31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Συντονιστής: University Editors

Re: 31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Πέμ, 03 Ιουν 2010 10:53 pm

Μιλησε ο σοβαρος "ακροαριστερος" που με δημοκρατικοτατες διαδικασιες απαγορευει στους φοιτητες να ψηφισουν...
Οι μισοι απο εσας αυριο θα ειναι ποιο δεξιοι κι απο τους ΔΑΠιτες και οι αλλοι μισοι θα γλειφουν την εξουσια για ενα κομματι ψωμι και μιση θεση εξουσιας... Αλλά σήμερα επανάσταση και κόντρα στο κατεστημένο!!! Τολμάτε και δικαιολογείτε τις πράξεις σας και επιτίθεστε σε ανθρώπους που προτίθενται να μας βοηθήσουν και μόνο... Δεν φτάνει που τα ξύνετε όλη μέρα στα τραπεζάκια, την λέτε και σε αυτούς που δουλεύουν και παράγουν γνώση.
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 03 Ιουν 2010 10:58 pm

Θα τρελαθούμε εδω μέσα...κλείστε το τοπικ κάποιος...τα υπόλοιπα με PM...Το ότι θα έφτανε να γίνει το επιστημονικό έργο αντικείμενο αγοραπωλησίας και εξαίρετη ευκαιρία συνδικαλιάς δεν το περίμενα...όλοι μας αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο.Μερικοί τρώνε τα μάτια τους στα PC, άλλοι ποστάρουν σημειώσεις, άλλοι γίνονται καθηγητές με @@@ και όχι @@@, και άλλοι κατεβαίνουν στους δρόμους. Αν δεν τα βρούμε μεταξύ μας, τότε ζήτω που καήκαμε...ορμόνη και άκριτοι χαρακτηρισμοί...Live your myth in Greece...
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 03 Ιουν 2010 11:00 pm

Το topic κλειδώνεται προσωρινά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό dimos » Παρ, 04 Ιουν 2010 2:09 pm

Το θέμα ξαναάνοιξε, αν επαναληφθούν προσβολές και λοιπά όμορφα λογάκια τότε θα υπάρξουν κυρώσεις.

Επισυνάπτω τα πρακτικά της ψηφοφορίας από την εφορευτική επιτροπή. Θα παρακαλούσα όποιον ορίζει αυτές τις επιτροπές να αποκλείονται οι κουφοί και τυφλοί, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ το κείμενο είναι στο κλίμα "Δεν είδαμε-δεν ακούσαμε"... :thumbdown: ΝΤΡΟΠΗ!
Συνημμένα
Praktiko_Prytanikwn_Eklogwn_EMP_2010.pdf
(222.72 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 141 φορές
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό gregoire » Παρ, 04 Ιουν 2010 7:48 pm

Σχετικά με το θεσμικό της υπόθεσης, η απόρριψη όλων των επισυναπτόμενων ενστάσεων και η αιτιολογία της απόρριψης είναι άξιες σχολιασμού και στην ουσία σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζεται πασιφανώς και απερίφραστα η αναίτια, αντιδημοκρατική και ύποπτη παρεμπόδιση της φοιτητικής ψήφου από μια ισχνή μειοψηφία...Φαίνεται πως το political cost και οι πάσης φύσεως συσχετισμοί κάνουν καλά τη δουλειά τους! H θεσμικότητα(ακόμα και από τους κατ'επίφασιν επίσημους εκπροσώπους της) έχει πέσει στα τάρταρα!!!
gregoire

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 04 Ιουν 2010 8:34 pm

<... δεδομένου ότι δεν έγινε αντιληπτός από τα μέλη της κανένας προπηλακισμός ή απαγόρευση ψηφοφορίας... μέσα στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας>.

< ... τα καθήκοντά μου εις το στρατόπεδο με κρατούσαν συνεχώς απασχολημένο. Δεν αντελήφθην ποτέ τι συνέβαινε μέσα εις τα λουτρά των κρατουμένων>.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Theodore » Σάβ, 05 Ιουν 2010 2:14 am

@ "dimos" & "neaoktana" :
Είναι προφανές ότι παράλληλα με τον συνεχή προπηλακισμό, συνέβαιναν και άλλα γεγονότα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της προσοχής της εφορευτικής επιτροπής από την εποπτεία της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών:

http://www.youtube.com/watch?v=hsAJeLzjYqs

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@ "-" :
Ίσως να γίνομαι ολίγον κουραστικός όταν αναφέρομαι συχνά-πυκνά στο θέμα της χρηματοδότησης, αλλά όταν ακούς ότι, σε άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης, οι διδακτορικοί πληρώνονται με 60€/ώρα καθαρά προκειμένου να κάνουν την ίδια δουλειά με εμάς εδώ, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ακαδημαϊκούς πολίτες. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν για ένα πρόβλημα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες αυτό να λυθεί.
Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητώ έρανο ή ελεημοσύνη :wtf: , και οφείλω να πω ότι μου φαίνεται πως το post σου εμπεριέχει ένα ποσοστό "αγγλικού τύπου" ειρωνίας...! :roll:

@ "PSW" :
Όπως σου είπα και σε προηγούμενο post μου, αν με ξαναπροκαλέσεις με τέτοιο άσχημο τρόπο, δεν πρόκειται να σου απαντήσω επί των γραπτών σου. Απλά στο επαναλαμβάνω, για να το εμπεδώσεις. :yawn:
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Theodore Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Σάβ, 05 Ιουν 2010 11:44 am

Theodore έγραψε: Ίσως να γίνομαι ολίγον κουραστικός όταν αναφέρομαι συχνά-πυκνά στο θέμα της χρηματοδότησης ...
Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητώ έρανο ή ελεημοσύνη

Δεν είναι ό,τι γίνεσαι κουραστικός, και πραγματικά μπράβο σου και για τις προσπάθειες που κάνεις όσον αφορά στα μαθήματα στατικής . Το να μπαίνεις και να το ανοίγεις εδώ το θέμα της χρηματοδότησης όμως δε νομίζω ότι βοηθάει. Έχεις σκεφτεί ποτέ να συνεννοηθείς με τους συναδέλφους σου που κάνουν διδακτορικό, να φτιάξετε ένα αντίστοιχο σύλλογο και να διεκδικήσετε όλοι μαζί αυτά που σας οφείλουν? Ποιος θα στο λύσει το πρόβλημα? Η κάθε Μιμίκου που διακαώς ήθελες να ψηφίσεις(γενικά μιλάω..δεν υποννοώ ότι εκείνη θα ψήφιζες) δε νομίζω να φιλοτιμηθεί από μόνη της.. Μόνος σου αποκλείεται να το πετύχεις. Όλοι οι συνάδελφοι σου το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, όλους τους αφορά φαντάζομαι .

Και επειδή είμαι και λίγο εύθικτη, όπως έχω προαναφέρει, θα πιαστώ για λίγο από κάτι που νομίζω ότι αναφέρεις συχνά πυκνά : ότι οι εαακίτες όλη την ώρα αράζουν, "ξύνονται" στα τραπεζάκια , δεν πατάνε στο μάθημα,δεν περνάνε μαθήματα και κάτι τέτοια.. Ενώ οι υπόλοιποι (δαπ,πασπ κλπ) είναι όλη την ώρα μέσα..ουυυυ
Σε πληροφορώ λοιπόν ότι όλοι φοιτητές στη σχολή είμαστε,δεν υπάρχουν "περιθωριακά" άτομα και με την παρακολούθηση μια χαρά τα έχουμε , και με τα μαθήματα και με όλα..απλά κάποιοι έχουν επιλέξει να αγωνίζονται για το συλλογικό συμφέρον και όχι για το ατομικό, χωρίς να έχουν προσωπικό ώφελος, αφιερώνοντας προσωπικό τους χρόνο και ναι, το να κάθεσαι και στο τραπεζάκι είναι σημαντικό(διευκρινίζω και πάλι ότι όταν λέμε "κάθεσαι" δεν εννοούμε το να αράζεις αλλά το να έρχεσαι σε επαφή με τους συναδέλφους σου)..Αλλά όχι μόνο στο τραπεζάκι.

Δεν ξέρω τι έκανες ως φοιτητής, αν κλεινόσουν μόνο στον κόσμο των μαθημάτων ή αν συμμετείχες στις συλλογικές διαδικασίες όπως των γενικών συνελεύσεων.. Ποτέ δεν είναι αργά όμως να αντιληφθείς τη σημασία του να μην πηγαίνεις μόνο για την πάρτη σου (δεν υποννοώ και πάλι ότι το κάνεις αλλά σε παροτρείνω να μην το κάνεις), του να διεκδικείς συλλογικά! Και σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι .
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Theodore » Σάβ, 05 Ιουν 2010 12:36 pm

Dear Giorgitseli,

Σε πληροφορώ ότι υπάρχει ήδη σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών, με εκλεγμένους εκπροσώπους, μερικοί εκ των οποίων ήταν παρόντες και στην εκλογική διαδικασία, και προπηλακίστηκαν και εκείνοι. Ο σύλλογός μας λοιπόν, πιστεύει ότι ένας τρόπος διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας είναι και οι εκλογές. Γι' αυτό, είχαμε αποφασίσει (ανεξάρτητα από τον σύλλογό σας) να ψηφίσουμε στις εκλογές, εκτός από μια παράταξη, που αποφάσισε να απέχει.

Δεν αναφέρθηκα μόνο στην δική σας παράταξη...! Όλοι οι συνάδελφοί σας, και εγώ, έχουμε μάτια και βλέπουμε. Είμαι 10 χρόνια σ' αυτό το Ίδρυμα, και τα έχω δει όλα αυτά να γίνονται ξανά και ξανά. Οι περισσότεροι παραταξιακοί την βγάζουν μονίμως στα τραπεζάκια, και παρακολουθούν περιστασιακά τα μαθήματα. Και φέτος ακόμη, που έκανα τις ασκήσεις Στατικής, δεν είδα κανέναν από εσάς να έρθει στο μάθημα, ούτε στην Στατική Ι, ούτε στην V, ούτε στην Στατική ΙΙ που έκανα τον χειμώνα. Η μόνη συνάντησή μας είναι όταν ερχόσαστε να μας διώξετε από τα γραφεία μας που κάνουμε έρευνα, με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών σας (για τις οποίες δεν έχετε καν καταστατικό, και ούτε έχετε φροντίσει για αυτό εδώ και τόσα χρόνια. Με λίγα λόγια, είστε παράνομοι!!! :wtf: )

Σου παραθέσω τις εμπειρίες μου ως φοιτητής:
Μέσα στο αμφιθέατρο γινόταν ο κακός χαμός. Φωνές, ύβρεις, ασφυκτικός καπνός από τα τσιγάρα, μακρυγορίες με ξύλινο κομματικο-συνδικαλιστικό λόγο, ανούσιες αψιμαχίες και εγωϊσμοί, που στο τέλος οδηγούσαν (συνήθως) σε εκτόξευση καφέδων από το ακροατήριο προς τους ομιλητές (οι παραταξιακοί μεταξύ τους πλακώνονταν δηλαδή). Ο πολύς κόσμος δεν άντεχε να καθίσει πάνω από 2 ώρες, και έφευγε. Έτσι, έμεναν στο τέλος μόνοι τους, και έβγαζαν "εκλογικό" αποτέλεσμα.

Λυπούμαι που με κατηγορείς (εμμέσως, και με δημαγωγικό τρόπο θα έλεγα) ότι "πηγαίνω για την πάρτη μου". Η στάση μου απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία αποδεικνύει τουλάχιστον το αντίθετο, και νομίζω ότι όσοι διάβασαν το posts σου θα συμφωνούν μαζί μου. Γι' αυτό το λόγο, σε παρακαλώ -γιαπρώτηκαιτελευταίαφορά- όταν μου απευθύνεσαι να με αντιμετωπίζεις με περισσότερο σεβασμό, κυρίως ως προς τον χρόνο μου. Αν οι διδακτορικοί φοιτητές πληρώνονται καλύτερα, θα έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν περισσότερο από τον χρόνο τους στο επικουρικό έργο, και όχι σε δουλειές που πολλές φορές είναι εντελώς εκτός πνεύματος διδακτορικού. Καλύτερες αμοιβές λοιπόν, σημαίνει και καλύτερη παιδεία για εσάς.

Είναι πολύ κουραστικό για εμένα να απαντώ σε ριπές από ανυπόστατες "κατηγορίες", και πολύ εκνευριστικό για τον οποιονδήποτε να διαβάζει όλες αυτές τις σαχλαμάρες, και τις προφανείς σε αυτές απαντήσεις. Από τα πολυτιμότερα πράγματα στην ζωή είναι ο χρόνος. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί ποτέ κανείς να μας επιστρέψει πίσω. Μάθε το και για τον εαυτό σου αυτό, τώρα που είναι νωρίς.

Θ._
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Theodore Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Σάβ, 05 Ιουν 2010 12:44 pm

Δε νομίζω ότι σου μίλησα με ασέβεια. Τη γνώμη μου σου είπα και τόνισα ότι δεν υποννοώ κάτι. Ακριβώς επειδή μπαίνεις συχνά εδώ..
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες