράθεση μέσω του ίντερνετ. Ας μη γίνουμε και τώρα γραφικοί. Η στέρηση της ψήφου από τους φοιτητές είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από την εξακρίβωση των στοιχείων των μελών της π.κ.σ. ή των εαακ ή του εγκέλαδου που ήταν εκείνη την ώρα στην πόρτα και γύρω από αυτήν.

συμπεραίνω ότι μπέρδεψες τα πρόσωπα και δεν θες να το παραδεκτείς. Επιτέλους να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση και από τα παραταξιακά όργανα και από τους ανεξάρτητους φοιτητές που μπερδευουν την βουρτσα με τη ....
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό MaRKiSi0s^ » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:31 pm

protemic έγραψε:Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε και πάλι σε αντιπαράθεση μέσω του ίντερνετ. Ας μη γίνουμε και τώρα γραφικοί. Η στέρηση της ψήφου από τους φοιτητές είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από την εξακρίβωση των στοιχείων των μελών της π.κ.σ. ή των εαακ ή του εγκέλαδου που ήταν εκείνη την ώρα στην πόρτα και γύρω από αυτήν.

Μ' αρέσει που γραψες και "άρθρο" για τις εφημερίδες... Αν έχουμε τέτοιους "δημοσιογράφους" τι να τον κάνουμε τον Πρετεντέρη...
Τα συμπεράσματα όλων όσων διαβάζουν εδώ πέρα...
Για το θέμα των πρυτανικών και έχουμε βγάλει ανακοίνωση και έχουμε τοποθετηθεί από τότε που πρωτοεφαρμόστηκε, το αν μέλη της ΚΝΕ παρεμπόδιζαν άλλους απ το να ψηφίσουν ξέρει ο καθένας πόσο ισχύει και πόσο μάλλον όταν έχουνε πραγματοποιηθεί και στη δική μας σχολή προεδρικές και ήταν όλοι εκεί... Αυτά και συζήτηση περι της θέσης μας και της στάσης μας όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος να την κάνουμε από κοντά
Απλά για να κόβεται το "αιχμηρό δημοσιογραφικό ένστικτό" μερικών...
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Άβαταρ μέλους
MaRKiSi0s^
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:36 pm

Εγώ πέρασα από την πρυτανεία από την πίσω πόρτα (το συνηθίζω γιατί κόβω δρόμο πάντα πηγαίνοντας προς τη λέσχη) και εκεί στο ισόγειο είδα πολύ κόσμο και είπα από μέσα μου βρε λές? με παίρνουν τηλέφωνο και μου πανε τα ωραία που γίνανε και δεν θα σχολιάσω και πολύ γιατί τα περίμενα και είχα καταντήσει γραφικός απλά θα πώ μονο αυτό. Τώρα με όλα αυτά τα ωραία πείτε μου δεν λέμε μαμώ το μέρος που ζούμε? Έτυχε να γνωριστώ με κάτι αμερικανάκια σήμερα που ήρθανε στο ΕΜΠ και διεπίστωσα ότι ευτυχώς τουλάχιστον αυτοί πιστεύουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες, ίσως γιατί έχουν μια τελείως στρεβλή εικόνα για μας, και αυτό θα πρεπε να μας κάνει να κουνήσουμε λίγο το κεφάλι όλοι μας να βάλουμε μυαλό. Και καλά μας λένε Ουγκάντα και Μπανανία και τελικά όχι μόνο είναι σωστό αλλά προσβάλλουμε τις συμπαθείς αυτές χώρες. Χαίρεται.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό protemic » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:47 pm

Δυστυχώς παραμένετε τελείως γραφικοί. Προασπίζεστε τα 'δικαιώματά σας' όταν σας συμφέρει και όταν δε σας συμφέρει γίνεστε 'λαγοί'! Έτσι έχετε καταφέρει και έχει απαξιωθεί η αριστερά όχι μόνο στο πολυτεχνείο αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το πιο τραγικό είναι ότι αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση και έτσι ξεχνάει ο κόσμος τί συνέβη πραγματικά σήμερα στην πρυτανεία.

Για άλλη μια φορά οι ανεξάρτητοι φοιτητές δεν κατάφεραν να ασκήσουν το δικαίωμά τους.

Και ναι, υπήρχαν μέλη και της πκς και του εγκέλαδου εκεί. Και αν δεν έκλειναν την πόρτα, τότε τουλάχιστον δεν έκαναν κάτι ώστε να αποτρέψουν τα εαακ από το να την μπλοκάρουν. Άρα είστε όλοι υπεύθυνοι για τη σημερινή γελοιότητα. Και αν τέλος πάντων σας νοιάζει τόσο πολύ η αλήθεια, γράψτε και εσείς κάτι στις εφημερίδες και περιγράψτε τα πράγματα από τη δική σας σκοπιά. Σταματήστε όμως να υποβαθμίζετε τον ανεξάρτητο κόσμο.
protemic

Δημοσίευσηαπό arkalos » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:48 pm

1.Βία δεν ειναι μόνο η σωματική.Σωματική και ψυχολογική.ΕΑΑΚ και ΠΚΣ σωματική,ΔΑΠ ψυχολογική και αν δεν πιάνει τότε και σωματική.Για τις ψήφους η ΔΑΠ χρησιμοποιεί ψυχολογική βία.Ξέρετε κάθε φορά που γίνονται οι φοιτητικές εκλογές τι συμβαίνει στο κάτω πολυτεχνείο?Τα κακόμοιρα παιδάκια της ΔΑΠ κατεβαίνουν και μέσω πάντα του αρχηγού τους λένε ότι θα κολλήσουμε τόσες σειρές αφίσες σήμερα.Αλλιώς υπάρχουνε κάτι κλουβάκια με μπράβους που κάνουνε βόλτες λένε εκείνες τις ώρες γύρω από το κέντρο μην ''συμβεί τίποτα'' και για να είναι κοντά και σε άλλες σχολές.Άρα και σωματική βία.Οι αριστεροί χρησιμοποιούν σωματική βία μιας και είναι πιο αμεσοδημοκράτες αλλά και ψυχολογική λέγοντας οτι θα βγούνε πρώτοι η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ αρα πρέπει να αντισταθούμε αρα ψήφισε ΕΑΑΚ.Οπότε αυτό το κολπάκι με τους τραμπούκους πρέπει να σταματήσει να λέγεται.Τις ίδιες τακτικές έχουν μόνο που η ΔΑΠ ξέρει και τις χρησιμοποιεί για να στρέψει τον κόσμο εναντίον των άλλων.
2.Δεν υπάρχει, ούτε και μπορεί να υπάρξει απόφαση γενικής συνέλευσης που να σου λέει οτι απαγορεύεται να πας να ψηφίσεις ή ότι αποφασίσαμε να απέχουμε.Όποιος θέλει να απέχει, ας απέχει.Ως εδώ.Άρα αυτη είναι μια πολύ φτηνή δικαιολογία.
3.Όσο για το δικαίωμα που δίνεται στους φοιτητές να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογή του πρύτανη, αυτό είναι σωστό.Είναι ίδιο με το δικαίωμα μας στις βουλευτικές εκλογες,στις δημοτικές,στις φοιτητικές και όπου αλλού υπάρχουν εκλογές.Κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν, και το κάνουν ήδη πολύ καλά επειδή εμείς τους αφήσαμε να μας φέρουνε σε αυτό το σημείο.Και είναι πολύ θλιβερό να ακούγονται αυτά που ακούγονται για τους υποψηφίους και να γνωρίζουν όλοι οι φοιτητές σε ποιο κόμμα ανοίκει ο κάθε υποψήφιος.Πρυτανικές εκλογές είναι, όχι βουλευτικές.Άρα και πάλι υπάρχει η θέληση να βγει κάποιος δικός τους σύμφωνα με πολιτικά κριτήρια.
arkalos

Έτος εισαγωγής: 1991

Δημοσίευσηαπό gandalf » Δευτ, 31 Μάιος 2010 7:58 pm

αι ναι, υπήρχαν μέλη και της πκς και του εγκέλαδου εκεί. Και αν δεν έκλειναν την πόρτα, τότε τουλάχιστον δεν έκαναν κάτι ώστε να αποτρέψουν τα εαακ από το να την μπλοκάρουν.

Μ' αρέσει που αφήνεις και το στοιχείο της αμφιβολίας να πλανάτε "και αν δεν έκλειναν την πορτα" :lol: Εγώ νομίζω ότι εσύ φταις γιατί εσύ δεν έκανες κάτι για να τους αποτρέψεις οκ κύριε ανεξάρτητε? Εσύ υποβαθμίζεις τους άλλους όταν το παίζεις εκπρόσωπος των "ανεξάρτητων" λες και οι υπόλοιποι όσοι δεν είναι αυτό που εσύ λες "ανεξάρτητος" είναι βλάκες και ρομποτάκια...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό protemic » Δευτ, 31 Μάιος 2010 8:01 pm

Δεν το παίζω εκπρόσωπος κανενός. Μιλάω με βάση τη δική μου σημερινή εμπειρία και δεν περιμένω ότι όλοι οι υπόλοιποι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ φοιτητές συμφωνούν με τα λεγόμενά μου. Μην αποπροσανατολίζετε τον κόσμο όμως.
protemic

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 31 Μάιος 2010 8:39 pm

stalin έγραψε:Στις εκλογές ήρθατε, υποστηρίξατε την θέση σας, συγκρουστήκατε έστω λεκτικά με αυτές τις τακτικές????????
Αυτό εννοώ πως κάνατε την πάπια.

Εσύ φίλε stalin και οι δαπίτες φίλοι σου κατέβηκαν σήμερα να προασπίσουν τη διαδικασία; Γιατί οι ΠΑΣΠίτες το πάλεψαν κόντρα στα καραγιοζιλίκια, οι άλλοι έστω απείχαν ή απλά "ήταν εκεί", αλλά οι δαπίτες που ήταν; εγώ πάντως τους είδα στη σχολή να χαίρονται την άπλα των τραπεζακίων και τον ήλιο της ημέρας.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες