Dear Giorgitseli,
Σε πληροφορώ ότι υπάρχει ήδη σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών, με εκλεγμένους εκπροσώπους, μερικοί εκ των οποίων ήταν παρόντες και στην εκλογική διαδικασία, και προπηλακίστηκαν και εκείνοι. Ο σύλλογός μας λοιπόν, πιστεύει ότι ένας τρόπος διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας είναι και οι εκλογές. Γι' αυτό, είχαμε αποφασίσει (ανεξάρτητα από τον σύλλογό σας) να ψηφίσουμε στις εκλογές, εκτός από μια παράταξη, που αποφάσισε να απέχει.
Δεν αναφέρθηκα μόνο στην δική σας παράταξη...! Όλοι οι συνάδελφοί σας, και εγώ, έχουμε μάτια και βλέπουμε. Είμαι 10 χρόνια σ' αυτό το Ίδρυμα, και τα έχω δει όλα αυτά να γίνονται ξανά και ξανά. Οι περισσότεροι παραταξιακοί την βγάζουν μονίμως στα τραπεζάκια, και παρακολουθούν περιστασιακά τα μαθήματα. Και φέτος ακόμη, που έκανα τις ασκήσεις Στατικής, δεν είδα κανέναν από εσάς να έρθει στο μάθημα, ούτε στην Στατική Ι, ούτε στην V, ούτε στην Στατική ΙΙ που έκανα τον χειμώνα. Η μόνη συνάντησή μας είναι όταν ερχόσαστε να μας διώξετε από τα γραφεία μας που κάνουμε έρευνα, με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών σας (για τις οποίες δεν έχετε καν καταστατικό, και ούτε έχετε φροντίσει για αυτό εδώ και τόσα χρόνια. Με λίγα λόγια, είστε παράνομοι!!!

)
Σου παραθέσω τις εμπειρίες μου ως φοιτητής: Μέσα στο αμφιθέατρο γινόταν ο κακός χαμός. Φωνές, ύβρεις, ασφυκτικός καπνός από τα τσιγάρα, μακρυγορίες με ξύλινο κομματικο-συνδικαλιστικό λόγο, ανούσιες αψιμαχίες και εγωϊσμοί, που στο τέλος οδηγούσαν (συνήθως) σε εκτόξευση καφέδων από το ακροατήριο προς τους ομιλητές (οι παραταξιακοί μεταξύ τους πλακώνονταν δηλαδή). Ο πολύς κόσμος δεν άντεχε να καθίσει πάνω από 2 ώρες, και έφευγε. Έτσι, έμεναν στο τέλος μόνοι τους, και έβγαζαν "εκλογικό" αποτέλεσμα.
Λυπούμαι που με κατηγορείς (εμμέσως, και με δημαγωγικό τρόπο θα έλεγα) ότι "πηγαίνω για την πάρτη μου". Η στάση μου απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία αποδεικνύει τουλάχιστον το αντίθετο, και νομίζω ότι όσοι διάβασαν το posts σου θα συμφωνούν μαζί μου. Γι' αυτό το λόγο, σε παρακαλώ -γιαπρώτηκαιτελευταίαφορά- όταν μου απευθύνεσαι να με αντιμετωπίζεις με περισσότερο σεβασμό, κυρίως ως προς τον χρόνο μου. Αν οι διδακτορικοί φοιτητές πληρώνονται καλύτερα, θα έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν περισσότερο από τον χρόνο τους στο επικουρικό έργο, και όχι σε δουλειές που πολλές φορές είναι εντελώς εκτός πνεύματος διδακτορικού. Καλύτερες αμοιβές λοιπόν, σημαίνει και καλύτερη παιδεία για εσάς.
Είναι πολύ κουραστικό για εμένα να απαντώ σε ριπές από ανυπόστατες "κατηγορίες", και πολύ εκνευριστικό για τον οποιονδήποτε να διαβάζει όλες αυτές τις σαχλαμάρες, και τις προφανείς σε αυτές απαντήσεις. Από τα πολυτιμότερα πράγματα στην ζωή είναι ο χρόνος. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί ποτέ κανείς να μας επιστρέψει πίσω. Μάθε το και για τον εαυτό σου αυτό, τώρα που είναι νωρίς.
Θ._